Bildirim
Dialogue Flybook VM laptop
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Öncelikle bios şifresi zaten bilgisayarı yetkisiz kişilerden korumak için konulur. Eğer bu şifreyi bilmiyorsanız
a. Siz bu bilgisayarın sahibi değilsinizdir.
b. Bu bilgisayar çalıntıdır.
c. Bilgisayarı siz ve sizin gibiler girmesin diye özellikle bu şifre konulmuştur.
d. İllegal bir uğraş ile meşgulsünüzdür.
e. Bütün bunlar yanlış ise servisi arayarak yardım alabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: dopac34
Öncelikle bios şifresi zaten bilgisayarı yetkisiz kişilerden korumak için konulur. Eğer bu şifreyi bilmiyorsanız
a. Siz bu bilgisayarın sahibi değilsinizdir.
b. Bu bilgisayar çalıntıdır.
c. Bilgisayarı siz ve sizin gibiler girmesin diye özellikle bu şifre konulmuştur.
d. İllegal bir uğraş ile meşgulsünüzdür.
e. Bütün bunlar yanlış ise servisi arayarak yardım alabilirsiniz.
Laptop güya yurtdışından hediye gelmişti, ama ne hediye imiş. Tam çöp olmuş. Zaten donanım düşük 2008 model bir cihaz. Evde çocuklar oynar beni rahat bırakırlar demiştim olmayacak. Gidiyim bari tablet alayım, hediye kabul etmeyeyim o zaman. -
Siz "cep telefonu" "laptop" sorunları için masumane yardımda bulunup çalıntı malı alıp - satmak, alımına - satımına yardımcı olmak suçundan mahkemelere çıkanları görseydiniz, o çıkanlardan biride siz olsaydınız bu soruya aynen benimkisi gibi cevap verirdiniz. Saygıdeğer youtube ve twitter amcalar böyle durumlarda mahkemlere elllerinde ciddi kanıt olmadıkça bu yardımseverlerin adını ve adresini vermesede muhterem ve de saygıdeğer yerli sitelerimiz değil savcıdan yazılı izin ( mahkemeden, imzalı hakim kararı olmadıkça T.C.K nuna göre almanız mümkün değildir ancak her ne hikmetse...) sıradan bir polis memuruna bile bu bilgileri şıppadanık veriyorlar. Sizde durumu izah etmeyince paranoyaklaşan bendenizde böyle bir cevap verdim kaçınılmaz olarak.
Gelelim sorunuzunda cevabına: Bios şifresi kırmak öyle kolay bir iş değil, zaten kolay olsaydı herkes kırardı kimsede bu durum için yardım talebinde bulunmazdı. Yine ben bu işi yaparım derseniz buyrun.
Alıntıdır
"Şifre unutmak her bilgisayar kullanıcısının karşılaştığı sorunlardan biridir. BIOS şifrenizi unuttuysanız bu size aslında pek de pahalıya patlamaz. Bu durumda yapmanız gereken "Bios320.exe" adlı bir programa ihtiyacınız var. Bu program freeware olduğu için internetden indirebilirsiniz. Programı indirebileceğiniz adres:xxx , bu adresten programı bilgisayarınıza indirin. Programı indirme işleminden sonra onu sabitdiskinizin "C:/" dizinine kaydedin. Program yalnızca MS-DOS altında çalışıyor. Bilgisayarınızı MS-DOS kipinde çalıştırın. Komut işlemine "bios320" komutuyla çağırıyorsunuz. Giriş ekranında yanıp sönen imleci önce "*****ers" alanına doğru ve sonrasında ikinci sütuna ulaşmak için sağa doğru haraket ettirin. Burada BIOS üretici adını seçin ve onaylamak için enter tuşuna basın. Şimdi bir alt menüye ulaşacaksınız. Burada " ***** Supervisior / System password" menüsüne ulaşmak için "1" numaralı seçeneğini girin. yeniden "1" in üzerine bastırın böylece şifreyi çözmek için en efektif yöntemi seçmiş olursunuz. size özgün şifre olmaksızın BIOS'a erişmek olanağı sağlayan bir sayı dizisi içeren yeşil bir satır belirecektir. Bu sayı dizinini not edin. Programı iki kez "Escape/Esc" tuşuna basmak koşuluyla terk edin. Yeniden MS-DOS komutuna ulaştığımızda, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eski BIOS Şifrtenizi Yenisiyle Değiştirmek
Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra BIOS'a girin. Şimdi şifreyi girmeniz istenecek bunu için şifre bloğunu etkinleştirmek için. "Numlock" tuşuna basınç Daha önce not etmiş olduğumuz sayı dizinini girin, ve sonra enter tuşu ile onaylayın. Şimdi iki seçenek arasında seçim yapabilirsiniz. İlki eski şifreyi pasifleştirmek. İkincisi ise yeni bir şifre tanımlamak. Bizim önerimiz yeni bir şifredir, geri kalan seçenekleri devam ettirerek şifreyi yenileyin. Bitti..."
Programı bu adresten indirebilirsiniz:http://packetstormsecurity.com/files/22459/BIOS320.EXE.html. Piyasad bol miktarda taklit virüsü dolaştığı için güvenilir bir antivirüs ile taratmanızı öneriyorum.
Yinede benim size önerim servisini arayıp gerekli bios açma kodunu kendilerinden istemeniz yönünde olacaktır. Zira yapmış olacağınız bu işlemler sırasında meydana gelebilecek arızalardan dolayı şahsım yada herhangi biri sorumlu tutulamaz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 30 Nisan 2014; 7:46:54 >
-
Anlasamadik galiba arkadaşım. Cihazin bios ekranina giremiyorum, açılir acilmaz şifre istiyor. İlginize teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaşar58 -- 30 Nisan 2014; 22:14:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kısmı görmemişim maalesef, eh uzun uzadıya cevap yazarken bazen gözden kaçmalarda oluyor. Bilgisayarınızın teknik servisini arayın, Türkiyede mevcut değilse mailde atabilirsiniz, size gerekli bios açma kodunu göndereceklerdir. -
Bu arada bende parça parça yazıyorum. Siteye girilmiyor. Flybook sayfası yok olmuş. Servisi nasıl bulacık :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X