Şimdi Ara

Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
22.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Geçen hafta oturduğum siteden, kentsel dönüşüm dolayısı ile 2,3 senelik başka bir yere taşınmak zorunda kaldım. 20 yıldır site ortamına alıştığımdan, sitedeki binamda merkez uydu olduğu için bizim daire ile beraber diğer 28 dairede o uydudan yayın alıyordu. Tabi bizim evde bu yayın bir tek ailemin izlediği salondaki plazmaya bağlı receiver'a geliyordu ve ben gene kendi ufak odamda minik televizyonum ile kırık dökük bir antene mahkum oluyordum. Lakin kısmetime geçen hafta mahallede ev tuttum. Tuttuğum bina 4 katlı bir aile binası. Tek kiracı evide bizimkisi olduğu için ev sahibi uyduyu bizim balkona taktırmış ve 4'lü lnb ile biz dahil diğer 3 komşuda bu uydudan yayın alıyor.

Bende eski evimde yıllardır balkona koyduğum kırık dökük bir anten ile kendi ufak odamda televizyon seyretmeye çalıştığım için artık fırsat bu fırsat diyerek bu taşındığımız yeni evde yeni bir başlangıç yapmak istiyorum. İşe, kuzenin kullanmadığı "İnpax x-5100 compact" receiver'a el koymak ile başladım Uyduda ki 4'lü lnb yerine 5'li lnb alıp kendi odama koyacağım reveiver'a kablo çekerim düşüncesi ile geçen karaköye gidip uyducuları dolaştım ama 5'li lnb olmaz dediler. Bende 8'li lnb sordum 90TL fiyat çektiler, komşulardan mı para istesem dedim de adamlar haliyle "bizene" diyecekleri için lnb'yi kendim alıp asıl evim yapıldıktan sonra söker oraya geri götürürüm dedim ama 8'li lnb'ye o kadar para vereceğime aynı fiyata sıfırdan kendi odama tek lnb'li uydu montajı yaptırırım dedim lakin sonradan aklıma, bu işi çok daha ucuza mâl edeceğimi düşündüğüm bir firik geldi, sizlere sormak istedim:

Sırf kendi odamda ki televizyon için 8'li lnb alacağıma, 10tl'ye tekli lnb alıp, multifeed lnb çoklayıcı ile aynı uydudan kendi odama da yayın alabilirim diye düşündüm. 2'li multifeed de bulamadığım için aşağıda ki 3'lüyü almayı düşündüm;

3'lü multifeed

tekli lnb

Ve dün Allah'dan bu düşüncemi hayata geçirmeden önce tekli lnb almaya gittiğim uyducu arkadaşa yapacağım bu işlemi sormak aklıma geldi ve iyi ki sormuşum. Zira uyducu, "Tek bir uydu anten üzerinden, birden fazla lnb aynı frekansı alamaz. He yeni lnb alıp diğerinin yanına koyarsın ama turksatdan başka frekanslara odaklayabilirsin, asya, hotbird uyduları vs gibi çünkü turksata şu anki lnb odaklı. Yani şu anda o dolu olan 4'lü lnb'nin yanına başka bir lnb yerleştirsen bile şu an takılı olan lnb'nin aldığı 42 derecede ki kanalları alamazsın çünkü onu zaten takılı olan lnb alıyor" dedi. Bende bu yüzden tekli lnb ve 3'lü multifeed ile gerçekleştirmeyi düşündüğüm bu hayalden vaz geçtim Ancak bu iş kafama takıldı. Neden yeni alacağım lnb'yide, şu anki lnb'nin odaklandığı noktaya odaklayamıyorum bunu anlamadım. 42 derecede ki frekans, sadece tek bir lnb'ye tahsis ediliyor olamaz değil mi? Yoksa yeni lnb'yide 42 derece frekansına sabitleyebilirim ama bunun için yeni alacağım lnb'yi, şimdiki lnb'nin sağına, soluna, üstüne, altına yerleştirerek 42 dereceye sabitlemem mümkün değil de, tam ortasına mı yerleştirmem lazım ki orada da zaten 4'lü lnb var. Yanlış mıyım?

Şimdi aşağıdaki fotoğrafta, 2 lnb'de aynı frekansı görmüyor mu? Hadi görmüyor diyelim, peki 2 sinide aynı frekansa doğru çevirmemiz mümkün değil mi? Merkez odak noktası o kadar mı ince ve hassas bir ayar istiyor.

Hatta bir ara lnb'den tek kablo şeklinde bizim eve gelen kabloyu çoğaltıcı ile 2'ye ayırıp 2 receiver'ıda belki olur diye göndermeyi düşünecek kadar kafayı yedim lakin sonradan 2 receiverdan da lnb'ye 13-18v arası bir gerilimin gideceği aklıma geldiğinden lnb'yi yakarım da komşular hiç yoktan onun da parasını bana ödetir düşüncesi ile bunu hiç düşünmedim saydım

Sonuç olarak arkadaşlar, benim kendi odamda ki ufak televizyonum ve "İnpax x-5100 compact receiver"ımla uydu tv kullanmam için en hesaplı ve kolay yöntem nedir? Turksat'ın dışında diğer uyduları da (hotbird, asya vs) seyretmem için birden fazla lnb almam gerektiğinden, şu anlık başlangıç için sadece 42 derecedeki turksat kanallarını seyretmem kâfi.

