Arkadaşlar Digiturk'e yeni üye oldum. 3 gün önce kurulum yapıldı, aynı gün akşam kumandadaki bazı tuşlar çalışmamaya başladı, özellikle alt kısımdaki "7-8-9-0" hiç tepki vermiyordu. Kurulumu yapan arkadaş kumandaya kutudan çıkan yeni pilleri takmıştı o yüzden değiştirme gereği duymadım. (bu arada pillerde alkaline yazıyor ama dandik bir markaydı) Teknik ekibe söyledim yeni kumanda getirip değiştirdiler ama aynı pilleri taktılar. İlk 1-2 saat sorun yoktu ama sonradan yine bazı tuşlar basmamaya ya da 5-6 kerede algılamaya başladı. Cihazda sorun yok, sinyalin kumandadan çıkıp çıkmadığı üzerindeki yeşil ışıktan anlaşılıyor. Bunun üzerine evdeki hiç kullanılmamış sıfır kalem pilleri taktım. Sorun bir anda düzeldi tüm tuşlar sorunsuz çalışıyor derken 1-2 saat sonra yine sorunları yaşamaya başladım. Pili söküp takınca kumanda kısa süreli düzeliyor, sonra bazı tuşlar saçmalamaya başlıyor. 2 farklı sıfır kumandada aynı sorun olunca kafam karıştı. Bugün kumandanın sensör kısmını elimle kapatıp havaya doğru tutarak tuşlara basmayı denedim, baktım hepsi çalışıyor, sonra başka bir odaya götürüp tuşlarına bastım, tüm tuşlar sorunsuz bir şekilde çalıştı, her tuşta üzerindeki yeşil ışık seri bir şekilde yandı. Salona gelince yine saçmalamaya başladı. Salondaki "Smart TV, Laptop ya da Wireless modem" kumandanın sinyalini jammer gibi etkiliyor olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor? Sizce sorun nerede? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakozerr -- 17 Ekim 2023; 14:0:30 > |
Digiturk kumandası sadece salonda çalışmıyor? (Destek lütfen)
-
-
Uzaktan arızanın tespiti zor.
Cihazda da arıza olabilir .
Kumanda pilleri bu kadar sorun çıkartmaz
Kumanda ile cihaz protokolde anlaşamıyorlar gibi ...
Cihaz değişimi isteyin.. -
Cevap için teşekkür ederim.. Cihazda problem yok, telefonun uzaktan kumanda özelliği var, uygulama indirdim çok stabil çalışıyor, iki farklı poşetinden çıkmış sıfır kumandada aynı sorun olması ve pilleri çıkarıp takınca kısa süreli düzelmesinden dolayı pil gücüyle mi alakalı acaba dedim, çünkü yeni olsa da standart ucuz pillerden kullandım, belki başka bir yolu vardır diye sormak istedim.. Çözülmezse mecburen yine servis çağırıcam..
-
Bizdekinde de geç algılama sorunu oluyor, tuşa basıp bırakıyorsun, cihaz sonradan işlem yapıyor.
-
Piller değişti
Kumandalar değişti
Sorun devam ediyor doğru mu anlamışım?
-
Evet hocam, ikisi de değişti sorun devam ediyor ama cihazda sorun yok, kumandanın tuşlarına basınca çalışmayan tuşlarda sol üstteki yeşil ışık yanmıyor zaten, sinyal gitmiyor
-
Aynı arızanın değişen yeni kumandalar da da olması.
Değişen yeni pillerin aynı şekilde davranması
Ve cihazın sağlam olduğu kanaatine varılıp arızanın devam etmesi...
İlginç
Sonucu merak ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Ekim 2023; 12:19:56 > -
Yeni bir kalem pil alıp denemek kolay değil mi ? Direk alınıp denenebilir...
Ledli tip uzaktan kumandalarda, verici led cep telefonu kamerasına tutularak görüntüde yanıp söndüğü fark edilebilmekte. Kumanda çalışırken ve çalışmazken görüntüde belirgin değişme var mı diye bakılıp fikir alınabilir.
Kumanda sorun yaptığı anda diğer kumanda yeni pil ile denenip sorun iyice anlaşılmalı.
Kumanda pili tüketiyor olabilir mi ? Sorun çıktığı sırada pil ve kumanda ısınmış mı ?
-
Hocam anlattığım gibi kutudan çıkan sıfır pillerde sorun oldu, bunun üzerine daha önceden aldığım sıfır pilleri taktım ve sorun değişmedi. Belli ki pillerde sorun yok, kumanda ve piller ısınmıyor, kumandanın çalışıp çalışmadığı zaten üzerindeki yeşil ışıktan belli oluyor, bir tuşa bastığımda ışık yanmadığı zaman cihaz da tepki vermiyor, ancak bugün şöyle garip bir şey fark ettim, kumandanın sensör kısmını havaya doğru tutup elimle kapatarak tuşlara basınca tüm tuşlar saat gibi çalışıyor, acaba "Smart TV, Laptop ya da Wireless Modem" kumandanın çalışmasını mı engelliyor diyerek evin en uzak köşesindeki odaya gittim ve kumandanın tuşlarına bastım, her tuşta sorunsuz bir şekilde yeşil ışık yandı. Sanırım salondaki bir cihaz jammer gibi kumandanın çalışmasını engelliyor.. Çok garip ama durum tam olarak bu, sizce nedendir?
-
sırf sizin evle olmayabilir alt üst komşudaki elktronik cihazlar mikrodalga led ampul gibi etkenler gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X