digitürk hd receiverların fiyatlarının eylül ortası gibi belli olacağını, HD yayınlarının ekim başında başlayacağını söylüyordu.. herhangi bir gelişmeden haberi olan varmı?....
herhangi bir gelişme yok
sadece 1 sene üye olana humax recevierlar 199 ytl normal fiyatıda 250 ytl imiş sitede yazana göre
dostum keske mevcut topiclerden devam etseydin.. Ayni konuda luzumsuz bir baslik olmus..
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
dostum keske mevcut topiclerden devam etseydin.. Ayni konuda luzumsuz bir baslik olmus..
doğru bir başlıkla burdan devam edelim diye açtım....
sadece ticari abonelik veriyorlar sanırım
benim şahsi fikrim, yani herhangi bir kaynağım yok, fakat her ay bir sonrakine atmaları bu işin 2008'den önce olmayacağı şeklinde.. çünkü dg temsilcileriyle defalarca konuşmamda hiçbir kesin ifade verilmeden sadece gelecek ay, vs.. diye geçiştirildim..
sadece 1 sene üye olana humax recevierlar 199 ytl normal fiyatıda 250 ytl imiş sitede yazana göre
o humax hd receiver değil dostum.geçen seneden beri var o kampanya
Yeni bir haber, en azından benim için:
Hani Pace verilecek falan diye haberler var ya. Onlara pek güvenmemek lazım. Şu aralar çeşitli markalardan fiyat teklifi alıyorlarmış. Panasonic, humax bunlardan ikisi. Matsushita ve humax'tan teklif aldıklarını biliyorum. Muhtemelen Pace de var.
Ancak henüz tekliflerin yeni alındığı göz önüne alınırsa bu yıl HD yayını unutalım derim. Bu iş 2008'e sarkar.
Ayrıca da 1080p'yi unutun. Bazı arkadaşlarımız hala böyle bir umut içerisinde. Bu olmayacak. 720p ya da 1080i olacak.
Selamlar.
teklifleri bir sonraki parti için alıyolardır bence,iki hafta içinde açıklama bekliyorum ben
quote:
Orjinalden alıntı: Akseaus
Yeni bir haber, en azından benim için:
Hani Pace verilecek falan diye haberler var ya. Onlara pek güvenmemek lazım. Şu aralar çeşitli markalardan fiyat teklifi alıyorlarmış. Panasonic, humax bunlardan ikisi. Matsushita ve humax'tan teklif aldıklarını biliyorum. Muhtemelen Pace de var.
Ancak henüz tekliflerin yeni alındığı göz önüne alınırsa bu yıl HD yayını unutalım derim. Bu iş 2008'e sarkar.
Ayrıca da 1080p'yi unutun. Bazı arkadaşlarımız hala böyle bir umut içerisinde. Bu olmayacak. 720p ya da 1080i olacak.
Selamlar.
quote:
Eğer 1080p olmayacaksa (ki bu çok fazla bantgenişliği kullandığı için uydu yayıncıları tarafından pek tercih edilmiyor) 1080i yerine 720p olması daha mantıklıdır. Bildiğiniz gibi, i interlaced olduğunu gösterir ve saniyedeki kare sayısı p'ye göre yarı yarıyadır. Bu nedenle, hareketli görüntülerde (ki maçlar öyle) 720p daha çok tercih edilmekte (ABD'de).
arkadaşlar DIGITURK HD receiverları CEBIT te gördüm..Cİhazlar siyah renkteydi..Sanırım PACE markasına hazırlatılmış...Abonelik ve cihaaz fiyatları hala belli değilmiş...
quote:
Orjinalden alıntı: cfiliz
quote:
Eğer 1080p olmayacaksa (ki bu çok fazla bantgenişliği kullandığı için uydu yayıncıları tarafından pek tercih edilmiyor) 1080i yerine 720p olması daha mantıklıdır. Bildiğiniz gibi, i interlaced olduğunu gösterir ve saniyedeki kare sayısı p'ye göre yarı yarıyadır. Bu nedenle, hareketli görüntülerde (ki maçlar öyle) 720p daha çok tercih edilmekte (ABD'de).
Dua edin 1080i olmasın. 720p bu tür yayınlar için (bugünkü koşullarda) daha uygun.
arkadaşlar, benim tahminim: pace 250gb hard diski nedeniyle interaktif yayınlar, film satın alınması, istendiği saat istenilen filmin yada programın seyredilmesi gibi avanatjları nedeniyle getirilmesi kuvvetli ihtimal. ancak bu durum sadece hd yayın almak isteyenler için biraz pahalı çözüm olabilir düşüncesiyle belkide hard diski olamayan bir marka yada model üzerinde de farklı fiyatlar uygulayabilmek adına araştırma yapılıyor olabilir.
Başka bir forumda bir arkadaş ekim ayının 10 undan itibaren reklam yapılacağını daha sonraki haftada kurulumların yapılacağını haber verdi.
hd yayın var ancak 800 ytl decoder bn odama normal baglattım o zmn sordum aylık ucreti bilmiorum ama hd decoder 800 ytl dedi kurulumu ile