1-) Salonda ki balkona takılı olan uyduya 8'li lnb alıp mı yapmalı?
    2-) Yoksa uyducunun olmaz dediği tekli lnb ve 3'lü multifeed ile aklımdaki gelen yöntem mi?
    3-) Yada 8'li lnb'ye vereceğim 90TL ile, kendi odamda ki balkona turksal için sıfırden tek lnb'li ufak bir anten taktırmak mı?

Yardımlarınız için şimdiden canı gönülden teşekkür eder, hayırlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 24 Aralık 2014; 23:22:40 >

• Kardeş senin yapabileceğin en iyi şey en küçük çaplı bi çanak almak (bi ara digiturk canaklari goruyodum küçük küçük) birde tekli lnb diğer olaylarla hiiiic kasma kendini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

Kardeş senin yapabileceğin en iyi şey en küçük çaplı bi çanak almak (bi ara digiturk canaklari goruyodum küçük küçük) birde tekli lnb diğer olaylarla hiiiic kasma kendini.
    yahu arkdaş o kadar yazmışsın ki ss ler falan bende bir mevzu var zennettim senin olay gayet basit arkadaşın dediği gibi sana bi küçük çanak bir lnb yeterince kablo senin tamamdır sana maliteti kendin kuracaksan 50-60 tl falan tutar uyducuya yaptıracaksan da 80-90 tl anca turar amerikayı yeniden keşvetmenin bir anlamı yok harbiden çok kasmışsın kendini ama söyleyim yapman gereken budur yani kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

yahu arkdaş o kadar yazmışsın ki ss ler falan bende bir mevzu var zennettim senin olay gayet basit arkadaşın dediği gibi sana bi küçük çanak bir lnb yeterince kablo senin tamamdır sana maliteti kendin kuracaksan 50-60 tl falan tutar uyducuya yaptıracaksan da 80-90 tl anca turar amerikayı yeniden keşvetmenin bir anlamı yok harbiden çok kasmışsın kendini ama söyleyim yapman gereken budur yani kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Verdiğiniz bu basit bilgi için canı gönülden teşekkürler.

"yuxeses" rumuzlu dostum, forumdaki diğer konularımı bir gün denk gelirde görürsen, sırf huyumdan dolayı en basit olayları bile sanki atomu parçalamaya çalışıyormuşum edasında anlattığımı fark edersin Hatta bazı konularımı, çok uzun ve detaylı yazdığım için insanlar ya üşenip okumuyor yada ne kadar anlaşılır yazarsam yazayım konunun uzunluğundan okuyanın kafası karışıp cevap yazacağı varsa da içinden küfrü basıp gidiyor, kulaklarım arada çınladığından biliyorum. Lakin huyum kurusun basit ve sade bir dili bir türlü öğrenemedim ama deniyorum

Aslına bakarsanız kafamda zaten ufak bir anten alıp tekli lnb ile turksat yayınını kullanmak vardı lakin bunun yanında kafama takılan diğer soruları da sormak için bu konuyu açtım. Ama soruları düzenli bir şekilde madde madde değilde, yazdığım yazının akışına göre aralarda karışık sorduğumdan bu konuyu okuyan da o soruları göremeyip uzun ve boş bir konu okuduğunu sanıyor Lakin siz üşenmeden okuyup cevap vermeyi seçtiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Peki arkadaşlar kendim takmaya karar verip gidip 50,60TL'ye mini bir çanak ve tekli bir lnb aldım diyelim. Frekans ölçüm cihazım vs olmadan kendim nasıl uzaydaki uydunun rf sinyalindeki dalga boyunu aldığım mini çanak ile tutturacağım? 6. hissim işe yarar mı Şaka bir yana hadi çanağı, uydu frekansına oturttum diyelim peki lnb'yi nasıl çanaktaki turksat frekansının düştüğü odak noktasına sabitleyeceğim. Yani bu işleri yapmak için rf sinyal ölçüm cihazı ve gerekli diğer teçhizatı olan bir uyducu çağırmam şart değil mi? Hem 50TL vereceğime sağdan soldan bi 20,30TL daha çıkarıp bir uyducu çağırırsam başka insanlar da nasiplenir. Durumu olduğu halde her işi daha ucuza mâl etmek için kendisi yapmaya çalışan insanlardan değilim. Param varsa çağırırım başkası ekmek yer, durumum yoksa kendim yapmaya çalışırım ki bu aralar tam ortadayım yani uyducu çağırabilirim. Ki daha önce de hiç uydu ile işi olmamış elektronik haberleşme mezunu bir insan olarak, uyducu çağırmaya karar verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 24 Aralık 2014; 17:55:04 >

• Amma usengecsin be kardeşim ben tv yi açtım receiverin sinyal bilgisi ekranına girdim çatıya çıktım hanıma açtım telefon handsfree yapıp yanıma koydum ve başladım oynatmaya canagi ve.sinyal geldimi gelmedimi diye.hanıma sormaya. Bu şekilde şiddet: %96 kalite:96-97-98 düşün bunu elle yaptım ben yarım saatimi aldı ama.

