Şimdi Ara

DİGİTÜRK ten Projeksiyona....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Digitürk HD kutumdan HDMİ Aracılığı İle Projeksiyona Görüntü Aktarmam Gerekiyor.Projeksiyonda ise HDMİ Desteği Yok.Burada HDMİ Kullanmak İstememin Tek Sebebi Başka ALternatifinim Olmamasıdır.PS2/3 İçin Satılan Şu Kablo Aracılığı İle;

http://www.aralgame.com/asp/product/2378/PS3-KOMPONENT-KABLO

Şu Projeksiyona ;

http://www.google.com.tr/imgres?q=epson+eb-x6&um=1&hl=tr&sa=N&biw=1024&bih=635&tbm=isch&tbnid=9gFx_ufask7TaM:&imgrefurl=http://www.priceit.in/price-of-projector/epson-eb-s6-projector-price/&docid=VDKxi_K2i_yd8M&w=500&h=344&ei=Kod2TqzzC83rsgb_5PWbCw&zoom=1&iact=hc&vpx=470&vpy=164&dur=3605&hovh=186&hovw=271&tx=125&ty=103&page=3&tbnh=109&tbnw=159&start=27&ndsp=15&ved=1t:429,r:2,s:27

İYİ ya da Kötü GÖrüntü Aktarabilirmiyim???

SESE falan İhtitacım YOK. Sadece Görüntü

• Birde Bu Kablonun 15 20 metreliğini bulabilirmiyiz
  • digitürk kutunuzun arkasında component giriş varsa bağlantısını verdiğim kabloyu kullanabilisiniz. bu arada resmini verdiğiniz kabloyu bir ucu hdmi olduğu için kullanmayı düşünüyorsanız almayın zira altın kaplı o uç hdmi değil ps3 lerde bulunan bir giriştir. işinizi görmez.

http://www.kablocenter.com/v2/vgacomponentkablo18mt-p-329.nhs
  • Peki bu kabloyla baglayabilirmiyim. Sari renk video girisi var projeksiyonda ama?

http://urun.gittigidiyor.com/HDMI-TO-3-RCA-YPR-KABLO-ALTIN-UCLU-1-KALITE_W0QQidZZ44861465
  • Fikri olan yok sanirim
  • Almayı düşündüğünüz hdmi to component kablo ne yazık ki işinizi görmeyecek. Bu kablolar bir talep olduğundan piyasadalar ancak hiçbir işe yaramıyorlar.
    Sebebi de hdmi digital bir arabirimdir, Component ise analog. Bu kablonun içinde eğer bir dijital - analog çevirici yoksa (ki yok çünkü o zaman bu fiyata satılmaz) görüntü alınamaktadır. Bu çeviriciler elektronikçilerde 100 dolar civarına satılıyor. Onları kullanabilirsiniz. Görüntü kalitesi biraz düşer.

Ancak burda sorun sadece kablo değil. Digitürk Hd kanallarına, film-dizi kanallarına, ve spor kanallarına hcdp koruması uyguluyor.
    Bu sistemde her iki cihazın hcdp uyumlu olması ve hdmi ile bağlı olması gerekir. Aksi halde görüntü alınamaz.

Digitürk hd cihazın arkasında component çıkışlar var. Bu çıkışlardan 1080i ye kadar görüntü alınabilinir. Component to vga (Projectörünüz vga üzerinden component bağlantıya izin veriyor) ile hd görüntü projectöre aktarabilinir.

Bu kabloyu bir zamanlar aşağıdaki resme göre kendim yapmıştım. Ancak digitürk cihazında değil dvd oynatıcımla projektörüm arasında kullanmıştım.

Ne yazikki digitürk yukarda belirttiğim sebebten ötürü digi kutunun component çıkışlarınıda kapatıyor. O yüzden ya hdmi yada eski usul compozit bağlantı kullanacaksınız.
    Compozit (sarı giriş) bağlantıda görüntü kalitesi düşecek ve hd görüntü alamayacaksınız. Ancak dvd kalitesinde bir görüntü alırsınız.

