Şimdi Ara

Dijital Klima - Artıları ve Eksileri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
13.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

merak ettiğim birşey var.

klimalı araçlarda kışın aracın içi ne ile ısıtılıyor? klima mı ıstıyor yoksa motorun sıcaklığı mı içeriye veriliyor?

klima olmayan araçlarda motor sıcaklığı kullanılıyor, ya klima olan araçlarda?

Sanırım aynı işlevi görüyor. Teoride zor bir şey değildir bunu yapmak. Termostat belli ısıya gelince durdurur, geri açar filan.

Manuel olanda kışın açıyorum sıcaklığı, bir bakıyorsun çok sıcak oluyor içi, sonra ayarla geri, tuttur ayarı filan. Keza yazında öyle..

"2 tık daha at ayarla işte" değil mesele. Bir anda sıcaklık fazla olunca bunaltıyor insanı.

Araba klimalarinin isitma ozelligi yoktur,
    keza motor sicakligini kullanir ayni klimasizlar gibi..
    ancak nem almak icin kullanilabilir..

Ben sandım ki, motor sıcaklığı olan araçlarda içeriyi sabit ısıda tutma olayı nasıl diye anlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 13 Ağustos 2012; 4:42:43 >

• yan koltukta devamlı insan varsa o ayarlar gereksiz
  • Gayet rahat bir şey, işe yaramıyor diyenler neye dayanarak yazmışlar anlamadım.

6 yıldır iki bölgeli dijital klima kullanıyorum, ben de artılarından başka bir şey görmedim. Yok fanı açayım, düşüreyim, sıcaklığı arttırayım düşüreyim derdi yok, Auto tuşuna basıyorsunuz ve iş bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

Orijinalden alıntı: acme45

quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

çift bölge kontrollü iklim klima var bende ama yazın full çalıştığı için hiç istediiğim sıcaklığa getirtemedim, çok bir artısı yok, ama manuel klimalı araç almam artık, önceliklerimdendir, full alırım iklim kontrolü, crıise control, yağmur sensörü, far sensörü ararım. Onlarsız araba almam.
    Felsefe meselesi

Yoksa hiiç mi hiç bir artısı yok.

ben şahsen yağmur ve far sensörlerinin en ufak artısını göremedim ne işe yarar mesela ?

Valla ikiside çok kullanışlı özellikle yağmur sensörü...

Kendi kendine yağmurun şiddetine göre silecek hızı artıyor azalıyor süper...

Yağmur sensörünün en büyük faydasını yağmur sonrası uzun yolda bir yolculukta gördüm...
    Yolda biriken yağmur suyunu aniden karşıdan gelen kamyon olduğu gibi üstüme sıçrattı...
    Adeta tamamen kapattı görüşü ve Allahtan anında silecekler devreye girdi ve temizledi...

Bence çok faydalı bir özellik...

kısmen faydası olabilir ancak bunlar icin ekstra para vermeye değmez bence.

• çift bölgeli dijital klima kullanıyorum.
    iki bölge arasında 7 dereceye kadar farklı ısı verebiliyor.
    bu fark sayesinde, hanım da, ben de, istediğimiz ısıya ayarlayarak kavga etmemiş oluyoruz.
    dijitali tavsiye ederim.
  • yazdan cok kısın işe yarayacagını dusunurum.
    bende yok otomatık klıma.ama olanlarıda göruyorum
    yazın sıcagında gunes tepesınde araca ılk bındıgınde o cehennem sıcaklıgını her ıkı tıp klıma tam yol calısır.sogutana kadar calısır.sonrasını ayarlanır.hele bır guzel sogutsun yeter.
    bır tek göruntusu guzel.dijital göstergelı olanların...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Manuel klimada bazen dalgınlığıma geliyor, bir bakıyorum göğsüm falan buz gibi olmuş.. Hasta olmak işten değil..

Otomatik (veya dijital her neyse) hiç kullanmadım.. Sıcaklığı sabitlemesi hasta olmayı önler heralde..

Ama zırt pırt devreye girip çıkan bişeyse ömürlerinin kısa olması muhtemel.. Klulanan arkadaşlar bu konuda da bişeyler söylerler umarım..

