Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
824.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bu sene dgs ye girmek istiyorum fakat sınav hakkında hiçbir bilgim yok . bana anlaşılabilecek şekilde kısa bir açıklama yaparsanız sevinirim

Yalnız ben aynı bölümde başka bir üniversiteye geçmek istiyorum Yatay geçiş de olabilir bu tam bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarr -- 10 Eylül 2011; 23:07:32 >
  • Tek tercih yaptırdım haliyle gelmedi
    Bu sene öncelik mühendislik dersleri olarak sınava hazırlansam öyle yaparım yoksa okuması işkence Ve bitmeDe! bizim makine
    Muh. Yada otomativ yazacam o
    Biraz kolay deniyo.İs imkanı kit biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Dokuz eylül denizcilik işletmeleri geldi.O kadar boğaziçi, odtü, galatasaray yazdım sonunda bu geldi.Gider üniversiteye bakarım eve çok uzaksa kayıt yaptırmayabilirim.Zaten soğudum bu bölümden.

Gene de iyi bir bölüm..
    Üniversite de iyi..
    Gitmeyi , okumayı dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Dokuz eylül denizcilik işletmeleri geldi.O kadar boğaziçi, odtü, galatasaray yazdım sonunda bu geldi.Gider üniversiteye bakarım eve çok uzaksa kayıt yaptırmayabilirim.Zaten soğudum bu bölümden.

Gene de iyi bir bölüm..
    Üniversite de iyi..
    Gitmeyi , okumayı dene..

Benim amacım biraz farklı sırf yabancı dil için ve 2 yıllıktaki arkadaşların inadına gidiyorum.Beni rakip olarak görüp okulu bıraktırmak için neler yapmışlardı bana.2 yıl üniversite için bu işe başlamıştım nerelere geldi.
    Orada ingilizceyi öğreneyim aöf diplomasıyla bu bölümün tezli yüksek lisansına başvuracağım.Kaybedilecek senem yok.Ales puanım var üds yok.Yabancı dil kursuna verecek param yok.Yüksek lisans eğitim dili ingilizce olduğundan şu an kabul etseler dahi orada fena rezil olurum.Araştırdım dokuz eylül'ün yabancı dil eğitimi iyiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yarr

Ben de bu sene dgs ye girmek istiyorum fakat sınav hakkında hiçbir bilgim yok . bana anlaşılabilecek şekilde kısa bir açıklama yaparsanız sevinirim

Yalnız ben aynı bölümde başka bir üniversiteye geçmek istiyorum Yatay geçiş de olabilir bu tam bilmiyorum

Hocam 2 yıllık okuyorsun bu sene okulun bitecek 4 senelik fakülteye mi geçmek istiyorsun ?

Yoksa okulun devam ediyor üniversiteler arasında geçiş mi yapmak istiyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 11 Eylül 2011; 0:51:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

quote:

Ben de bu sene dgs ye girmek istiyorum fakat sınav hakkında hiçbir bilgim yok . bana anlaşılabilecek şekilde kısa bir açıklama yaparsanız sevinirim

Hocam 2 yıllık okuyorsun bu sene okulun bitecek 4 senelik fakülteye mi geçmek istiyorsun ?

Bu sene 4 yıllık bilecik bilgisayar mühendisliği çıktı . Heralde okul devam ediyor kısmı olucak

• quote:

quote:

quote:

Bu sene 4 yıllık bilecik bilgisayar mühendisliği çıktı . Heralde okul devam ediyor kısmı olucak

Hocam eğer ilk seçenek olsaydı başlıkta tartıştığımız DGS olacaktı yardımcı olabilirdim.

Fakat Bilecik kazandım başka okula geçebilirmiyim derseniz Yatay geçiş oluyor o konu hakkında bilgim yok maalesef =)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam eğer ilk seçenek olsaydı başlıkta tartıştığımız DGS olacaktı yardımcı olabilirdim.

Fakat Bilecik kazandım başka okula geçebilirmiyim derseniz Yatay geçiş oluyor o konu hakkında bilgim yok maalesef =)

Eyvallah hocam bunun yatay geçiş olduğunu söylemen bile yeter canın sağolsun

• İzmir'de bu yıl dgs için dershaneye gitmeyi düşünüyorum.Eğer benim gibi gitmeyi düşünen arkadaş varsa paslaşalım birlikte gidelm hem indirimde yaptırırz
  • Bugün denemeye girdim güzel geçti eksik konuları mı bir tamamlasam harika olacak.
  • herkese selamlar arkadaşlar,

ilk kez 2010 dgs ye girmiştim 71 net matematik, 45 net türkçe yapmıştım aldığım puan 260 idi,tabi herhangi bir yere yerleşemedim ve bende bu sene tekrar şansımı denemek ve mümkünse kazanmak istiyorum :) sayısal bölümünden sınava gireceğim.
    ist. avrupa yakasında oturuyorum,aksaray ve bakırköy e yakınım.bana bu bölgede hangi dershaneleri tavsiye edersiniz? not: cumartesi ve pazar günleri derslere gitmeyi planlıyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammer816

