Şimdi Ara

Diablo FPS sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çalıştır kısmına yazdığımız kodu denedim donmalar kalktı işe yaradı
    bu sorunu yaşayan herkezin denemesi gerekiyor kesinlikle
  • @MetexI

Vsyn-c açık ise ekranınızın en fazla tazeleme hızı kadar fps alırsınız buda sizde 60 oluyor.Onu kapatıp gene oyunun ayarlarından foceground ve background fps ticklerinide kapatın.
    msi afterburner ile kurulan overdrive galiba ismi onunla max fps butun oyunlar için genel bir değer atayabilirsiniz(misal 60)

@PanGold
    quote:

C:\Windows\System32\cmd.exe /C start "" /affinity 0x5 "C:\Program Files\Diablo III\Diablo III Launcher.exe"

Masaustune yeni kısayol diyip yolu yukarıdaki alıntının içini copy paste yapın.
    Renkli alanı kendi sisteminizde oyun nerede kurulu ise oraya göre düzenlemeniz lazım
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • Bu arada geri bildirimde bulunan arkadaşlara da teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikobat

quote:

Orijinalden alıntı: Ledox

Komutsuz girdim yine 4 çekirdek de işlem yapıyor.

quote:

ctrl+alt+delete basıp görev yöneticisinden blizardın launcherini bulup sağ tus tıklıyoruz benzesmeyi ayarla diyip secili butun cpu tik ini kaldırıp içinden cpu0,cpu1 quad core için sanal cekirdek olanlarda cpu0, cpu2 seçmeleri gerekiyor.

Oyunu değil ama launcheri o şekilde çalıştırmanız gerekiyor yani en baştan alırsak;
    Bliz launcher tamamen kapatıyoruz..Tekrar çalıştırıyoruz,görev yöneticisinden onun aktif olduğu exe yi bulup(launcher.exe vs) sağ tıklayıp benzeşmeyi ayarla diyoruz.daha sonra yukarıdaki alıntıda olanı yapıyoruz.
    Komutla girmek sizi korkutmasın blizardın resmi forumlarında bu yontem tavsiye ediliyor zaten.
    Onuda yapmak için karısık gorunuyor olabilir onuda anlatayım..
    Masa üstü sağ tuş yeni kısayol diyoruz ve ordan konsol diyoruz(cmd) ordan yolu yukarıda yazdığım gibi(tabi sizin kurulu olduğu yer farklı olabilir onu kendiniz düzenliceksiniz)yaptıktan sonra tmm diyorsunuz.Bundan sonra oyunu bu kısayol uzerinden çalıstırdıgınızda direk launcher calısıyor sonra play diyorsunuz.

kardeşim allah razı olsun senden.Sayende yag gibi oynuyorum artık :)

sen bulmussun çözümü bizde hazıra konduk ama dua ettim sana.2aydır kasarak oynuyordum öyle böyle değil eliştlerde bi tıkanıyordu kendine geldiğinde hep ölmüş oluyordum :)

• Cidden can sıkıcı bir hal alabiliyordu aynısı bende yaşadığım için iyi biliyorum.Sırf bu yuzden hc karakter hep istemiştim ama korkudan açamıyordum..
    Tabi hala gene ölürüm, emeklerim yalan olur korkusu ile gene bir hc karakter açamıyorum neyse :)
    Bunun benzerini wow(world of warcraft) da yaşamıstım ama o tam tersi default 2 çekirdek kullanıyordu ayarlamalar ile sistemin butun kapasitesini(çekirdekleri)efektif bir şekilde kullanınca da şok olmuştum.Hadi o eski bir oyun(grafik motoru) diyebiliriz ama bir diablo için böyle uğraşmak üzücü gerçekten yıl olmuş 2014...
    Aynı ayarlar starcraft oynayan arkadaşlar varsa onun içinde geçerli aklınızda bulunsun.
  • FPS değil de riftlerde inventory açıldığında anlık donmalar yaşıyorum, ve oldukça canımı sıkıyor bunun cözümü var mıdır ?
  • Benim işlemci core 2 6300,bu işlemi ben de yapayımmı?Yoksa gereksizmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cam_erol

Benim işlemci core 2 6300,bu işlemi ben de yapayımmı?Yoksa gereksizmi?

Gereksiz olur, oyunun sıkıntısı 2 üzerindeki işlemcilerde oluyor

quote:

FPS değil de riftlerde inventory açıldığında anlık donmalar yaşıyorum, ve oldukça canımı sıkıyor bunun cözümü var mıdır ?

