Şimdi Ara

Dijital Ezoterizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar yeni konuya hoşgeldiniz.Bu sefer konumuz dinlerde gerçek olarak kabul gören metafizik olaylar veya mit olarak kutsal kitaplarda yeralmış olayların medyada filmlerde pc ve konsol oyunlarında yer alması.Birçok mitolojik paranormal sıradışı senaryoyu konu alan film,müzik ve oyunlarda aslında dinde gerçek olan kısasların tiye alındığı veya yansıtıldığını görürüz.
    Birgün Kadıköyde yürüyordum 2 ateist arasında geçen bir konuşmaya tanık oldum.Dindeki olaylara bak dostum diyordu diğer ateiste aynı playstation oyununa benziyor diğeri evet ayrınca film senaryosuna benziyor diyordu.Aslına baktığımızda dinlerde ve mitlerde geçen olayların Film ve oyun şirketleri tarafından alındığına kopyalandığına tanık oluruz.Tam tersi durum olduğunu bu konuda anlatmaya çalışıyorum

Örnek olması açısından ezoterik mesaj içeren filmlere bakalım

Constantine isimli bu filmde fantasy filmi olmasına rağmen cebrail,şeytan,metafizik varlıklara bir gönderme vardır.Filmde oldukça etkiliyici bir cehennem sahnesi mevcut

birbaşka filme geçelim şeytanın avukatı isimli filmde ayrı bir ezoterik mesaj geçer.Bu filmde şeytanın yolunda ilerleyen bir avukatın başından geçenleri anlatır

Filmde son sahnesinde lucifer ile avukatın konuşması geçer

• Hollywood filmleri arasında en popüleri olan The Matrix filmde felsefi mesajlar dışında dini içerikli ezoterik yüzlerce mesaj içerir.

Matrix filminde verilmek birkaç istenen birkaç ezoterik mesajı gösterelim metro ve kapılarda sürekli 101 numarasına rastlarız

Dijital Ezoterizm

room 101 oda 101

Dijital Ezoterizm

101

Dijital Ezoterizm

Meleklere gönderme olarak havada hareket halindeki robotları sembolizm etmişler

Matrix' in 2.filminden ezoterik mesajları gösterelim (matrix reloaded)

Dijital Ezoterizm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazgul Founder -- 3 Nisan 2019; 8:40:24 >

• Matrix filminde gördüğümüz şahsın filmdeki ismi Merovingian peki Merovingian tarihteki ezoterik olayı nedir paylaşalım burda
    Merovanj Hanedanlığı
    Hanedanlığın Magdalalı Meryem'in soyundan geldiğine inanılır. İnanışa göre Magdalalı Meryem'in İsa'nın çocuğuyla Kudüs'ten kaçıp Fransa'ya gittiği ve Fransa'da Merovingian Hanedanı'nı kurdukları sanılmaktadır. 5. yüzyılda bu soy Frank kraliyet soyuyla birleşerek yeniden ortaya çıkmıştır. MS 496 yılında kilisenin bu hanedanlıkla bir anlaşma yaptğı ve sonsuza kadar Merovenj soyuna sadık kalacağını belirttiği bilinmektedir; bu muhtemelen soyun gerçek kimliği bilindiği için olmuştur.

Son holywood filmi olarak şeytani masonik bir film olan eyes wide shut 'ı paylaşmak istiyorum.Burda din ezoterik mesajlardan çok şeytani organizasyonların gizli buluşma ve partilerinden bahsedilir ve bu filmi çeken yönetmen bu gizlilikleri paylaştığından dolayı suikaste uğramıştır.

Burdan varıcağımız sonuç dinlerde geçen kısaslar olaylar, eski dönemlerde gerçekleşmiş dini metafizik olaylar film,müzik ve oyunlarda kullanılır.Filmler dinlere değil,Dinler ve tarihteki olaylar dijital ezoterizm'e konu olmuştur Ekranlarımızda ve sinema salonlarında gözlerimizin önüne çekilmiştir..

• Geçmiş olgusuna yaslanan bir takım yarıklardan hareketle çeşitli öğretiler oyunlaştırılıyor sadece tematik bağlamda var olacak hale getiriliyor

Alt metin enflasyonu aslında hiçbir şey anlatmayan tüketim materyallerini gizlemek için iyi bir araç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.