Şimdi Ara

Digitürk Lig Tv.yi hangi çözünürlükte yayınlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Digitürk Lig Tv.yi hangi çözünürlükte yayınlayacak?
    720p mi yoksa 768p mi (1366x768)?

Eğer yayın 720p olacaksa Plazma daha doğru seçim gibi olacak. Çünkü panelin fiziksel çözünürlüğü ile yayının çözünürlüğü bire bir eşit olacak ve çok iyi bir görüntü elde edilecek.

Malum Lcd monitörlerde kendi fiziksel çözünürliklerinden daha düşük çözünürlükte görüntü bulanıklaşıyor, neredeyse çamur gibi bir görüntü oluşuyor. Fiziksel olarak 1280x1024 çözünürlükteki 17 veya 19 inçh bir lcd monitörde 1280x1024 çözünürlükte oyun oynarsanız görüntü jilet gibi keskindir. Ancak 1024x768 çözünürlükte oyun oynarsanız görüntü bulanıklaşmaya başlıyor. 800x600 çözünürlük oyun oyadığınızda ise görüntü malesef çamur gibi oluyor. Aynı teknoloji ile üretildiklerinden bu durum kaçınılmaz olarak LCD televizyonlarda da var, lcd tv.lerde bu bozulma oranı ne ölçüdedir? Mağazaların teşhirlerine uydu, digitürk, kablolu tv. gibi normal yayınlarlarda görüntü malesef konmuyor. Bilgisayardan HD görüntüler aktarılıyor. LCD tv. kullanan arkadaşlara soruyorum normal 576 satırlık tv yayınlarda, Lcd televizyon görüntüsü nasıl, keyif veriyor mu? daha ziyade normal yayın izlemek isteyenlerler plazmaya mı yönelmeli? malum lcd tv.ler 768 satır oysa tv yayını 576 satırdan oluşuyor bir uyumsuzluk var. Plazma kullanan arkadaşlara da aynı şeyi soruyorum. malum plazmanın tenolojisi farklı. milyondan tazla minik crt gibi de düşünülebilir. plazmanın normal karasal yayınlardaki performansı nasıldır?
    çünki hd yayına geçmek çok uzun zaman alacak. birincisi hd yayın ekipmanları tv kuruluşlarının ekonomisini sarsacak boyutta. ikincisi uydu uzerinden ikinci bir kanal kiralanmak zorunda. bunun yıllık kira bedeli de birkaç trilyon tl., tv kanalları reklam pastasından vazgeçmemek için normal yayını da terkedemez. çünki hepimizin evinde 3-4 tv. var. her odaya hd uydu alıcı, plazma veya lcd almak kimse için ekonomik, pratik ve anlamlı değil. Bu durumda kaçınılmaz olarak tv. izleme oranımızın büyük bölümü yine normal yayınlara ayrılmak zorunda.
    Lcd tv'nin en büyük dezavantajı ölü piksel garantisi verilmemesi. yamalı bohça gibi bir tv.ye de milyarlarca tl. kimse vermek istemem. bir ölü piksel bile keskin gözlü insanlar için dert küpü olmaya yeter. lcd monitörlerde firmaların bir kısmı sıfır ölü piksel garantisi birkaç yıldır veriyor, buna rağmen lcd tv.lerde verilmemesi şaşırtıcı. lcd tv.lerde tepki süresi ayrı bir sorun. 8 msn.lik lce tv.lerde bile futbol maçlarında koşan futbolcunun bulanık görüntüsünün arkasında oluşması bir handikap. yansıma yapıyor diyerek lcd.nin ön kısmına karuyucu cam tabakası konulmaması lcd.nin dayanıklılığını sekteye uğratıyor. lcd ekranı silmek bile hanımlar için bir dert olsa gerek. plazmaya dönecek olursak tv.den fan sesleri gelmesi seyir keyfine darbe vuruyor. içinde çok sayıda fan olduğundan pasif soğutma da mümkün değilmiş. logo yanığı ayrı bir dert. fosfor yüzeye fotonların çarpmasıyla görüntü oluşturduğundan gözü crt tv.ler gibi yorar diye düşünüyorum. gerçi lcd gözü hiç yormuyor da denemez.
    Özellikle hem lcd hem plazma ikisini de kullanan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