• memcho kullanıcısına yanıt
    Süpermiş be hocam vallahi bende o sinyali tutturana kadar canım çıkar düşüncesi ile hiç ilişmek istemedim ama madem dediğin kadar kolay o zaman kendim alıp yaparım. Peki lnb'yi nasıl 42 derecede ki turksat frekansına tutturdun? Onuda oynata oynata yaptım deme

Yani misal aşağıda ki fotoğrafı örnek alırsak: Buradaki her bir lnb, uzaydaki uydulardan çanağın üzerindeki farklı farklı bölgelere düşen her bir uydu frekansına odaklanmış durumda değil mi? Tek bir lnb ile tüm uydu frekanslarını almak mümkün değil yani. Peki hangi uzaydaki hangi uydu frekansının, çanağın hangi noktasına düşeceği nasıl hesaplanıp ayarlanıyor. Mantığını kavramak için meraktan soruyorum zira üniversite yıllarımda ki bilgilerim uçup gitti yoksa notlarım bayağı iyiydi. Bilgisayara yöneldiğim için haberleşme de teorikte kaldı

Ayrıca bizim balkona takılı olan şu anki turksat çanağı, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere güneye bakıyor. Halbuki turksat, 42 derece doğu uydusu olarak geçmiyor mu? Zaten benim odam kuzeye bakıyor. Bu durumda alacağım uyduyu ya şu anki antenin yanına monte edeceğim (ki bu sefer çamaşır asmaya yer kalmayacak) yada direk çatıya çıkıp oradan kendi odama kablo sarkıtacağım. Sence hangisi daha sağlıklı olur hocam? Ona göre matkap, dübal, vida aramaya başlayayım

Son olarak, 60,70,80,90 ve 120'lik çanaklar var. Peki ben hangisini almalıyım? Antenin büyük olup olmaması neyi etkiliyor? Büyük olursa üzerindeki daha geniş alana frekans düşeceğinden daha çok uyduyu mu görebiliyor? Misal ben şimdi en küçüğünden 60'lık bir çanak anten alsam, 3 tane lnb alıp birde disecq aldım mı bu çanak anten ile tek bir receiver'dan turksat, hotbird ve thor gibi 3 uyduyu da seyredebilirim değil mi? Yoksa bunun için çanak antenin alanının 90 veya 120'lik almamı gerektirecek şekilde geniş olması mı gerekiyor?

Ve özellikle önerdiğin bir marka var mı? Next nextstar, Gold master gibi. Zira en küçüğünden yani 60'lık bir çanak almak istiyorum ki balkonu komple kaplamasın, diğer çanağın yanına bir yere sabitlerim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Aralık 2014; 2:17:46 >

• Dostum bak şimdi ben Google Play deki "Satellite Director" isimli programı kullandım. Bulmami kolaylaştırdı hiç bişey yapamazsan etrafındakilere bak. Ordan hesaplamaya çalış. Tek çanaktan türksat ve hotbird yakalayamazsin dereceleri birbirinden çok uzak. Ancak multifeed ile birbirine yakın derecelerdeki uyduları izlersin. Çanak olarak 60 lik yeter. Balkona yaparsan elinin altında olur istediğin zaman müdehale edersin. @radyoaktif

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam bu aralar çetin hava şartlarından ve daha önemli işlerim olduğundan dolayı çanak anten montaj ve ayarlama işini bir uyducuya yaptırmaya karar verdim Bugün mahallemdeki 2 farklı uyducuya uğrayıp konu ile alakalı istediğim bilgileri kaba taslak kendilerinden aldım lakin sana da bir danışayım dedim.

Şimdi iki uyducuda da 80 lik next nextstar uydu ve next ye-333 gold lnb mevcut. Ve aşağı yukarı ikisinin de fiyatı, montaj dahil 80TL'ye geliyor.

Çanak anten bu (üzerinde telefon yazıyor diye reklama giriyor ama idare et başka teşhiri yoktu )

Benim yapmak istediğimi de kendilerine aynen bu şekilde söyledim:

"80'lik bu çanağı ister balkondaki diğer çanağın yanına monte edin, ister çatıya edip odama kablo sarkıtın size kalmış. Ancak çanağa 3'lü multifeed takıp 2 tane daha lnb ekleyerek turksatın yanında hem hotbird hemde thor uydularını disecq ile tek receiver dan izlememi sağlayabilir misiniz?"

Bu soruya ilk uyducu "Hayır. O eskidendi, artık her offset uydu için ayrı çanak takmak gerekiyor" dedi, ikinci uyducuya ise ilk uyducunun bu dediğini söyleyince ondan da "O halde multifeed neden üretiliyor? Tabi ki olur. Turksatın dışında izleyeceğin diğer uydu, senin çanak anteninin görebileceği düzlemde ise o uydudan da çanağa sinyal gelir ee haliyle lnb ile çanağa düşen o uydunun frekansına da odaklanıp yayını alabilirsin" cevabını alınca tamam dedim bu 2. uyducu işi biliyor ve ben işimi buna yaptırayım ki zaten 2. uyducu benim taşındığım siteden pek görüşmesek de 20 yıllık komşumdu

Ayrıca elektrikçi bir abimin dükkanına uğrayıp ona da danıştım lakin o bana "Bu benim işim değil ama illa benden bir fikir istiyorsan vereyim. Pek sağlıklı olmaz ama geçici bir çözüm önerebilirim. Şu an balkonuna takılı olan çanak antenden senin eve gelen lnb'yi şu splitter ile ikiye bölüp birini kendi odana götürebilirsin ancak bir receiver 100 kanal alırken öbürü 70 kanal alır" dedi

Elinde ki splitterlar da bu;

Lakin bende bu önerisinin üzerine kendisine "Lnb'den gelen tek koaksiyel kablodan iki ayrı receiver a görüntü gider mi bilmiyorum ama hadi gitti diyelim, peki aynı lnb'ye ilk receiverdan giden 13-18v arası gerilime başka bir receiver daha ekleyerek 13-18v daha gönderdiğimiz taktirde lnb yanmaz mı?" sorusuna "hayır yanmaz, dediğim gibi sadece kanallar ikisinde de fazla çekmez ki geçici bir çözüm önerdim" cevabını aldım.

