Şimdi Ara

Digitürk Kayıt Özelliğini Kullanan Var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
46.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ignorant

Arkadaşlar ben 4 tane kutu değiştirdim, tamamı da vestel 9103tü.
    Görüntü kalitesi, kanal değiştirme hızından vs. çok memnunum ama kayıt işi bir türlü olamadı.
    2 tane 2,5" usb hdd (500gb ve 250gb)
    1 tane 3,5" usb harici güçlü hdd (2tb)
    1 tane 8gb flash disk denedim
    hiçbirisi çalışmadı hiçbir receiverda. Bu arada bilgisayar konusunda bilgili bir kullanıcıyım. Bu 4 diski de tamamen boşaltıp formatladım.
    Ben de öperim böyle işi dedim, humax istedim. Ama getirmediler inatla 4 defada da. İptal edeceğim digiturk aboneliğimi
    Ben hatrı sayılır bir miktarda para ödüyorum ve bana vaadedilen özellikleri kullanmak İSTİYORUM.
    HD yayın. IQ hizmeti. Kayıt özelliği.
    Yoksa film izlemenenin bir çok yolu yordamı var. Bana bu özellikleri vaadedip de sağlamayınca asabım bozuluyor.
    Sizlerin, yani kayıt işini başarabilenlerin receiver modelleriniz nedir acaba?

slm kardeş. bende vestel 9102HD var. 9103'ü duymadım, dt sitesinde de göremedim. ama muhtemelen seninki de 9102HD'dir.

ben play station 3'ten söktüğüm ve 2,5"lik harici kutuya koydugum 60 gb'lık hdd ile sorunsuz kayıt yaptım. 16 gb flash disk çalışmadı. digiturk iq'yu bu receivarla denedim ama acayip bir şekilde bir yavaşlık ve film izlerken duraksama var (internetim 40 mbit kablolu) . o yüzden humax HD 9503 istedim bakırköy bayisinden/teknik servisten. onlar 2 hafta sonra stoklarına gireceklerini söyleyince dün akşam müşteri hizmetlerini aradım humax HD 9503'ımı istiyorum dedim. kayıt aldı.

bu sabah digiturkten arayıp yarın için humax kurulum için randevu istedi. yarın aksam baglayacaklar. 20 tl istediler. bakalım duruma göre verip vermeyeceğime karar verecegim.

humax'ın hdd kayıt ve özellikle iq konusunda daha başarılı oldugunu forumdan öğrendim. arayüzü de güzel görünüyordu. kanal geçişlerinin yavaş olduğu, anında kaydet midir nedir, o özelliğin inaktif edilmesiyle kanal geçiş süresinin de kısabileceğini öğrendim.

sözün kısası müşteri hizmetlerini arayıp humax getirmezseniz iptal ediyorum de.

ben bir de 5102 diye bir cihaz kullandım. onda ethernet girişi de usb girişi de yoktu. 9102 5102'ye on basar.

• Öncelikle cevabın için çok teşekkür ediyorum. Benzer tecrübeler yaşamışız, ama ben kaydı hiç başaramadım. Bilgisayarla aram iyidir ve 4 farklı disk ile denedim.
    İptal tehdidinden ziyade iptal yoluna gerçekten gireceğim şayet sıkıntım çözülmez ise.
    Türkiye şartlarında televizyon izlemek için aylık 50TL civarı bir para ödemek, bana vadedilen hizmeti alamadığım takdirde enayilikten öteye gidemeyecek çünkü.
    Sana söylediğim cihazı digiturk sitesinde görebilirsin bu arada:
    http://www.digiturk.com.tr/digiturk-iq-sss
    DT-9103 HD diye geçiyor galiba
    ama o da pek iyi değil. Humax veya yeni sagemcom. Gerisi benim aylık 50TL paramı hak etmiyor.

• s.a arkadaşlar bende digitürk dt 9102 hd alıcı var 500 gb / 1 tb lık harici sabit harddisk ile bu uydu alıcısına bağlayıp tv izlerken başka bir kanaldaki programı kaydedebilirmiyim aldığım 500 gb / 1 tb sabit harici harddisk e
    bu oluyormu ve nasıl oluyor

http://www.digiturk.com.tr/iq sitesinde gördüm çok fazla anlamadığım için o yüzden soruyorum resmi alta ekliyorum birde uydu alıcıyı formatlamammız gerekecekmiş formatlaama işlemi nasıl oluyor

bilgileri olan arkadaşlar yardım edebilir mi teşekkkürler

Digitürk Kayıt Özelliğini Kullanan Var mı?

