Şimdi Ara

'Digital berrak' ses, büyük yanlış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen arkadaşla yazışıyordum ona anlatmıştım, zamanın şehir efsanesi olan bu olayı birde konu açarak herkes görsün istedim, gerçi çok geç oldu ama :)

Direkt kişisel yazdığım mesajımı paylaşıyorum biraz değişiklik yaparak.

Ayrıca çoğu kişi digital ses diyince seninde söylediğin gibi bambaşka inanılmaz 'berrak' ses olarak anlıyor. Hatta en çok bu konuda hataya düşüyorlar. Belki biliyorsundur ama ben anlatayım yinede.

Z5500'ün var diyelim, adam diyor ki digital ses alıyorum analogtan daha berrak oluyor. Alakası yok, tamamıyle yanlış. Sesi sen nasıl duyarsın? Ses digital olarak DSP den geçer (eğer efekt açmışsan ya da sesi işliyorsan bir türlü) sonra DAC'a gider (bu bir digitalden analoga dönüştürücü chip, esas ses kalitesini bu belirler ve buna eşlik eden diğer pcb deki komponentler, kablo kalitesi ve hoparlörler) sonra ses analog sinyallere dönüşür, kablolardan geçer (analog sinyal taşıyan kablo kalitesi önemlidir, digital sinyal taşıyan kablolarda kalite diye birşey yok sonuçta binary olarak her zaman check ediliyor veri eğer bir 0 eksik ya da fazlaysa görüntü ya da ses alamazsın) (analog kablo ise sinyal taşıdığından kalın kablolar daha kaliteli daha az gürültülü oluyor), ve hoparlöre gider. Yani sen sesi analog alrısın.

"Digital" dedikelride, adamın Z5500'ü var ama çok kötü bir ses kartı var, sesi digital olarak ses kartına işletmeyipte direkt passthrough yaparak Z5500'e verir, Z5500'ün DAC'ını kullanarak sesi orada analoga dönüştürür ve hoparlörlere gider.

Eğer kaliteli ses kartın varsa ve sesi Z5500'e çözdürüyorsan büyük israf ve yanlış yapıyorsun.
    Sırf Dolby ve DTS'i Z5500'e çözdürüyorsan yine yanlış yapıyorsun [En alta bakın neden yanlış diye].

Ve neredeyse kimsenin bilmediği şey ise SPDIF'ın obsolete yani artık çok eski kullanılmayan bir teknoloji oluşu. Z5500'e digital bağlantı SPDIF olarak oluyor optik ya da benzeri. Bu bağlantı arabiriminin lossless yani orijinal format raw 5.1 sesi taşıyacak kadar yeterli bandwidthi yok, sadece 2.1 olarak lossless ses verebiliyor. Burada da devreye DTS Connect ve Dolby Live gibi encoderlar geliyor. Sesi lossy olarak Dolby'e encode ediyor sonra Z5500 sesi decode edip DAC'ına çözüdürüp hoparlöre veriyor. Yani sen oyunda 5.1 lossless ses alacağına, 5.1 lossy AC3 ses alacaksın.

---

DTS, DTS HD MASTER ve Dolby AC3, Dolby TrueHD ile encode edilmiş ses formatlarını (genelde filmlerde çıkar) hardware ya da software ile decode etmenin kalite açısından farkı yok. Sonuçta bu formatlar digital ve ister donanımsal isterse yazılımsal çözün ortaya çıkan binary output aynıdır, zaten aynı olmazsa sesi hepten alamazsınız, hiç ses gelmez.
    Tavsiyem filmleri PowerDVD de izlemek olacak, K-Lite gibi şeylerle uğraşmayın.
    Müzikleride foobar2k'de dinlemek en iyisi. WASAPI Exclusive ve ASIO pluginleride var. ASIO driverınız yoksa WASAPI Exclusive kullanabilrisiniz her zaman, Microsoft'a ait olduğundna her kartta çalışır. Önceki konumda yazmıştım.

O yüzden ses taşıma işide artık HDMI'a geçmişti, HDMI lossless olarak 8 kanal ses taşıyabiliyor.

