Digitürk'ü evin diğer tarafında bulunan bir televizyona aktarmak için önce bir güzel konnektörünü kestim. sonra kabloyu diğer oadaya çatıdan aktardım fakat 2 metre kadar kısa geldi. ucuna bildiğimiz uydulara takılan f konnektörlerden takıp sinyal geliyormu diye denedim ama gelmiyor. sanırım bu kabloya özel pensesi ile sıkılan orjinal konnektöründen takmayınca ucuna ek yapamayacağım. bir yolu var mıdır bunun? hadi birisinden o penseyi falan bulup konnektörü taktım diyelim, ucuna ek yapınca sağlıklı olur mu sizce? şimdi yeniden kablo çekmek de bir dünya iş ve masraf... bana bir akıl verin nolur...
bence sen, çanaktan itibaren kabloyu iyice kontrol et (özellikle ek yerini) konnektor olmasa da bağlantın,sağlamsa sinyal gelir
kabloda hiç ek yok. çanaktan direkt geliyor. ben de anlamadım neden böyle oldu. şimdi bir daha kablo falan uğraşmak istemiyorum. bugün çatıya çıkıp kontrol edecektim ama yağmurlu şansıma. kabloya ek yapınca sıkıntı yaratır mı bana?
Link te kabloya nasıl konnektör takılacağı gösteriliyor.Ekleyeceğin kaboların ucuna F konnektör taktıktan sonra bunları resimdeki ek konnektör ile birleştirmen durumunda hiçbir problem olmaz.
Bu arada kabloyu keserken cihazın fişinin takılı olmadığını söyle bana, yoksa çok güleceğim