Bu başlık altında digiturk'ün HD cihazı olan Vestel 9101 HD ile başıma gelen veya tespit ettiğim sizlere de faydası olabileceğini düşündüğüm olayları maddeler halinde sıralayacağım.
1 - Vestel 9101 HD cihazı yayının sesini arada bir 3-4 saniye kesme hakkını saklı tutar. Canı öyle istemiştir ve bir nedeni yoktur. Benim gibi saflık edip de sorunu TV ve amfi'de aramayın.
2 - Hernekadar artık son teknoloji ses formatları bile hdmi kablo üzerinden aktarım yapsada, bu digiturk'ü bağlamaz. Hdmi üzerinden en kalite alabileceğiniz ses stereo'dur. Dolby digital ses mi istiyorsunuz? Gidip optik kablo alacaksınız. Ne o öyle tek kablo ile hem görüntü hem ses!? Racona terssss... Sen arkadaki arkadaş amfi'yi kurcalama canım, garibanın suçu yok git bi optik kap gel.
3 - Dolby dediğin aslında 5 channel stereo'dur. Ne demek değil, digiturk'den iyimi bilicen ? Amfi'de dolby yazıyo mu yazıyo hadi ikile o zaman. Arada bir yanlışlık oluyor konuşma sesleri sadece center'den çevresel sesler surroundlar'dan geliyor. Olur öyle hatalar yanlış anlaşılmasın dolby dediğin tüm sesin 5 kanala aynen verilmesi sub woofer'ında sessizliğe gömülmesidir aman ha.
4 - Dolby prologic, DTS Neo 6, Logic 7 gibi ses formatları surround hoperlörlerden kuş sesi gelmesine yararlar. Prologic zaten amazonda yaşayan ve az bulunan bir kanarya türüdür. Dolayısıyla normal kanallarda bu sistemleri kullandığınızda surroundlardan gelen kuş seslerini garipsemeyin huşu içinde dinleyin. Ses bozulmuyor, zenginleşiyor adeta. Nedemek eski philips kutuda böyle bir bozulma olmuyordu. Bu durum o kutunun arızalı olmasından kaynaklanmaktadır. Yavrum evladım bırak o amfiyi canım benim sakin ol onun suçu yok.
5 - Kumanda kodlarının açıklanması kesinlikle tehlikeli ve yasaktır. Daha önce böyle hatalara düşülmüş ve universal kumanda adı verilen hainlerin bu gizli bilgileri insanları konforu için kullanıldığı tespit edilmiştir.
6 - Bugün avrupada 40'a yakın HD kanal vardır. Bu yüksek kanal sayısının nedeni uzun soluklu dizilerdir. Mesela 1. kanalda Lost'un 1. sezonu oynarken , 2. Kanalda 2. sezonu , 3. kanalda da 3. sezonu oynar. Bu muhteşem formül digiturk tarafından aynen alınmış ve başarıyla uygulanmaktadır. Allahın izniyle yalan rüzgarının yayın haklarının alınmasıyla digiturk kısa zamanda 50 hd kanala çıkacaktır.
Benim tespitlerim şimdilik bu kadar. Umarım yeni başlayanlara bir faydamız doknunur....
Lİg tv ayda 39 tl veriyorum. sd yayınla türksattan seyrediyorum digitürk hd yayını alsam buda bir 40 tl oldu 80 tl ve ne star var nede kanald çok pahalı
güzel yazmışsın dostum bendede bugün itibarı ile bir adet dt9101 var. öncelikle görüntüsü kutunun fena değil kumandada sıkıntı yaşamadım.lg 42pq200r de yani plazmada kullanıyorum.sd kanalla hd kanal arasında bariz fark var.bende forumlarda sd kanal çamur gibi berbat yorumlarını okudukça üzülmüştüm yanlışmı yaptım diye.görüntü gayet güzel.standart gelen hdmı kablo ile bağlandı.o konularıda okudum altın uçluya gerek yok sanırım. sd den hd kanala geçince bekleme oluyor.3 sn civarı.sanırım yayının hd de 1080 sd de572 olmasından kaynaklı. ses konusunda fikrim yok ama bana göre tatminkar.hd kanal azlığı hakikaten can sıkıcı.bu bile dsmrt için bir neden.sıkıntılarda olacaktır elbet oldukça aktarırım
ben de teknik servise vestel getirin demiştim. eve gittiğimde 20tl lik kutuyla karşılaştım. aradım vestel getirin diye. tamam dediler , teknik servis tarih verecek işte. ama bu 20tl lik çok arıza yapıyor diyorlardı. vestel daha mı iyidir ? bu 20tl liği bir haftadır kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı.
hocam bende çok şey okuyorum ama dedikleri gibi çıkmıyor her zaman forumlara bak kimi digitürkten kimi d-smarttan kimi atlantadan kimi dreamboxtan dertli.yazdığım gibi digitürk hd ecevier sd kanallaı çamur gibi yok berbat yazan bir sürü arkadaş var.ben dün gece takdırdım,gayet normal.genede sen bilirsin ama madem sorun yok?? değişime ne gerek var
quote:
Orijinalden alıntı: mehmethunlu
hocam bende çok şey okuyorum ama dedikleri gibi çıkmıyor her zaman forumlara bak kimi digitürkten kimi d-smarttan kimi atlantadan kimi dreamboxtan dertli.yazdığım gibi digitürk hd ecevier sd kanallaı çamur gibi yok berbat yazan bir sürü arkadaş var.ben dün gece takdırdım,gayet normal.genede sen bilirsin ama madem sorun yok?? değişime ne gerek var
haklısınız ben de memnunum sd den. değişim sebebi 20 tl yerine 8 tl ödemek .
haklısınız kullanılmıyorsa kayıt özelliği tabiki ne gerek var 20 tl ödemeye.
güzel yazmışsın.güzel konulara temas etmişsin.
ders iceriginin biraz genisletilmesi gerekiyor...
mesela sadece hd izlemek isteyip, kayitla kuyutla isi olmayanin yine bu hd plus mi almasi gerekiyor?
burada biz virgin kablo tv kullaniyoruz . kutu boyut olarak digiturk'un philips kutularinin 2/3'u kadar, kayit, time shift falan da yapmaz, kendi halinde bir sey. ne sesi takilir ne goruntusu bozulur.. hatta sesi oldugu gibi amfi'ye aktarir, amfiden ne sekilde istenirse o sekilde izlenir.. hd kanallarin cogu dolby digital ses ile geliyor. hdmi varken optikle kablo kirliligi yapmaya da gerek yok..
adam bir hizmet sunuyor ve bu hizmeti sadece cikar sagladigi firmanin kutusu ile kullanmayi dayatiyor. ustune bir de tomarla para aliyor. buna malesef musteri yolma deniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: replikanxxl
quote:
Orijinalden alıntı: mehmethunlu
haklısınız ben de memnunum sd den. değişim sebebi 20 tl yerine 8 tl ödemek .
dostum bende bu 8 tl olan kutudan var 20 tl olan kutuyu arka getirttirdim merak için
2si arasında dağlar kadar görüntü farkı var bilgin olsun HD yayınlarda aynı olabilir ama SD yayınlarda: 8 tl lik kutunun durumu çok çok kötü , heleki 40" ve üstü bir lcd veya plazma varsa sakın diiyimm
Bende dün Vestel 9101 HD taktırdım. İlk bakışta SD kanalların görüntüsü eski receiverle Scart kabloyla yaptığım bağlantıya göre kesinlikle daha iyi geldi bana.
HD kanal olarakta zaten dizi ve sinema kanallarıyla hiç işim olmayacağı için önemi yok, sonuçta .mkv diye bir olay var.
Ama EPL de dün Man City-Liverpool maçına baktım. Görüntü gerçekten harikaydı.
Vestel 9101 HD ye gelince bana çokta sorunlu gibi gelmedi. Kanal geçişleri arası çok beklemekten korkuyordum ama kesinlikle rahatsız edici değil.
quote:
Orijinalden alıntı: charnel
Bende dün Vestel 9101 HD taktırdım. İlk bakışta SD kanalların görüntüsü eski receiverle Scart kabloyla yaptığım bağlantıya göre kesinlikle daha iyi geldi bana.
HD kanal olarakta zaten dizi ve sinema kanallarıyla hiç işim olmayacağı için önemi yok, sonuçta .mkv diye bir olay var.
Ama EPL de dün Man City-Liverpool maçına baktım. Görüntü gerçekten harikaydı.
Vestel 9101 HD ye gelince bana çokta sorunlu gibi gelmedi. Kanal geçişleri arası çok beklemekten korkuyordum ama kesinlikle rahatsız edici değil.
Bende dün taktırdım 377 den başka birşey için açmıyorum. Çok yavaş bir cihaz d-smart hd cihaza göre.
hd plus daha profesyonel.
ben belirttiğim gibi 42 plazmada sorunsuz ve gayet iyi sd yayın izliyorum.belkide bana tatminkar geliyordur.tabi kişisel görüşüm.hd plus daha profesyonel olabilir ama kayıt yapmıcaksam bana gereksiz tıpkı bir cep telefonunu vay onuda olsun yok kamerasıda olsun yok 3 gside olsun deyip almak ve kullanmamak gibi tabi ihtiyaçlar farklılık gösterebilir. ama hd kutu bulursam görüntü kalitesi için denemek isterim o ayrı konu belkide en güzeli 77.kanal ve 377.kanal arasındaki fark adamlar lig tvde daha tombulken hd yayında normal hale geliyor.birde hd kanal sayısı çoğalsa güzel olacak...
arkadaşlar giriş paketi+spor paketi+belgesel+yaşam paketine üyeydim ve 5 büyükler lig tv açıktı...geçen haftaiçi digi den gelip eski kutumu alıp yeni hd kutu taktılar...9101 model...sadece trt hd yi izleyebiliyorum...lig tv hd yi,eurosport hd ve spormax hd yi izlemek için ayrı bir üyelik ücreti daha mı vermeliyim..sonuçta hepsi bende full açıktı zaten hd olmayan halleriyle..ya da eutelsatw3 üzerinden anten aldığından,bu ligtvhd,eurosport hd vb turksat üzerinden die mi izleyemiyorum???yardım lütfen.
bildiğim kadarıyla diginin turksattan hd yayını yok o yüzden izleyemezsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme