evimizde bir adet kiz arkadasima ait Digiturk Plus, bir adet de benim daha önceden 24 ay taahhütle aldigim ve hesapli oldugunu düsündügüm bir fiyata LigTV izledigim normal Philips bir receiver vardi. Philips'i sadece LigTV'de hafta sonlari mac izlemek icin aciyordum.
Philips receiver bildiginiz gibi CryptoWorks destekliyor.
Bayram tatilinde yaklasik 15-20 gün LigTV izlemedim. Bayram dönüsü GS macini izlemek icin receiver'i actigimda üyeliginiz bu paketi desteklememektedir gibisinden bir hata aldim. Normalde biraz bekleyince ya da cihazi acip kapatinca düzelirdi ve maci izlerdim. Bu defa izleyemedim. Digiturk müsteri hizmetlerini aradigimda, "kartinizin süresi dolmus, en yakin teknik serviste degistirmelisiniz" gibi bir bilgi verdiler. Uzatmadan, o gece magduriyetimi müsteri hizmetlerinden bir bayan, Digiturk Plus'a bir günlügüne LigTV tanimlayarak giderdi.
Ertesi gün karti degistirmek icin servise gittigimde, "aaa sizin cihaz degisecekmis meger" dediler. Ertesi güne servis yazdilar, ertesi gün servis geldi, evimdeki Philips cihazi aldi, ve daha kücük bir kutu olan DT-S9100 model Irdeto cihazi kurdu, gitti.
Sorun burada basliyor. Gerci bundan öncesi de paso sorun da, sizleri yormamak icin direk sadede geliyorum.
Digiturk Plus ile bu yeni DT-S9100 cihazlarin kumanda frekanslari ayni.
Birini kapatmak icin kumandasinin Power tusuna basinca, digeri aciliyor.
Birini acmak icin kumandasinin Power tusuna basinca, digeri kapaniyor.
Durumu düsünebiliyor musunuz?
Birinde kanal atlamak icin + tusuna basinca, digeri aciliyor.
Servis cözüm olarak kullanmadiginiz cihazin fisini cekin dedi. Bunu yapmak istemiyorum. Her seferinde kart dogrulamasi falan, beklemek istemiyorum. Plus oldukca gec aciliyor zaten.
Cihazlar birbirinin üstünde duruyor. Plus altta, digeri üstte. Birbirlerinden uzaklastirsam, en fazla bir metre. Gene etkilenecek.
Eski Philips ve hatta bir ara kullandigim Vestel receiverler ile bu sorun olmamisti.
Yardimci olabilecek, fikir verebilecek olan var mi?
Herhangi bir çözüm yok teknik servisin önerdiğinden başka.Gerçekten sinir bozucu bir durum.Cihazları birbirinden olabildiğince uzak tutup, kullanmadığın cihazın önüne kumandayı algılamasını engelleyecek bir karton benzeri birşey koyabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme