Bildirim
Digiturk Plus Elektrik Sarfiyatı / Tüketimi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kafama oldukca takılan bir konuydu, bu ölçüm Diskin sürekli çalıştığı son yazılımla mı yapıldi?
Benim fatura biraz kabarık geldi son ay şüpheleniyordum. Zaten cihaz receiver değil kayıt ve uydu alıcı özellkli elektrikli soba aslında. Ürettiği ısıdan fikir veriyo zaten harcadığı elektrik konusunda.
Bu durumda DT aşırı elektrik sarfiyatımıza da sebep oluyor ama buna gelene kadar çok daha vahim eksikleri var. -
Evet. Diskin sürekli çalıştığı versiyon. Aslında elektrik ücreti ayarıda yapsam cihaz bir saatte kaç liralık elektrik harcadığını da gösteriyor.
Müsait bir zamanda güncel fiyat gireceğim alete. Sonucu burdan bildiririm.
Aynen katılıyorum. Elektrikli soba yorumu oldukça doğru tespit... Üstüne üstlük müşteri hizmetlerine durumu izah edince
fişten çekmeniz gerekiyor kapanması için diyorlar. Ama fişten çekmenizi tavsiye etmiyoruz diyorlar.
Çalıştığı odada uyumak mümkün değil. Ne yapıcaz bilmiyorum. Görüntü kalitesinden de hiç memnun değilim.
Alternatifi çıkar çıkmaz değiştireceğim. HD Smart PVR özellikli modelini çıkartınca bir inceleriz... Allahtan satın almamışım cihazı. -
Bu kadarına da pes artık...
Öncelikle, 117 sayfalık bir DT Plus başlığı varken neden bu eleştiri için yeni bir başlık açtınız?
Konuya gelirsek, Digiturk Plus cihazı çalışırken maksimum 56W, aktif standby konumunda ise 20W elektrik tüketir. bu teknik özelliklerdeki bir cihazın (250GB S-ATA harddisk, 3 aktif DVB tuner, usb, hdmi, hd çözünürlük, v.b.) bu enerji değerleri ile çalışması ise son derece makul ve normaldir. Örneğin imzanızdaki bilgisayar Sony Vaio çalışırken 110W, uyku modunda yaklaşık 49 W elektrik harcar; bilginiz olsun.
İçinde harddisk bulunan ve yazılımla aktif bir cihazı her gece fişten çekip her sabah fişe takmak yakında o cihazı değiştirmenizi sağlayacaktır, merak etmeyin.
Tamam, Digiturk'ün eleştirilecek çok şeyi var ama Pace marka bu kutu eleştirilecek son ama en son şeydir, yapmayın...
Bir de sarfiyatla tüketim aynı şeydir.
Saygılar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: nincakurba
Öncelikle, 117 sayfalık bir DT Plus başlığı varken neden bu eleştiri için yeni bir başlık açtınız?
Konuya gelirsek, Digiturk Plus cihazı çalışırken maksimum 56W, aktif standby konumunda ise 20W elektrik tüketir. bu teknik özelliklerdeki bir cihazın (250GB S-ATA harddisk, 3 aktif DVB tuner, usb, hdmi, hd çözünürlük, v.b.) bu enerji değerleri ile çalışması ise son derece makul ve normaldir. Örneğin imzanızdaki bilgisayar Sony Vaio çalışırken 110W, uyku modunda yaklaşık 49 W elektrik harcar; bilginiz olsun.
İçinde harddisk bulunan ve yazılımla aktif bir cihazı her gece fişten çekip her sabah fişe takmak yakında o cihazı değiştirmenizi sağlayacaktır, merak etmeyin.
Tamam, Digiturk'ün eleştirilecek çok şeyi var ama Pace marka bu kutu eleştirilecek son ama en son şeydir, yapmayın...
Saygılar.
O 117 sayfayı ben okumuyorum. Bu arkadaş bu konuyu açtı ve haberim oldu bu durumdan. Teşekkür ederim arkadaşım bilgilendirdiğin için.
117 sayfalık Digiturk bölümünü ve bütün konu başlıklarını dilerseniz 11700 sayfalık bir ana konuda birleştirelim. Farklı konular açılmasın; ne dersiniz hoş olur mu? Esas size pes..
-
Sarfiyat ile Tüketimin aynı şey olduğunu bize öğrettiğin için teşekkürler....:)
Dostum, birincisi aynen yukarıda arkadaşın yazdığı gibi 117 sayfalık bir Digiturk Plus bağlığı içinde kaybolmasın diye buraya yeni başlık açtım bu bir.
İkincisi ise Sarfiyat ve Tüketimi birlikte yazdım ki millet ararken rahatlıkla bulsun diye. Ben saatlerce nette aradım ama bu aletin tükettiği elektrik miktarını hiç bir
yerde bulamadım. Şimdi herhangi birisi google a "digiturk plus elektrik sarfiyatı" "veya tüketimi" yazarsa zınk diye bu başlığa ulaşacak hayırlısıyla.
Sen pes etmeden önce bilgi vereyim. Elimde profesyonel bir elektrik sarfiyat ölçüm cihazı var. Alet kapalıyken 38w elektrik harcıyor. Bu kesin ve net.
İkincisi hiçbir laptop stand by konumundayken böyle bir elektrik harcamaz. Mac G5 20" masaüstü bilgisayar 105wat yakıyor açıkken. Sony vaio için 110wat demişsin kapalıyken 40küsür demişsin..... Pes değil yuh diyorum bende sana. Laptoplar stand by konumundayken 1-2watt enerji harcarlar.
Dostum herşeyi en iyi sen biliyorsun zannediyorsun, bu forumda yazan herkesi 15 yaşında bilgisayar heveslisi sanıyorsun heralde.
Konuya hızla giriş yapmadan önce iyice bir düşünmek lazım. Hadi kal sağlıcakla....
Not: Imza 2000 yılından kalmış iyi hatırlattın değiştireyim.
quote:
Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venedikli -- 9 Ekim 2009; 8:52:39 >
-
Rica ederim arkadaşım... Bu ülkede herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor artık. Maalesef elden birşey gelmiyor...
Insanları dürüstlüğe teşvik eden hiç bir öge yok. Herkes köşe dönme kısa yoldan para kazanma derdinde.....
Yazık yani... içten içe çürüyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: engunaydin
O 117 sayfayı ben okumuyorum. Bu arkadaş bu konuyu açtı ve haberim oldu bu durumdan. Teşekkür ederim arkadaşım bilgilendirdiğin için.
117 sayfalık Digiturk bölümünü ve bütün konu başlıklarını dilerseniz 11700 sayfalık bir ana konuda birleştirelim. Farklı konular açılmasın; ne dersiniz hoş olur mu? Esas size pes..
-
quote:
Örneğin imzanızdaki bilgisayar Sony Vaio çalışırken 110W, uyku modunda yaklaşık 49 W elektrik harcar; bilginiz olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: venedikli
Sony vaio için 110wat demişsin kapalıyken 40küsür demişsin..... Pes değil yuh diyorum bende sana. Laptoplar stand by konumundayken 1-2watt enerji harcarlar.
biriniz uyku konumu biriniz stand-by'dan bahsetmişsiniz,nolursa olsun birbirinize girmenize gerek yok kazanan digiturk ve tedaş oluyo her durumda.. -
uyku mdundan kasıt hibernate ise, o zaman hiç elektrik tüketimi yok, çünkü tamamen kapanıyor makine....:)
Zaten birbirimize girmedik. Bu Forum ortamlarında ses tonlaması olmadıgından ufacık sürtüşmelerden hemen kavga çıkıyor....
arkadaşımız Pace cihazını çok beğenmiş ve asla toz kondurmuyor.... Mesele cihazda değil aslında bunu bize sunan firmada....
O zaman alete birde harware buton koyacaklar. isteyen hızlı açılması için standby da bırakacak, dileyen düğmeden kapatacak....
Keyfe keder bir VOD uygulaması çalıştıracaklar diye, kimbilir ne sıklıkta upload yapacaklar oda belli değil, saatte 40w elektrik
tüketecekler bizim cebimizden. Pes değil oha değil çüş derim ben buna.... -
O 117 sayfayı okumak lazım, çünkü bu yeni başlıkla yazdığınız ve yazabileceğiniz herşey orada defalarca hem de dafalarca konuşuldu, tartışıldı. Digiturk yetkililerinin bile takip edip fikir aldığı o başlığı özümsememeniz ilginç gerçekten...
Benim kimseyi çocuk ya da kendimi herşeyin en iyisini biliyor zannettiğim yok, ama siz bu cihazın sarfiyatını internette saatlerce arayıp bulamadıysanız hakikaten bir sorun var demektir; çünkü ben sizin yazdığınız değeri görünce kontrol etmek için yeni bir sayfa açtım,www.digiturkplus.com.tr'ye girdim, teknik özelliklere tıkladım ve yaklaşık 10 saniye içinde sizin deyiminizle zınk diye o sarfiyat değerlerine ulaştım.
dizüstü bilgisayarların uyku modunda harcadığı enerji konusunu gerçekten araştırmanızda fayda var 1-2W harcıyorlar sanıyorsanız, çünkü tartışılacak ya da yuhlanacak birşey yok; en az 30-40W sarfiyatları vardır.
toparlamak gerekirse,
eleştirmiş olmanıza da bir şey demiş değilim, zaten bir eleştirinin kralını yapıyoruz senelerdir Digiturk'e, yani bizden çok eleştiren yoktur herhalde forum olarak. Ama eleştirmiş olmak için yanlış bilgi vermeye ya da yanlış bilgi üzerinden eleştirmeye de gerek yok değil mi? Israrla 40W diyorsunuz. Ardından da konuyu hiç bilmeyen insanlar dünyanın en iyi reciever üreticilerinden birinin en iyi modelleriniden biri elektrikli soba zannediyor.
Saygılar.
quote:
Sarfiyat ile Tüketimin aynı şey olduğunu bize öğrettiğin için teşekkürler....:)
Dostum, birincisi aynen yukarıda arkadaşın yazdığı gibi 117 sayfalık bir Digiturk Plus bağlığı içinde kaybolmasın diye buraya yeni başlık açtım bu bir.
İkincisi ise Sarfiyat ve Tüketimi birlikte yazdım ki millet ararken rahatlıkla bulsun diye. Ben saatlerce nette aradım ama bu aletin tükettiği elektrik miktarını hiç bir
yerde bulamadım. Şimdi herhangi birisi google a "digiturk plus elektrik sarfiyatı" "veya tüketimi" yazarsa zınk diye bu başlığa ulaşacak hayırlısıyla.
Sen pes etmeden önce bilgi vereyim. Elimde profesyonel bir elektrik sarfiyat ölçüm cihazı var. Alet kapalıyken 38w elektrik harcıyor. Bu kesin ve net.
İkincisi hiçbir laptop stand by konumundayken böyle bir elektrik harcamaz. Mac G5 20" masaüstü bilgisayar 105wat yakıyor açıkken. Sony vaio için 110wat demişsin kapalıyken 40küsür demişsin..... Pes değil yuh diyorum bende sana. Laptoplar stand by konumundayken 1-2watt enerji harcarlar.
Dostum herşeyi en iyi sen biliyorsun zannediyorsun, bu forumda yazan herkesi 15 yaşında bilgisayar heveslisi sanıyorsun heralde.
Konuya hızla giriş yapmadan önce iyice bir düşünmek lazım. Hadi kal sağlıcakla....
Not: Imza 2000 yılından kalmış iyi hatırlattın değiştireyim.
quote:
Saygılar.
-
Dostum benim 4 ayrı bilgisayar ve internet şirketim var... türkiyedeki tek web sitesi 14.400 modemle bağlandığımız ITÜ'nün monocrome ağacından beri internetteyim.
Hiçbir laptop bekleme modunda 40w harcama yapmaz.... Neyse boşverelim bu kısmını....
Pace iyi bir cihaz olabilir. Ama bu alet 38watt elektrik yakıyor. Ben test ettim ve net 38watt yakıyor standby konumunda....
yani alet hiç kapanmıyor diyebiliriz.... HDD sürekli çalışıyor zaten sesinden de belli...
Digiturk.com.tr deki değerlere değinmişsin. Benim arabanın websitesinde de 100km de 6-7lt yazıyor..... ama ben rahat 11 falan yakıyorum....
O bakımdan orda yazanlara değil elimde cihazın gösterdiğine bakarım. 40watt ampül bagladıgımda 40watt gösteriyorda
digiturk plus'ı bağlayınca mı beni kandırıyor sence?
Ben internette kullanıcıların bildirdiği bir değer bulamadım demek istedim....
O bahsettiğin 117 sayfalık digiturk başlığını sen mi açtın acaba ?
Ayrı başlıkta elektrik sarfiyatına değindik diye neden gerildin bu kadar hiç anlamış değilim....
neyse kal sağlıcakla......
Admin olaydım da bu gereksiz mesajları sileydim.....:)
-
quote:
O 117 sayfayı okumak lazım, çünkü bu yeni başlıkla yazdığınız ve yazabileceğiniz herşey orada defalarca hem de dafalarca konuşuldu, tartışıldı. Digiturk yetkililerinin bile takip edip fikir aldığı o başlığı özümsememeniz ilginç gerçekten...
117 sayfayı neden okuyorum arkadaşım. Sınava mı gireceğim. Digiturk üyelerinin bütün problemlerini bilmek zorunda mıyım. Başlığa baktım ilgimi çekti girdim okudum.
Digiturk yetkilileri fikir alıyor demişsiniz. Buyursun o yetkili açıklasın o zaman KEBAB KART nedir, ne işe yarar, kim çıkarmıştır, Digiturk'ün kırılamaz dediği IRDETO2 nasıl oldu da kırılmıştır, bu kartlar nasıl auto update özellikli olmuştur, içeriden işbirliği olmaksızın böyle bir kart çıkarılabilir mi ya da sistem de hiç değişiklik olmaksızın bir gece ansızın bu kartlar öldürülebilir ve her ne hikmetse yeni yazılımı çıkmaz mı, Digiturk firma olarak bu illegal kartlarla ilişkili midir, ilişkiliyse illegal kart satışı ile kasasına para girmiş midir, 1girdiyse 1 kuruş vergi ödenmiş midir yoksa vergisiz temiz para cebe mi atılmıştır? Buyursunlar onlar da bize fikir versinler... Var mı o 117 sayfada böyle bir konu? Varsa zaten yazık etmişsiniz gözlerden saklayarak ancak muhtemelen de yoktur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: engunaydin
Digiturk yetkilileri fikir alıyor demişsiniz. Buyursun o yetkili açıklasın o zaman KEBAB KART nedir, ne işe yarar, kim çıkarmıştır, Digiturk'ün kırılamaz dediği IRDETO2 nasıl oldu da kırılmıştır, bu kartlar nasıl auto update özellikli olmuştur, içeriden işbirliği olmaksızın böyle bir kart çıkarılabilir mi ya da sistem de hiç değişiklik olmaksızın bir gece ansızın bu kartlar öldürülebilir ve her ne hikmetse yeni yazılımı çıkmaz mı, Digiturk firma olarak bu illegal kartlarla ilişkili midir, ilişkiliyse illegal kart satışı ile kasasına para girmiş midir, 1girdiyse 1 kuruş vergi ödenmiş midir yoksa vergisiz temiz para cebe mi atılmıştır? Buyursunlar onlar da bize fikir versinler... Var mı o 117 sayfada böyle bir konu? Varsa zaten yazık etmişsiniz gözlerden saklayarak ancak muhtemelen de yoktur.
-
digiturk mağdurları topluluğu diye bir grup mu var? gerçek mi bu:) -
Yawww yaaa Ben sagirim ya sizin cihazlarda gercekten sorun var Ben Ilk plus uyelerindenim bu ses konusuna takkldim gece gec saate Sabah oglen hersaaat kulak verdim cihaza AMA bole anlattiginiz yok uyunmaz yok traktor gibi yok bilmemne gibi degil bu ses tamam bir fan sesi var AMA inanin hic duymuyorum ve duymuyorlar ne kadar takintilisiniz elekteik konusuna gelince faturamda abarti bir durumda yok Servis kurdigundan beri hic fisten cekilmedi sobaymis:)))) siz bir sobayi bir ay cekmeyinde fisten benzetmeyi ondan sonra yapin -
quote:
digiturk mağdurları topluluğu diye bir grup mu var? gerçek mi bu:)
birlik olmakta fayda olduğunu düşünüyorum -
yaptıgım araştırmalar sonucu Türkiye'de alınabilecek en başarılı PVR özellikli reciever Digiturk Plus ile verilen PACE.
Hakikatende PVR olayı bomba bir olay. Sorun yaşamıyorum. geytte güzel kaydediyor. OkanBayülgenin tüm programlarını gündüz
seyredebiliyoruz. Yanlız yayınların saatleri doğru ayarlanmadıgından bazen bir dizinin sonundan veya başından kayıp olabiliyor...
Yinede çok elektrik harcıyor. Kapalıyken gürültüsünden uyutmuyor ama iyi bir televizyon tecrübesi.
SD yayınlar bir nebze düzeldi.... ama hala kötü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venedikli -- 2 Kasım 2009; 17:59:46 > -
Bir sürü mesaj atıldı başlığa ancak çoğu sen şunu dedin ben böyle dedim... şeklinde.
Sadede gelirsek FİŞİ ÇEKELİM Mİ GECE ÇEKMEYELİM Mİ?
Yanıtını tespit etmemiz gereken sorun bu degil mi?
Fişini çektik diye bozulur mu alet yoksa zararı olmaz mı?
Elektrik / Donanim ilişkisinden iyi anlayan bir arkadasımız nihai cevabı verirse hedefe ulaşmış oluruz. -
Bozulursa bozulsun... Onların problemi artık.
Zaten digital kablo alacağım artık. Bugün yatak odasına 40 inch bir Samsung taktırdım. Full HD.
Normal digiturk yan oda aboneliğim var. Hayatımda bu kadar kötü görüntü kalitesi görmedim....
Direk çöp.....
Servisteki elemanların söylediğine göre SD kanallar cam gibiymiş digital kablo da -
Bu güzel bilgi için teşekkürler .Güncel fiyatları girip saatte kaç liralık yaktığınıda hesaplarım diyordunuz bekliyoruz.
Benzer içerikler
- digitürk ulusal kanallar yok
- digitürk sinyal yok
- 212 900 nereye ait
- yağmurda uydu çekmiyor ne yapmalıyım
- tod müşteri hizmetleri
- tod açılımı
- digitürk kimin
- türksat frekans
- blutv iptal edince para iadesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X