Şimdi Ara

Digitürk İle Elde Edilebilecek Max. SD Kalite Kombinasyonu Nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu aralar önümüzdeki sezonki lig heyecanını yaşamak için Digitürk'e geçmeyi planlıyorum.
    Yalnız araştırmalarım sonucu kafam baya karıştı...
    "Full HD LCD Tv ile birlikte Digitürk'ün SD yayını berbat" yorumlarını sürekli okudum (Eurelsat uydusu yüzünden),bilakis görüntü kalitesini çok önemsiyoruz. Digitürk'ün yanına Türksat uydusu ile çalışan başka bir sistem bağlanabilir mi (Mesela ulusal yayınları kaliteli izlemek için dönüşümlü olarak kullanabilinecek) ? Evimizde kurulu herhangi bir çanak da yok. 40 Ytl'lik aylık Digitürk masrafı üzerine ne kadar bir masraf çıkarır eğer böyle bir yol varsa ? İki çanak anten mi gerekecek ? Türksat uydusunu evdeki diğer tv'lere paralel bağlamak için ne gibi donanımlar gerekecektir ?

Yorumlarınız ve değerli bilgileriniz için şimdiden çok çok teşekkürler...

• Türksatı paralel nasıl bağlarsınız bilmem ama Digiturk konusunda naçizane fikirlerimi belrteyim:
    Turksatın Eutelsata göre daha kaliteli olduğunu çoğunluk söylüyor. Sebebi Digiturk turksatta olup da kendi yayınladığı kanalları tekrardan sıkıştırıp Eutelsata gönderiyor diyor forumdaki arkadaşlar. Haliyle bu da görüntü kaybına sebep oluyor. Özellikle Digiturkun kendi kanalları dışındaki kanallar. Örneğin TV 8 Turksatta daha net. Sizin isteğiniz Lig tv ise sanırım tTurksat görüntü kalitesiyle Eutelsat görüntü kalitesi aynı. Çünkü kendi kanalı olduğu için yayını Turksattan alıp Eutelsata aktarmıyor.İki uyduya da direkt yayını gönderiyor.Dolayısıyla Lig tvde görüntü kaybı olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunoda

Türksatı paralel nasıl bağlarsınız bilmem ama Digiturk konusunda naçizane fikirlerimi belrteyim:
    Turksatın Eutelsata göre daha kaliteli olduğunu çoğunluk söylüyor. Sebebi Digiturk turksatta olup da kendi yayınladığı kanalları tekrardan sıkıştırıp Eutelsata gönderiyor diyor forumdaki arkadaşlar. Haliyle bu da görüntü kaybına sebep oluyor. Özellikle Digiturkun kendi kanalları dışındaki kanallar. Örneğin TV 8 Turksatta daha net. Sizin isteğiniz Lig tv ise sanırım tTurksat görüntü kalitesiyle Eutelsat görüntü kalitesi aynı. Çünkü kendi kanalı olduğu için yayını Turksattan alıp Eutelsata aktarmıyor.İki uyduya da direkt yayını gönderiyor.Dolayısıyla Lig tvde görüntü kaybı olmuyor.

Bilgi için teşekkürler, yalnız ben zaten ulusal kanallardan endişe ediyordum, çünkü maçlardan geriye kalan 5 gün illaki tv'de zaman geçirilecek...
    Herkes ciddi ciddi kan kusuyor LCD'deki DT görüntüsüne, merak ettim çok mu kötü görüntü, yani dev ekran bir tv'de kötü kalite görüntüye ne kadar dayanılır ki...
    Aslında görüntünün bir fotoğrafını merak etmiyor değilim, ne kadar belirleyici olmasa da...

• pek fark etmez ya, sd yayını kötü ama 1 yıldır izliyorum. yani o kadarda berbat değil. iyi değil ama izlenmicek gibide değil
  • Ya zaten LCD'de Turksatta çok net değil. O yüzden HD kanallar ortaya çıkıyor ya. Bizim insanımız LCD'ye 1 metre mesafeden bakar ve görüntü kötü der. En az 3 metre uzaktan seyredilmelidir LCD. Ben öyle yapıyorum ve görüntü iyi gözüküyor. Hele Lig tvnin maçlarında ve maraton programında görüntü bence çok güzel.
  • Arkadaşa katılıyorum. Sonuçta yayın belli, SD kalitesinde. LCD'de SD yayını izlerken çok büyük beklenti olmamalı. Hiçbir şeyi yoktan var edemezsiniz. Ben arkadaşlarımda Full HD LCD ile hem maç hem normal yayınları izleme fırsatı buldum. Görüntü hiç de rahatsız edici değil, gayet güzel ve kaliteli izliyorsunuz. Hatta izledikten sonra sırf maçlar için LCD alasım gelmişti.

quote:

Orjinalden alıntı: harunoda

Ya zaten LCD'de Turksatta çok net değil. O yüzden HD kanallar ortaya çıkıyor ya. Bizim insanımız LCD'ye 1 metre mesafeden bakar ve görüntü kötü der. En az 3 metre uzaktan seyredilmelidir LCD. Ben öyle yapıyorum ve görüntü iyi gözüküyor. Hele Lig tvnin maçlarında ve maraton programında görüntü bence çok güzel.

• O zaman 1 seneliğine Lig Tv için deneyelim bakalım...
    Umarım memnun kalırız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.