Şimdi Ara

DİGİ+ YERİNE SD İÇİN RECEIVER ÖNERİSİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sanırım Digi+ SD yayın kalitesi herkesin şikayetçi olduğu konulardan biridir. SD yayınlarda LCD'de Digi+'dan çok daha iyi "GÖRÜNTÜ" alabileceğimizi düşündüğünüz receiver önerilerinizi alabilir miyim? Diğer özelliklerin pek bir önemi yok. HD olmak zorunda değil. Sadece iyi SD görüntü...

Not: Binada merkezi sistem var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SELHANDE

Merhaba,

Sanırım Digi+ SD yayın kalitesi herkesin şikayetçi olduğu konulardan biridir. SD yayınlarda LCD'de Digi+'dan çok daha iyi "GÖRÜNTÜ" alabileceğimizi düşündüğünüz receiver önerilerinizi alabilir miyim? Diğer özelliklerin pek bir önemi yok. HD olmak zorunda değil. Sadece iyi SD görüntü...

Not: Binada merkezi sistem var.

Selam,

Digitürk'ün uydusunda, digitürk platformunun link'ten alıp yayınladığı SD kanalların(TRT ve diğer ulusal kanallar) görüntü kalitesinin yetersiz oluşu, digitürk platformunun teknik altyapısının yetersizliği nedeniyledir. Digitürk'e ait SD kanallardaki görüntü kalitesi link'ten aldığı kanallara göre nispeten iyi sayılır. Ancak kendi yayınladığı kanallarındaki görüntü kalitesi bile yetersiz diyebilirim.

Durum bu çerçevede olunca; digitürk platformunun SD olarak yayınladığı kanalların görüntüsünde, HD yada SD cihaz farketmeden daha iyi görüntü alabilmek mümkün değildir.

Ancak yinede bir receiver tavsiye etmem gerekirse; Crea 100 HD cihaz, SD yayınlarda görüntü iyileştirmesi tekniğini kullandığından, SD yayınları bir nebze olsun görüntüsünde kalite artışı sağlamaktadır. Cihazı şu sıra 2 nci el bulabilirsiniz. 170 TL'ye kadar satanlar var sanırım.

Yine bir başka cihaz daha tavsiye etmem gerekirse; Sansui 7500 cihazı almanızı tavsiye ederim. Cihaz orijin olarak topfield firmasının ürünü olup, 149 TL'den satılmaktadır. Sanırım hafta sonu Metro'da 129 TL'den satılmıştı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Hiremco X3 al gerisi yalan bu fiyat grubunda

Kartlı bir digitürkte bulursan bir çanak daha ilave edip maçları ve diğer digi kanallarıda izlersin x3 üzerinden...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

Hiremco X3 al gerisi yalan bu fiyat grubunda

Neye göre gerisi yalanmış!

İşlemcisi çok işlevli olarak imal edilip, görüntü kalitesi yönünden vasat olan x3'ten mi bahsediyorsunuz!? Yoksa görüntüsünde gözle görülür piksellemeler yapan x3'te mi?

İki tane cihaz önerdim. Biri HD receiver fiyatı SD receiver fiyatına... Diğerinde ise yok yok! Çift tuner, internal harddisk, topfield'in görüntü kalitesi... Fiyatı ise 149 TL. Özel fiyat günlerinde ise 129 TL.

Bırakınız bu işleri... Fiyat performans oranına göre tevsiye ettiğim receiverler x3'ü, 3'e katlar!...

Lütfen yanlış ve yanıltıcı bilgi vermeyiniz!

• Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.

X3 konusunda bir çok olumlu bir o kadar da olumsuz yorum okudum. Bir ürünün hem bu kadar çok alkışlayanı bir o kadar da memnun olmayanı olması açıkçası soru işaretleri yaratıyor.

Crea'yı daha önce de duymuş ve forumdaki topiği de okumuştum. Hatırladığım kadarıyla o tarihlerde çok güzel bir fiyata aldılar, daha sonra pahalılandı.

Önerileriniz için yeniden teşekkür ederim.
  • ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 25 Ağustos 2009; 11:55:12 >
  • Sanırım, herkes platformlardan izliyor. Benim receiver ımın sd yayınlardaki görüntü kalitesi d+ ınkinden çok daha iyi diyebilecek ve bilgilerini bizimle paylaşacak forumdaşların ilgisini bekliyoruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digiturk için LNB tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dünkü Hırvatistan-Türkiye maçını D+ üzerinden NTV'de seyretmek tam bir zulümdü arkadaşlar. D+ da nedense NTV ve NTV Spor görüntü kaliteleri diğer kötülerden de kötü.

Sanırım en uyduruk receiverın görüntü kalitesi bile daha iyidir.

Yok mudur belirttiğim amaca uygun receiver önerecek olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SELHANDE

Dünkü Hırvatistan-Türkiye maçını D+ üzerinden NTV'de seyretmek tam bir zulümdü arkadaşlar. D+ da nedense NTV ve NTV Spor görüntü kaliteleri diğer kötülerden de kötü.