• Daha hiç fırsatım olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: derya78

s.a arkadaşlar bende digitürk dt 9102 hd alıcı var 500 gb / 1 tb lık harici sabit harddisk ile bu uydu alıcısına bağlayıp tv izlerken başka bir kanaldaki programı kaydedebilirmiyim aldığım 500 gb / 1 tb sabit harici harddisk e
    bu oluyormu ve nasıl oluyor

http://www.digiturk.com.tr/iq sitesinde gördüm çok fazla anlamadığım için o yüzden soruyorum resmi alta ekliyorum birde uydu alıcıyı formatlamammız gerekecekmiş formatlaama işlemi nasıl oluyor

bilgileri olan arkadaşlar yardım edebilir mi teşekkkürler

Yeni kutularda HDD sökülebiliyor ancak eski kutularda HDD sabit kalıyordu kutunuz değişince tüm kayıtlarda kutu ile uçuyordu IQ'da HDD sökülebiliyor ve yeni kutuya aktarabiliyorsunuz burda size bunu anlatmak istiyor başka bir HDD takarsanızda biçimlendirmelisiniz kayıt yapsanız bile görüntüleri açamazsınız hepsi şifreleniyor.

• Merhaba arkadaşlar;
    Ben de bugün IQ cihazıma harici disk taktım.İçerisinde filmler vs vardı boş yer de vardı.İlk olarak ta takınca içeriğini görmek istermisin dedi.Evet dedim bişey çıkmadı falan.Akşama Silent hill karabasan filmini kayıt etmesi için kırımızı nokta tuşa basıp ayarladım.Buna göre;

1-Biçimlendirme yapmadığımdan akşama kayıt yapmaz mı?
    2-Kayıt yaparsa buna kumandadan nasıl erişebiliyoruz.
    Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: b1rbaglamroka

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Arkadaşlar böyle bi özellik varmış yeni farketttim ve hemen zıpladım üstüne...

Öncelikle 2GB flash belleği taktım digitürk kutusuna kayıt yapmayı denedim... 5GB ve üzeri boş yer olması gerekli dedi...

Ardından, 1TB harici harddiski taktım... (harddiskin içinde 600GB kadar çıtır bir film ve oyun arşivim var)

Bu sefer de digitürk benden bu harici belleği biçimlendirmemi istedi kabul etmedim haliyle...

O kadar filmi ve oyunu kaybetmeyi istemem elbette... Fakat digitürkte de madem böyle bi özellik var sevdiğim programları kaydetmek istiyorum...

Ama sorun şu ki en azından şimdilik yeni bir harddisk almak istemiyorum... Harddiskteki boş olan yaklaşık 400GB lık alanı sadece digitürkün kullanımına nasıl ayırabilirim? böyle bir şey mümkün müdür?

İkinci sorum ise; Örneğin yaptığımız bir saatlik programın kaydı, harddiskte yaklaşık olarak ne kadar alan kaplar? Kayıt yapan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim... Ya da şöyle sorayım 8 gb lık bir flash alsam yaklaşık olarak ne kadar süre kayıt yapabilirim, planım şu: flasha kaydettiğim görüntüleri harddiske kopyalamak... Hayda bir soru daha doğdu şimdi bak; Kaydedip harddiske kopyaladığım görüntüleri digitürk olmadan (bilgisayarda vs) izleyebilir miyim? hangi formatta kaydediyor acaba?

Şimdiden teşekkürler...

Bu kayıt özelliği için özellikle bir 16 GB flash disk aldım lakin okuma/hızı çok yüksek olan bir flash disk olmadığı için HD kanallarda sorun yarattı. Kullanılan Flash Diskin okuma/yazma hızı özellikle HD kanallarda sorun yaratıyor,kayıt 1.Dakikadan sonra duruyor. 1TB lık Hardiski denedim hiç sorun yaşamadım ama eğer arşivini yedekleyebilecek başka bir HDD yoksa Digitürk kayıt özelliğini kullanabilmen için ayrı bir HHD alman gerekli. Çünkü cihaz HDDyi FAT 32 olarak formatlıyor ve FAT 32 dosya sistemi 4 GB üzerinde tek parça olarak dosyayı kopyalama izni vermiyor. Özetle; Okuma/yazma hızı yüksek olan, En az 8 GB'lık ve tamamı boş olan bir disk ile sorunsuz kullanabilirsin.

Diğer yandan,benim yaptığım denemelerdeki sonuç aşağıdaki gibidir;

SD Yayın: 55 Dk.= 1083 Mb.
    HD Yayın: 60 Dk.= 2119 Mb.

Ama şöyle bir durum var kanalın yayın kalitesine göre de değişiyor sanırım. Örneğin; NAT GEO WILD HD (60Dk.=2119Mb), MTV LIVE HD (65Dk.=9661Mb.)

