Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
824.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muammer816

herkese selamlar
    Plasebolca kardeş sana birkaç sorum olcak.herhangi bir dershaneye gidiyormusun dgs için? gidiyorsan hangisine ve nerede?? son olarak fiyatı nedir?

Ben İhtiyaç Akademi ye gidiyorum. DGS diyince akla bir Tasarı Dersaneleri ve İntibak Dersaneleri gelir(bizimkinin ayrı kitapları var ama deneme sınavları tasarı altyapılı oluyor.). Ve bunların kitapları 1 numara, DGSyi kazanmak için 1 adım önde oluyorsun bana göre

ben ekimde anlaştım 800 lira. Şimdi anlaşsam 500-600 arası bişey olur, 500 olur gibi

Mesela benim açımdan Gebze DGS çalışacak bir yer yok diye biliyorum ama İskenderunda var (ankara istanbul kesin vardır zaten, kayıtlarında dolduğuna eminim bu iki yayıncının dersanelerinde, bence tabi)

sen intibak ve tasarının resmi sitelerine göz at belki dersaneleri yazıyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: klchaydar

arkadaslar merhaba busene bende dgs ye girecem. sayısal bölümüm 300 puan almak için kaç net yapmam gerekyo bide intibak diye bişiler okudum bu siede ne oluyo bu intibak. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşşekür ediyorum.

galiba 77-78 doğru sayısal, 70 doğru felanda Sözel yapmalısın.(aöbp 60 ise!)

aöbp 70 ise sayısaldan 73 net, sözelden 60 net yap, yeter.

sınıfda dereceye oynadıysan aöbp 78-80 arasındır ozaman, sayısaldan 71 doğru yap sözelden 51, 300 kap (bu benimde hedefim)

bide buraya bak

İntibak kalktı haberleriyle birlikte artık ilksene 2 dersden felan kalınca üniversitelerin DGScileri şutlaması kalktı, atılma yok
    ama 2-3 yıl okuyacakken şimdi 4-5 yıl oluyacağız..

Normal YGS sisteminden bir farkı kalmadı gibi

• arkadaslar ıyı gunler yardımlarınızdan benı mahrum bırakmazsanız sevınırım bende dgsye gırmeye karar verdım ve yayın onerılerınızı almayı ıstıyorum mat 1 cok ıyı geo harıcınde turkcemde ıyı ılk basta fazla zorlamıycak soruları olan yayından baslamakıstıyorum cunku uzun zamn oldu bıseylere bakmayalı ıs guc derken ılk bsata moralım bozulmdan soru cozecegım kolay bır yayın olursa sevınırım sımdıden yardım edecek arkadaslara tesekkurler
  • Seneye dgs'ye girmek istiyorum ama en önemlisi bu konuda hiç bir bilgim olmaması

Tm çıkışlıyım sakarya'da okuyorum

Kaç konu var kaç tane soru var ?

Bazı okulların yaz okulu var sınavla çakışmıyor değilmi kısaca beni bilgilendirirsiniz çok sevinirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: webconn

Seneye dgs'ye girmek istiyorum ama en önemlisi bu konuda hiç bir bilgim olmaması

Bazı okulların yaz okulu var sınavla çakışmıyor değilmi kısaca beni bilgilendirirsiniz çok sevinirim ?

Hangi önlisans bölümünde okuyorsan ona göre geçiş yapabileceğin lisans bölümleri bellidir ve DGS kılavuzunda yazar. Önce bunu öğrenip hedef belirlemen gerekir.

Önlisans öğreniminde sınıfın içerisindeki sıralaman önemlidir. Sınıf ortalamasının üstünde olmak iyidir. Aöbp yüksek gelir.

Kaç konu var detaylı bilmiyorum ama sayısal 80, sözel 80 olmak üzere 160 soru var sınavda.

Sınav hafta sonu olduğu için yaz okuluyla muhtemelen çakışmaz.

• Oww burdada bir topluluk oluşmuş. :) Bölümler nedir arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plasebolca

quote:

Orijinalden alıntı: klchaydar

arkadaslar merhaba busene bende dgs ye girecem. sayısal bölümüm 300 puan almak için kaç net yapmam gerekyo bide intibak diye bişiler okudum bu siede ne oluyo bu intibak. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşşekür ediyorum.

galiba 77-78 doğru sayısal, 70 doğru felanda Sözel yapmalısın.(aöbp 60 ise!)

aöbp 70 ise sayısaldan 73 net, sözelden 60 net yap, yeter.

sınıfda dereceye oynadıysan aöbp 78-80 arasındır ozaman, sayısaldan 71 doğru yap sözelden 51, 300 kap (bu benimde hedefim)

bide buraya bakhttp://www.intibak.com/alt/dgs-2012-puan-hesap

İntibak kalktı haberleriyle birlikte artık ilksene 2 dersden felan kalınca üniversitelerin DGScileri şutlaması kalktı, atılma yok
    ama 2-3 yıl okuyacakken şimdi 4-5 yıl oluyacağız..

Normal YGS sisteminden bir farkı kalmadı gibi

Aynen ya 1 den baslamak cok kotu. :((

Tek farki. Aldigimiz dersleri orada almiyoruz.

Butun okullarda mi boyle bu arkadas yahu :((

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

Oww burdada bir topluluk oluşmuş. :) Bölümler nedir arkadaşlar ?

raylı sıstemler teknolojısı

ARKADASLAR KITAP YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bu_rock01 -- 19 Ocak 2012; 0:57:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Seneye dgs'ye girmek istiyorum ama en önemlisi bu konuda hiç bir bilgim olmaması

Hangi önlisans bölümünde okuyorsan ona göre geçiş yapabileceğin lisans bölümleri bellidir ve DGS kılavuzunda yazar. Önce bunu öğrenip hedef belirlemen gerekir.

Önlisans öğreniminde sınıfın içerisindeki sıralaman önemlidir. Sınıf ortalamasının üstünde olmak iyidir. Aöbp yüksek gelir.

Kaç konu var detaylı bilmiyorum ama sayısal 80, sözel 80 olmak üzere 160 soru var sınavda.

işletme yönetimi okuyorum 4 yıllık işletme okumak istiyorum

gerekirse hafta sonları bu sene başlayıp derslere girmek gerek

en iyi dgs kursu ne onu hiç bilmiyorum 80 sayısal derken matematik mi sadece ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

işletme yönetimi okuyorum 4 yıllık işletme okumak istiyorum

gerekirse hafta sonları bu sene başlayıp derslere girmek gerek

en iyi dgs kursu ne onu hiç bilmiyorum 80 sayısal derken matematik mi sadece ?

İşletme Yönetimi'nden İşletme'ye geçiş büyük ihtimalle vardır.

www.osym.gov.tr den DGS kılavuzunu, geçmiş yıllarda çıkan soruları ve taban-tavan puanları indirip bak.

• Arkadaşlar kafamı karıştıran bi sorun var tecrübeli olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bu yıl dgs ye giricem elektronik haberleşme mezunuyum. bi ton foruma baktım geçebileceğim bölümler hakkında hepsi ayrı telden çalıyor. kimisinde uçak ve uzay mühendisliğine geçebileceğim yazıyor kimisinde yazmıyor. ösym nin kendi kitapçığından baktım uçak mühendisliği yerine uçak elektrik ve elektroniği diye bi bölüm var. kafamın almadığı konu ise uçak elektrik ve elektroniği bölümünün 2 yıllık ve meslek yüksek okulunda olması. ben yani bu bölümü seçersem 4 yıllık okuyup yinede mühendis olamıyor muyum? eğer uçak yada uzay mühendisliğini seçemiyorsam meteoroloji mühendisliğini nasıl seçebiliyorum ( ne alaka yani ) ?

Yine havacılık elektrik ve elektroniği var buda 2 yıllık bi meslek yüksek okulu olarak gözüküyor. Mühendisliği değil sanırım buda. 4 yıllık okuyup mühendis olamamak pahabiçilemez sanırım. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. şeytan diyor hiç böyle egzantrik bölümlerle uğraşma direk elektronik mühendisliği seç gitsin. kafam çok karışık anlıyacağınız.

• hımmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Arkadaşlar kafamı karıştıran bi sorun var tecrübeli olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bu yıl dgs ye giricem elektronik haberleşme mezunuyum. bi ton foruma baktım geçebileceğim bölümler hakkında hepsi ayrı telden çalıyor. kimisinde uçak ve uzay mühendisliğine geçebileceğim yazıyor kimisinde yazmıyor. ösym nin kendi kitapçığından baktım uçak mühendisliği yerine uçak elektrik ve elektroniği diye bi bölüm var. kafamın almadığı konu ise uçak elektrik ve elektroniği bölümünün 2 yıllık ve meslek yüksek okulunda olması. ben yani bu bölümü seçersem 4 yıllık okuyup yinede mühendis olamıyor muyum? eğer uçak yada uzay mühendisliğini seçemiyorsam meteoroloji mühendisliğini nasıl seçebiliyorum ( ne alaka yani ) ?

Yine havacılık elektrik ve elektroniği var buda 2 yıllık bi meslek yüksek okulu olarak gözüküyor. Mühendisliği değil sanırım buda. 4 yıllık okuyup mühendis olamamak pahabiçilemez sanırım. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. şeytan diyor hiç böyle egzantrik bölümlerle uğraşma direk elektronik mühendisliği seç gitsin. kafam çok karışık anlıyacağınız.

Dikey geçiş yapabileceğin lisans programları şunlar;

Elektrik Mühendisliği 
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
    Fizik
    Havacılık Elektrik ve Elektroniği
    Kontrol Mühendisliği
    Meteoroloji Mühendisliği
    Uçak Elektrik-Elektronik

• dgs ye bu sene giricem seneyede hazırlanıp giricem konuyu okıyım detaylı yrm atarm
  • quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Arkadaşlar kafamı karıştıran bi sorun var tecrübeli olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bu yıl dgs ye giricem elektronik haberleşme mezunuyum. bi ton foruma baktım geçebileceğim bölümler hakkında hepsi ayrı telden çalıyor. kimisinde uçak ve uzay mühendisliğine geçebileceğim yazıyor kimisinde yazmıyor. ösym nin kendi kitapçığından baktım uçak mühendisliği yerine uçak elektrik ve elektroniği diye bi bölüm var. kafamın almadığı konu ise uçak elektrik ve elektroniği bölümünün 2 yıllık ve meslek yüksek okulunda olması. ben yani bu bölümü seçersem 4 yıllık okuyup yinede mühendis olamıyor muyum? eğer uçak yada uzay mühendisliğini seçemiyorsam meteoroloji mühendisliğini nasıl seçebiliyorum ( ne alaka yani ) ?

o tür bölümler genellikle özel ünivlerde oluyor bende pazarlama mezunuyum geçebilceğim bölümler arasında var pazarlama ama pazarlama önlisans programı .bazı özel ünilerde pazarlama lisans programı var.

• forumdaki kazanan arkadaşlar intibak olayıyla ilgili bilgi verirseniz çok iyi olur. 1. sınıfdan başlama olayı doğrumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZağanoS

forumdaki kazanan arkadaşlar intibak olayıyla ilgili bilgi verirseniz çok iyi olur. 1. sınıfdan başlama olayı doğrumu

Üniversitesine göre değişiyor. Genelde 2. sınıftan başlatıyorlar. Bu sene 3. sınıftan başlayan arkadaşım da var.
  • Bu sene yayınlanan bilgilere göre giresun üniversitesi ve mustafa kemal üniversitesi direk 3.sınıftan başlatıyor.
  • Arkadaşlar benim bir sorum var, ben 1. sınıfım merak ediyorum DGS'ye girip girmeyeceğimi? Girebiliyor muyum, yoksa ikinci senin sonunda mı girebiliyorum?
  • Arkadaşlar, aranızda 2 yıllık uçak teknolojisi programından dikeş yapıp 4 yıllık bir bölüme girmiş olan varmı. Veya 4 yıllık sivil havacılık yüksek okulu okuyan? ben dikey geçiş yapıp yapmamakta çok kararsızım o yüzden mantıklı bir fikre ihtiyacım var.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.