• """"". Tavsiyem filmleri PowerDVD de izlemek olacak, K-Lite gibi şeylerle uğraşmayın.
    Müzikleride foobar2k'de dinlemek en iyisi. WASAPI Exclusive ve ASIO pluginleride var. ASIO driverınız yoksa WASAPI Exclusive kullanabilrisiniz her zaman, Microsoft'a ait olduğundna her kartta çalışır. Önceki konumda yazmıştım. """"

Burası kişisel bilgi beceri içerir tavsiyeniz çok basit ve göreceli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 26 Ocak 2016; 16:31:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    PowerDVD doğal görüntüyü veriyor, ayarları çok basit. Birkaç ayarla hardware accelerationda açabiliyorsunuz. Ses içinse kendi içinde DTS ve Dolby'i çözebiliyor. All-in-one sade ve iyi bir oynatıcı.
    Foobar2k de aynı şekilde sade ve profesyonel bir oynatıcı. Dediğim gibi bit-perfect müziği alabiliyorsunuz.

"Çok basit ve göreceli" dediniz, Çok basit kısmına katılıyorum, gayet basit çünkü anlattıklarım atom fiziği değil. Göreceli olarak ne demek istediniz ki? Bu uygulamalar en iyisini yapıyor, amacım doğallıktan yana ses ve görüntüde. Başka bir tercihiniz varsa belirtin onun dışında yorumunuz anlam ifade etmeyecek.
  • video için svp (smooth video project) deneyin.v4.0 dan sonra free ve pro diye ayırmışlar yalnız tahmin edebiliyorsunuz pronun farkını tabi.
    bide yanlış anlamayın da biri size z5500 den analog dijital farketmez herhangi bir şekilde "berrak ses alıyorum" diyorsa koşarak uzaklaşın oradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Ocak 2016; 15:52:57 >
  • Video ve dts ,dts HD ma , dolby atmos , dtsx,truhd icin

Mpc be + lav + Madrv+reclock = nndie3 Yada neurondoubler

İsin hifi tarafina geçer iki kanal stereo müzik tarafina geçersek

Jriver
    Audirvana
    Amarra
    Hq
    Ve daha öteleri de var

Muhalefet yapmayın biraz inceleyin anlarsınız yazdıklarımı ustat

Amaç doğru bilgiye ulaşmak birbirimizi yermek değil

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

bide yanlış anlamayın da biri size z5500 den analog dijital farketmez herhangi bir şekilde "berrak ses alıyorum" diyorsa koşarak uzaklaşın oradan

Süpersin ustat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 26 Ocak 2016; 16:30:37 >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Yukarıda birisi SVP demiş sizde diğerlerini sıralamışsınız. Bunlar büyük ihtimalle video ve ses üzerine güzel efektler koyup izlemeye yarayan araçlar, umarım konu DH'de ki o çok canlı vibrant renklerle film izleyin konusuna dönüşmez. Benim burada anlatmak istediğim şey doğal olması gereken ses ve görüntüyü nasıl alabilrisiniz.
    Anlattımda zaten.

Z5500'ü örnek olarak verdim ben, Z906 da olabilir, eski Cambridge soundworks DTT3500 de olabilir, Creative Inspire 5700 Digital'de olabilir.

Konunun amacının dışına çıkmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikrofon ses düzeyi çok az
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Büyük ihtimalle dediğiniz konular baya derin

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Büyük ihtimalle dediğiniz konular baya derin

Tuğrul Hocam arkadaşın diğer bir konusu var.X-Fi kartlar ve Lossless müzik rehberi"Audiophile"özel aslında asıl bomba orası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 26 Ocak 2016; 18:02:46 >
  • z5500 devri kapandı. analog kullananlar için evet güzel alınası bir sistem. tipide fena değil. arkadaşın konuda demek istediğine hak veriyorum.

digital bağlantıyı eğer spdif yani optik ışıklı kablo ile yapıyorsak burada duyabileceğimiz ses en fazla 1563 kbps sestir. buda dts kalitesinde film izlemek yada müzik dinlemek demek oluyor. tabiki kaynaktan gelen ses dts kalitesinde ise.