herkese selamlar arkadaşlar,

ilk kez 2010 dgs ye girmiştim 71 net matematik, 45 net türkçe yapmıştım aldığım puan 260 idi,tabi herhangi bir yere yerleşemedim ve bende bu sene tekrar şansımı denemek ve mümkünse kazanmak istiyorum :) sayısal bölümünden sınava gireceğim.
    ist. avrupa yakasında oturuyorum,aksaray ve bakırköy e yakınım.bana bu bölgede hangi dershaneleri tavsiye edersiniz? not: cumartesi ve pazar günleri derslere gitmeyi planlıyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Dershaneye gitmeni tavsiye etmem. Zaten 71 mat yapmışsın, konulara hakimsin. Otur çalış disiplinli bir şekilde.
  • soft hocam yorumun için teşekkür ederim.

benim hedefim istanbul içi makine mühendisliği programı, üniversite olarak belli bir hedefim yok sadece istanbulda olması ve ikinci öğretim olması yeterli ,bu yüzden iyi bir puana ihtiyacım olduğu ortada.hedef puanım yüksek olduğundan dershane düşünüyorum
  • Rica ederim. Umarım aöbp de yüksektir. O zaman iyi bir yer kazanırsın.
  • Arkadaşlar eğer geç kalmadıysam önümüzdeki sınav için dersane desteği almak istiyorum. Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz bir dersane mevcut mu? Ve ortalama fiyat bilgisi sağlarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stenia

Arkadaşlar eğer geç kalmadıysam önümüzdeki sınav için dersane desteği almak istiyorum. Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz bir dersane mevcut mu? Ve ortalama fiyat bilgisi sağlarsanız sevinirim.

Bulundugum yerde dgs icin tek ihtiyac akademi var. 800 tl fiyat cekmisti. Elazigda okuyirken. Ayni dersaneye 600 e yaziliyorlardi. Ama orda rekabet varfi belki ondan. 500 e bile yazilan vardi.

Ayrica burda aralikta basliyormus. Gec degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: Stenia

Arkadaşlar eğer geç kalmadıysam önümüzdeki sınav için dersane desteği almak istiyorum. Bu konuyla ilgili önerebileceğiniz bir dersane mevcut mu? Ve ortalama fiyat bilgisi sağlarsanız sevinirim.

Bulundugum yerde dgs icin tek ihtiyac akademi var. 800 tl fiyat cekmisti. Elazigda okuyirken. Ayni dersaneye 600 e yaziliyorlardi. Ama orda rekabet varfi belki ondan. 500 e bile yazilan vardi.

Ayrica burda aralikta basliyormus. Gec degil.

Sağol hocam ben bir araştırayım. teşekkür ederim ilgine
  • Ya bu sınav fazla zor mu össye göre?Millet 2 yıllıktan itü-Boğaziçine geçmiş maşallahVe max puan kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 22 Kasım 2011; 1:02:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

Ya bu sınav fazla zor mu össye göre?Millet 2 yıllıktan itü-Boğaziçine geçmiş maşallahVe max puan kaç?

Max puanı bilmem.Zorluğu başka.2 yıllıkta derece öğrencisi olacaksın ki okul puanı yüksek gelsin.2 sene boyunca hep süper notlar alacaksın.Birinci 80 sonuncu okuldan 40 civarı puan alıyor.Bu fark kapanmaz.Sınav soruları kolay olabilir ama süre yetmiyor.Ayrıca kontenjan az.Boğaziçi diyorsak 2 kişi alıyor öyle öss gibi 40 kişilik kontenjan yok.
    Bir yerlere girmen için en az ilk 2-3 binde olman gerekir.En fazla 5 bin olur.Düzgün bölümler ve üniversiteler ilk 500'den alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

Ya bu sınav fazla zor mu össye göre?Millet 2 yıllıktan itü-Boğaziçine geçmiş maşallahVe max puan kaç?

Max puanı bilmem.Zorluğu başka.2 yıllıkta derece öğrencisi olacaksın ki okul puanı yüksek gelsin.2 sene boyunca hep süper notlar alacaksın.Birinci 80 sonuncu okuldan 40 civarı puan alıyor.Bu fark kapanmaz.Sınav soruları kolay olabilir ama süre yetmiyor.Ayrıca kontenjan az.Boğaziçi diyorsak 2 kişi alıyor öyle öss gibi 40 kişilik kontenjan yok.
    Bir yerlere girmen için en az ilk 2-3 binde olman gerekir.En fazla 5 bin olur.Düzgün bölümler ve üniversiteler ilk 500'den alıyor.

Fazla zor gibi görünmüyor.Ben zaten düşünmüyorum öylesine sordum.
    Tabi ki kaliteli üniversiteler bir kaç kişi alacak.40 kişi alsa zaten herkes dgs düşünürdü.Çok normal bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 22 Kasım 2011; 1:43:40 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.