• @halken

Bu sene hd kutu verdiler fakat hd paket kullanmiyorum ve cihazin arkasinda hdmi ve scart cikislari var sadece. Onceden scarttan coklayici ile 4 tvye goruntu,kompositdende projeksiyona sari kabloyla giruntu veriyodum. Simdi komposit cikisim olmayinca scart coklayiciya bagliyorum ama perde karanlik gosteriyor. Yani benim tek cikisim hdmi dan ya sari video ile ya da vga ile projeksiyona baglanti kurmak. Kalite acikcasi pek onemli degil. Peki su kablodan vga ile baglasam goruntu alabilirmiyim

http://urun.gittigidiyor.com/HDMI-to-VGA-3-RCA-Cevirici-Kablo-Hizli-Kargo_W0QQidZZ44561961

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysakay -- 20 Eylül 2011; 4:22:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Digitürkten projeksiyona
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysakay

@halken

Bu sene hd kutu verdiler fakat hd paket kullanmiyorum ve cihazin arkasinda hdmi ve scart cikislari var sadece. Onceden scarttan coklayici ile 4 tvye goruntu,kompositdende projeksiyona sari kabloyla giruntu veriyodum. Simdi komposit cikisim olmayinca scart coklayiciya bagliyorum ama perde karanlik gosteriyor. Yani benim tek cikisim hdmi dan ya sari video ile ya da vga ile projeksiyona baglanti kurmak. Kalite acikcasi pek onemli degil. Peki su kablodan vga ile baglasam goruntu alabilirmiyim

http://urun.gittigidiyor.com/HDMI-to-VGA-3-RCA-Cevirici-Kablo-Hizli-Kargo_W0QQidZZ44561961

Gene olmaz çünkü vga da analog bağlantıdır. Hdmi ise dijital bağlantı.
    Hdmi to vga yada rca kablo ile görüntü alamazsınız.
    Projektöre ayrı bir çıkış vermeniz gerekiyor. Paylaştırdığınız için (ve kalitesiz çoklayıcı ve kablolar yüzünden) karanlık görüntü elde ediyorsunuz.
    Perde de karanlık göstermesi tamamıyla scart çoklayıcının kalitesiz olmasından.
    Çünkü piyasadakilerin çoğu adi çin malı.

Daha öncede belirtiğim gibi arada digital analog çevirici olması lazım. Bu çeviriciyi barındıran kablolar 100-150$ aşağı değildir. Hdmi ancak DVI-D çıkışına sadece kabloyla çevrilebilir. Ekran kartlarındaki hdmi - vga adaptörlerde olmaz. Çünkü digitürk üzerindeki hdmi sadece digital çıkış verir.
    Ekran kartlarındaki hdmi çıkışlar her zaman standart değildir.

Kaldıki hcdp koruması yüzünden bazı kanalları (sinema,spor vb.) gene hdmi çıkıştan seyredemezsiniz.
    Elinizde mutlaka hdmi girişli ve hcdp destekli bir alet olması gerekir.

Yapabilecekleriniz:
    1. Daha kaliteli (örn altın uçlu) bir scart çoklayıcı ve rca kablolar kullanmak. Tek projektör olsaydı sorun yoktu ama sonuçta 5 alete görüntü veriyorsunuz bu durumda görüntü kalitesi çok düşer. En azından aynı anda eğer diğer tvlerede yayını vermek zorunda değilseniz onları devreden çıkarıp sadece PJ görüntüyü vermek en iyisi.

2. Elinizde bir AVR (ev sinema anfisi ) varsa bu amfilerde monitör out ve video 1 output olmak üzere komposit bağlantı için çift çıkış bulunur.
    Ve sinyal güçlendirme yaparlar. Mesela scart çıkıştan alınan sarı kablo avrnin gerekli (örn dvd gibi) yerine bağlanır.
    Bir çıkış projeksiyona diğeri ise diğer dağıttınız tv lere gider. Tabii bu arada amfi açık olmalı. Sesi de amfiden alırsınız.

3. Pc kullanmak. Pc de bir capture kartı yada tv kartı (şu eski tip analog tv kartlarından) varsa scart çıkışı pcye vermek ve vlc player kullanarak görüntüyü elde etmek. Projectörü vga (standart monitör kablosu) bağlantısıyla bağlayacaksınız. ilk projektörümde sadece vga girişi olduğundan digitürkü öyle seyrediyordum.