Senin bu konudaki önerilerin nedir hocam? Zira 2,3 güne komşum olan ikinci gittiğim uyducuyu çağırıp çanağı çatıya 3'lü multifeed ve 3 lnb alıp turksat, hotbird ve thor uydularını da seyretmek istiyorum. Başta o kadar görgüsüzlük yapmayıp turksatı seyretmek için tek lnb ile montajı yaptırsam mı dedim ama sonradan yaptırmışken tam yaptırayım dedim 80'lik çanak anten, 3 lnb, disecq ve montaj bana 100-120TL'ye falan patlar herhalde. Zaten konuştuğum uyducunun oğlu gelip yapacak ki hazır gelmişken bende öğrenmek bahanesi ile yardım edip bilgi aşırarak bu sayede okuduğum bölümün gerektirdiği çanak anten montaj işini de kaparım Yapmak istediğim şey, uyducunun dediği gibi sence de mümkündür değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 26 Aralık 2014; 17:25:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Hocam bu aralar çetin hava şartlarından ve daha önemli işlerim olduğundan dolayı çanak anten montaj ve ayarlama işini bir uyducuya yaptırmaya karar verdim Bugün mahallemdeki 2 farklı uyducuya uğrayıp konu ile alakalı istediğim bilgileri kaba taslak kendilerinden aldım lakin sana da bir danışayım dedim.

Şimdi iki uyducuda da 80 lik next nextstar uydu ve next ye-333 gold lnb mevcut. Ve aşağı yukarı ikisinin de fiyatı, montaj dahil 80TL'ye geliyor.

Çanak anten bu (üzerinde telefon yazıyor diye reklama giriyor ama idare et başka teşhiri yoktu )

Benim yapmak istediğimi de kendilerine aynen bu şekilde söyledim:

"80'lik bu çanağı ister balkondaki diğer çanağın yanına monte edin, ister çatıya edip odama kablo sarkıtın size kalmış. Ancak çanağa 3'lü multifeed takıp 2 tane daha lnb ekleyerek turksatın yanında hem hotbird hemde thor uydularını disecq ile tek receiver dan izlememi sağlayabilir misiniz?"

Bu soruya ilk uyducu "Hayır. O eskidendi, artık her offset uydu için ayrı çanak takmak gerekiyor" dedi, ikinci uyducuya ise ilk uyducunun bu dediğini söyleyince ondan da "O halde multifeed neden üretiliyor? Tabi ki olur. Turksatın dışında izleyeceğin diğer uydu, senin çanak anteninin görebileceği düzlemde ise o uydudan da çanağa sinyal gelir ee haliyle lnb ile çanağa düşen o uydunun frekansına da odaklanıp yayını alabilirsin" cevabını alınca tamam dedim bu 2. uyducu işi biliyor ve ben işimi buna yaptırayım ki zaten 2. uyducu benim taşındığım siteden pek görüşmesek de 20 yıllık komşumdu

Ayrıca elektrikçi bir abimin dükkanına uğrayıp ona da danıştım lakin o bana "Bu benim işim değil ama illa benden bir fikir istiyorsan vereyim. Pek sağlıklı olmaz ama geçici bir çözüm önerebilirim. Şu an balkonuna takılı olan çanak antenden senin eve gelen lnb'yi şu splitter ile ikiye bölüp birini kendi odana götürebilirsin ancak bir receiver 100 kanal alırken öbürü 70 kanal alır" dedi

Elinde ki splitterlar da bu;

Lakin bende bu önerisinin üzerine kendisine "Lnb'den gelen tek koaksiyel kablodan iki ayrı receiver a görüntü gider mi bilmiyorum ama hadi gitti diyelim, peki aynı lnb'ye ilk receiverdan giden 13-18v arası gerilime başka bir receiver daha ekleyerek 13-18v daha gönderdiğimiz taktirde lnb yanmaz mı?" sorusuna "hayır yanmaz, dediğim gibi sadece kanallar ikisinde de fazla çekmez ki geçici bir çözüm önerdim" cevabını aldım.

Senin bu konudaki önerilerin nedir hocam? Zira 2,3 güne komşum olan ikinci gittiğim uyducuyu çağırıp çanağı çatıya 3'lü multifeed ve 3 lnb alıp turksat, hotbird ve thor uydularını da seyretmek istiyorum. Başta o kadar görgüsüzlük yapmayıp turksatı seyretmek için tek lnb ile montajı yaptırsam mı dedim ama sonradan yaptırmışken tam yaptırayım dedim 80'lik çanak anten, 3 lnb, disecq ve montaj bana 100-120TL'ye falan patlar herhalde. Zaten konuştuğum uyducunun oğlu gelip yapacak ki hazır gelmişken bende öğrenmek bahanesi ile yardım edip bilgi aşırarak bu sayede okuduğum bölümün gerektirdiği çanak anten montaj işini de kaparım Yapmak istediğim şey, uyducunun dediği gibi sence de mümkündür değil mi?
    kardeşim bu işlerde stabil olmak önemli. En stabil en temiz iki çanak iki lnb ya da çok çıkışlı lnb kullanmak olur. yani bende tam olarak araştırmadım türksat a odaklanan lnb ile hotbird e odaklanan lnb aynı multifeed üzerine takılabiliyor mu bilmiyorum. tek bildiğim derece faklarının fazla olduğu. benim tahminim sana turksat yeteceğidir. ilerde elinde eğer CI modül takılabilen bi receiverin varsa alırsın bi d smart modül bakarsın keyfine. ben şahsen öyle yaptım. yani astra imiş eutelsat mış hotbird miş kasmadım hiç. en azından belgeselleri türkçe izliyorum benim derdim zaten belgeseldi.