Sanırım en uyduruk receiverın görüntü kalitesi bile daha iyidir.

Yok mudur belirttiğim amaca uygun receiver önerecek olan ?

Selam,

2 no'lu mesajdaki HD cihaz önerim, sizin sorununuza tatmin edici düzeyde çözüm olacaktır.

Kolay gelsin.
  • Merhaba Serkan Güzel,

Uydu konusunda fazla bilgim olmaması nedeniyle sizden tavsiyenizi rica edecektim. Yeni almış olduğum plasma LG 42Q6000 ile en iyi görüntü kalitesini digitürk'le mi D-smart yoksa normal receiver ile mi yakalayabilirim ?
    Eğer receiver diyorsanız 200-250 civarı hangi recevieri tavsiye edersiniz belirtirmisiniz ? Şimdiden yanıtlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler...
    Not: Çanak için apartmanda ortak çanak kullanımı var, görüntü kalitesini veya seçiceğim markayı etkiler mi???
  • quote:

Orijinalden alıntı: rpd_seth

Merhaba Serkan Güzel,

Uydu konusunda fazla bilgim olmaması nedeniyle sizden tavsiyenizi rica edecektim. Yeni almış olduğum plasma LG 42Q6000 ile en iyi görüntü kalitesini digitürk'le mi D-smart yoksa normal receiver ile mi yakalayabilirim ?
    Eğer receiver diyorsanız 200-250 civarı hangi recevieri tavsiye edersiniz belirtirmisiniz ? Şimdiden yanıtlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler...
    Not: Çanak için apartmanda ortak çanak kullanımı var, görüntü kalitesini veya seçiceğim markayı etkiler mi???

Selam,

Şu sıra yeni model olarak Digitürk'ün verdiği receiver'lerin görüntü kalitesi vasattır. OPTV 3900 modeli hariç. Dsmart cihazların görüntü kalitesi digitürk'ün cihazlarına göre nispeten iyi sayılır.

Ancak;

Plazmanız için başta görüntü kalitesi olmak üzere, almanız gereken receiver; Sansui 7500 model cihazdır. 149 TL'den satılmaktadır. Özel günlerde Metro marketlerde 129 TL'den satılmaktadır. Cihazda özellik olarak yok yok !... Çift tuner, 80 GB. dahili harddisk ve daha bir çok özellik... (Emu desteği hariç! Emu desteği için çeşitli markada modül edinip emu desteği sağlayabilirsiniz. Yada emu/internet destekli şifre çözümü için Diablo Wi Fİ Modül+Cas 3 aparat edinip, şifreli yayınların çözümünü sağlayabilirsiniz.) Topfield firmasının ürünü olduğu için görüntü kalitesi oldukça iyidir.

Apartmanda kurulu sistemin görüntü kalitesi veya markayı etkimez. Ancak apartmanda kurulu multisviç sistemin V/H polarizasyonlardan receiver'e doğru yeteri kadar voltaj iletmediği durumlarda sorun olabilir. Önerdiğim receiver tuner'e ulaşan düşük voltajda dahi çalışabilecek yetenektedir.

Kolay gelsin.

• yanıtınız için çok teşekkürler...
  • Sayın Serkangüzel tavsiye üzerine fikrinize başvurmak ihtiyacı doğdu umarım yardımcı olursunuz benim dhf dan tanıdığım (kendisi özellikle lcd ve plazma panel tv ler konusunda uzmandır) Albani üstada sorularımı yazdığım ve onunda bana cevaben yazdığı hd uydu konusundaki bilgilere sizinde görüşünüzü almak istedim inanın zırcahilim uydu teknolojısı ve yaptıkları vede yapamadıkları konusunda

+++++++++Benim sorum+++++++++++++++
    Albani Hocam teşkkür ederim verdiğiniz bilgilere yolumuza projektör gibisiniz sizin ve diğer forum arkadaşların yeni yılını kutlar sağlık mululuk ve başarı dolu günler getirmesini dilerim ben bu hd uydu meselesine bayağı kafayı taktım belkide hd udu kısımına bakmam gerekekiyor ama humax ın icord 500 gb çift tuner makinası sony kdl 46x4500 le nasıl olur tr de 1600-1650 civarı belçikadan getirtme şansım var 450 euro civarı ndersiniz

+++++++++++++++Albani ustanın cevabı++++++++++++++
    Kaf-Kaf lı,Humax her devirde Receiver ları ile süperdir,5400 ilede bir zamanlar ve çok uzun sürede "Efsane" cihazdı şimdi modası geçti gari!
    ama ben hala SD lerde bu mereti kullanıyorum+

Senin bahsettiğin Receiver yine çok iyi ama,bu gibi cihazları alanlar malum Card-Sharing için almak istiyor ve Humi lerde bu işi yapamıyor!
    Hatta bildiğim kadarıyla I-Cord modeli ise;Diablo Wi-Fi ilede yapamıyor(ama HD2000 yapıyor diye okudum bazılarından,bende ondan dolayı
    2000 lere yöneleceğim galiba,bütçeyi toparlarsam )

Kısaca bu cihazların Video yani görüntü kaliteleri süper,iş diğer işleri yapma kısmında takılıyor!!!
    Sen kafayı taktıysan bunları TF den takip et!!! orada bu işin tam ustaları vardır!

