Şimdi Ara

Hard Disk'ten silinen dosyaları geri getirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle son 1 haftadır uyku bile uyuyamadığımı söylemek isterim nedeni şu, kardeşimin HP AMD A8 Laptop bilgisayarını windows 7 den 10'a yükseltmek istedim. Format USB'sini taktım ilerlettim C'yi silmeme izin vermedi, C üzerine gelince "ileri" seçeneği çıkmıyordu, sonra hayatımın hatasını yapıp youtube'dan bir video buldum, videoda Başlat'tan windows komutları girerek silinebileceği yazıyordu, ne yazık ki komutları uyguladım ve 640 GB hard disk'in içindeki her şey silinerek tek parça haline geldi :( En başta bunun farkına varmadım ve 58 GB alan açıp Windows 10 kurulumu yaptım. Şu anda sadece C gözüküyor, hard disk tek parça olduğu için D alanı yok. İçinde kardeşimin mezuniyet fotoğrafları vs son 7 yılı yatıyor. Bu dosyaları geri getirmek istiyorum, duyduğum kadarıyla mümkünmüş ancak silinen hard disk'in üzerine yeni şeyler yazılmadığı sürece. Windows 10 kurmam bile bazı şeyleri silmiş olabilir dediler. Bununla ilgili bazı programlar buldum, diskler üzerine tarama yaptıracağım. Sizden öğrenmek istediğim şey tam olarak şu, disk şu anda tek parça C olarak gözüküyor boyutu 58 GB. Geriye kalan 580 GB boşlukta duruyor ve silinen dosyaları aratma programı görmüyor. Yeni bir D alanı oluşturmak için disk yönetimine giriyorum ama orada da oluşturmadan önce "Hızlı Biçimlendir" yazıyor, Biçimlendirmeden oluşturmuyor. Eğer Hızlı Biçimlendirip bir D alanı oluşturursam silinmiş olan dosyaları geri getirmemi engeller mi? Yoksa zaten silindiği için değişen bir şey olmaz mı? Tamamı silinip tek parça haline gelmiş bir Hard Disk içinden yeni alanlar oluşturmak işimi daha fazla zorlaştırır mı bilemedim, ya da bunun biçimlendirme dışında bir yolu var mı? Yardımcı olursanız bir nevi hayatım kurtulacak :) Yemin ederim kaç gündür dert oldu.. Şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• minitool partition wizard ile disk ayarını;

recuva ile de dosyaları geri getirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Geçmiş olsun. Boşuna internette olan bu tür yazılımlardan bir şey beklemeyin. Bazıları işe yarıyor gibi görünebilir ama genelde çoğu dosyayı geri getirmiyor. Kısacası 10 dosya varsa 1 tanesini getirebiliyor, o da sorunlu falan oluyor. Bu işi fiziksel olarak yapan yerler var. Zamanında 2 TB müzik arşivimi komple geri getirmişlerdi. Dosya isimleri, klasor isimleri olduğu gibi geri gelmişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.