Merhaba arkadaşlar, mini itx kasamdan hdmi 1.3 ile pio920 üzerinden Dali Concept 8 hoparlörlerden flac, cd-a, dvd-a dinlemekteyim. Sisteme bir stereo amfi katmak istiyorum ancak bazı sorularım var, yardımcı olursanız sevinirim.
1-Stereo amfi aldığım takdirde kaynak yine pc olacağı için ses kalitesinde muhakkak iyileşme olur mu? 2-Stereo amfi aldığım takdirde bu amfiyi pc'ye bağlayabilmem için ne gibi giriş-çıkışlar olması şart? (anakartımın giriş çıkışlarını görmek için tıkla) 3-Stereo amfi aldığım takdirde %100 performans alabilmem için acaba bir tanede cd-player mı almalıyım? 4-Stereo amfi almaya karar verirsem giriş seviyesi amfi ve player olarak ne önerirsiniz? 5-Hoparlörlerimde sadece bir kırmızı bir siyah giriş var, eğer stereo amfi alırsam hem avr'yi hemde amfiyi nasıl bağlayacağım?
Bütçenize uygun bir stereo amfi seçin Hoparlörleri iki amfi ile kullanmak için 920 yi preout tan stereo amfiye bağlayın ve hoparlörleri de stereo amfiye bağlayın. Ancak bu durumda 920 yi dinlemek istediğinizde stereo amfiyi de açmanız gerecek. Yada hoparlör kablolarının ucuna banana plug takıp her iki cihaz arasında sürekli tak çıkar yapacaksınız. Bilgisayarınızın anakartından ses alacaksanız da böyle bir işe boşu boşuna kalkışmayın. Yada bilgisyara esi juli gibi bir pro kart alıp direkt olarak rca çıkışlarından stereo amfiye bağlayın. Stereo amfilerin belli bir kondansatör ömrü vardır. Ve receiver lara göre çok daha çabuk performans kaybederler. O yüzden öncelikle sıfır cihaz almaya çalışın. Pioneer A-A6, HK980, Denon Pma710 gibi ürünlerle başlayabilirsiniz. Hoparlörleriniz 90db. 91 ler kadar olmasa da oldukça rahat sürülebilen hoparlörler. o yüzden çok güçlü bir amfi almanıza gerek kalmayacak gibi gözüküyor. Bunların dışında ses kartı almayıp harici bir usb dac alarak ta güzel bir çözüm üretebilirsiniz ama biraz daha masraflı olacaktır.
1- Kaynak aynı şekilde kalacaksa iyileşme olmaz, hatta tahminen kötüleşme olur. ITX kasandaki analog ses çıkışının, piodaki dactan daha kötü olacağını düşünüyorum. 2- Ek bir masraf istemiyorsanız, normal 3.5mm stereo çıkıştan ses alabilirsiniz, ama bunu tavsiye etmem. Ek masrafa bütçeniz yeterli ise bir ses kartı, yahut daha iyisi bir adet dac almanız. Anakartınızda bulunan spdif çıkıştan dac'a bağlantı yapabilirsiniz. Ve gayet güzel bir ses alırsınız. USB DAC'lar iyi bulunmakta beraber ucuz versiyonları 16bit/48khz'e limitlenmiş durumda. SPDIF girişli dac alırsanız hem daha yüksek kalitede ses elde edebilirsiniz, hem de ileride alacağınız bir media playerı yine bu giriş üzerinden kullanabilirsiniz. 3- Kişisel görüşüm, alacağınız ortalamam bir cd player'ın dac'tan pek bir fark olmayacağı yönünde. CD'niz çok değil, flac benim için daha önemli diyorsanız cd player alacağınıza kesinlikle dac alın derim. 4- Çok fazla önerim olmayacak ama NAD, Rega gibi stereo üzerine yoğunlaşmış, uzmanlaşmış firmalara yönelmek anlamlı olur. Player olarak (DAC) cambridge audio, musical fidelity gibi firmaların giriş seviyeleri size yeter de artar. 5- Bunun için avr'nizde pre out diye tanımlanan bir çıkış olması gerekiyor. bu çıkışı stereo amfinin herhangi bir girişine bağlayarak hoparlorlerinizi hem avr hem de stereoda kullanabilirsiniz.