• Cok tesekkur ediyorum. Sanirim tek are digiturkten komposit cikisli bi cihaz istemek
  • Digitürkün sd cihazlarında Philips ve optv3900 de birden fazla çıkış olduğundan sorun yok.
    HD kutulardan bazılarının hem scart hem compozit hemde hdmi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 21 Eylül 2011; 17:57:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

Digitürkün sd cihazlarında Philips ve optv3900 de birden fazla çıkış olduğundan sorun yok.
    HD kutulardan bazılarının hem scart hem compozit hemde hdmi var.

peki ben şimdi hd pakete geçmeyi ve tvlere hdmi ile bağlantı kurmayı düşünüyorum.
    örneğin;ligtv hd kanalından yayın yapsam,EPSON EB-X6 projeksiyonada scart ile bağlantı kursam,HD Kanallarda Çözünürlük Sıkıntısı Yaşarmıyım acaba?

Birde Bahsettiğiniz hem scart hem hdmi hemde composit olan cihazın modelini biliyormusunuz.Yetkili Servis Israrla Cihazı Değiştirmiyor.
  • Sanırım şu an kullandığınız model dct 9102 modeli. Eğer o model ise kullanım kitapçığında (netten indirdim) hdmi ve scart bağlantı aynı anda kullanılamaz yazmakta.
    Scart bağlantıdan HD kalitede görüntü alamazsınız. Ancak Dvd kalitesinde görüntü alınabilir. Hdmi bağlantıda 720p veya 1080i seçilirse çözünürlük sıkıntısı yaşanmaz.

Sanırım ALTECH DT-PHI7100 modelinde bunlar mevcut. Bir de pace marka olanda vardı. Bendeki modelde (pace ama modelini unuttum) var.
    Şehir dışında olduğumdan şu ara bakma ihtimalim yok. Ancak digiplus kullanıyorum. Pvr lı model.
    Ben sadece hdmi kullanıyorum. Ama bendeki de yanlış hatırlamıyorsam sadece hdmi veya scart çalışıyordu. İkisine birden aynı anda görüntü vermiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halken -- 22 Eylül 2011; 2:00:23 >
  • Selam ; 9102 vestelin hdmi çıkışını önce dvi sonra başka bir aparatla vga ya çevirip projeksiyona bağladım..yemedi..ligtv hd dahil hiç bir görüntü alamadım.. (hdmi>24+1 dvi ve 24+1 dvi>vga )
    hdmi çıkışta analog sinyal olmadığından sanırım..
    9502 nin arkasındaki y pb pr component1(red , green , blue) çıkışını kullanan var mı? Kaliteli hd ye yakın görüntü veriyor mu? cihazı humax yapmayı düşünüyorum da..
  • HDCP sorunlarını bertaraf etmek mümkün olmuyor... Buna benzer bir çevirici lazım. ...
    Bence projektöre yatırım yapıp HDMI olanına geçmek daha mantıklı...
    Hep projektör VGA'dan Component sinyal kabul etmez...

HD FURY II

• Üstad HI-DEF-MAN projeksiyonum sony vpl cs7 vgadan component giriş sinyali kabul ediyor..
    daha evvel Dm 800 hd nin dvi (Digital+Analog) çıkışını kullanarak DVİ( 24+5 pin) to vga dönüştürücü ile 1080i görüntü aldım..görüntü mükemmeldi.
    Şimdi Dt nin vestel 9102 hd cihazı var..tabi hdmi >dvi vede Dvi> vga bağladım yemedi..çünkü hdmi çıkış Digital+analog yayın vermiyordu..
    Şimdi cihaz humax 9502 olursa component çıkışından alacağım sinyali bwelirttiğiniz component>vga dönüştürücü ile projeksiyona kabul ettirmeye çalışacağım..
    Ama HDCP YE takılırsam yine göçtük demek..
    Şu HDCP yide aşmanın bir yolu elbet vardır da..
  • Yukardaki cihazları neredlerden satın alabiliriz? Uygun fiatlı olarak tabi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.