Omur olarak eksi bir seyini duymadim/yasamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki yil once ayni konu acilmisti, ayni yaniti yazmak isterim:
    EKrani ve paneli dijital olmus analog olmus pek birsey degistirmiyor, arka taraftaki klima sistemi ayni.
    sicakligi ayarlama dediginiz olay da ac kapa mantigiyla calisiyor, sadece fan hizi degisebiliyor.

Diyelim 22 dereceye ayarladiniz klima degerini, alet size havalandirma deliklerinden 22 derecelik sabit isida hava uflemiyor-ufleyemiyor.
    Bunun yerine iceri isindikca en sogugundan havayi ufleyip, serinleyeme yakin fani yavaslatiyor.

Son uc aracimda da dijital klima var (Vectra - Laguna - Mercedes), en duzgunu sanirim Mercedes ama o da mukemmel degil. Cok ahim sahim bir ozellik degil araba tercih ederken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Otomotik klima ısıyı belirlediğiniz derecede tuttuğundan artı konfor sağlıyor, yani içerisi manueldeki gibi çok soğuk veya kısınca sıcak olmuyor...

Ayrıca ısı ayarlarken ortam ısısı azalğında ara ara kendini kapatıyor, bu azda olsa yakıt tasarrufu sağlıyor...

Bizzat tecrübe edilmiştir...

• araçta istediğiniz dereceyi giriyorsunuz, kendisi ayarlıyor, fan derecesini ve üfleme sıcaklığını kendi değiştiriyor. gayet konforlu.

her şeyin otomatiği daha iyidir ama arızası daha pahalıdır, temel felsefe bu.
  • kesinlikle çift bölgeli klimayı tavsiye ederim.verdiğin paraya kuruşuna kadar değer.farketmez para tuzağı diyen arkadaşlar manuel klimayı kullanmamış olsam inanacağım yani.devamlı auto modunda kullanırım aracımda klimayı.22 dereceyede ayarladım mı bütün yaz bir daha klimanın tuşlarına dokunmam.o hep benim yerime en uygun sıcaklığı ayarlar.çoğu zaman içeride klimanın çalştığını bile unutuyorum.
  • Araç içini diyelimki 25 dereceye ayarlayıp bıraktınız. Bu sıcaklık değeri sabit tutuluyor.

Camlarda kesinlikle buharlaşma olmuyor. Yani araç içinde elle sıcaklığı ayarlamaya, bu sıcaklığı sabit tutmak için sürekli gayret sarfetmeye gerek yok.

Bundan sonraki alacağım araç için de otomatik klima olmazsa olmazlardan olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

sicakligi ayarlama dediginiz olay da ac kapa mantigiyla calisiyor, sadece fan hizi degisebiliyor.

Diyelim 22 dereceye ayarladiniz klima degerini, alet size havalandirma deliklerinden 22 derecelik sabit isida hava uflemiyor-ufleyemiyor.
    Bunun yerine iceri isindikca en sogugundan havayi ufleyip, serinleyeme yakin fani yavaslatiyor.

Eğer öyleyse kötü..

çünkü ben (klima açık olsa da olmasa da) fanın hızını içerideki kişi sayısına göre arttırırım.. Tek başımaysam 1 yetiyor, sessiz oluyor, kafa dinliyorum.. 2-3 kişiysek 2. kademe.. 4-5 kişiysek 3. kademe.. Aksi takdirde içeride oksijen bitiyor..
    Solunum konusunda sağlık problemim olduğu için ortamda oksijenin azaldığını sizlerden daha fazla hissediyorum..

Sonuç olarak fan hızını kendim ayarlamalıyım.. Otomatik-dijital klima böyle ise iyi ki almamışım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 13 Ağustos 2012; 17:46:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Eğer öyleyse kötü..

çünkü ben (klima açık olsa da olmasa da) fanın hızını içerideki kişi sayısına göre arttırırım.. Tek başımaysam 1 yetiyor, sessiz oluyor, kafa dinliyorum.. 2-3 kişiysek 2. kademe.. 4-5 kişiysek 3. kademe.. Aksi takdirde içeride oksijen bitiyor..
    Solunum konusunda sağlık problemim olduğu için ortamda oksijenin azaldığını sizlerden daha fazla hissediyorum..

Sonuç olarak fan hızını kendim ayarlamalıyım.. Otomatik-dijital klima böyle ise iyi ki almamışım..

