Tp-Link TL-WR840N 300 Mbps Kablosuz 4 Portlu Menzil Genişletici / Access Point / Router cihazım var. İnternet hizmetini kablosuz dağıtım yapan bir firmadan alıyorum. Apartmanın damına kurdukları küçük bir çanak anten ile şehir içi lokal dağıtım yapıyorlar. Bu cihazı da onlar vermişti, cihazın arayüz yazılımı ile oynamışlar, farklı bir firmanın kullanıcı adı ve şifresini yazmak istiyorum ancak KAYDET seçeneği çıkmıyor. KAYDET kısmını iptal etmişler. Daha önce de cihazı fabrika ayarlarına çevirdiğimde yine kullanıcı adı şifremi yazıp kayıt edememiştim. Her seferinde modemi söküp firmaya götürüyorum ve kendi bilgisayarlarına bağlayıp bir program ile kullanıcı adı ve şifremi kayıt ediyorlar. Bu durumdan çok sıkıldım, bu yazılımı nasıl iptal edebilirim. Cihazı gerçek fabrika ayarlarına nasıl getiririm bilgisi olan var mı? TP Link müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım, cihazın arayüzüyle oynamanın mümkün olmadığını söylediler. :) Demek ki mümkün ve bu sorunu yaşıyorum, onların da dünyadan haberi yok maalesef..
SAMSUNG AR 5600 Klima (Soğutmuyor) E4 HATASI
Evimde 5 yıldır kullandığım 2 adet "Samsung AR5600 AR09JSFNDWK/SK A++ 9000 Btu/h Inverter Klima" var. Son 3 gündür eş zamanlı olarak soğutmamaya başladılar. Neredeyse fan modu sıcaklığında ılık bir hava üflüyorlar. Klimalar küçük odalarda, bu sorunu yaşamadan önce soğuk modunda 16 derece full yaptığımda odalar hızlı bir şekilde 17 dereceye kadar düşüyordu, ancak şu anda saatlerce çalışmasına rağmen 23 derecede kalıyor, ki dışarıdaki sıcaklık 23 civarı zaten.. Hemen hemen hiç soğutmuyor diyebilirim. Bunu yaşadığım şehirdeki Samsung servisine anlattım. Bana mevsim geçişinden kaynaklı olduğunu ve "Nem ayarında 18 dereceye getirip" bir süre çalıştırırsam sorunun düzeleceğini söylediler. Söyledikleri şekilde 2 saate yakın çalıştırdım ancak değişen bir şey yok. "Acaba gazı mı bitti?" diye sorduğumda ise, Sıcak moduna getirin, eğer sıcak üflüyorsa gazda sorun yoktur dediler, sıcağa getirdim sıcakta sorun olmadı ama Nem ve Soğuk modlarında asla soğuk hava üflemiyor.
GELİŞME: Klimayı soğuk modunda bir süre çalıştırdım ancak yine ılık hava üfledi, 1 saat kadar sonra 3 tane bip sesi geldi ve E4 hatası çıktı. Sorun nerededir?
SAMSUNG AR 5600 Klimalarım (Soğutmuyor)
Evimde 5 yıldır kullandığım 2 adet "Samsung AR5600 AR09JSFNDWK/SK A++ 9000 Btu/h Inverter Klima" var. Son 3 gündür eş zamanlı olarak soğutmamaya başladılar. Neredeyse fan modu sıcaklığında ılık bir hava üflüyorlar. Klimalar küçük odalarda, bu sorunu yaşamadan önce soğuk modunda 16 derece full yaptığımda odalar hızlı bir şekilde 17 dereceye kadar düşüyordu, ancak şu anda saatlerce çalışmasına rağmen 23 derecede kalıyor, ki dışarıdaki sıcaklık 23 civarı zaten.. Hemen hemen hiç soğutmuyor diyebilirim. Bunu yaşadığım şehirdeki Samsung servisine anlattım. Bana mevsim geçişinden kaynaklı olduğunu ve "Nem ayarında 18 dereceye getirip" bir süre çalıştırırsam sorunun düzeleceğini söylediler. Söyledikleri şekilde 2 saate yakın çalıştırdım ancak değişen bir şey yok. "Acaba gazı mı bitti?" diye sorduğumda ise, Sıcak moduna getirin, eğer sıcak üflüyorsa gazda sorun yoktur dediler, sıcağa getirdim sıcakta sorun olmadı ama Nem ve Soğuk modlarında asla soğuk hava üflemiyor. Sizce sorun nerededir?
Değişken Fonda İstanbul mu? Tacirler mi?
Arkadaşlar ilk kez Değişken Fon alacağım. 1-3-5 yıllık getiri ve güvenilirlik durumuna baktığımda "İstanbul Portföy Birinci Değişken Fon" (IPB) ve "Tacirler Portföy Değişken Fon" (TCD) öne çıkıyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Arkadaşlar Digiturk'e yeni üye oldum. 3 gün önce kurulum yapıldı, aynı gün akşam kumandadaki bazı tuşlar çalışmamaya başladı, özellikle alt kısımdaki "7-8-9-0" hiç tepki vermiyordu. Kurulumu yapan arkadaş kumandaya kutudan çıkan yeni pilleri takmıştı o yüzden değiştirme gereği duymadım. (bu arada pillerde alkaline yazıyor ama dandik bir markaydı) Teknik ekibe söyledim yeni kumanda getirip değiştirdiler ama aynı pilleri taktılar. İlk 1-2 saat sorun yoktu ama sonradan yine bazı tuşlar basmamaya ya da 5-6 kerede algılamaya başladı. Cihazda sorun yok, sinyalin kumandadan çıkıp çıkmadığı üzerindeki yeşil ışıktan anlaşılıyor. Bunun üzerine evdeki hiç kullanılmamış sıfır kalem pilleri taktım. Sorun bir anda düzeldi tüm tuşlar sorunsuz çalışıyor derken 1-2 saat sonra yine sorunları yaşamaya başladım. Pili söküp takınca kumanda kısa süreli düzeliyor, sonra bazı tuşlar saçmalamaya başlıyor. 2 farklı sıfır kumandada aynı sorun olunca kafam karıştı. Bugün kumandanın sensör kısmını elimle kapatıp havaya doğru tutarak tuşlara basmayı denedim, baktım hepsi çalışıyor, sonra başka bir odaya götürüp tuşlarına bastım, tüm tuşlar sorunsuz bir şekilde çalıştı, her tuşta üzerindeki yeşil ışık seri bir şekilde yandı. Salona gelince yine saçmalamaya başladı. Salondaki "Smart TV, Laptop ya da Wireless modem" kumandanın sinyalini jammer gibi etkiliyor olabilir mi? Aklıma başka bir şey gelmiyor? Sizce sorun nerede?
Merhaba arkadaşlar 4 yıl önce aldığım ve sürekli olarak kullandığım Asus Zenfone 5 (ZE620KL) marka telefonum bir anda kapandı ve bir daha açılmadı. Asus logosu geliyor geri kapanıyor. Şarj'a taktığımda da kırmızı şarj ışığı yanıyor ama şarj başlamıyor, ekranda pil resmi çıkıyor sonra kapanıyor, şarjda kaldığı sürece bunu yapıyor, sürekli reset atıyor şarj başlamıyor. Kilit ve ses açma tuşuna basarak hard reset atmayı deniyorum, onda da telefonun en üstünde tek satır yarısı gözüken yeşil renkte yazılar çıkıyor ve tuşlar işe yaramıyor. Sizce sorun nedir?
Hard Disk'ten silinen dosyaları geri getirme
|
|
|
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 46
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.915 (Bu ay: 97)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware