Şimdi Ara

Digiturk Modül

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Digiturk' e bir kampanyadan yeni üye oldum. Eski tip siyah philips receiver dan verdiler. Kurulum yapan görevliye "kendi uydu alıcım var, kartı modülle kullansam" diye sorduğumda kart ile uydu alıcı eşleştiriliyor dedi.

Neyse konuyla ilgili araştırma yaptım ilk önce bu eşleştirmenin irdeto tipi kartlarda yapıldığını öğrendim. Sanırım Philips cihazlar CW uyumluymuş. Verdikleri kartıda kontol ettim 00558 seri numarası ile başlıyor ki sanırım CW oluyor.

Şimdi sorum bu kart kesin modülle çalışır mı? Modül kullanımında sorun çıkabiliyor mu. Digiturk' un kendi modülleri arasında versiyon v.s farkıda varmış. Modülü muhtemelen ikinciel alacağım için dikkat etmem gereken bir konu var mı? Teşekkürler,

• Kullandığınız abonelik nedir? Turksat yada eutalsat üzerinden mi
  • Eutelsat üzerinden LigTV+Giriş paketi.

Aslında illa modülle kullanacağım diye düşünmüyordum ama 40" LCD' de Philips receiver feci çuvalladı. Kendi kullandığım cihaz Sansui SPV 7500 ( Topfield 5000 PVR ) ile Philips arasında ciddi fark var. Altın uçlu kablolar v.s ne varsa denedim değişen birşey yok.
  • Tahminim scart çıkışla alakalı dostum. Ayarlardan scart çıkışı rgb yap büyük ihtimal cvbs dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Tahminim scart çıkışla alakalı dostum. Ayarlardan scart çıkışı rgb yap büyük ihtimal cvbs dir.

Teşekkürler, Siyah Philips kutuda öyle bir ayar var mı ki? Scart (YUV) -> Komponent kullanabilir miyim diye cihaz ayarlarını karıştırmıştım ama hiçbirşey yoktu. Belki gözden kaçırmışımdır.
  • banada o makineden verdiler kullanamadım çok dandik bişey . dream a taktım öyle kullanıyorum. kutuda hiç bi b.ka yaramadı
  • arkadaşım aynı sorundan muzdaribim ve bende de Goldmaster 55000 CI model bir receiver var ve Digiturk'ün verdiği Philips marka iğrenç cihaz yüzünden bunalıma girmiş durumdayım. Ben de modül arıyorum. Sanırım seninle aynı günlerde üye olmuşuz. :(

Bendeki durumda şöyle bir enteresanlık var, AV'den yayın kalitesi rezil görünüyor anca RGB'den biraz daha iyi ama yine de hiç tatminkar değil. Üstelik benim TV LCD felan da değil. Mutlaka bir modül alarak diğer makineye bağlamak istiyorum. Bu modülleri nereden bulabiliriz arkadaşlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digitürk Modül Hak.
    3 yıl önce açıldı
    Conax Modül Hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Servisler eski modüllü kullanıcılara modül vermektedir. Yeni üyelere modül yok. İkinci el bulabilirseniz alabilirsiniz...
  • Bundan 4-5 yıl önce sadece modül ve kart ile izleyebiliyordunuz. Ki biz şuan öyle izliyoruz lig TV'yi. D - Smart çıkınca modül ve kart olayını iptal ettiler.
  • Arkadaşlar bir adet modül buldum ( Alman yapımı olanlar makbulmüş ) kartı içine daldırdım modülüde uydu alıcıya. Digitturk' un dandiri kutusuna veda ettim.

Birkaç kişide aynısını yaptı. Eski siyah philips kutular ve 00 558 seri numarası ile başlayan kartlarda eşleştirme hikaye zira Cryptoworks sistemine uygunlar. Kuruluma gelen serviste kullanamazsın dedi. Nasıl eşleşmişse ben tek celsede boşadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuphoriA

Arkadaşlar bir adet modül buldum ( Alman yapımı olanlar makbulmüş ) kartı içine daldırdım modülüde uydu alıcıya. Digitturk' un dandiri kutusuna veda ettim.

Birkaç kişide aynısını yaptı. Eski siyah philips kutular ve 00 558 seri numarası ile başlayan kartlarda eşleştirme hikaye zira Cryptoworks sistemine uygunlar. Kuruluma gelen serviste kullanamazsın dedi. Nasıl eşleşmişse ben tek celsede boşadım.

hayırlı olsun.
    reklama girmezse aldığın modülün ismini tam olarak verir misin.bizde de cw özellikli zap kart var 2005 yılından beri vestel zap cihazla izliyoruz ama insanı fıtık eder bu cihaz hiç sevmiyorum. modül uydurabilirsek daha iyi bir makineye terfi edebilirim. özel mesaj da atabilirsin yasak bir durum varsa bilemiyorum tabi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kankys

quote:

Arkadaşlar bir adet modül buldum ( Alman yapımı olanlar makbulmüş ) kartı içine daldırdım modülüde uydu alıcıya. Digitturk' un dandiri kutusuna veda ettim.