günümüzün yeni 2 den fazla kanal barındıran ses teknolojilerinde dts master hd-true hd- dolby digital atmos gibi sesleri zaten optik kablo ile dinlemiz mümkün değil. ses gelir fakt gelen ses 1563 kbps ye indirgenmiş sestir. cnkü optik ile taşıyabileceğimiz sesin bant genişliği budur.

analog bağlantıda decode eden yazılımdır. yani filmi actığınızda sesi filmi izlediğiniz programlar kodlar ve hoparlorlere gönderir. bu nedenle analog bağlantıda sesi kayıpsız duymamıza olanak yok. tabii bunda ses kodlayıcı çipiniz yani ses kartınızın büyük önemi var.

digital bağntı çeşitlerinde hdmi-spdıf. sesi ister kendiniz kodlarsınız yada ses sistemine kodlatırsınız. diyelimki ses kartınız dolby digital atmos formatını kodlayabilecek kapasitede. ses sisteminizin avrı ise dda yı çözmüyor. bu durumda mantıklı olan ses kartına kodlatmaktır.

2. secenek te ise anakartınızın spdif cıkışı var. kaliteli bir ses işleme yeteği yok ama magdur olmayın diye spdif koymuşlar. bu durumda passtgrougt yaparak. sesi ses işlemcisinde değil . ses siteminizde kodlayarak duymanızda fayda var.

or; power dvd 12 de bu senecek mevcut ayarlarda dekode etme sesi harici kaynak kodlasın diye bir seçenek var. tabi ingilizceyse no decode(external vs vs) diye bir secenek.

gelelim şimdi dts in üstünde olan ses formatlarına yani optik kablonun taşıyamadığı seslere....

bunlarda ise günümüzün en işlek teknolojisi hdmi devreye giriyor. hdmi kablosunun versiyonuna gore ses taşıma kapasitesi bile farklı oluyor son versiyonu kullanmakta fayda var.

dts master hd - dolby digital atmos gibi sesleri gercek anlamda dinlemek istiyorsanız. bağlantınızda hdmi ile ses iletmeniz gerekeçek.

ki bu bağlantı türünde ses 1500 lü kbps lerde 4-5 mbps lere kadar cıkabilir. dolby digital de olan 640 kbps ile dts te olan 1500 kbps arasında bile ciddi bir fark var. 1500 kbps kaliteyi 3-4 ile çarptığınızdaki kaliteyi siz düşünün cok cok kaliteli bir ses sisteminiz yoksa dts ile dts hd ma arasındaki farkı ayırt edemezsiniz....

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de dolby digital live ile ilgili bir ?eyler yazmy?syn. 5.1 lossless sesi 5.1 ac3 e dönü?türecek. diye.

5.1 ac3 demek dolby digital kalitesi demek oluyor.

oyunlarda zaten dts gibi bir destek oldu?unda dolby digital live ye gerek kalmyyor.
    manty?y basitce anlatyyym...

günümüz oyunlarynda analog ba?lantydan farkly bir ba?lantyya gerek yoktur. ama yeni nesil bir takym sistemlerde analog ba?lanty yok. yada kablo karma?asy ya?amak yerine tek bir kablo yani optik kullanmak istersin.

oyunlardaki sesler film ve müziklerde ki gibi gerçek zamanly kodlamalar de?ildirler. bu nedenle orjinalinde iki kanaldyrlar. yazylymsal olarak cevreselle?tirilmi?tir.

windows ses yapylandyrmasyna göre çaly?yrlar. sistem ses yapylandyrmasyny 5.1 kanala ayarlamadan oyun içinde surround ses modunu aktif etsenizde sesi 5.1 duyamazsynyz. windows ben 6 kanally ses gönderiyorum der. oyun da 6 kanala göre hareket eder. örne?in araba yary?ynda motor sesi sadece centerdan gelir

starta basty?ynyzda menu arasynda yapty?ynyz geçi? sesleri sadce centerdan gelir vs vs. oyunun yapyly?ynda bu kodlama yapylyr. yani dolby digital kalitesinde
    ayny bir film izler gibi cevresel ses duymanyza olanak sa?lanmy? olur. bu kanallar önceden belirlenmi? programlanmy? sesin hareketi kaydedilmi? arka planda caly?an bi takym programlar ile yapylmy? bir düzenek demekte fayda var (oyun yapmak zor i? bir gta5 yapmak ise imkansyz gibi milyondolarlyk hollywood filmi yapmak cok daha kolay)

ama ba?lantynyz tek kablo yani optik oldu?unda ise opti?in temel amacy olan gerçek zamanly sesi kaynaktan oldu?u gibi göndermek eylemi,oyunlar ile ters dü?mektedir.

yani ses gerçek zamanly de?ilse 2 kanal duyuyorsun demek. oyun ses lerindede gerçek zaman algysy diye bir ?ey olmady?yna göre 2 kanal ses duyuyorsun.

i?te burada ayry bir yazylym devreye giriyor buda dolby digital live söz konusu bu yazylym oyundaki sanal sesi kendisi kodlayyp sanki gerçek zamanly bir ses mi? gibi kodu ile oynayarak senin spdif ine gönderiyor. yani yapylandyrma yapamadyn diye üzülmene gerek kalmyyor. ses çipinde yada kartynda bu destek yoksa ekstra para ver yada spdif ile iki kanal se ile oyun oyna diyor :)

yani bir anlamda senin spdif ba?lantyny ben gerçek zamanly bir sesim diye kandyryyor ve senin cevresel ses duymany sa?lyyor... :) :) :)

açykçasy mevzu derin bir mevzu. digital ba?lanty analog ba?lantyya göre üstündür demelerinin sebebi. arada metal ba?lanty olmamasy parazit yok gibi bi?i.
    bu nedenle iletkenli?i yüksek metal lerde altyn gümü? platin vs ses iletme kapasitesi de yüksek oluyor. ama ne yazikki y?yk kalitesine yeti?emiyorlar.
    analog ba?lanty ölsünmü yani tabiki hayyri orne?in bir müzik grubunda gitarist gitaryny stereo mikrofan jacky ile ba?lar. optik burada çaresiz kalyyor. ?imdilik bir yoluda yok analog olmak zorunda. i?te bu durumda gitaristin kablosu ne kadar kaliteli ise gitarynyn seside o kalitede iletiliyor...

zaten sony ve philips in spdif i cykartma nedenide bu demi?ler ki gel biz senle bir ba?lanty türü yapalym bu ba?lanty öyle bir?ey olsun ki sesi y?yk demetleri ile yollasyn. iki metalin birbirine de?mesinden kaynakly parazitte ortadan kalkmy? olsun demi?ler, seferber olup kafadan bi?i uydurmu?lar dü?ünseniz ee y?yk ile ses aktarmak cok farkly bir tecrübe bunu üretmi? icat etmi? olmanyn duygusu ise paha biçilemez....

ör; ben 100 tl ye optik kablo aldym daha kaliteli ses duyacam sen 10 liralyk kablo aldyn milyon pazaryndan kötü ses duyacan diye bir ?ey yok. digital de ses=y?yk o y?ykta ya gider ya gitmez ya duyarsyn yada hiç duymazsyn. yani analog kabloda oldu?u gibi kblo kalitesi ile ses netli?i arasyndaki do?ru ili?ki optik kabloda yoktur.

umarym basit uzun ve gereksiz acyklamalarym ile gerekeni anlatabilmi?imdir. özetle benzeri bir sistem ile oyunlarda ses almayy hedefliyorsanyz dolby digital live destekli bir ses karty alacaksynyz. optik anakartynyzda var ise çipin dolby digital live sertifakasy varmy diye bakacaksynyz.

bildigim kadary ile via çiplerde bu yok. realtekin alc889 dan sonraki modellerinde var...

herkese sevgiler saygylar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-can-can -- 26 Ocak 2016; 21:22:05 >

• can-can-can kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum

• Fakt benim dedigim dolby digital ile dts arasinda fark degil.