Gir Humax ve Diablo WI_FI CAM başlıklarına oradan araştır bunları OK++

+++++++Bu arkadaşta benimle aynı tv yi kullanan vede Humax HDCI 2000 recevier kullanıyor onun yorumları++++++

Merhaba

Yaklaşık 6 yıllık Pioneer 435HDE beraberliğimden sonra Sony 46X4500 modeline terfi ettim.
    İlk izlenimlerim oldukca iyi.
    Özellikle HD görüntüler muhteşem.
    Formdaki arkadaşların yazdıkları ve kendi begenilerimi harmanlayarak ayarlamalar yaptım.
    Evde Digitürk, HD smart ve normal Humax HDCI 2000 recevier var.
    Görüntülerde her ne kadar TV.nin kalitesi önem kazanmakla birlikte yayının TV. ye veriliş şeklide en az TV kadar önemli.
    TV, Dünyanın en iyi ve en pahalı cihazı olsada. TV.ye gelen kaynak kalitesi olmadıktan sonra işimiz zor.
    Ayarlamalarımdan sonra sırası ile Digitürk, HD Smart ve Humax'dan gelen yayınları izlemeye
    başladım.
    Motorlu uydum olduğundan en az 10 ayrı uyduyu izleme olanağım var.
    Digitürk yayınları herkesin bildiği gibi görüntüler vasat. Hatta yer yer vasatın altında. Ona ragmen TV. de bu görüntüleri daha başarılı gösteriyor.
    HD Smart yayınlarında HD yayınları bu TV. de oldukca güzel ama SD yayınları ile ilgili aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Genelde HD Smartın NEXT marka
    cihazı SD yayınlarda pek başarılı değil.
    HUMAX'A gelince bu benim favorim. Bu cihazla Türksat yayınları oldukca güzel. Özellikle Astra uydusunda bulunan Alman HD kanalları çok güzel. Yine uyduda yayın yapan çoğu 16.9 formatlı yayınları HD kalitesine yakın bir gösterim sunuyor. Tabiki bu kanalların yayın kalitesi ne Digitürk nede Dsmartta var.
    Şuan yayın yapan Eurobırd 9 uydusundaki Fılmbox kanalındaki HD görüntüleri muhteşem. Uyduda gördüğüm en iyi HD yayını.
    Yukarda yazdıklarımın ışığı altında iyi bir tv. almak herşeyi cözmüyor. Belirttiğim üç ayrı görüntü ve ses kaynağının birbirinden farklı görüntü ve ses sunması iyi bir TV.nin yanında iyi bir görüntü ve ses kaynağına ihtiyac duymamız gerektiğini gösteriyor.
    Bütün bunlara rağmen kullanmış olduğum Pioneer'dan her zaman menmun kalmış biri olarak gelişen teknolojilerin getirdikleri ile birlikte Sony 46X4500
    benim için en iyi tercih. Pioneer'in bazı yönlerden yetersiz kalmıştı.(özellikle kontras) İkisi arasında kıyaslama yapacak olursam şimdiki televizyonum bana tekrar görüntüyü keşfetmeme neden oldu desem abartmamış olurum.
    Her ne kadar kötü görüntü kaynagıda olsa iyi bir TV.nin özelliklerinin bunu iyileştirdiğine dikkat çekmek isterim.

Humax ile HD leri nasıl izliyorsun sorusuna gelince herhangi bir kart paylaşım yada şifre çözme ile ilgili bir bilgim yok ve kullanmıyorum.
    İzlediğim kanallar çeşitli uydularda bulunan şifresiz hanallar. Örneğin Astra uydusunda şuan 5-6 adet HD Alman kanalı var. Ve bunların bazıları test bazıları normal yayın yapıyor. Yine Eurobırd 9 uydusunda birkaç kanal var. Ve bazen bu uydudaki yayınlar şifresiz oluyor. Bu mesajı yazdığım sırada FILMBOX HD şifresizdi. Bu kanalda şuan 7-8 adet şifresiz yayın var. Bazıları sürekli şifresiz yayın yapıyor. M1HD- HBO HD-DISCOVERY HD-NG HD-HİSTORY HD şifreli kanallar uzun bir zamandır açık

İkinci sorunuz ise SD kalitesi hakkında. Sizin bahsettiğiniz 5400 ü hiç görmedim. Humax zamanla kullandığım cihazların icinde en iyisi diyebilirim. Digitürk'ün kendi cihazını kullanmıyorum. Modülle Humax'tan izliyorum yayınları. Arasında çok fark var. Ve hatta Digitürk'ün Plus cihazını kullanmıştım. O bile bu cihazın eline su dökemez. Keşke şansım olsada HD Smartı bu cihazla izleyebilsem.

mümkün olan en deyaylı cevabınıza ihtiyacım var vakit ayırısanız sevinirim iyi akşamlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.