Sn. Mecanica öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla kesin bir stereo amfi alıyorum ve yanınada ya bir cd player alıyorum ya da usb dac. Yılbaşında Almaya'dan arkadaşım gelecek ona bir tane sipariş verebilirim, siz hangisini tavsiye edersiniz? Keşke hoparlörleri 2 çift girişi olanlardan alsaydım, iki sistemim birbirinden bağımsız dinleyebilirdim. Acaba concept8'lere eş değer çift girişli hangi hoparlör var bu konuda da bilginiz var mı acaba?
Sn. Abacus, çok net yazmışsınız teşekkür ederim. Evet ben parasından ziyade cd basma cd saklama derdine girmek istemiyorum, madem usb dac'lar gerçekten işe yarıyor orta halli bir usb dac alıyım.
Çift girişli hop olmaz ama plug ile yada preout kullanarak sorunu çözebilirsiniz. Dac olarak sisteme dahili ses kartı alacaksanız esi juli bu konuda 10 numara. Usb dac alacaksanız şu aralar rdac oldukça revaçta. Tabi bunlar dışında bencmark gibi çok yüksek fiyatlı ama muazzam daclar da var ama 3000 5000 euro para verip bir almazsınız düşüncesiyle o konuya hiç girmiyorum. Ama stereo amfi kesinlikle öneririm. En güzel avr bile orta sınıf bir stereo amfinin tadını maalesef veremiyor.
Bu arada Concept serisi kolay sürülen, üst frekansları biraz keskin hoparlörlerdir. Yumuşak bir amfi ile uyumlu olur düşüncesindeyim. Bu konuda da ilk önerim Vincent olur. Bir dinleme imkanınız varsa tavsiye ederim. Zaten her şekilde dinleyerek almaya çalışın. Saygılar
Daha eylul sonu cahilce ve ucuza kacarak topladigim sistemim yetmemeye basladi. Bu basliga benzer bir baslik acacaktim, araya kaynayayim dedim. :) Pioneer vsx-420 avr Polk Audio TSi200 speaker ve Polk Audio PSW125 sub kullaniyorum. PC'den optical araciligiyla flac ve bol miktarda Pioneer pl990'dan plak dinliyorum. Odam 25m2 civari. Yeni yeni gazlanmaya basladigim ise Harman Kardon hk3490 stereo avr. Sadece optical oldugu icin bunu dusundum. Pikap olarak da music hall mmf 2.2le edinecegim. Yanina da yine Polk Audio RTi A7 dusunuyorum. Sorularim: 1- Bu avr yerine stereo amfi daha mi iyi olur? Sesi pc'den optical baglanti ile herhangi bir sekilde islemeden amfiye ulastirmak amacim vardi. Sadece flac ve bazen de mp3 dinlemek icin. 2- tsi200 ve rti a7'leri 2 on 2 arka olarak yanina da psw125 sub'i baglarsam bu avr 4.1 surebilir mi? Okudugum ve anladigim kadariyla sirf bu amacla 2 speaker set girisi var hk3490'da. Yaniliyor muyum? 3- Eski sistemde phono girisi olmadigi icin phono olan bir sey almak isterken hata yapiyor muyum? Cok fark etmez der misiniz?
@p_r_o_t umarim mesajina kaynak yapmama bir sey demezsin.
Stereo amplifier ile avr arasindaki bilgi cehaletim icin de ozur dilerim... Hangisi daha iyi olacaktir karar veremiyorum...
Tesekkurler.
Estafurullah, bende seninle ayni cehalet icerisindeyim, burdaki arkadaslar sagolsun onlar sayesinde yolumuzu aydinlatiyoruz. Benimde emelim pikap dinlemek ama o olay icin hem maddi hemde doyum acisindan hazir hissetmiyorum kendimi ama allah omur verirse 1-2 yil sonra gecmeyi dusunuyorum.
AVR ile Stereo amfi arasında şöyle bir fark, jip ile spor araba arasındaki fark gibidir. İkisiyle de yolda gidersiniz. Ama biri diğerinin işini tam yapamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: abacus
AVR ile Stereo amfi arasında şöyle bir fark, jip ile spor araba arasındaki fark gibidir. İkisiyle de yolda gidersiniz. Ama biri diğerinin işini tam yapamaz.
Peki bu jip-spor araba farki stereo avr-amp farki midir? Yoksa 5.1-7.1 avr ile stereo amp arasindaki fark midir? Cevabiniz eger bana idiyse, stereo avr'nin farki yok mu demek?
çok kanallı ile stereo arasındaki farktan bahsediyorum aslında. sistem ne için tasarlanmış ve optimize edilmiş ise o konuda iyidir. diğer işi yapabilir mi, elbet yapar. Stereo amfi ile film izlenir, ama rearlar yoktur, gelişmiş dijital girişler yokturr. Bunsuz yaşamak durumundasınız. Çok kanallı AVR'de stereo modu vardır. Ama o iş için optimize edilmemiştir, pahalı üst seviye amfi gerekebilir, aynı fiyattaki stereo amfideki dinamizmi, canlılığı yakalayamabilirsiniz. Ben genelde evde müzik dinlerim, bazen dikkatle dinlerim, bazen de arkaplanda çalar müzik. O yüzden bütçemin büyük kısmını stereo sistemi yatırıyorum. Film içinde daha küçük bütçeli sistemli tercih ediyorum, z5500 gibi, ya da firmaların hepsi birarada çözümleri gibi. Hepsini aynı anda aynı şeyden beklemek zor, o yüzden beğeninize göre yönlenmek daha iyi olacaktır.
pio 920' de pre out yok sanırım, bilginiz olsun
quote:
Orijinalden alıntı: d.t.s.
pio 920' de pre out yok sanırım, bilginiz olsun
pioneer(.)eu
Pre-amp Output: Yes (SW)
Arkadaşlar eğer getirttirebilirsem abd'den Pro-Ject Stream Box DS getirttirecem, ne dersiniz?
"Audio (Almanya) dergisi testinde 103 puan aldı "Referans seviyesi" tavsiye edilen ürün oldu.
Project Stream Box DS, bilgisayar tabanlı dijital müzik dinleyen audiophile'ler için en etkili çözümü en yüksek kalitede sağlayan bir "stream player".
Evinizde bulunan Wi-fi (kablosuz ethernet) veya kablolu Ethernet ağını kullanarak modeminize bağlı herhangi bilgisayardaki veya hard-diskteki bütün müzik dosyalarını kaynaktan alıp içindeki DAC devresi ile analog'a çevirip, ampliye çıkış veriyor.
Bu işlemi yaparken bilgisayarın başında durmanız gerekmiyor, hatta bilgisayarınız ve müzik sisteminiz aynı odada dahi olmak zorunda değil. Stream Box DS'nin uzaktan kumandasından veya iPod-iPhone uygulamalarını kullanarak istediğiniz müzik dosyalarını seçip dinleyebilirsiniz. Bilgisayarınızdan müzik dosyalarını seçmek, çalmak zorunda değilsiniz, bilgisayarınız sadece müziği depolayan bir yer olarak çalışıyor, bütün kontrol ise Stream Box DS'de.
Stream Box DS stüdyodaki kayıt kalitesi olarak gösterilen en yüksek çözünürlük "24 bit / 192 kHz" kadar olan bütün müzik dosyalarına, bilgisayardan aktarım sırasında hiçbir sıkıştırma uygulamıyor.
Dikkat! Bu çok önemli özellik, birçok kablosuz, bluetooth veya USB ile çalışan DAC üründe mevcut değil. Diğer birçok dijital player içinde kullandığı devrelerin veya iletişim teknolojisinin yetersizliği sebebiyle kaynaktan müzik dosyalarını alırken veya aktarırken, düşük çözünürlüklü mp3 kalitesine sıkıştırıyor. Böyle olunca da müzik dosyalarınız, ne kadar yüksek çözünürlükte kaydedilmiş olursa olsun, ne yazık ki sadece sıkıştırılmış halini dinleyebiliyorsunuz.
Stream Box DS ise, bütün dijital müzik dosyalarını (orjinal kayıt çözünürlüğüne sadık kalarak) amplinize iletir.
Project`in sahip olduğu özel Apple-iPod lisansı sayesinde Stream Box DS`nin USB üzerinden iPod-iPhone içindeki müzik dosyalarını tamamen dijital olarak, aktarabiliyor. iPod'un içindeki dac, pre-amp, vs. bütün elektronik devreler iptal ediliyor, sadece dijital çıkışı (yani sadece har-diskinde dosyalar birebir olarak) hiçbir işlemden geçirilmeden Stream Box DS tarafından alınıyor ve DAC devresi ile çözümleniyor.
Stream Box DS ile aynı zamanda bütün dünyada değişik müzik türlerinde yayın yapan, binlerce internet radyo istasyonunu dinleyebilirsiniz. Beğendiğinizi hafızaya kaydebilir, favori listesi oluşturabilirsiniz.
Teknik özellikleri:
Wifi veya ethernet (kablolu ve kablosuz olarak) 24 bit / 192 kHz'a kadar bütün çözünürlüklerde bilgisayardan iletişim ve DAC devresi vardır. uPNP ve DLNA lisanslı music-server cihazları ile uyumludur. Bütün dünyaya yayın yapan Internet radyo istasyonları dinlebilir, kaydedilebilir. USB üzerinden dijital iPod / iPhone bağlantısı vardır. USB üzerinden hard-disk veya flash-disk'lerdeki müzik dosyaları dinlenebilir. Yüksek çözünürlüklü renkli ön ekranı vardır, dinlenen parçaya ait album kapağı, vs. bilgilerini gösterir. İçindeki hassas ses devrelerini olumsuz titreşimlerden, ve manyetik alan RF etkileşimlerinden koruyan komple metal alaşımlı kasası vardır. Elektrik filtreli, harici adaptörlü elektrik beslemesi vardır. Uzaktan kumandalıdır, ayrıca iPod-iPhone uygulamaları ile dinlenen müzik kontrol edilebilir. Siyah ve gümüş renklerde mevcuttur."
Sn p_r_o_t,
Benim "Pre-amp Output: Yes (SW)" lafından anladığım subwoofer için tek bir preout'u var, yani ön sol sağ hoparlörleri bu preout'a bağlayacağınız stereo bir amfi ile sürmeniz mümkün değil.
Pro-Ject Stream Box Ds sorunuza gelince, anladığım kadarı ile bu ürünü bilgisayarınızın içindeki müzikleri ağ üzerinden okuyup alacağınız stereo amfiye göndermesi için kullanacaksınız ki bence gayet mantıklı. Bu durumda iş bu cihazı Almanya'dan ne kadar'a getirteceğinize ve stereo amfi için bütçeniz ne kadar olduğuna kalıyor çünkü Marantz MCR-603 bu cihazın yaptığı herşeyi yapabildiği gibi (sadece wireless'ı yok) aynı zamanda bir CD oynatıcı, entegre stereo amfi, subwoofer pre-out, FM radyo, optik giriş ve Apple Air Play desteğine sahip. Eğer bu cihazı alıp 400-500 € seviyesinde bir stereo amfiye bağlayacaksanız bence Marantz daha iyi bir seçim olur. Yok ben sağlam bir stereo amfi alacağım diyorsanız o zaman tek söyleyebileceğim mümkünse alacağınız tüm cihazları önceden dinleyip test etmeniz olacak.
Saygılar
Bilgilendirme ve tavsiye için tşk ederim.
avr'yi marantz sr7005'e update edip 8-9 ay sonra stereo'ya geçmeye karar verdim.
Emin olun SR7005 sizi utandırmaz. Bence bugünkü şartlarda iyi bir karar verdiniz ama bakalım 8-9 ay içinde kim bilir neler olur ne cihazlar çıkar :)
tşk taşkın bey; muhakkak daha iyileri vardır ve çıkmaya devam edecektir ama 7005'in önümüzdeki 3-5 sene beni fazlasıyla idare edeceğini düşünüyorum tabii allah ömür verirse. arkadaşlar, işlerimin yoğunluğundan henüz kuramadım 7005'i sanırım 4-5 gün sonra kurabileceğim, acaba bendeki dali concept 8 tower, dali center ve dali concept 1 surroundlarla marantz 7005'in uyumu nasıl olur, kullanan ya da bir fikri olan var mı?
merhaba, marantz sr 7005 almak ısteyen varsa benımle ırtıbata gecsın lutfen sıfır kutusunda 220volt piyasa fıyatının altında verıyorum