Şimdi Ara

Digiturk'ü avermedia tv kartı ile pcde nasıl seyredebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar geçenlerde nova bilgisayardan bi bilgisayar topladım. Cihaza şu linkte yer alan avermedia trinity tv kartını da eklettim. Bu işlerden anlamayan bir adam olmama rağmen :).
    Şunu sormak istiyorum. Yasal bir digiturk abonesiyim, ben digiturk'ü tv kartına nasıl bağlarım? Digiturk receiver'in markası DCR DT 8002. Arkasında görüntü aktarmak için sadece scart çıkışı var. Forumda epey bi araştırdım, öğrenebildiğim tek şey scart to s video gibi bir kablo ayarlamam gerektiği. Yalnız onda da şöyle bir durum varmış ki ses olayını pcden alamıyormuşuz. Ses için de receiverın ses çıkışlarına hoparlörü bağlayarak alıyormuşuz. 190 lira para verip bu tv kartını almamın sebebi zaten kayıt yapabilmek ve bu yüzden sessiz bir kaydın da anlamı olmayacak. Evde aynı zaman da turksat için de ayrı bir çanak var ancak biliyorsunuz digiturk'te yer alan her kanal normal uyduda mevcut değil.

Allah aşkına sizden isteğim ben bu işi nasıl yapabilirim merak ediyorum. Birisi bana, pc ile digiturk receiver arasında bağlantı kurmamı sağlayacak aparatı resimli olarak koyup, bu işi nasıl yapacağımı anlatabilirse çok sevineceğim.

•  Digiturk'ü avermedia tv kartı ile pcde nasıl seyredebilirim?

umarım yardımcı olabilmişimdir elimden geldiğince detaylı çizdim

size lazım olan

1 Adet Scart (s-video kablosu destekli)

1 Adet S-video kablosu

1 adet ses kablosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 4 Kasım 2009; 13:08:42 >

• arkadaşım tamam dediğin yöntem iyi güzel hoş. ancak kulağı tersten gösteriyorsun. fakat bulunabilirliği en kolay çözüm.
    2. yol ise arkadaşım elindeki kart CI SLOT uyumlu. yani ever için ci slot bulursuan dijitürk kartını direk o slot vasıtasıyla bilgisayaroına takıp izlersin . kolaygelsin.
  • @Rambursman,

Cevabın için teşekkür ederim. Yalnız ben bugün burdaki cevabını okumadan önce televizyoncudan şöyle bir kablo aldım;

Benim aldığım kablonun bir ucu scart diğer üç ucu ise sarı beyaz ve kırmızı renkte girişler.

Ben bu girişleri avermedia tv kartı ile birlikte gelen all in one kablosuna taktım ve onun ucunda bir tane erkek - sizin resimde gösterdiğiniz s video kalbosu gibi olan yer- onu tv kartına taktım. Avermedia programını açtım ve s-bideo seçtim ancak yine de hiçbirşey görünmüyor.

Yemin ederim artık delirmek üzereyim. Burdaki televizyoncu da bundan anlamıyor, ben de anlamıyorum, forumları araştırdım oralardan da bir cevap bulamadım. Artık sizin verdiğiniz çözüm yolunu denemekten başka çarem kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrkamilk

arkadaşım tamam dediğin yöntem iyi güzel hoş. ancak kulağı tersten gösteriyorsun. fakat bulunabilirliği en kolay çözüm.
    2. yol ise arkadaşım elindeki kart CI SLOT uyumlu. yani ever için ci slot bulursuan dijitürk kartını direk o slot vasıtasıyla bilgisayaroına takıp izlersin . kolaygelsin.

http://www.hepsiburada.com/technisat-skystar-hd2-ci-slot/productDetails.aspx?categoryid=54&productid=bd84960
    linkteki aletten bahsediyorsanız fiyatı çok yüksek =) anlattığım şekilde maliyet maximum 15 TL tutar

zed1407
    bahsettiğiniz all in one kablo nasıl birşey onu bilmıyorum ama aldıgınız kabloyu geri verip yerıne göstermıs oldugum kabloları alırsanız kesin olarak görüntü alırsınız

• evet 15 lira gibi çok düşük bir maliyet tutar doğru diyorsunuz. ozaman yapabilecekleriniz receiverinizin özellikleriyle sınırlı kalır. mesala bir kaç tanede olsa hd kanal var bildiğim kadarıyla DT'de eğer receiver HD değilse onları alamayacak. ayrıca kayıt yapmak isterse ciddi kalite farkı olacaktır. ama bahsettiğim şey kolay bulunabilen bişi değil. şuan senin tavsiyeni uygulaması maddi ve sinirsel açıdan daha mantıklı olacaktır . ben ortalığı karıştırmayım en iyisi.
  • Rambursman,

Bahsettiğin sistemi kurdum ama şimdi de görüntü siyah beyaz geliyor. Seste falan hiçbir sorun yok ama dediğim gibi yayın siyah beyaz. Bunu sebebi ne olabilir?
  • uydu alıcının ayarlarından çıkış formatını değiştir. ben goldmasterde aynı sorumnu o şekilde çözmüştüm. kurulumdan girererk.
  • ARkadaşlar ilgilenenlere teşekkür ederim. Alttaki resimdeki cihazı digiturk scart çıkışına taktım. Burdan da s video olmadan diğer üç renkteki sarı beyaz kırmızı tos çıkışlarını avermedia trinity tv kartı ile gelen all in one kablosuna takarak hallettim. Cam gibi izliyorum şimdi :)

• Arkadaşlar bende de aynı tv kartı mevcut, ben de digiturk almayı düşünüyorum ama henüz o kadar sinirli değilim :). Ben kart olayıyla ilgileniyorum daha çok. Ben bu karta CI slot nasıl takarım, hangi CI slotlar bu kartla uyumludur.Yukarda verilen linkteki slot skystar acaba benim tv kartıma uyarmı. Birde digitürk böyle bir yönteme izin verirmi bu konularda bilgisi olan varsa beni de bi aydınlatsın şimdiden teşekkürler. Ayrıca yukardaki slot vatanbilgisayar'da 40 lira civarı bi fiyata satılıyor.http://www.vatanbilgisayar.com/skystar-ci-slot-skystar-ci-slot-hd2/productdetails.aspx?I_ID=33594

• Normal reciverin video bağlantısından görüntüyü avermedia bağlayın sorunsuz çalışır masrafsızdır.Bende aynı şekilde kullanıyorum.Elinde vardır kırmızı beyaz sarı video kabloları dvd baglantızı için kullandıgımız onlarla işini halledersin.

Bende bir ara hangi kablo olur diye çok dolaşmıştım hiç bir extra kablo almana gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 2 Ocak 2010; 17:11:25 >
  • Cevabın için teşekkürler ama, benim asıl amacım receiversız kullanmak. Uyduyu direk karta bağlayıp linkteyi kart yuvasına digi kartını takıp izlemeyi düşünüyordum.Bu sayede o uydu üzerindeki hd yayınlarıda alabilcektim ayrıca offline downloadda yapabilecektim. Fakat digi. artık böyle bir üyelik sunmuyormuş. Bende digitürk almaktan vazgeçtim teledünya alıcam sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.