Son olarak kaydedilenler PC yada başka bir cihazda izlenememesi için şifrelenmiş bir dosya biçiminde geliyor. Amaç nedir bende anlamış değilim. :)

Umarım sorularına cevap verebilmişimdir. Kolay Gelsin. :)

hocam ben de kaydettim fakat harici diski pc görmüo bilgisayarımda görünmüyor neden olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: crackerss1982

quote:

Orijinalden alıntı: b1rbaglamroka

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

Arkadaşlar böyle bi özellik varmış yeni farketttim ve hemen zıpladım üstüne...

Öncelikle 2GB flash belleği taktım digitürk kutusuna kayıt yapmayı denedim... 5GB ve üzeri boş yer olması gerekli dedi...

Ardından, 1TB harici harddiski taktım... (harddiskin içinde 600GB kadar çıtır bir film ve oyun arşivim var)

Bu sefer de digitürk benden bu harici belleği biçimlendirmemi istedi kabul etmedim haliyle...

O kadar filmi ve oyunu kaybetmeyi istemem elbette... Fakat digitürkte de madem böyle bi özellik var sevdiğim programları kaydetmek istiyorum...

Ama sorun şu ki en azından şimdilik yeni bir harddisk almak istemiyorum... Harddiskteki boş olan yaklaşık 400GB lık alanı sadece digitürkün kullanımına nasıl ayırabilirim? böyle bir şey mümkün müdür?

İkinci sorum ise; Örneğin yaptığımız bir saatlik programın kaydı, harddiskte yaklaşık olarak ne kadar alan kaplar? Kayıt yapan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim... Ya da şöyle sorayım 8 gb lık bir flash alsam yaklaşık olarak ne kadar süre kayıt yapabilirim, planım şu: flasha kaydettiğim görüntüleri harddiske kopyalamak... Hayda bir soru daha doğdu şimdi bak; Kaydedip harddiske kopyaladığım görüntüleri digitürk olmadan (bilgisayarda vs) izleyebilir miyim? hangi formatta kaydediyor acaba?

Şimdiden teşekkürler...

Bu kayıt özelliği için özellikle bir 16 GB flash disk aldım lakin okuma/hızı çok yüksek olan bir flash disk olmadığı için HD kanallarda sorun yarattı. Kullanılan Flash Diskin okuma/yazma hızı özellikle HD kanallarda sorun yaratıyor,kayıt 1.Dakikadan sonra duruyor. 1TB lık Hardiski denedim hiç sorun yaşamadım ama eğer arşivini yedekleyebilecek başka bir HDD yoksa Digitürk kayıt özelliğini kullanabilmen için ayrı bir HHD alman gerekli. Çünkü cihaz HDDyi FAT 32 olarak formatlıyor ve FAT 32 dosya sistemi 4 GB üzerinde tek parça olarak dosyayı kopyalama izni vermiyor. Özetle; Okuma/yazma hızı yüksek olan, En az 8 GB'lık ve tamamı boş olan bir disk ile sorunsuz kullanabilirsin.

Diğer yandan,benim yaptığım denemelerdeki sonuç aşağıdaki gibidir;

SD Yayın: 55 Dk.= 1083 Mb.
    HD Yayın: 60 Dk.= 2119 Mb.

Ama şöyle bir durum var kanalın yayın kalitesine göre de değişiyor sanırım. Örneğin; NAT GEO WILD HD (60Dk.=2119Mb), MTV LIVE HD (65Dk.=9661Mb.)

Son olarak kaydedilenler PC yada başka bir cihazda izlenememesi için şifrelenmiş bir dosya biçiminde geliyor. Amaç nedir bende anlamış değilim. :)

Umarım sorularına cevap verebilmişimdir. Kolay Gelsin. :)

hocam ben de kaydettim fakat harici diski pc görmüo bilgisayarımda görünmüyor neden olabilir

geçen gün bende merak ettim WD nin 2 TB lik harici diski vardı zaten format atacaktım dedim birde şunu deneyeyim nasıl kaydediyor diski taktı digitürk recivere formatladımda sonra kaydetti felan baktım aynı tvdeki gibi kayıtta oynatabiliyorum felan.. sonra pc ye takıp bi bakayım dedim odane bağlantı sesi geliyor ama diski gömüyor...

tabi başladım hemen harıl harıl araştırmaya dedim eyvah 2 tb lik diski yedik...

sonra öğrendimki bu digitürkün cihazı diski formatlarken pc lerin görüp algılayamayacağı formatta biçimlendiriyormuş ...

bunu nasıl eski haline getiririm diye ararken ararken buldum wd nin sitesinde 3-4 mb lik bir program indirip diski gösterdim ve ardından formatladı sonra tekrar pc gördü

d,ğer marka karici disklerde ne olur bilmem ama WD de durumu böyle çözmüş oldum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi executive44 -- 23 Şubat 2014; 2:08:33 >

• Bende vestel dt-9102 var. 1 tb'lık toshiba harici diski biçimlendirip kayıt yaptım. Sonra bilgisayara takıp baktım; bilgisayar diski gördü. İki ayrı bilgisayarda denedim; biri xp, diğeri win 8.1. Bilgisayardaki resim ve video yedeklerimi tekrardan harici diske kurdum. Ancak dt-9102'ye takınca bilgisayardan yedeklediğim videoları görmüyor. Tv'ye takınca harici diski hiç görmüyor.
    Bu benim için sorun değil. Dt-9102 kayıt yapsın, ben de önemli dosyalarımı harici diske yedekleyip bilgisayarda göreyim benim için yeterli.

Bu bilgiyi belki birisine yardımcı olur diye paylaşayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm.

Konu biraz küllenmiş ama bir sorum ve sorunum var umarım yardımcı olan çıkar.

Digitürke yeni geçtim. 1 hafta oldu gelip kurdular.
    Cihazımın modelini vs bilmiyorum.
    Bana IQ özelliği sayesinde kayıt yapabileceğimi vs söylediler.

Dün cihaza usb den 16GB flash bellek taktım. Belleğin içinde filmler dosyalar vs vardı.

Cihaz direkt bunları gördü. Format vs istemedi.

Kayıt yapmak için kayıt tutşuna bastım 5 gb boş alan yok dedi. Doğru yoktu.
    Flashı çıkartıp bilgisayara taktım. Taktığımda içindekilerin dışında DVR adında bir klasör oluştuğunu gördüm.
    Yedeklerimi alım. Flash belleğe Fat32 format attım. Tertemiz 16 GB oldu

tekrar cihaza taktım kayıt tuşuna bastım kayda başladı. 15 dk kadar kayıttan sonra bi izleyim dedim.
    Kayıtı durdurup izlemek istediğimde içini boş gördü. üst kısımda sadece "Jpg ve mp3" yazıyordu.

Belki buradan izlenmiyordur diyerek Flashı çıkartıp bilgisayara taktım. Bilgisayarda birçok dosya gördü ama hiçbiri windowsun tanıdığı bir dosya değil.

Sorularım:
    1 - Flash bellek olduğu için mi digitürkün cihazından izleyemedim? İllaki harici disk mi olmalı? "Hayır Flash bellekte olur" diyorsanız, kaydettiğimi Digitürkte nasıl izlicem?
    2 - Kaydettiklerimi bilgisayarda nasıl izlerim?

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: efenuri

benim bir sorum olacak bilgisi olan yardımcı olabilirmi?
    evde digitürk hd kullanıyorum.
    babamdada digitürk vardı ama iptal ettirdi ama digitürk çanak ve hat hali hazırda duruyor.
    benim digitürk alıcımı oraya taşıyıp babamların evdeki boş duran digitürk çanağa bağlasam çalışırmı?

Calisir merak etme.lig tv paketin yoksa sorun olmaz lig tv varsa konumlandirmadan bulup aboneligi kapatiyorlar kahve cafe lokanta vb yerde izlenme suphesiyle.

• Merhaba

Digiturk HD plus kutu mevcut bende HDD kapasitesi sanırım 100-120 gb bu az geliyor elimde Boşta 500 gb 2.5" HDD var kutuyu açıp bunu takabilirmiyim arkadaşlar deneyen yapan varsa bilgi verebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

Merhaba

Digiturk HD plus kutu mevcut bende HDD kapasitesi sanırım 100-120 gb bu az geliyor elimde Boşta 500 gb 2.5" HDD var kutuyu açıp bunu takabilirmiyim arkadaşlar deneyen yapan varsa bilgi verebilirmisiniz
    quote:

Orijinalden alinti: canlee89

Merhaba

Digiturk HD plus kutu mevcut bende HDD kapasitesi sanirim 100-120 gb bu az geliyor elimde Bosta 500 gb 2.5" HDD var kutuyu açip bunu takabilirmiyim arkadaslar deneyen yapan varsa bilgi verebilirmisiniz

Bu soru benim de aklımda var, çözüm bulundu mu?
  • Arkadaşlar yıl oldu 2016 hala şu digiturk ten aldığımız kayıtları bilgisayarda veya dvd playerlarda izlenecek bir formata çevirme şansımız yok mudur?
  • Konu hort.
    Dt-hy6101 model digiturk IQ plus 500gb receiver var elimde.
    Birkaç bölüm TV den kayıt yapılmış.
    HDD yi PC ye taktım hiçbir şekilde görmüyor.normalde bu tür durumda HDD linux işletim sistemi formatında olup Windows PC görmezya,bu o şekilde de değil.bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet bölümünden disk lere bakıyorum görmüyor.

Kayıtları digiturk cihazında oynatmaya çalışınca 1-2 saniye oynatacakmış gibi oluyor ama 2.saniyede kalıyor.
    Digiturk aktif değil
    Kendi kartı yoktu.elimde farklı bir cihazın digiturk kartı vardı onu taktım yine olmadı.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.