• Tek ofset canaklarda hotbirt ve turksat ayni canakta izliyemezsiniz cunku derece farklari baya mesafeli bunun icin multifocus canaklar ayri satiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

kardeşim bu işlerde stabil olmak önemli. En stabil en temiz iki çanak iki lnb ya da çok çıkışlı lnb kullanmak olur. yani bende tam olarak araştırmadım türksat a odaklanan lnb ile hotbird e odaklanan lnb aynı multifeed üzerine takılabiliyor mu bilmiyorum. tek bildiğim derece faklarının fazla olduğu. benim tahminim sana turksat yeteceğidir. ilerde elinde eğer CI modül takılabilen bi receiverin varsa alırsın bi d smart modül bakarsın keyfine. ben şahsen öyle yaptım. yani astra imiş eutelsat mış hotbird miş kasmadım hiç. en azından belgeselleri türkçe izliyorum benim derdim zaten belgeseldi.

Haklısın hocam şimdilik tek çanak ve lnb ile turksat neyime yetmiyor. Kaldı ki zaten bu senenin şubatında fırlatılıp eylülde yayına başlayan Turksat 4A uydusu ile kanal sayısı 500 e yaklaştı zaten. Ayrıca CI modülün mantığı nedir? Yayıncı şirket, o yayını bana nasıl sağlıyor, gene uydu ile mi yoksa kablo tv ile mi? Zira bu sistemin çalışma prensibini merak ettim.

quote:

Orijinalden alıntı: INVESTGN DISCOVERY

Tek ofset canaklarda hotbirt ve turksat ayni canakta izliyemezsiniz cunku derece farklari baya mesafeli bunun icin multifocus canaklar ayri satiliyor.

Kafama takılan bu soruna açıklık getirdiğin için teşekkürler hocam. Turksattan devam edelim

Lakin arkadaşlar şimdi kafam karıştı zira madem sadece turksatı seyredeceğim, o halde 80TL'ye sıfırdan yeni çanak anten taktıracağıma, balkonumda hazır takılı olan turksata çevrili çanağa, aynı fiyata 8'li lnb alıp odamda da aynı yayını izlerim. Yeni çanak montajı mı yoksa 8'li lnb'mi kafam karıştı şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 27 Aralık 2014; 1:25:55 >

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    tek çanak
    tek lnb - birden fazla çıkış

tek uyduyu 1 den fazla tv (receiver)
    aynı anda izleyebilir
    tek çanak
    2 lnb (lnb biler çok çıkışlı ise) - iki uyduyu birden fazla kullanıcı izleyebilir
    lnb ler tek çıkışlı ise

tek kullanıcı - 2 uydu izler

en sorunsuz
    turskat ile hellas izlenir (hellas birkac bulgar muzik kanalını şifresiz verir)
    emu yazılımı destelkeyen receiver var ise novasport ve diema kanallaından premier lig izlersin (bulgarca)
    planeta ve fen tv ile görselliği muthiş olan keyifli klipler izlersin (sd)
    diger şifresiz kanallar çöp - dil bilirsen sıkıntı yok
    türk dizilerini bulgarca dubjal da izlersin :)

bence bütçeyi büyüt
    tek çanak arti ikili lnb al hellasıda baglat
    birde netxminix serilerinden emu desteği olan receiver al
    takıl kafana gore :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 27 Aralık 2014; 13:59:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

tek çanak
    tek lnb - birden fazla çıkış

tek uyduyu 1 den fazla tv (receiver)
    aynı anda izleyebilir
    tek çanak
    2 lnb (lnb biler çok çıkışlı ise) - iki uyduyu birden fazla kullanıcı izleyebilir
    lnb ler tek çıkışlı ise

tek kullanıcı - 2 uydu izler

en sorunsuz
    turskat ile hellas izlenir (hellas birkac bulgar muzik kanalını şifresiz verir)
    emu yazılımı destelkeyen receiver var ise novasport ve diema kanallaından premier lig izlersin (bulgarca)
    planeta ve fen tv ile görselliği muthiş olan keyifli klipler izlersin (sd)
    diger şifresiz kanallar çöp - dil bilirsen sıkıntı yok
    türk dizilerini bulgarca dubjal da izlersin :)

bence bütçeyi büyüt
    tek çanak arti ikili lnb al hellasıda baglat
    birde netxminix serilerinden emu desteği olan receiver al
    takıl kafana gore :)
    x
     Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Öneri için teşekkürler hocam. Zira şu anlık bütçeyi fazla zorlamak istemediğimden dolayı başlangıç olarak 80'lik bir çanak ve tekli lnb ile turksatı seyretmem kâfi olacak gibi görünüyor.

Cihazım "Inpax X-5100 Compact Receiver" ve özelliklerinde emu diye bir desteğe rastlamadım. Ama umarım vardır zira geçen sene şu an salonda ki TV'ye bağlı "YE-2000 CX Süper Plus Receiver" dan, biss key ile galatasaray-real madrid maçlarını seyretmek için İdman TV ve Az TV'yi falan kırmaya çalışmıştım ve olmuştu da ama ne hikmetse yayının donmasından izleyememiştim. Lakin bu aralar çanağı taktırırken sırf Şampiyonlar Ligi, Uefa vs için ikinci bir lnb alıp Azerspace uydusunu kullanmayı düşünebilirim, hellas'ada gerek kalmaz. Gene de içimde, başlangıç olarak 3'lü multifeed ve 2 lnb alıp, ileride duruma göre seyretmemin mümkün olduğu başka bir uydu için son bir lnb daha alırım düşüncesi var.

Receiver'ımın desteği var mı yok mu emin değilim ama emu dediğin olaya, biss key'in babası diyebilir miyiz Yani misal sadece turksatı bağlattım diyelim, 500 e yakın kanaldan şifreli olan kaçını biss key'in aksine, emu olayı sayesinde seyredebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 28 Aralık 2014; 1:42:27 >

Hocam tekrar merhaba, son durumu bildirmek istedim. Tam çanak anten alacakken, dün alt kat komşum çanak takacağımı işiterek gelip kullanmadığı 80'lik çanağı bize bırakmış sağolsun. Bende bunun üzerine dün, karaköy de uydu sistemi dükkanları ile meşhur yüksek kaldırım caddesinin yolunu tuttum. Yukarı çıkmaya üşendiğimden yolun başında, cafcaflığından gözüme kestirdiğim ilk dükkana girip 3'lü multifeed, disecq ve 25 metre rgu6 kabloya 35TL verip çıktım. Lakin biraz takıntılı bir kişiliğe sahip olduğumdan, akşam eve geldiğimde, buradan metresi 50 kuruşa aldığım 25 metrelik kablonun ve technomax marka disecq'nun kalitesini beğenmediğimden hiç içime sinmedi. Zira kablonun markası bile yoktu ki buda metresinin en fazla 25 kuruş olacağı anlamına geliyordu ve 1TL'lik disecq'yu da 5TL'ye kitlemeleri cabası, Allah'dan 10TL'lik Next Ye-333 lnb'yi ve multifeed'i tam 10'ar TL' den verdiler zira oda dalgınlıklarına gelmiştir yoksa ikisine toplam 30TL demeleri lazımdı 3 kuruşluk parasında değilim ama adamların, salak yerine koymaya çalıştığını sonradan fark ettiğimden zoruma gitti. Konu "Ha markasız koaksiyel, ha markalı koaksiyel fark etmez. Oda disecq, buda disecq ne fark eder?" değil mevzu yani. Yoksa hepsi aynı işi görüyor.

Ve eksik olan diğer malzemeleri de bugün tamamlamak için tekrar o caddeye giderek bu sefer daha yukarıda gözüme kestirdiğim, daha mütevazi bir dükkana girdim. Turksat'ın yanında, hem benim hemde salondaki receiver'da izlemeyi düşündüğüm AzerSpace uydusu için, 20TL'ye çift çıkışlı Next Ye-666 lnb, 5TL'den 2 adet Next Disecq ve metresi 50 kuruştan 10,20 ve 30 metrelik kaliteli Next rgu6 kablo aldım. Böylece ilk dükkandan aldığım tekli lnb haricindeki 25 metre markasız kablo ve dandik disecq ikilisini çöpe atacağıma, ihtiyacı olan birine vermek üzere bir köşeye koydum.

Kafamdaki sistem için tüm teçhizat hazır ;

Yarında matkap bulup, çanak anteni tutacak demir için dübel ve vida ayarladım mı tamamdır. Bana ilham verdin hocam zira seni örnek alarak montajı da, ayarlamayı da ben yapacağım, daha doğrusu hayatımda ilk defa çanak anten montajı ve ayarlaması yapacağım, heyecanlıyım . Bakalım dediğin gibi oynata oynata sinyal yakalanıyor mu, eğer yakalayamaz isem kulaklarını çınlatırım hocam zira sözüne güvenip giriştim bu işe Şaka bir yana, tüm bu malzemelere 100TL verdiğim için bir an düşündüm "yahu en başta 80TL'ye 8'li lnb alıp turksatı izleyerek tüm bu dertten kurtulsa mıydım?" diye ama sonradan AzerSpace'i falan düşünüp "Boşver, hem tecrübe olur" dedim ve malzemeleri aldım Ama Turksat neyse de, umarım AzerSpace sinyalini lnb'yi oynata oynata tutturabilirim. Artık ileride sinyalini alabileceğim başka bir uydu daha keşfedersem multifeed'in 3. lnb yuvasını da doldururum

Gördüğün gibi hocam, bu aralar rutinlikten sıkıldığım için son 3,5 gündür kendime bu uydu işini çıkartıp sanki uzaya uydu fırlatıyormuşcasına yazıyorum mazur gör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 30 Aralık 2014; 23:01:43 >

• Valla yardırmışsın kardeşim ne var ne yok ama işin en güzel tarafı bunu kendin hallediyor olmak ve olumu sonuca ulaşınca varilan mutluluk. Dediğim gibi telefona yükle o dediğim programi belki yardımcı olur. Nasıl kullanman gerektigi programin google play sayfasındaki resimlerde anlatılıyor. Valla bende merak ettim sonucu burdan paylaş bakalım nasıl olucak. Aslında en uygunu motorlu diseq nereyi istiyosan çanak dönsün o tarafa ama biraz masraflı işte @radyoaktif

• radyoaktif kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç nedir merak ettim yapabildin mi acaba

