Şimdi Ara

digital fotoğraf makinesine hangi sd kart önerirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fotoğraf makineme (canon A620) 1 GB lık sd kart alacağım

önerilerinizi alabilirmiyim

• SANDISK ULTRA II SECURE 1 Gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 14 Haziran 2006; 0:56:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prusias_

SANDISK ULTRA II SECURE 1 Gb
    teşekkürler global_playboys

SANDISK ULTRA II SECURE güzel özelliklere sahipmiş....

idefixe den alışveriş yapan varmı arkadaşlar?

nasıl güvenilir bir yer mi?

yoksa oda bidolu veya hepsiburada gibi mi?
  • Benimde çok hosuma gitti bende onun 2Gb alıyorum
  • quote:

Benimde çok hosuma gitti bende onun 2Gb alıyorum
    SANDISK 1GB ULTRA II SECURE DIGITAL PLUS CARD 112 YTL, SANDISK 1GB ULTRA II SECURE DIGITAL CARD ise 150 YTL. Plus olanıyla diğerinin ne farkı var. Benim makine Panasonic FZ5. Hangisini tercih etmem daha iyi olur?
  • Plus ları herhangi bir okuyucuya ihtiyaç duymadan direkt olarak bilgisayarınızın USB portuna takabilirsin ama digerini takmak için card okuyu gerekir

Örnek olarak alttaki linkleri inceleyebilirsin

PLUS http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=945&productId=bd46172
    NORMAL CARDhttp://ostg.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=4649032

• quote:

Plus ları herhangi bir okuyucuya ihtiyaç duymadan direkt olarak bilgisayarınızın USB portuna takabilirsin ama digerini takmak için card okuyu gerekir

PLUS http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=945&productId=bd46172
    quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

Plus ları herhangi bir okuyucuya ihtiyaç duymadan direkt olarak bilgisayarınızın USB portuna takabilirsin ama digerini takmak için card okuyu gerekir

Bu durumda plusların daha pahalı olmaları gerekmez mi? Ben daha ucuz olduğu için plus almayı tercih ederim o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: markinos

quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

Bu durumda plusların daha pahalı olmaları gerekmez mi? Ben daha ucuz olduğu için plus almayı tercih ederim o zaman.

Alıntıları Göster
    Özellik bakımından bakıldıgında tabiki daha pahalı olması gerekir ama neden ucuz oldugunu bende bilmiyorum tam olarak fakat kullanıslımıdır diye düşencem var acıkcası hos gerci sanmıyorum bir sorun olacagını ama ister istemez insanın içinde bir süphe oluyor ama seninde dedigin gibi daha ucuza daha iyisini almak daha mantıklı olur tabiki

• quote:

Özellik bakımından bakıldıgında tabiki daha pahalı olması gerekir ama neden ucuz oldugunu bende bilmiyorum tam olarak fakat kullanıslımıdır diye düşencem var acıkcası hos gerci sanmıyorum bir sorun olacagını ama ister istemez insanın içinde bir süphe oluyor ama seninde dedigin gibi daha ucuza daha iyisini almak daha mantıklı olur tabiki

Alıntıları Göster
    SD almak zorundamısın? Mesela ben MMC kart kullanıyorum, aynı kartı fotomakinem ve telefonumda istediğim gibi değiştiriyorum... MMC nin kullanımından hiç sıkıntı çekmedim. Kingston 1 GB plus MMC aldım 50 YTL buna karşın 1 GB Sandisk Ultra II 250 YTL arada uçurum var... Aralarındaki hız kesinlikle bu fiyat farkına değmeyecek kadar az. Hatta ben Ultra diye piyasaya çıkan kartları hiç kabul etmiyorum. İstenilen fiyat çok fahiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp_er -- 14 Haziran 2006; 16:50:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp_er

SD almak zorundamısın? Mesela ben MMC kart kullanıyorum, aynı kartı fotomakinem ve telefonumda istediğim gibi değiştiriyorum... MMC nin kullanımından hiç sıkıntı çekmedim. Kingston 1 GB plus MMC aldım 50 YTL buna karşın 1 GB Sandisk Ultra II 250 YTL arada uçurum var... Aralarındaki hız kesinlikle bu fiyat farkına değmeyecek kadar az. Hatta ben Ultra diye piyasaya çıkan kartları hiç kabul etmiyorum. İstenilen fiyat çok fahiş.