Hayir bunu digital klimada da yapabilirsiniz tabi ki....Fan hizini kendiniz de ayarlayabilirsiniz..Ister yavas,ister hizli..Ayni manuel de,yani sizin kullandiginiz gibi birebir ayarlayabilirsiniz....

• Aracımda tam otomatik dijital klima var. Aracın derecesini 24'e ayarlar gerisiyle çok fazla ilgilenmem... sadece aracın içine pis koku vs girerse iç dolşımı açar veya kaparım. Fan hızı 5 kademelidir; hiç bir zaman en güçlüde veya en düşük güçte çalışmaz, bunun için manuel moda geçmek lazım geliyor. Zaten fan hızıyla veya kullanılan hava kanalı moduyla oynadığınız anda klima otomatik moddan manuel moda geçiyor. Bazı arkadaşlar otomatik kullanımı zor filan demiş ama ben şahsen ben önceden dereceyi ayarladığım için sadece AUTO düğmesine basmam yeterli oluyor.

Manuel olarak kullandığım araçta ise klimayı ayarladığım sıcaklığı göremediğim gibi zaman zaman fan hızı, üfleme kanalı, sıcaklık derecesi gibi ayarlamalar yapmak zorunda kalmak dikkat dağıtabiliyor. Otomatikte ise bu durumu pek yaşamıyorum. Ayarladığım dereceye gelince fan hızının yavaşlamasının yanısıra üfleme sıcaklığı da otomatik olarak ayarlanıyor. Dolayısıyla bazı arkdaşaların yine kıyaslanılan şeylerden bir tanesini kullanmadan, kullanmadıklarını yerme veya kullandıklarını övme durumu ile karşı karşıyayız. Evet, belki araç alırken dijital klimaya fiyat farkı ödenmesi, üzerine durup düşünülecek bir durum olsa da, otomatik dijital klimanın yarattığı konforu görmemezlikten gelmek biraz abartılı bir fikir...

• Aracimizda manuel klima var, otomatik klimaya gore sicaklik sabitleme disinda hicbir farki yok. Sadece bunu opsiyon olarak verseler, almam sahsen. Arabada klimanin sogutma-isitma kalitesi iyiyse diger ozelliklerin pek bir anlami yok bana gore

Not: Antalya'da yasiyorum

• Aractan araca da degisiyor. Bazilari hakkaten cok iyi oluyor 23-24 ayarliyorsun bir daha dokunmuyorsun. Araci calistirinca max. ufluyor soguyana kadar sonra fani yavas yavas azaltiyor. Iceriye verdigi havanin sicakligini da ona gore ayarliyor. Gece mesela soguk diyelim sicak hava ufluyor. Gunduz sicak oldu yine soguk ufluyor.Sicagi ayaktan veriyor soguk havayi yukardan veriyor.

Cift bolgeliler hatta 3 bolgeliler eger aracta farkli sicaklik tercih edenler varsa cok ise yariyor. Ozellikle sofor uykusu gelmesin diye biraz daha soguk seviyor genelde. Bu durumda yandaki yolcu donmaktan kurtuluyor sicak sicak seyahat ediyor.
  • quote:

quote:

Eğer öyleyse kötü..

Tek kisi ya da 2 kisi ya da 5 kisi fark etmez. Eger oto modda ise fan hizini kendisi ayarlar.
    Kisi sayisi fazla ise isi yuku de fazla olacaktir. Dolayisi ile sogutmak icin daha fazla caba sarfedecek.fan hizini da ona gore ayarlayacaktir.

• benimkide manuel klima açıyorum soğutuyor. bazen üşüyorum içinde bazende hissetmiyorum bile kafasına göre takılıyor.
    ama dijital olmasını isterdim. daha güzel duruyor :)
  • Çift bölge olanlar gece yolculugunda epey ise yarıyor. Gece yolculukta yanındaki uyurken üşümemesi ve şoförün sıcaktan uyumamasi icin sol 20 sağ 24 gibi ayarlayabiliyorsunuz. Kutu kadar yerde ne fark eder diye düşünmeyin gercekten kullanışlı . Ayrıca auto ayarda dış hava alma modunu auto yaparsanız koku sensörü sayesinde dışarıdan ihtiyac kadar temiz hava alıp egzoz veya kötü koku durumunda dış havayı kapatıyor. Bu da onemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.