• Yok be hocam, basma yarama zira odama, uydu yayını çekeceğim diye tam 3,4 gün uğraştım 20TL'ye sırf uyduyu monte edip LNB'ye ayar çeksin diye bir uyducu çağıracağım artık. Zira bu soğukta balkona bile çıkamıyorum, kaldı ki birde balkondan uzanıp duvar deleyim Ama diğer bütün işçilik bana ait. Hemde ne işçilik;

2 adet LNB (biri sadece benim turksat'ı seyretmek için tek çıkışlı, diğeri; hem benim hemde salondaki receiver'ın azerspace'i seyretmesi için çift çıkışlı)'yi multifeed ile komşunun verdiği 80'lik çanağa tutturdum. 2 adet de disecq aldım (biri benim receiver'ın hem turksat hem azerspace'i alması için, diğeri de salondaki receiver'ın sadece azerspace'i alması için. Çünkü orada balkondan gelen turksat mevcut zaten)

Bir tanıdıktan temin ettiğim matkap ile de başladım duvarları parçalamaya (kentsel dönüşüm nedeni ile kendi evimden bir kaç yıllığına çıkıp bu eve kiracı olarak geldiğimiz için duvarları delerken elimi korkak alıştırmadım Şaka şaka kul hakkı geçmesin zira ev sahibi öğrenirse canımı da ayrıca okuyacak zaten )

Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

Ve güzelim pimapeni de delince kara göründü. Çektiğim kabloları diğer uydunun yanına fırlattım gitti;

Anten montajı için gelecek olan uyducu, benim çanak antenimi balkondaki antenin; çamaşır asmayı engellemeyecek şekilde üstüne monte edip LNB'lere ayar verip gidecek o kadar. Artık bu arkadaşa 20TL ateşlerim onun üstü benim emeğime hakarettir zira bütün işi ben yaptım

Ve kuzenden zorla el koyduğum Inpax X-5100 Compack receiver'ın yazılımını ethernet üzerinden upgrade ederken image dosyasını, DreamUp programı ile değil de yanlışlıkla ftp üzerinden atmaya çalışırken cihaz çöktü. Eski yazılımını da anca RS232 arabiriminden atabilirdim o yüzden bu iş için 3 gün arayıp sonunda karaköyde bulduğum RS232 kablosunu aldım, RS232 dişiden dişiye dönüştürücü de aldım ve default image'i çaktım sonra da DreamUp ile son sürüm image'ini yükleyip Dreamboxedit programı ile güncel kanal listesini yükledim;

Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

Hatta bugün 23" LG Widescreen LED monitör aldığım için, 8 yıldır kullandığım Samsung monitör boşa çıktı. O yüzden onuda, elimdeki 15 yıllık CRT televizyonun yerine koyacağım. Bu LCD monitörü receiver'da skart-vga dönüştürücü bir kablo ile kullanabilirim sanırım. CRT TV ile de zor vedalaşacağım zira çocukluğumu görmüştür kendisi Genede atamam koyarım bir kenara

Ayrıca duvara televizyonluk da monte etmeyi unutmadım. Duvarlar delik deşik ;

Şuraya bak Turksat ve Azerspace için duvarları dele dele çekip TV'nin arkasına kadar kabloları getirip bantladım. Şimdi bu kadar meşakkati ben çekeyim ama uyducu gelip sırf çanak anteni monte etsin diye benden 40TL istesin he? Vururum vurur Tamam herkes ekmek yiyecek, uyducu arkadaş da yesin de 20TL'den fazla vermem, veremem emeğime terbiyesizlik olur

Ben bu işi kaptım be hocam zaten elektronik haberleşme mezunuydum ama bölümümün işini yapmıyordum, bunlarla uğraştıkça o kadar yıl okulda sevemediğim bölümü, şimdi sevmeye başladım. Uyducu falan mı açsam ben Mutlu oldun mu yani "dafuq" hocam, bastın yarama işin bütün seceresini döktürdün bana

memcho hocam sen ne diyorsun bu işe. Odamı odalıktan çıkarttım tamirhane ye çevirdim, diğer arkadaşlar ne diyorsunuz başarmışmıyım yoksa anasını mı ağlatmışım

Ama işin koyan tarafı, hala TV'yi geçeleri bilgisayardan seyrediyorum Allahını seven bizim eve bir uyducu göndersin adresi vereceğim Havalar soğuk diye hiç biri gelmiyor. İlla onuda bana yaptırıp balkondan düşürtüp öldürecekler o olacak Yahu ben pişirdim uyducu da gelip yesin işte

Bu arada, azerspace'in yanında alabileceğim bir uydu yayını daha var mı? Multifeed'in 3. gözü boş da Allah gözümü doyursun ama hızımı alamadım daha bunları bağlatmadan gidip bir LNB daha alasım var, izleyemesem bile izleyebileceğimi bilmek de yeter, haz meselesi Canım sıkılınca saracak bir şeyler ararım ki bu seferlik uyduya sardım hepsi bu arkadaşlar o yüzden sizlere de yardımlarınız dan dolayı canı gönülden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 13 Ocak 2015; 0:27:29 >