hayırlı olsun.
    reklama girmezse aldığın modülün ismini tam olarak verir misin.bizde de cw özellikli zap kart var 2005 yılından beri vestel zap cihazla izliyoruz ama insanı fıtık eder bu cihaz hiç sevmiyorum. modül uydurabilirsek daha iyi bir makineye terfi edebilirim. özel mesaj da atabilirsin yasak bir durum varsa bilemiyorum tabi :)

Digiturk Modül

Yasal olmayan birşey yok arkadaşım. Yasal aboneliğimiz var, satın aldığımız paketi izliyoruz. Kırmıyoruz, bir yere bağlanmıyoruz

Bahsettiğim modül Digiturk' ün orjinal kendi modülü. Zamanında kendisinin yasal abonelerine sattığı. Resimdeki gibi etiketi olanlar Alman üretimi oluyor. ( Arka tarafında ki etikette Made in Germany yazar ) Yine Digitürk' ün yasal abonelerine verdiği Singapur üretimi modüller var. Etiketi farklı. Birkaç yerde makina seçme ve güncelleme problemi olduğunu okuduğum için almadım.

Kartı Sansui SPV-7500 çift tuner, PVR cihazıma taktım. Kafama göre kanal sıraladım. EPG, info herşey çalıştı. EPG' ye göre film kaydı verdim zamanında başlamış. Philips denilen cihaz kabus gibiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kankys

quote:

hayırlı olsun.

Senin kart zaten modüllük. İkinci el bul tak herhangi bir reciever a.

• EuphoriA sana bir sorum olacak. Peki görüntü nasıl oldu. Cihazdan mı yoksa eutalsattan mı görüntü problemi sen ne diyorsun? Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum.
  • Öncelikle Digiturkün uydudan gelen yayını kötü. Çift tuner ve PIP kullanarak ekranın bir yarısına Turksat TRT1 diğer yarısına Eutelsat-Digiturk TRT1 görüntüsünü verdim. Turksat' tan gelen yayın daha temizdi.

Cihaz' ın ( siyah philips ) şöyle bir dezavantajı var sadece scart veya kompozitten destekliyor. Komponent çıkış verebilen uydu alıcılar var, upscale özelliği olan HDMI çıkış verebilen cihazlar var. Tabi saydıklarım yayını iyileştiremiyor. Uydu alıcı - TV arasındaki bağlantı şekli, kablo vs den kayıpları minimuma indirgiyor.

Mesela benim modülü taktığım cihaz scart üzerinden YUV-Komponent çıkış verebiliyordu. Kaliteli kablo ile bağlantıyı bu şekilde yapınca görüntü hatrı sayılır oranda düzeldi. 2 senelik taahhütlü paket aldığımdan modül işinin peşine ciddi olarak düştüm. 2 sene ne o cihazın fizksel ve yazılımsal hantallığı çekilir ne de boşu boşuna kalabalık yaptırılır. Piyasada modül girişli ne cihazlar var. Uğraşmaya değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Senin kart zaten modüllük. İkinci el bul tak herhangi bir reciever a.

illa digiturk modülü mü olması gerekiyor. piyasada cryptoworks modül diye satılan modüller var digiturk uyumlu falan diyor. ama tabi digiturk ün orjinal modülü değil sorun yaratır mı acaba

@EuphoriA , arkadaşım bilgilendirme için sana da teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subat -- 1 Nisan 2010; 9:30:40 >

• Bu konuda benimde merak ettiğim birşey var... Digiturk HD için sadece kart satın alabiliyormuyum? Yanlış bilmiyorsam DT HD için irdeto2 ye geçiyor. Cryptowork şifreleme sistemini bırakıyor. Şimdi Yeni çıkan Televizyonlarda CI girişi var ve direk uyduyu TV ye takabiliyoruz. Digiturkden HD kart alsak Receiverinı almadan modulle kullanma şansımız varmı acaba. Daha önce merak edip deneyen oldumu?
  • Bende disitürke yeni üye oldum ve maalesef dandik philips receiver getirdiler. Görüntü çok kötü vs. uzun görüşmeler sonunda receiverimi değiştirecekler galiba. Ben 28 martta üye oldum. Banada sözleşmeniz bitene kadar değiştiremezsiniz filan laflar ettiler.. Bende 7 gün dolmadığı için yasal sürem dolmadı üyelimi iptal ettiririm deyince, tamam vestel cihazla aradaki farkı -60TL- ödersiniz yeni sözleşme yaparız dediler.. Yayını türksattan alınca receiver dandik bile olsa kendi receiverimi kullanırım diye düşünüyorum..

Şimdi sizin philips'e takılan kartlar cw ve modülle kullanılabiliyor demeniz üzerine modülle kendi cihazımda -Next7500CI- türksat üzerinden denettim. Ama ligtv çalışmadı. Akşam Eurosattan deneyecem bakalım. Bu konuda bilgisi olan varmı? Yani modülle türksattan ligtv izlenebiliyor mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.