Arkadaşlar digiturkten 2 tane çıkış alabilir miyiz? Yani hem pc ye hemde tv ye bağlamak istiyorum ama böyle birşey mümkün mü?
DT receiver inize ve bilgisayarınızdaki mpeg kartınıza bağlı her ikiside uyumlularsa mükün. Sanırım kayıt yapmak için düşünüyorsunuz yapabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: ATA@
DT receiver inize ve bilgisayarınızdaki mpeg kartınıza bağlı her ikiside uyumlularsa mükün. Sanırım kayıt yapmak için düşünüyorsunuz yapabilirsiniz.
bilgisayarımın uyumlu olduğunu bilmiyorumnasıl öğrenebilirm? Birde ben daha digiturk almadım.Haftaya gelip kuracaklarda 9.9 ytl olan paketi aldım.O paketteki receiver buna uygun mu peki??
Linkte olan receiverden veriyorlar 9,90 lık pakete. Receiverin arkasında 2 tane scart var. Biri TV için diğeri VCR yazıyor kayıt cihazına bağlamak için. Scart to Composit kablo(SARI+KIRMIZI+BEYAZ RCA) Almanız gerekecek ve PC niz masa üstü ve Mpeg kartınız veya video uyumlu TV kartınız varsa olur.
1.ALTERNATIF ---------------- 1 adet rf modulator 1 adet nx scart çoklayıcı alırsan ; (2.paket üyeliğinin 1/2 si masraf enaz)
2.ALTERNATİF ---------------- x tane TV ye digiturku cogaltırsın(salon,oturma odası vs),
Diger alternatif, görüntü aktarıcı, 1 adet scart coklayıcı x 2 lik
bu durumda hem atıyorum salonda , hem yatak odasından digiturku izleyip kanal degisterbilirsin... tabi birinde degisen digerinde de degisir... (2. üyeliğin hemen hemen 2 katı masraf)
3.ALTERNATİF (YASAL VE DOGRU OLANI) --------------- Başın ağrımaz, yan odaya digiturk kampanyasından yararlanırsın, 2.paketin normal paketinden düşükse , normal digiturk fiyatlarına göre komik bir paraya diger paketi de izlersin,, ekonomik paket 12 ytl sanırım , pazarlıkla 10 ytl olur :)
2.receiver'ıda aktif kullanırsın... (Katlanabilir masraf)
1.adet yasal digiturk uyumlu modül +100 ytl civarında, bir adet programlanabilir smart cartla 2 ayrı receiver (2.cis receiver gerekli ) 2 ayrı üyelik yaparsın ki..(önemli olan dosya) tavsiye edilmez, şöyleki :10 ytl verip servisin sağladığı tüm olanaklar varken, riske girmeye, çoğaltmaya ,bölmeye ,zıplatmaya değ-mez... Yani toplamda harcadığın para 2.digi parasının N katına çıkar...
(2. üyelik den çok daha fazla masraf)
5.alternatif i yazmıyorum zaten..,, Her durumda 2.paketten(yan odaya digiturk) daha masraflı oluyor... Kalitesiz görüntü elde etme,üyeliği yitirme, servis olanaklarından yararlanamama gibi dezavantajlarda cabası...
Not: Benim tv örneğini , bilgisayar olarak da düşünebilirsiniz, teori de hiçbir fark yok...hatta digital tv kartına da gerek yok...