• Büyük ihtimalle lig TV 720p ile yayınlanacak. Çünkü kullanılacak olan DigiKutu 720p ve 1080i destekliyor.
    Teknik detaylar için:
    http://img107.imageshack.us/img107/7265/1xj0.jpg
    http://img410.imageshack.us/img410/5904/2bt0.jpg

Yeni nesil LCD TV lerde futbol izlerken arkada gölgelenme yapmıyormuş. Tabi ki doğal çözünürlükte izlemenin tadını hiçbirşey veremez ama çok tartışılan be ilgi gören ve benim de favorim olan LCD serisinden Samsung m86 veya m87 serisini bir gözden geçirin ondan sonra bir karara varın derim.
    Saygılar...
    Koray Üstüner

• progresive olarak vereveğini zannetmiyorum sebebi çekilen kamera sistemi 1366x768 olarak çekicek görüntüyü
  • 720p verilecek diye basin bultenlerinde cikmisti

LCD icin ben de epey umutsuzum
    10 gun once Londra'dayken odamda LCD vardi
    olabilecek en iyi SD varken bile, goruntu maalesef kotuydu
    elbette HD de LCD performansi daha iyi olur
    selamlar
  • Geçen sene bana da 720p olucağını söylemişlerde fuarda demo yaplırken.
  • ne zaman basliyormus 720p yayin acaba
  • Son duyumlarım Temmüzda başlanacağı yönünde. Fiyat ve paket seçenekleri belli değil henüz. Örneğin ben Futbol izlemeyen birisi olarak HD Lig TV için para ödemek istemem fakat HD belgesel v.s. izlemek isterim doğrusu.
    Saygılar...
    Koray Üstüner
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soru soran Arkadaşım,

SABİT Başlığı okuman gerekiyor sanırım.

768p diye bir sinyal yok.

720p denen bir seferde okunan satır sayısıdır. Yani çözünürlükle alakası yoktur.

Lütfen bir okurmusun?

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: onbes

soru soran Arkadaşım,

SABİT Başlığı okuman gerekiyor sanırım.

768p diye bir sinyal yok.

720p denen bir seferde okunan satır sayısıdır. Yani çözünürlükle alakası yoktur.

Lütfen bir okurmusun?

selamlar

+1
    onbes arkadaşımızın dediği gibi 768 p diye bir yayın sinyali yok..dg 720 p ile verecek
  • vericekte neyi vericek sadece maclar ve bazi filmler parali salonda baska bisey yok
  • bence ligtvnin hd verilmesi bile başlı başına aferini hakediyor.insanlar onca zahmetle paralarını bu ekranlara yatırırken kazancı ve mesleği bu olan ulusal tvler de en ufak bi hareket yok.bence ligtvyi bu anlamda kutlamak lazım.en azından bu iş için adım atıyolar.
  • Arkadaşlar merhaba, ben forumda daha yeniyim. Konu başlıkları ile merak ettiğim bir sürü sayfayı okudum. Bu forum sayesinde bilmediğim bazı konuları öğrendim. Ben kablo TV ile ev içinde 1/4 kaliteli bir bölücü sinyali dağıttım Salonumda Phılıps 37PF9731/D10 LCD TV - Oturma odasında 100 Hz SONY 29E1D - Çocuk odasında PC ye görüntüyü aktardım. Bağlantı ve Kablo dağıtımını kendim yaptım.Yayın 576 satır bildiğim kadarıyla (Kablo TV) Özellikle 1920*1080 çözünürlükteki LCD TV de görüntü gayet güzel , Spor proglramlarını NTV ve Tv8 Kanalını çok izlerim. Görüntüde Hayalet görüntü ve Çamurlanma benzeri bir belirti ben görmedim. DVD Film Akasiyon sahnelerinde bile rastlamadım sizin bahsettiğiniz objelere.LCD Tv Menüsünden ayarları daha maksimum seviye çıkartmadım.Sadece aldığım günden bu tarafa 3 kez güncel yazılımını kendim yükledim.Digitürk 720p yayın yapacakmış.Komşum servisinde çalıştığı için biliyorum.

