Şimdi Ara

DigitürkPlus'ı Bilgisayardan İzleyebilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Lcd TV'ye bağlı DigitürkPlus kullanıyorum. Lcd Tv yi birkaç aylığına devre dışı bırakıp DigitürkPlus'ı bilgisayara bağlamayı düşünüyorum. Bilgisayar ekranımın(monitör) tek bir girişi mevcut; scart girişi ya da hdmi girişi yok. Yani yalnızca ekran kartından gelen görüntüyü alan bir bilgisayar ekranım var.
    DigitürkPlus'tan aldığım yayını bilgisayara aktarabilmem için bir TV Kartı var mıdır? HDMI girişi olan bir Tv Kartı var mı? Bilgisayarda şu anda AverTvStudio203 var. Bu kart işime yarayabilir mi?
    Düşündüğümü mütevazi bir harcamayla yaşama geçirme olasığı var mı?

• Sayın Lermontov,

Sorunuza iki şekilde cevap vereyim ki tam cevap olsun. Almanız gereken parçaların resimlerini de ekledim. bilgisayarda hdmi veya scart giriş olmaz. Bilgisayarda görüntü çıkışları olur.

1. Tv box denen cihazlara receiveri bağlarsanız, tv box ı da monitöre bağlarsanız bu şekilde monitörden (ama bilgisayarı açmadan) izleyebilirsiniz. Bu yöntem pek istediğiniz yöntem gibi görünmüyor. size 100-150 lira maliyet getirir , elektrik masrafı , bilgisayarı meşgul etme derdinden kurtarır.

2. Uydu alıcınızın arkasındaki scart girişine scart adöptörü denen bir parça takmalısınız.

Fiyatı 5 liradır. Büyüklük olarak scartın fiş kısmı kadardır. Üzerinde "in - out" seçim düğmesi , ses ve görüntü için (sarı-kırmızı-beyaz) çıkışlar ve svideo çıkışları olur. 1 adet svideo kablosu ( yine 5 lira civarı fiyatı var) veya compozit kablo (3 tane fişi vardır. sarı-kırmızı-beyaz renkli) almanız gerekiyor.

Biraz daha pahalı olmak üzere

gibi kablo ve scart adaptörü bir arada bir parça da alabilirsiniz ama uydu alıcı ile bilgisayar arasındaki kablo mesafesi kurtarıyorsa.
    Svideo daha kaliteli sinyal aktarımı sağlar ama kompozit de kullanabilirsiniz. Bu kabloları avermedia tv kartınızın "video in" girişine takarsanız görüntü gelecektir. Bu şekilde bilgisayardan ses alamazsınız. Sesi duyabilemek için ise :

gibi bir parçaya ihitiyacınız var. Bu parçayı ses kartınızın "line in" girişine sokmanız ve ses kontrolünü ( saatin tanında , sağ al köşedeki hoparlör simgesi üzerinden ses seviyesini veya sessiz olup olmadığını kontrol ediniz) yapmanız gerekiyor. Yine bu kabloların hepsini bir scart fişine bağlı olarak bulmak mümkün. Bu parçalar mahalle arasındaki elektronikçilerde bile bulunur. Boşuna gidip büyük mağazalardan pahalıya almayın.

Size söylediğim scart adaptöründeki " in out " anahtarını out yaparak tv yayınını avermedia tv kartından izleyebilirsiniz. Ben 3-4 yıl önce bu şekilde uydu alıcımı avermedia tv kartından izlemiştim hatta kayıt bile yapmıştım.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 21 Aralık 2009; 12:47:50 >

• eleman ne yaptı acaba çok merak ettim
  • bende neden lcd yerine pc monitöründen izlemek istediğini anlamadım? benim merak ettiğim konuysa digi plus ile kaydedilen filmler diziler.. harici hdd'ye aktarılabilir mi? aktarılırsa dosya formatı nedir? mkv m2ts? avi mpeg? bu konuda bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kodi ile TV izlemek?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.