Şimdi Ara

Digital ile analog arasında kaldım!! Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle mevcut ekipmanımı sayayım. Canon EOS Elan 7e filmli gövde, Sigma f:2.8, 105 mm, Sigma f:2.8 24-70 mm EX serisi lensler, dijital olarak da Olympus sp-560uz makine. Benim ihtiyacım olan ise en az 200-300 mm bir zoom ya da prime objektif. Şimdiye kadar bu konuyu olympus sp-560uz ile götürmeye çalıştım, ancak bu makinenin sınırları belli, 18x optik zoom yapsa da görüntü kalitesi olarak beni tatmin etmiyor. Fuji’nin 30x zoomlu HS20 EXR modeli ilgimi çekti, ancak yapılan yorumlardan anladığım bu makinenin de bendeki olympus’dan çok ta farklı olmayacağı şeklinde. Bir başka makine de Canon’un SX30IS modeli. Her ne kadar Canon olsa da, sensör boyutunun 1/2.3 olması diğerlerinden pek de farklı olmayacağını düşündürüyor. Sonuç olarak yüksek zoom küçük sensör boyutu olayından vazgeçip, yine filmli makinede 2.8 veya 4 diyaframlı 200 ya da 300 mm’lik bir objektif daha tatminkar sonuçlar verecek gibi. her ne kadar filmin maliyeti olsa da bu aşamada yeni DSLR gövdeye harcama yapmaktansa iyi bir objektife harcama yapmak daha uygun geliyor. ne dersiniz??

• Bütçeniz nedir?
  • 1000-1200 TL gibi.
  • bi arkadaşımda tair'in bi modeli vardı modeli aklımda değil 300mm f4.5 200 lira mı neydi lens bazuka gibiydi ama sonuçları güzeldi bulabilirseniz masrafa girmeden onu alıp m42 > EOS adaptörüyle kullanabilirsiniz
  • bu da bir fikir. niyetim ikinci el bir sigma EX almak yönünde. Dijitallerin pratikliği beni cezbediyor ama elimdeki olympus'un sonuçlarını görünce ben yine filmli makinede kalayım diyorum.
  • Bütçenizle dijitale adım atabilirsini aslında rahatça, elinizdeki lenslerle gayet gider tabi tele önceliğiniz değilse.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.