Dts ile dts hd ma arasindaki farki kaliteli bir ses sisteminiz olmadan ayirt edemezsiniz. Lgnin samsung un bin tl lik hts lerinde ayirt edemezsiniz mesela. Galiba okudugunuzu yanlis abladiniz yada ben cok uzun anltip kafa karisikligi yarattim.

Amacim bu tarz kavramlara cok yabanci olan biri bile okudugunda anlamasini saglamakti. Sevgiler...

kafa karıştırmış olabilir :)
    dts ile dts hd yi ayırt etmek dediğiniz gibi sağlam sistemle olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vasak09 -- 26 Ocak 2016; 22:06:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir yerin yanly?, düzeltelim. Anlog ba?lanty ile decode etme yazylym mazylym alakasyz. Analog ba?lantyda ses kartynyn DAC'y sesi hoparlörlere verir. Analog ba?lanty ile lossless (kayypsyz) ses alabilirsin. Decode etme derken herhalde misal DTS sesi decode etmek diye dü?ündün herhalde, onuda dedi?im gibi yazylymsal olarak Powerdvd yapyyor. Ya da yine ayny ?ekilde e?er kart destekliyorsa kartada yaptyrabilirsin decode i?ini, Creative X-FI kartlarda SPDIF seçince sesi ister passthrough yaparsyn (digital ve sonrasy ana mesajda yazyly) ya da internal decoder seçene?i var bilmeyenler varsa, orada X-FI kartynyn donanymsal decode özelli?i var. Gereksiz bir?ey, zaten powerdvd yapyyor e?er playback seçene?ini speakersa alyrsanyz ve check etmek içinde sa? tu? properties diyin film oynarken sa? üst kö?ede altta LPCM yazmasy lazym yani raw ses demek yani ses çözüldü.
  • Boş konuşmayın, açın okuyun her iki konuyuda, gerekli yorumlarınızı yazın okuyalım bilgilenelim. Yanlış varsa düzeltelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 26 Ocak 2016; 22:31:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can-can-can

bir de dolby digital live ile ilgili bir ?eyler yazmy?syn. 5.1 lossless sesi 5.1 ac3 e dönü?türecek. diye.

oyunlarda zaten dts gibi bir destek oldu?unda dolby digital live ye gerek kalmyyor.

günümüz oyunlarynda analog ba?lantydan farkly bir ba?lantyya gerek yoktur. ama yeni nesil bir takym sistemlerde analog ba?lanty yok. yada kablo karma?asy ya?amak yerine tek bir kablo yani optik kullanmak istersin.

oyunlardaki sesler film ve müziklerde ki gibi gerçek zamanly kodlamalar de?ildirler. bu nedenle orjinalinde iki kanaldyrlar. yazylymsal olarak cevreselle?tirilmi?tir.

windows ses yapylandyrmasyna göre çaly?yrlar. sistem ses yapylandyrmasyny 5.1 kanala ayarlamadan oyun içinde surround ses modunu aktif etsenizde sesi 5.1 duyamazsynyz. windows ben 6 kanally ses gönderiyorum der. oyun da 6 kanala göre hareket eder. örne?in araba yary?ynda motor sesi sadece centerdan gelir

starta basty?ynyzda menu arasynda yapty?ynyz geçi? sesleri sadce centerdan gelir vs vs. oyunun yapyly?ynda bu kodlama yapylyr. yani dolby digital kalitesinde
    ayny bir film izler gibi cevresel ses duymanyza olanak sa?lanmy? olur. bu kanallar önceden belirlenmi? programlanmy? sesin hareketi kaydedilmi? arka planda caly?an bi takym programlar ile yapylmy? bir düzenek demekte fayda var (oyun yapmak zor i? bir gta5 yapmak ise imkansyz gibi milyondolarlyk hollywood filmi yapmak cok daha kolay)

ama ba?lantynyz tek kablo yani optik oldu?unda ise opti?in temel amacy olan gerçek zamanly sesi kaynaktan oldu?u gibi göndermek eylemi,oyunlar ile ters dü?mektedir.

yani ses gerçek zamanly de?ilse 2 kanal duyuyorsun demek. oyun ses lerindede gerçek zaman algysy diye bir ?ey olmady?yna göre 2 kanal ses duyuyorsun.

i?te burada ayry bir yazylym devreye giriyor buda dolby digital live söz konusu bu yazylym oyundaki sanal sesi kendisi kodlayyp sanki gerçek zamanly bir ses mi? gibi kodu ile oynayarak senin spdif ine gönderiyor. yani yapylandyrma yapamadyn diye üzülmene gerek kalmyyor. ses çipinde yada kartynda bu destek yoksa ekstra para ver yada spdif ile iki kanal se ile oyun oyna diyor :)

yani bir anlamda senin spdif ba?lantyny ben gerçek zamanly bir sesim diye kandyryyor ve senin cevresel ses duymany sa?lyyor... :) :) :)

açykçasy mevzu derin bir mevzu. digital ba?lanty analog ba?lantyya göre üstündür demelerinin sebebi. arada metal ba?lanty olmamasy parazit yok gibi bi?i.
    bu nedenle iletkenli?i yüksek metal lerde altyn gümü? platin vs ses iletme kapasitesi de yüksek oluyor. ama ne yazikki y?yk kalitesine yeti?emiyorlar.
    analog ba?lanty ölsünmü yani tabiki hayyri orne?in bir müzik grubunda gitarist gitaryny stereo mikrofan jacky ile ba?lar. optik burada çaresiz kalyyor. ?imdilik bir yoluda yok analog olmak zorunda. i?te bu durumda gitaristin kablosu ne kadar kaliteli ise gitarynyn seside o kalitede iletiliyor...

zaten sony ve philips in spdif i cykartma nedenide bu demi?ler ki gel biz senle bir ba?lanty türü yapalym bu ba?lanty öyle bir?ey olsun ki sesi y?yk demetleri ile yollasyn. iki metalin birbirine de?mesinden kaynakly parazitte ortadan kalkmy? olsun demi?ler, seferber olup kafadan bi?i uydurmu?lar dü?ünseniz ee y?yk ile ses aktarmak cok farkly bir tecrübe bunu üretmi? icat etmi? olmanyn duygusu ise paha biçilemez....

ör; ben 100 tl ye optik kablo aldym daha kaliteli ses duyacam sen 10 liralyk kablo aldyn milyon pazaryndan kötü ses duyacan diye bir ?ey yok. digital de ses=y?yk o y?ykta ya gider ya gitmez ya duyarsyn yada hiç duymazsyn. yani analog kabloda oldu?u gibi kblo kalitesi ile ses netli?i arasyndaki do?ru ili?ki optik kabloda yoktur.

umarym basit uzun ve gereksiz acyklamalarym ile gerekeni anlatabilmi?imdir. özetle benzeri bir sistem ile oyunlarda ses almayy hedefliyorsanyz dolby digital live destekli bir ses karty alacaksynyz. optik anakartynyzda var ise çipin dolby digital live sertifakasy varmy diye bakacaksynyz.

bildigim kadary ile via çiplerde bu yok. realtekin alc889 dan sonraki modellerinde var...

quote:

Orijinalden alynty: can-can-can

bir de dolby digital live ile ilgili bir ?eyler yazmy?syn. 5.1 lossless sesi 5.1 ac3 e dönü?türecek. diye.

Windows ses yapylandyrmasy ayry bir?ey, 5.1 kanal müzik açmy?syn ama windowsda 2.1 olarak ayaralrdyn windows 5.1 sesi 2.1 kanala uyacak ?ekilde map eder. Yapylandyrma bu.

