3-4 aydır digiturk+ kullanıyorum fakat teknik servis sorunlarımı bir türlü çözemedi, bekli bana birileri yardımcı olabilir. Kutuyu, Loewe Xelos A42 marka plazma tv ile birlikte kullanıyorum. Gün içersinde, seyir sırasında, bir anda kumanda kutuya hükmetmemeye başlıyor. Kutu üzerindeki düğmeleri kullanmak istiyorum o da olmuyor. Kutu üzerinden sistemi kapatmayı deniyorum o da olmuyor. Yani kutu bir nevi kendini kilitlemiş durumda, açık olan kanal yayınına devam ediyor. Ve ben her seferinde kutunun fişini çekip tekrar takmak zorunda kalıyorum. Digiturk teknik servisi defalarca geldi. Lnb'den, uydu kablosuna, digiturk+ kutusundan, kartına kadar herşey değişti fakat sorunumu gideremediler. Bugüne kadar 8 defa kutu değişti. Dediler ki hdmi ve scart kablolarını aynı anda kullanmayın. Onu da denedim o da olmadı. Benim firkim, yazılım sorunu olduğu ve kullandığım tv ile uyumsuz olduğu yönünde, ama tabiki sadece bir tahmin benimkisi. Bu konuda bana yardımcı olabilecek / ya da digiturk+'ı yukarıda belirttiğim plazma ile birlikte kullanan birileri var mı?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
dt teknik servislerinin bu konularda pek bilgili olduğu söylenemez.hep değiştirme yoluna giderler.bendede şöyle bir sorun vardı.kumanda bazı kanallarda hiç işlem yamıyordu.ama cihaz üzerinden başka kanallara geçince düzeliyordu.kiltlenme hep aynı kanallarda oluyordu.ama cihazda kilitlenme olmuyordu.servis getirin değiştirelim dedi.pazar günü cihazın yerini çocuklar olaşmasın diye değiştirdim.sonra akşam izlerken hayretler içinde kumandanın kilitlenmelerinin kaybolduğunu gördüm.defalarca işlem yaptım kilitlensin diye ama yapmadı.cihazın önceki konumu plazmanın kumanda noktasına yakın yerdeydi.birde hemen arkasında modem vardı.bilmiyorum belki onlardan etkileniyordu.bu arada cihazın yerini değiştirirken fişini falanda çekmedim. siz cihazı başka bir tv de denedinizmi?başka bir ortamda başka bir tv de deneyin.onda sorun çıkarmazsa sizde benim gibi cihazın yakınındaki donanımlarla ilgisini araştırabilirsiniz.benimki tamamen tesadüf,teknik bilgim yok.
Maalesef başka bir tv ile deneme şansım yok. Fakat tv'de bir sorun olduğunu düşünmüyorum zira aynı tv'yi pc bağlantısı, dvd player bağlantısı ile sorunsuz kullanıyorum. Benim sorunum digiturk+ kutusu ile. Değil kumanda, kutunun üzerindeki düğmeler (açma kapama tuşu dahil) bile çalışmıyor. Sizin sorununuz anladığım kadarı ile farklı bir durum, ve kutunun yerini değiştirmenin bir yararı olacağını sanmıyorum. Yine de paylaşımınız için teşekkür ederim. Farklı bir önerisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevnirim.
bende de bazen kilitlenme oluyor, mecburen fişi çekip tekrar takıyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: Heavy1
Siz bu sorunla yaşamaya alışmış gibisiniz fakat ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bir tüketici olarak digiturk'e her ay ciddi miktarda para veriyorum ve karşılığını almak istiyorum. Hergün makinenin fişini çekip takmak gibi bir çözümü kabullenmeyi son derece yanlış buluyorum.
henüz alışmadım/kabullenmedim, ama malesef evde fazla vakit geçiremiyorum, servis saatleri dışında genelde evde olduğumdan salladım biraz. ama haklısınız, fişi çekip takmak kalıcı çözüm değil tabiki..
sabah müşteri hizmetleriyle konuştum, servise yönlendirildim.. servis ellerinde kutu kalmadığını söyledi. pazartesi gelecekmiş.. ben bir hafta beklemeyi kabul edemeyeceğimi söyledim. tekrar müşteri hizmetleriyle görüştüm, peşin ödediğim süper paket ve kiralık kutu maduriyetimin giderilmesini söyledim..
araştırıp tekrar haber vereceklerini söylediler, bakalım ne yapacaklar..
Siz bu sorunla yaşamaya alışmış gibisiniz fakat ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Bir tüketici olarak digiturk'e her ay ciddi miktarda para veriyorum ve karşılığını almak istiyorum. Hergün makinenin fişini çekip takmak gibi bir çözümü kabullenmeyi son derece yanlış buluyorum.
Evet...Verilen paranın karşılığı bu olmamalı...
dt'ü dün biraz sıkıştırmıştım, bugün servis gelip kutuyu değiştirmiş.. bakalım tekrar kilitlenme olacak mı?
kutuların hiç birinde sorun yok..on numara aletler bunlar.sorun bunların yapmaya çalışıp beceremediği yazılımdan kaynaklanıyor..yeni kutuda da yazılımsal bir sürü sorunla karşılaşacaksınız.
quote:
Orjinalden alıntı: Heavy1
dt'ü dün biraz sıkıştırmıştım, bugün servis gelip kutuyu değiştirmiş.. bakalım tekrar kilitlenme olacak mı?
Bilmiyorum belki saçma olabilir ama plazma tv ler görünmeyen kızıl ötesi işınlar yayıyor. Bunlar bazen kumandaların çalışmasını engelliyormuş. Mesele bende lx 5060 var. Ve bu kullanım kılavuzundada yazıyor. Belki sebep bu olabilir. Bilmiyorum sadece okuduğumu ve duyduğumu yazdım.
ama sorun kumandanın çalışmaması değildi, bariz kilitleniyordu kutu.. kutu üstündeki tuşlar bile çalışmıyordu.. kumandadan komut verildiğinde komutun algılandığını belirten ışık kutu üzerinde yanıyordu..
neyse yeni kutuda bir problem yok, sorunsuz kayıt yapabiliyorum, kilitlenme, takılma da yok..
yalnız sanırım bana eski bir üyenin kutusunu vermişler, çünkü kayıtlı birçok program vardı. ilginç olan önceki kullanıcının kayıtlı programlarını seyredememem. açmaya çalıştığımda kart doğrulaması gerekiyor gibisinden bir hata mesajı aldım. ama kendi kaydettiklerimi gayet güzel seyrediyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme