Şimdi Ara

Dijital Klima - Artıları ve Eksileri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Hiçbir işe yaramıyo. İki tane dijital klimalı aracımız oldu birtanesi çift bölgeliydi yemin ederim birşe yaramıyo ben hep elimle ayarlıyodum yine. Sadece görüntü amaçlı çok iyi.

Demek milleti kazıklamaktan başka işe yaramıyor!!!Hocam görüntü olarak çok şık duruyor dijital ekran falan.Meğer bir işe yaramıyormuş

Alıntıları Göster
    Edit. İki aynı mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 12 Ağustos 2012; 22:05:41 >

• quote:

quote:

quote:

Hiçbir işe yaramıyo. İki tane dijital klimalı aracımız oldu birtanesi çift bölgeliydi yemin ederim birşe yaramıyo ben hep elimle ayarlıyodum yine. Sadece görüntü amaçlı çok iyi.

Demek milleti kazıklamaktan başka işe yaramıyor!!!Hocam görüntü olarak çok şık duruyor dijital ekran falan.Meğer bir işe yaramıyormuş

Kısaca şöyle açıklıyım. Şimdi araca biniyorsunuz aracın içi fazla sıcak değil sizde 20 dereceye aldınız hemen son devir çalışmaya başlıyo sizde hemen kısıyosunuz ses yapıyo çok üflüyo diye. Bu sefer ne oluyo manuel klima. Yani doğru ayarlarsanız iyi birşey ama 30 kere klima açıyorsanız 25 i eliniz oraya kayıyor yani.

Neden ise yaramasin arkadaslar anlamiyorum ?

Manuel klima calisirken ses yapmiyor mu ?
    Ayrica otomatik klimayi devreden cikarip manuel olarak belirli ufleme derecesinde tutabilirsiniz. Ki o da ses rahatsiz ediyorsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• önceki arabam, dijital iklim sensörlü otomatik klimalıydı.
    3 yıl kullandım, ortam sıcaklığı hep ayarladığım seviyede olur hiç rahatsız olmazdım.

şimdi manuel klima.
    habire klima sıcaklık ayarı ile uğraş, habire fanlarla uğraş, soğuk olur, sıcak olur, fan çok açarsın ses olur...olur da olur.

otomatik klima nın tadı bir başkaymış. hele hele antalya da...
  • quote:

quote:

quote:

Kısaca şöyle açıklıyım. Şimdi araca biniyorsunuz aracın içi fazla sıcak değil sizde 20 dereceye aldınız hemen son devir çalışmaya başlıyo sizde hemen kısıyosunuz ses yapıyo çok üflüyo diye. Bu sefer ne oluyo manuel klima. Yani doğru ayarlarsanız iyi birşey ama 30 kere klima açıyorsanız 25 i eliniz oraya kayıyor yani.

Hangi araçlardı??Eğer ikisi VW ise belkisorun markadadır?

• quote:

quote:

quote:

ayarlanan derece ve dış sıcaklıkla tamamen doğru orantılı işleyen bir durum.

hemen kısmayacaksın. o kendini ayayarlayıp fan hızını gerektiği yerde düşürecektir.
    zaten amaç da budur. öyle fan son sürat dakikalarca çalışmıyor, en kısa sürede fan hızını azaltıyor...

fazla sıcak değil ise 20 yerine 22 yada 24 gibi bir sıcaklık seçilirse ilk olarak fanı en üst seviyeye yada
    bir düşük seviyede açar ama hemen en kısa sürede ayarlanan duruma göre fanı gerektiği kadar kısar.

bence, otomatik dijital klimanın nimetlerinden faydalanmak için, kısa sürekli bir sabır yeterli gelecektir.

• Bence de görsellikten baska artısı yok. Dısarısı cok sıcak. Auto tusuna basıyorsun. Baslıyor cok üflemeye. Sogutana kadar üflüyor. Sonra kademeli olarak düsüyor. Fakat o ara cok rahatsız ediyor. Manuel klima olsa dijital klimayı aramam yani. Ama görsellik olarak kesinlikle iyi. Günümüz teknolojisinde insan artık elle cevirmek istemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bence de görsellikten baska artısı yok. Dısarısı cok sıcak. Auto tusuna basıyorsun. Baslıyor cok üflemeye. Sogutana kadar üflüyor. Sonra kademeli olarak düsüyor. Fakat o ara cok rahatsız ediyor. Manuel klima olsa dijital klimayı aramam yani. Ama görsellik olarak kesinlikle iyi. Günümüz teknolojisinde insan artık elle cevirmek istemiyor.

Ses rahatsiz ediyorsa otomatigi devre disi birakabilirsiniz. Bu ozellik mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Bence de görsellikten baska artısı yok. Dısarısı cok sıcak. Auto tusuna basıyorsun. Baslıyor cok üflemeye. Sogutana kadar üflüyor. Sonra kademeli olarak düsüyor. Fakat o ara cok rahatsız ediyor. Manuel klima olsa dijital klimayı aramam yani. Ama görsellik olarak kesinlikle iyi. Günümüz teknolojisinde insan artık elle cevirmek istemiyor.

Ses rahatsiz ediyorsa otomatigi devre disi birakabilirsiniz. Bu ozellik mevcut.

Dostum işin tadı da orda. Yoksa ne anladım dijital klimadan degil mi ? ;)

• benim 2004 elegance da vardı,yine her seferinde manuel müdahalede bulunuyordum.
    ben manueli daha çok seviyorum,isteğime göre üflüyor ,hep 2.kademede tutuyorum,ne hasta ediyor ne de yakıyor.
    antep yada mersine gidincede 3.kademede çalıştırıyorum.
    digital olunca onuda manuel kullanıyorum,ama digitalin görüntüsü daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

çift bölge kontrollü iklim klima var bende ama yazın full çalıştığı için hiç istediiğim sıcaklığa getirtemedim, çok bir artısı yok, ama manuel klimalı araç almam artık, önceliklerimdendir, full alırım iklim kontrolü, crıise control, yağmur sensörü, far sensörü ararım. Onlarsız araba almam.
    Felsefe meselesi

Yoksa hiiç mi hiç bir artısı yok.

ben şahsen yağmur ve far sensörlerinin en ufak artısını göremedim ne işe yarar mesela ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: acme45

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

çift bölge kontrollü iklim klima var bende ama yazın full çalıştığı için hiç istediiğim sıcaklığa getirtemedim, çok bir artısı yok, ama manuel klimalı araç almam artık, önceliklerimdendir, full alırım iklim kontrolü, crıise control, yağmur sensörü, far sensörü ararım. Onlarsız araba almam.
    Felsefe meselesi

Yoksa hiiç mi hiç bir artısı yok.

ben şahsen yağmur ve far sensörlerinin en ufak artısını göremedim ne işe yarar mesela ?

ben yağmur sensörünü seviyorum. sürekli çalışmıyor silecekler, yağmur hızlandı mı hızlanıyor, yavaşladı mı yavaşlıyor, ışıklarda beklerken daha yavaşlıyor vs vs hoşuma giden bir özellik. ama kar yağdığında bir işe yaramıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi araçlardı??Eğer ikisi VW ise belkisorun markadadır?

Sorun filan yoktu Biri megane 2 diğeri 2011 passat. Hani tamam biraz sonra düşürüy fan hızını ama refleks olarak atlıyosunuz. Ben görünümden başka gereksiz olduğunu düşüyorum. Diğer düşüncelerede saygı duyuyorum

• Manuel klimada bazen dalgınlığıma geliyor, bir bakıyorum göğsüm falan buz gibi olmuş.. Hasta olmak işten değil..

Otomatik (veya dijital her neyse) hiç kullanmadım.. Sıcaklığı sabitlemesi hasta olmayı önler heralde..

Ama zırt pırt devreye girip çıkan bişeyse ömürlerinin kısa olması muhtemel.. Klulanan arkadaşlar bu konuda da bişeyler söylerler umarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 12 Ağustos 2012; 23:29:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracım dijital klimalı 23 derece full auto ya alırım gerisine karışmam.Şirket aracında ise full manuel klima var.Gün içinde sıcaklık ayarı üfleme ayarı ile en az 50 defa oynarım.Önemli olan teknolojiyi nasıl kullandıgımız.Bilmedikten sonra arabanın tavanına iyonizerli split klimada baglasak nafile.Dışarıda sıcaklık 35 derece adam dijital klimayı ayarlamış 17 dereceye ondan sona çok sesli üflüyor
  • Bu sorunun cevabı için evde kullanılan duvar tipi split klimanızın çalışmasını düşünün.Evdeki klima araçtaki otomatik klima ile aynı mantıkla çalışır.Araçta bulunan otomatik klimada artı olarak güneş sensörü bulunur.Bütün bunlar ışığında manuel klimayı yine ev tipi klima örneğiyle örtüştürerek kullanım zorluğu ve konforsuzluğu ortaya çıkarmak zor olmasa gerek.Açarsınız soğuk oldu kıs ,sıcak oldu aç v.b. gibi konsantrasyon bozucu işler uzar gider.Kullanmayanlar için olmasada olur türünde bir opsiyon olsada bir kez kullananın asla vazgeçemeyeceği hatta ESP var mı sorusuyla aynı öncelikte önem verdiği bir seçenek olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Otomotik klima ısıyı belirlediğiniz derecede tuttuğundan artı konfor sağlıyor, yani içerisi manueldeki gibi çok soğuk veya kısınca sıcak olmuyor...

Ayrıca ısı ayarlarken ortam ısısı azalğında ara ara kendini kapatıyor, bu azda olsa yakıt tasarrufu sağlıyor...

Bizzat tecrübe edilmiştir...

Şu ara ara kendini kapatıyora takıldım sadece Mersin'de yaşıyorum nedense daha öyle bir şerefe eremedim.Benim aracım mı dandik yoksa siz erzurumda falan mı yaşıyorsunuz

• görüntü güzel ve biraz daha rahatlığı var.
    yoksa klima klimadır yeter ki düzgün çalışsın.
    uzun yolculukta manuel klimayı 1e getiriyorum öyle bırakıyorum gayet de güzel serinletiyor içeriyi.
  • Tuşları farklı. Manuel klimanınki iyi durmuyor dijitalinki ise daha afilli
  • benim gibi aile bireylerine sahipseniz yani araca biner binmez otomatik bile olsa zönk diye en son ayara vurduranlar varsa manuel daha iyi oluyor. En azından kurcalıyanlar başka ayarları bozmuyor.

Yeni araç alacak olsam hiç de bakmam manuelmiş dijitalmiş. Ancak arka yolcu tarafına hava üfleyen kanalları olan bir araç seçeceğim kesin.
  • En kullanisli olani marea daki.Otomatik var ama analog.18- 32 arasi panelde yaziyr ve auto kademesinde araba ayarladiginiz isiya kendi dusurene kadar sogutuyor isitiyor duruma gore.Fiat yanlislikla uretmis mareayi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.