Aynı şekilde biri online olursa yada arkadas listesinin açmak istediğinizde de oluyor mu?
  • Bu arada benim sıkıntım yine başladı :( yani dün iyi gibiydi ya da bana mı öyle geldi bilmiyorum ama az önce riftte inanılmaz fps kaybı yaşadım. ağır çekim modunda oynadım resmen. belirtilen kısayoldan girmiştim yine. bi ss aldım işlemciler ile ilgili ama bilmiyorum hangisi çalışıyor hangisi çalışmıyor

http://i.hizliresim.com/mlJL1R.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 13 Mayıs 2014; 13:11:30 >
  • Bende i5 3330 işlemci var 7870 O.C. ekran kartı 4gb ram var... 55 fps in altına inmiyorum. ama ani iniş çıkışlar olabiliyor arada çok etkilemiyor açıkcası. Diğer pc mde gtx670 var işlemci i5 3330 onda tamamen stabil. Diablo 3 ve AMD hiç uyumlu ikili değil bence.

Edit: Tamamen sistem özelliklerini yazabilirmisin. Anakart,PSU,HDD Cache falan dahil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 13 Mayıs 2014; 13:47:11 >
  • @ledox

amd fx6300
    powercolor 7870 myst edition
    8 gb ram
    128 gb ssd + 2tb hdd
    corsair 300r kasa içindeki güç kaynagıyla
    asus m5a97 anakart

yani bildiklerim bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetexI

@ledox

amd fx6300
    powercolor 7870 myst edition
    8 gb ram
    128 gb ssd + 2tb hdd
    corsair 300r kasa içindeki güç kaynagıyla
    asus m5a97 anakart

yani bildiklerim bunlar

Eğer üşenmez uğraşırım derseniz Pm den bahsettiğim gibi cpu ve gpu anlık kullanımını görmek için(oyun içinde);
    http://www.overclock.net/t/1229915/how-to-cpu-and-gpu-usage-along-with-fps-in-game

Bakabilirsiniz...
    Hatırlatmakta fayda var bu söylemiş olduğum ayarlar arkadaşlar bir kereliğe mahsus değil malesef yani bir ekran kartı driver yükler gibi tmm kurdu bitti olayı yok.
    Her seferinde ya yukarıda bahsetmiş olduğum kısayol üzerinden oyunu açacaksınız yada diğer manuel yöntem olan görev yöneticisinden benzesmeyi ayarlayarak...Tabi eğer ayarların aktif olmasını istiyorsanız

• @psikobat

oyun içinde aldım
     Diablo FPS sorunu
  • dostum sıkıntının çözümü ne yazıkki yok. öyle ayar düşürmeyle falan olacak işler değil. amd nin tekli çekirdek performansı ne yazıkki intele göre vasat düzeyde. tek çare intel sisteme geçiş yapman.
    bu konu çok tartışıldı, bi göz gezdir istersen:
    http://forum.donanimhaber.com/m_91730845/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagunz -- 15 Mayıs 2014; 11:13:10 >
  • 4 çekirdekten kombine yapıp kullandım ve her şekilde sadece 1 çekirdeğe yük biniyor.1 çekirdek %70-80 gibi çalışıyor diğer çekirdekler kalan % 20-30'u aralarında paylaşıyorlar.
  • birde bunun mac versiyonunda nasil yapilacagini bilen olsa.. bu konu bir numara olur gozumde:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetexI

@psikobat

oyun içinde aldım
     Diablo FPS sorunu

Aldığınız resim işlemcinin çalışma frekansını gösteriyor ? bir tanesi hatta hızını düşürmüş o an,Yani % bakımından kullanım oranı değil.Verdiğim linkteki programı kursanız hiç uğraşmanıza gerek kalmayacak.En azından doğru yapıp yapmadığınızı görürdünüz.
    Bu arada yeni patch ile invertoy açma oyundaki linkli itemleri görme vs çeşitli anlık donmaları düzeltmişler sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Randeas

FPS değil de riftlerde inventory açıldığında anlık donmalar yaşıyorum, ve oldukça canımı sıkıyor bunun cözümü var mıdır ?

Bende de ayni sorun vardi. Gtx 770 -i5 4670k sistem. Yeni patch ciktiktan sonra duzeldi. Artik inventoryi acinca ekran donmuyor ama itemlar daha yavas yukleniyor. Ani fps dususlerini ben de yasiyodum. Riftlerde 3tane wizardla oynayinca oyun sapitiyodu. Optimizasyon kaynakli olmasina ihtimal veriyordum. Bu cozumu yeni gordum. Eve gidince deneyecegim. Ancak ayni sorunun gw2de de oldugunu biliyorum. Sirf onun icin iki cekirdekli islemci tavsiye ediyorlardi 4 cekirdekli yerine gw2 icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla lanet olsun amd ye de blizzard'a da. 2 wizard bi doctor ile fps falan kalmıyor partide. oyundan falan sogudum iyice. biraz daha oynayıp hesabı satarım sanırım. en kral oyunu bile full + full ayarlarda oynatan makine şu saçma sapan grafikli oyunda illallah ediyor. en son kırıcam kasayı monitorü rahatlıcam o kadar sinir olmaya başladım kı. partide resmen ortalık karışıyor ben artık sağ tuş sol tuş allah ne verdiyse basıyorum. hakkaten olacak iş değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirArthurDayne -- 17 Mayıs 2014; 1:11:51 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.