Oyun örne?i olarak BF4 ve Crysis 3 verelim. Ykiside kendi ses motorunu kullanyyor, 2.1 falan de?il aslynda bilmem kaç arty bir olarak de?erlendiremezsin çünkü dinamik bu film gibi de?il ve 7.1'e kadar destek veriyorlar bu arada.
    Optical çyky? ile sesi digital bir hoparlöre misal Z5500 verirsen ve ses kartynda Dolby Live gibi bir özelli?i yoksa sesi 2.1 alyrsyn. Birkaç ay önce arkada?ym ayny sorunu ya?ady PMle?mi?tik benim aklyma gelip söylemi?tim neden öyle oldu?unu. 5.1'e ayarly windows ve oyun diyor ama ses sadece önelrden geliyor. Nedenini sende biliyorsun ana mesajda da anlattym, SPDIF'in 5.1 lossless ta?yyacak bantgeni?li?i yok.
    Kartynda DTS Connect ya da Dolby Live varsa kart bu sesi encode edip Z5500'e çözdürür, 5.1 ses alyrsyn almasyna da lossy yani kayyply bir ses olur, bilnidi?i üzere standard dts ve dolby formatlary kayyplydyr. Yani oyundaki o lossless sesi alamazsyn.

Dolby digital live ile sanal sesten bahsetmi?sin alakasy yok bu ikisisinin birbiriyle. Dolby digital live alakaly ?eyi üst paragrafta anlattym. Ve yine "yani bir anlamda senin spdif ba?lantyny ben gerçek zamanly bir sesim diye kandyryyor ve senin cevresel ses duymany sa?lyyor" demi?sin, hayyr uzaktan yakyndan alakasy yok.

"digital ba?lanty analog ba?lantyya göre üstündür demelerinin sebebi" tamamiyle bilgisizlik, sebep bu. Yine alakasy yok, digital kullansanda hoparlörlere giden kablo analog Senin dü?ündü?ün yoldan dü?ürnürsek e?er bu sefer ?öyle bir?ey ortaya çykacak, e o zamanda digital kablo kullanarak yolu uzatmy? oluyorsun? Madem eninde sonunda analogla bitecek i?, direkt analog kullan. Hoparlörler digital veriyi i?leyemez ki Neyse fazla uzatmayalym burayy, akyl kary?masyn.

Gümü? ve bakyr ba?lanty yerleride tamamen snake oil... Kalite farky yok... Kullanyma göre de?i?en bir?ey olarak çykty bu esasy öyle. Hangisi unuttumda ikisinden biri kablolary syk syk söküp takyyorsan di?erinden daha iyiymi?, di?eri ise havayla temas etti?inde oksitlenirmi? falan da filan, kafaya takmayyn o fark olsada yüzde bilmem kaçtyr farketmezsin bile.

Aynen daha önce açyklady?ym gibi digital kablolarda (hdmi, optical vs.) output olarak kalite farky yok ama kalite olarak ?öyle fark olabilir, bazy kablolar shield ly geliyor e?er elektrik paraziti varsa duvarlarda böyle kablolary tercih etmeniz lazym falan yani kalite o yönde.
    Analog kablolarda durum çok farkly, çünkü elektriksel sinyal geçiyor gürültüye maruz kalabilir, kalyn analog kablolar kaliteli oluyor genelde dikkat etmek lazym.

Bunlar tamamen marketing aslynda, zamanynda öyle bir reklam ettiler herkesin akly gitti. Ayny ?u an turkcellin dört nokta 5G yi reklam etti?i gibi.

En son verdi?in mesaj kötü, ben diyorum ki kesinlikle optik ba?lanty kullanmayyn, neden mi? açykladym i?te.

• svp yi denedin mi sen arkadaşım?dene ondan sonra gel konuşalım burada.
    bilgisayarda 60 fps video oynatabilen başka bir uygulama varsa onu kullanalım biz de,cahil kalmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 26 Ocak 2016; 22:58:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Boş konuşmayın, açın okuyun her iki konuyuda, gerekli yorumlarınızı yazın okuyalım bilgilenelim. Yanlış varsa düzeltelim.

Yazdık ama bilgi seviyeniz çok yetersiz bu sebeple detay A girmeye gerek yok

PC uZerinde video izlemek sizin icin power DVD
    Stereo dinlemek te pc hoparlörü ve ses kartı ile yapıldığı başlıkta ben ve dostlarımın yazacakları bu başlığa çok gelir dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 27 Ocak 2016; 0:16:53 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.