• Hocam ne yapmişsiniz ortaliigin anasini aglatmişsinizAslinda canak montaji zor degil,montajdan sonra kucuk televizyondan uyduyu bulmak kaliyor ama yinede ugraşmişsiniz emek emektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISCOVERY SCIENCE -- 13 Ocak 2015; 0:02:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Yok be hocam, basma yarama zira odama, uydu yayını çekeceğim diye tam 3,4 gün uğraştım 20TL'ye sırf uyduyu monte edip LNB'ye ayar çeksin diye bir uyducu çağıracağım artık. Zira bu soğukta balkona bile çıkamıyorum, kaldı ki birde balkondan uzanıp duvar deleyim Ama diğer bütün işçilik bana ait. Hemde ne işçilik;

2 adet LNB (biri sadece benim turksat'ı seyretmek için tek çıkışlı, diğeri; hem benim hemde salondaki receiver'ın azerspace'i seyretmesi için çift çıkışlı)'yi multifeed ile komşunun verdiği 80'lik çanağa tutturdum. 2 adet de disecq aldım (biri benim receiver'ın hem turksat hem azerspace'i alması için, diğeri de salondaki receiver'ın sadece azerspace'i alması için. Çünkü orada balkondan gelen turksat mevcut zaten)

Bir tanıdıktan temin ettiğim matkap ile de başladım duvarları parçalamaya (kentsel dönüşüm nedeni ile kendi evimden bir kaç yıllığına çıkıp bu eve kiracı olarak geldiğimiz için duvarları delerken elimi korkak alıştırmadım Şaka şaka kul hakkı geçmesin zira ev sahibi öğrenirse canımı da ayrıca okuyacak zaten )

Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

Ve güzelim pimapeni de delince kara göründü. Çektiğim kabloları diğer uydunun yanına fırlattım gitti;

Anten montajı için gelecek olan uyducu, benim çanak antenimi balkondaki antenin; çamaşır asmayı engellemeyecek şekilde üstüne monte edip LNB'lere ayar verip gidecek o kadar. Artık bu arkadaşa 20TL ateşlerim onun üstü benim emeğime hakarettir zira bütün işi ben yaptım

Ve kuzenden zorla el koyduğum Inpax X-5100 Compack receiver'ın yazılımını ethernet üzerinden upgrade ederken image dosyasını, DreamUp programı ile değil de yanlışlıkla ftp üzerinden atmaya çalışırken cihaz çöktü. Eski yazılımını da anca RS232 arabiriminden atabilirdim o yüzden bu iş için 3 gün arayıp sonunda karaköyde bulduğum RS232 kablosunu aldım, RS232 dişiden dişiye dönüştürücü de aldım ve default image'i çaktım sonra da DreamUp ile son sürüm image'ini yükleyip Dreamboxedit programı ile güncel kanal listesini yükledim;

Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü? Tek uydudan çift lnb ile 2 receiver kullanmak mümkün mü?

Hatta bugün 23" LG Widescreen LED monitör aldığım için, 8 yıldır kullandığım Samsung monitör boşa çıktı. O yüzden onuda, elimdeki 15 yıllık CRT televizyonun yerine koyacağım. Bu LCD monitörü receiver'da skart-vga dönüştürücü bir kablo ile kullanabilirim sanırım. CRT TV ile de zor vedalaşacağım zira çocukluğumu görmüştür kendisi Genede atamam koyarım bir kenara

Ayrıca duvara televizyonluk da monte etmeyi unutmadım. Duvarlar delik deşik ;

Şuraya bak Turksat ve Azerspace için duvarları dele dele çekip TV'nin arkasına kadar kabloları getirip bantladım. Şimdi bu kadar meşakkati ben çekeyim ama uyducu gelip sırf çanak anteni monte etsin diye benden 40TL istesin he? Vururum vurur Tamam herkes ekmek yiyecek, uyducu arkadaş da yesin de 20TL'den fazla vermem, veremem emeğime terbiyesizlik olur

Ben bu işi kaptım be hocam zaten elektronik haberleşme mezunuydum ama bölümümün işini yapmıyordum, bunlarla uğraştıkça o kadar yıl okulda sevemediğim bölümü, şimdi sevmeye başladım. Uyducu falan mı açsam ben Mutlu oldun mu yani "dafuq" hocam, bastın yarama işin bütün seceresini döktürdün bana

memcho hocam sen ne diyorsun bu işe. Odamı odalıktan çıkarttım tamirhane ye çevirdim, diğer arkadaşlar ne diyorsunuz başarmışmıyım yoksa anasını mı ağlatmışım

Ama işin koyan tarafı, hala TV'yi geçeleri bilgisayardan seyrediyorum Allahını seven bizim eve bir uyducu göndersin adresi vereceğim Havalar soğuk diye hiç biri gelmiyor. İlla onuda bana yaptırıp balkondan düşürtüp öldürecekler o olacak Yahu ben pişirdim uyducu da gelip yesin işte

Bu arada, azerspace'in yanında alabileceğim bir uydu yayını daha var mı? Multifeed'in 3. gözü boş da Allah gözümü doyursun ama hızımı alamadım daha bunları bağlatmadan gidip bir LNB daha alasım var, izleyemesem bile izleyebileceğimi bilmek de yeter, haz meselesi Canım sıkılınca saracak bir şeyler ararım ki bu seferlik uyduya sardım hepsi bu arkadaşlar o yüzden sizlere de yardımlarınız dan dolayı canı gönülden teşekkürler.
    Hocam gerçekten iyi emek vermişsiniz bence çokta güzel olmuş Tabi ev sahibi için aynı şeyi söyleyemicem görünce tepkisi ne olucak çok merak ediyorum Ben bile okurken eğlendim gerçekten tam kafa dağıtmalık olmuş Artık bizede gelirsin uydu kurmaya

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.