• Benim merak etiigim kablo tv ne zaman digital yayina gecicek .Bunca zamandir gecememeleri tam bir kepazelik
  • quote:

Orjinalden alıntı: sauvage

Benim merak etiigim kablo tv ne zaman digital yayina gecicek .Bunca zamandir gecememeleri tam bir kepazelik

aynen.mail attığımda haziran-temmuz diyolardı.bence ne haziran ne temmuz bu iş bu sene olmıycak galiba.keşke olsa.
  • Digitürk sitesine HD yayınlar ve kullanılacak cihaz ile ilgili mail atıp soru sormuştum. Bugün beni aradılar ve yukarıda bahsi geçen cihaz henüz kesinleşmiş değil dediler. Yetkili kişi ile 10 dk kadar sohbet ettik, işini bilen birine benziyordu. 3 firma ile digikutu için pazarlıklar sürüyormuş ve henüz pace marka digikutu yüzde yüz onaylanmış değil. HD yayına da geçiş için en ufak bir tarih ip ucu bile veremeyeceklerini, ayrıca fiyatların da henüz belli olmadığını söylediler.

Bilginize...
    Koray Üstüner
  • quote:

Orjinalden alıntı: korayus

Digitürk sitesine HD yayınlar ve kullanılacak cihaz ile ilgili mail atıp soru sormuştum. Bugün beni aradılar ve yukarıda bahsi geçen cihaz henüz kesinleşmiş değil dediler. Yetkili kişi ile 10 dk kadar sohbet ettik, işini bilen birine benziyordu. 3 firma ile digikutu için pazarlıklar sürüyormuş ve henüz pace marka digikutu yüzde yüz onaylanmış değil. HD yayına da geçiş için en ufak bir tarih ip ucu bile veremeyeceklerini, ayrıca fiyatların da henüz belli olmadığını söylediler.

Bilginize...
    Koray Üstüner

PACE in sitesinde, Digiturk ile anlaşma yapıldıgına ve kullanılacak receiver modellerine dair bilgiler mevcut. Fuarda da pace in receiver ı ile tanıtımda yer almışlardı. Tabi sonradan 2 firma arasında bir sıkıntı oldu da, baska firmalarla görüşmeye başladılar, bilmiyorum.

• Bende Digiturk kullanıyorum 3 senedir ama Lig TV'ye sadece geçen sene yarım sezon üye olup çıkmıştım.
    Digiturk de sadece Lig TV ye üye olunursa nispeten az ödeniyor ama Ekonomik ve Aile Paketleriyle birlikte Lig TV seyredilirse o zaman fiyat çok artıyor.

Benim merak ettiğim şey Digitürk HD yayında sadece LigTV de mi geçecek, diğer yayınlar eskisi gibi mi kalacak? Lig TV şu anda pahalı zaten seneye lig başlamadan yine zammı bindirirler, HD yayına başlanırsa zam "katmerli" olur.

Kablo TV de var bizde anlı şanlı büyük kurumumuz Telekom abuk subuk reklamlara tonla para harcarken kablo TV de senelerdir dijital yayına bir türlü geçemedi. Telekom internette olduğu gibi TV yayınları konusunda da dünya'nın çok çok gerisinde kaldı benim hiç ümidim yok, Kablo TV bu şekilde devam eder.

• quote:

Orjinalden alıntı: rider30
    Benim merak ettiğim şey Digitürk HD yayında sadece LigTV de mi geçecek, diğer yayınlar eskisi gibi mi kalacak? Lig TV şu anda pahalı zaten seneye lig başlamadan yine zammı bindirirler, HD yayına başlanırsa zam "katmerli" olur.

sevgili rider30,
    kendi kanalları dışında (lig tv, moviemax, salonlar vb.) diğer yayınların HD yayına geçmesi digiturk'ün elinde olan bir mesele değil malesef.. bir kanal HD yayına geçer ise, digiturk bunu kendi listesine dahil edecek ancak.. mesela duyduğum kadarıyla discovery channel da, HD yayında olacak digiturk'te (söylenti tabi şimdilik).. ayrıca HD yayındaki lig tv bence de hiç ucuz olmayacak (inşallah tam tersi olur)..
    saygılar..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.