Alıntıları Göster
    Ben SANDISK ULTRA II SECURE 2 Gb 27 euroya alıyorum

Not : Almayadan

• quote:

Ben SANDISK ULTRA II SECURE 2 Gb 27 euroya alıyorum

Not : Almayadan

Alıntıları Göster
    E ne yaparsın kapitalizmin cilveleri bunlar... Bakarsan hap kadar kart bunları makinelere tümleşik yapabilirler isteseler. Ama ayrı bi sektör oluşturuyorlar. Maliyetleri çok düşük sürümü az olduğundan fiyatı yüksek tutuyorlar, sonrada sanki marifet gibi ömür boyu garanti veriyorlar. Sanki bozulduğunda tamir edebilecekler. Bozuk mu diye test dahil yapmıyorlar direkt yenisini veriyorlar. Maliyeti ne ki? Hatta bunların büyük oranda ticareti resmi değil koyuyorlar bir kutunun dibine binlerce. Kim görecek! Kimisi de yedek parça diye geçiriyor gümrükten burada da paketliyor. Düşün aradaki farka bak. Almanya da gümrüksüz 27 Avro Türkiye de 100 Avro. Aslına bakarsan 27 Avro bile çok ya, neyse işte...

• quote:

E ne yaparsın kapitalizmin cilveleri bunlar... Bakarsan hap kadar kart bunları makinelere tümleşik yapabilirler isteseler. Ama ayrı bi sektör oluşturuyorlar. Maliyetleri çok düşük sürümü az olduğundan fiyatı yüksek tutuyorlar, sonrada sanki marifet gibi ömür boyu garanti veriyorlar. Sanki bozulduğunda tamir edebilecekler. Bozuk mu diye test dahil yapmıyorlar direkt yenisini veriyorlar. Maliyeti ne ki? Hatta bunların büyük oranda ticareti resmi değil koyuyorlar bir kutunun dibine binlerce. Kim görecek! Kimisi de yedek parça diye geçiriyor gümrükten burada da paketliyor. Düşün aradaki farka bak. Almanya da gümrüksüz 27 Avro Türkiye de 100 Avro. Aslına bakarsan 27 Avro bile çok ya, neyse işte...

Alıntıları Göster
    Fotoğraf makinalarının çoğu hem MMC hem de SD kartları destekliyorlar. Bu iki kartın farklılıkları neler? Hızları mı farklı?

• quote:

Orijinalden alıntı: markinos

Fotoğraf makinalarının çoğu hem MMC hem de SD kartları destekliyorlar. Bu iki kartın farklılıkları neler? Hızları mı farklı?

Alıntıları Göster
    evet hızları bazı kartlar vardır saniyede 3-5 MB yazar bazıları vardır 20MB felan o yüzden ne kadar hızlı olursa senin yararına
  • TWİNMOS 66X 1GB KART 50 MİLYONA BULDUM CASİO Z 120 MAKİNEM İCİN ACABA SANDİSK ULTRADAN COK MU KOTUDUR İS GORURMU RESİM VE HAREKETLİ GORUNTUDE FARK EDERMİ Kİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: bob1

TWİNMOS 66X 1GB KART 50 MİLYONA BULDUM CASİO Z 120 MAKİNEM İCİN ACABA SANDİSK ULTRADAN COK MU KOTUDUR İS GORURMU RESİM VE HAREKETLİ GORUNTUDE FARK EDERMİ Kİ
    S2 baslıgında bi arkadas kullandıgını ve cok memnun oldugunu söylemişti ama bilemem yinede kullanan birinin yorum yapması daha dogru olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: bob1

TWİNMOS 66X 1GB KART 50 MİLYONA BULDUM CASİO Z 120 MAKİNEM İCİN ACABA SANDİSK ULTRADAN COK MU KOTUDUR İS GORURMU RESİM VE HAREKETLİ GORUNTUDE FARK EDERMİ Kİ
    quote:

Orjinalden alıntı: bob1

Ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum Twinmos'un 1 GB Ultra 66x SD kartını. Makinem SAMSUNG Digimax V5. Video çekiminde veya fotoda hiçbir sorun yok. Tavsiye ederim. Çok kaliteli bir ürün.

Yazma Hızı: 8 MB/s
    Okuma Hızı: 10 MB/s

Bu hızlarda olan diğer markalarla arasında uçurum var fiyat olarak.
    Bir sanal mağazada şu an fiyatı havale ile 45,75 YTL. Buradan bakabilirsin. Çok hesaplı.

Buradan da ürünün detaylı bilgilerini görebilirsin.

Kartı sadece fotoğraf makinemde kullanıyorum. Video kaydı esnasında 2 mb/s yetiyor galiba. Tabi bu benim makinem için geçerli. (640x480 30 fps AVI formatında video kaydı yapıyor benimki) Bazı makinelerde video kayıt formatı ve kalitesi nedeniyle daha yüksek yazma hızı gerekliymiş sanırım. Bu noktada Twinmos'un bu kartı daha çok işine yarar. Casio'yu bilmiyorum açıkçası.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: xenox

quote:

Orjinalden alıntı: bob1

Ben yaklaşık bir aydır kullanıyorum Twinmos'un 1 GB Ultra 66x SD kartını. Makinem SAMSUNG Digimax V5. Video çekiminde veya fotoda hiçbir sorun yok. Tavsiye ederim. Çok kaliteli bir ürün.

Yazma Hızı: 8 MB/s
    Okuma Hızı: 10 MB/s

Bu hızlarda olan diğer markalarla arasında uçurum var fiyat olarak.
    Bir sanal mağazada şu an fiyatı havale ile 45,75 YTL. Buradan bakabilirsin. Çok hesaplı.

Buradan da ürünün detaylı bilgilerini görebilirsin.

Kartı sadece fotoğraf makinemde kullanıyorum. Video kaydı esnasında 2 mb/s yetiyor galiba. Tabi bu benim makinem için geçerli. (640x480 30 fps AVI formatında video kaydı yapıyor benimki) Bazı makinelerde video kayıt formatı ve kalitesi nedeniyle daha yüksek yazma hızı gerekliymiş sanırım. Bu noktada Twinmos'un bu kartı daha çok işine yarar. Casio'yu bilmiyorum açıkçası.

Saygılar...

Alıntıları Göster
    twinmoss kart da direk usb den bağlantıya geçemiyor (bildiğim kadarıyla)

araya bir tane kart okuyucu gerekli ....

san diskin en önemli özelliğide burda zaten aynı zamanda flash disk gibi kullan

araya aparat gerektirmiyor

1 GB Sandisk Ultra II nin hem fiyatıda 250 değil

idefixe ve hepsiburada 120 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yellowbulls -- 15 Haziran 2006; 10:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowbulls

twinmoss kart da direk usb den bağlantıya geçemiyor (bildiğim kadarıyla)

araya bir tane kart okuyucu gerekli ....

san diskin en önemli özelliğide burda zaten aynı zamanda flash disk gibi kullan

araya aparat gerektirmiyor

1 GB Sandisk Ultra II nin hem fiyatıda 250 değil

idefixe ve hepsiburada 120 YTL

Alıntıları Göster
    sd kart ile mmc kart arasında ne fark war hangisi daha hızlı okuyo bende almayı düşünüyom bende samsung a55w var hangisi daha uygun olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: rap_star

sd kart ile mmc kart arasında ne fark war hangisi daha hızlı okuyo bende almayı düşünüyom bende samsung a55w var hangisi daha uygun olur?

Alıntıları Göster
    SD ile MMC arasında aslına bakarsanız pek fark yok. ( Tabi şimdi yeni çıkan Ultra-Plus lar hariç) MMC, SD nin kullanıldığı her yerde kullanılabiliyor. SD daha kalın olduğu için daha güçlü. Ama farkı sıradan kullanıcılar fark edemez. Bunda en önemli etmen, taktığınız makine... Ben MMC yi öneririm. En azından daha ince olduğu için kullanım alanı daha esnek. Mesela bende 1 tane 512 MB MMC var Siemens SX-1 de takılı bir de 1 GB MMC var o da Canon ıxus 800 de takılı. birinde kullanım alanı sıkıştığında çıkartıyorum ötekinide kullanıyorum. Geçenlerde arkadaşlarla gezmeye gittik, ben video işini abarttım biraz ve kart yetmedi silmeyede kıyamadım. Tabi hemen telefonda takılı olan kart imdadıma yetişti :)) Benzer durumları herkes yaşayabilir. Bu kadar fazla kart çeşidi olması da başka bir sorun zaten...

• quote:

SD ile MMC arasında aslına bakarsanız pek fark yok. ( Tabi şimdi yeni çıkan Ultra-Plus lar hariç) MMC, SD nin kullanıldığı her yerde kullanılabiliyor. SD daha kalın olduğu için daha güçlü. Ama farkı sıradan kullanıcılar fark edemez. Bunda en önemli etmen, taktığınız makine... Ben MMC yi öneririm. En azından daha ince olduğu için kullanım alanı daha esnek. Mesela bende 1 tane 512 MB MMC var Siemens SX-1 de takılı bir de 1 GB MMC var o da Canon ıxus 800 de takılı. birinde kullanım alanı sıkıştığında çıkartıyorum ötekinide kullanıyorum. Geçenlerde arkadaşlarla gezmeye gittik, ben video işini abarttım biraz ve kart yetmedi silmeyede kıyamadım. Tabi hemen telefonda takılı olan kart imdadıma yetişti :)) Benzer durumları herkes yaşayabilir. Bu kadar fazla kart çeşidi olması da başka bir sorun zaten...

Alıntıları Göster
    şu aparat olayını anlayamıyorum ben ya zaten kart makinanın içindeyken usb ye taktığında xp ve cd siyle %100 makina tanıyo aleti hatta cdsiz bile tanıyo da neyse. yani tanıttıktan sonra direkt at makinadan pc ye kart okuyucuya ne gerek var ki acaba? kendini kart okuyucuz okutmayan kart diye bişey olabilirmiki??

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.