Şimdi Ara

DİGİTÜRK ve HDMİ TUZAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni üyelik başlattığım Digiturkte HD yayın kalitesinde televizyon seyretme adına HD kutu ve HD yayın farkını da ödedim. Kurulumdan sonra izlenen yayın kötü dedim HDMI kablodan dedi . Ne yapmak lazım dedim bizde kaliteli HDMI kablo var dediler ücret olarakta belli bir fiyat istediler. HD yayın farkı ve HD kutu alarak hizmet talep ettiğim Digitürk neden HDMİ kabloyu ekstradan satma yoluna gidiyor.

Anlayamadığım HD hizmet alamıyorsam ve bunu gelen teknik servis nedeninin kablodan olduğunu söylüyorsa ve ben yeni başlattığım üyeliğimi 6 günde FESH ediyorsam bunun sorumlusu sadece digitürktür. Daha iyi bir digitürk ailesi olma adına elimden gelen hassasiyeti size göstermiş bulunuyorum; ama aynı samimiyeti sizlerden alamıyorum.

Müşteri temsilcisi arkadaşta servisin sattığı ürün HDMI kablo değil sinyal güçlendiricisi deyip bizi bu işten anlamayan biriymiş gibi görüp saçma sapan açıklamalarda bulunduğu telefon kayıtlarında da mevcuttur. Evet ortak çanak kullanıyorum ve çanak EUTELSAT'a çevrili durumda ve sinyal gücümüzde en iyi seviyede. Tek sıkıntımız kabloydu piyasada 3tlye de kablo var 150 tlye de böyle geniş bir yelpazede yetersiz bir kablo gönderen digitürk'ü kınıyorum.

• genncayy kullanıcısına yanıt
    Üyeliğin başında böyle bir durumla karşılaşmanız üzücü olmuş.
    Kurulumla gelen kablonun normalde kaliteli olması gerekiyor size getirilen kutunun modeli nedir ?
    Bizdeki kablo epey kalın bir şey görüntüdeki sorun büyük ihtimal kutudan kaynaklanıyordur size de aynı kablodan verdilerse.
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Bana gelen kutuyu teslim ettim ben ama siyah küçük HD destekli bir kutu. Kabloda HDMI kısmında digitürk yazan bir kablo idi. Görüntünün kötü olduğunu bağlayan teknik elemanda söylüyor. Çözüm kablo değişimi olduğunu yine kendi söylüyor. Bizde var kablo 80 TL diye yine kendi söylüyor. Bende açık açık DOLANDIRICILIK bu diyorum ama işte derdimi anlatamıyorum . Ben HD kutu farkı HD yayın farkını ödüyorum o yayını ister 5Tllik kabloyla ister 500tllil kabloyla bana sağlasın. Sözleşmem bitince ben o kabloyu da teslim ediyorum zaten ...
  • Bizdeki kabloda da aynen digitürk yazıyor ama görüntü kötü değil belki de kutunun çözünürlük ayarları değişmiştir kumandadan vf format tuşuna basarak ayarlayabilirdiniz. Servislere pek güvenmeyin onların bildiği pek bir şey yok. Kablo kalitesi de görüntüyü çok fazla etkilemiyormuş bir yazıda okumuştum görüntü kalitesini etkileyen kablonun uzunluğuymuş. Servisin buradan da hiçbir şey bilmediğini çıkarabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi yuh napmıs o eleman kalilteli bir altın uclu hdmi 25 tl ye satılıyor dolandırıcı bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçan Aşık

abi yuh napmıs o eleman kalilteli bir altın uclu hdmi 25 tl ye satılıyor dolandırıcı bunlar

aynı kalitedekilerin çoğu 15'e bile satılıyor
  • digitürk hiç bulasılmıyacak bişe valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dolandırıcılıktan başka birşey değil... Zaten öyle olduklarını biliyorzda işte ne yaparsın bir maç tutkumuz var onu da insanlara zahir ediyorlar.
  • 50 tl ye sattıklarını duydum bende HDMI kabloyu Yuhhh yaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd yayın olsa bile bitrateler düşük olduğu için herkesi bu hd yayınlar tatmin etmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdmi kablosuyla sd yayınlarda bir fark oluşmaz. O yüzden hdmi kablo çalışıyorsa yapacak birşey yok.
    İki yöntem önerebilirim.
    1. dt kutu üzerinden çözünürlük değiştirmek 720p, 578p gibi
    2. tv den digital parazit giderme, keskinlik, kenar düzeltme gibi ayarları azaltma

AMa şunu söyleyebilirim bazı ana kanalların görüntüsü çok kötü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pphammer -- 14 Haziran 2013; 22:34:56 >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Maç tutkusu biri olduğum için yine gittim digitürk'e abonelik başlattım. Bu sefer piyasadan aldığım X bir marka kabloyla karşılarına çıktım. 25TL değerindeki bu kabloyla biraz tvden anlayan görüntüden anlayan birisi farkı görecektir. Servis elemanları da faketti. Servisin 80Tl ye kaptırmayı planladığı kablo benim aldığım fiyat ortada. Sonuçta emir kulları saygım var ama DİGİTÜRK bana hd yayını randımanlı veremeyip Servisin kablosunu kaptırmaya çalışması DOLANDIRICILIKTAN BAŞKA birşey değil ama işte ne yapalım. Hakkımızda hayırlısı değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim . Saygılarımla
  • digiturk yayını 1080i dir, ne yaparsanız yapın netten indirdiğiniz 1080p bir Game of Thrones bölümü ile yarışamaz mesela..
    lg47660s de 1080p Game of Thrones tabloluk çekilmiş doğa resmi gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.