Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
824.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    size sorum olacak inşallah biriniz biliyordur ve yanıtlar
    benim mezun olduğum okul vakıf üniversitesiydi ve mezun oldukdan sonra bize lisans a devam etmek isterseniz size %50 indirim yapıcaz dediler.bende yerleştim hazırlık zorunluydu ve geçtim.şuan dersleri vermeye çalışıyorum ama biz kayıt olurken burs kesilmicek dediler.şimdi ise 2.5 ortalamanın altına düşerseniz kesicez dediler.ilk dönem ortalamam 2.1 geldi.bu dönem 2.9 yapmazsam kesilecek :(
    size sorum şimdi ben bu sene bi daha dgs ye girsem okuluma bi daha yerleşsem tekrar mezun olduğum için büyük ihtimal indirim yapacaklar
    ama bu sene verdiğim dersler ne olacak.(Bilgisayar Mühendisliği okuyorum)

ayrıca yerleşebilirmiyim tekrar.çünkü aynı bölümde okuyorum.??
    hepinize şimdiden tşkr ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_1453

arkadaşlar herkese selamlar
    size sorum olacak inşallah biriniz biliyordur ve yanıtlar
    benim mezun olduğum okul vakıf üniversitesiydi ve mezun oldukdan sonra bize lisans a devam etmek isterseniz size %50 indirim yapıcaz dediler.bende yerleştim hazırlık zorunluydu ve geçtim.şuan dersleri vermeye çalışıyorum ama biz kayıt olurken burs kesilmicek dediler.şimdi ise 2.5 ortalamanın altına düşerseniz kesicez dediler.ilk dönem ortalamam 2.1 geldi.bu dönem 2.9 yapmazsam kesilecek :(
    size sorum şimdi ben bu sene bi daha dgs ye girsem okuluma bi daha yerleşsem tekrar mezun olduğum için büyük ihtimal indirim yapacaklar
    ama bu sene verdiğim dersler ne olacak.(Bilgisayar Mühendisliği okuyorum)

ayrıca yerleşebilirmiyim tekrar.çünkü aynı bölümde okuyorum.??
    hepinize şimdiden tşkr ederim

Aynı bölüme DGS ile tekrar yerleşebilirsin ama diğer sorularını öğrenci işlerine veya bölüm sekreterliğine sormalısın.

• teşekkür ederim s0ft
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser_1453

teşekkür ederim s0ft

bence basit ortalamanın üzerindeki derslerin sayılır.
    veya hepsi sayılır sen seneye yükseltirsen onların üzerine olur da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

Sınav kolay sayılır da önemli olan süre yetmemesi.

aynen kpss tarzı diyebiliriz önemli olan alaından fazla cözmek öbürkünlede sıralamaya girmeye calışmak . )
  • Arkadaşlar selam. 2011 dgs ile Ege Üniversitesi'ni kazandım. Geçen sene internetteki bilgi kirliliği yüzünden zorluklar çekmiştim örnek olarak değişen intibak süreci gibi.
    Lafı uzatmayayım, eğer Dokuz Eylül ile Ege arasında kalan varsa, Ege İİBF'de (işletme-iktisat-uluslararası ilişkiler) intibak süreci nasıl işliyor diye merak eden varsa bana mesaj atsın uzun uzun anlatırım.
  • başvurular başladı.40 Lira. +3 lira.
    Gecen sene transkrip imzalatarak yani bir nevi okul bitmiş gözükerek başvuru yaptığımı hatırlıyorum.
    İkinci yılın sonunda bu şekilde başvuru yapıyorlardı.
    Bu sene öğrenim bilgilerimde bir değişiklik yok diye düşünüyom sizce internetten başvuru yapayım mı? okulamı uğrayayım.
  • akademik not ortalaması nedir ? nasıl öğreniyoruz ?

ayrıca transkript belgesi yani not dökümü belgesini nası bulcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Shade -- 28 Mayıs 2012; 13:31:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darqshade

akademik not ortalaması nedir ? nasıl öğreniyoruz ?

ayrıca transkript belgesi yani not dökümü belgesini nası bulcam...

sınıf öğretmeninden cıkartıyon o imzalıyo sonra myo müdürüde imzalıyodu diye biliyom.
    Bu arada yarına kaldı yapıcam.Parayı yatırdım öğleden önce.üni biraz uzak artık yarın öğleden önce hallederim.Diplomayıda cıkartıcam okuyorum seceneği kalkıp mezun seceneği yapıcam ve görevli mezuniyet belgesini görecekmiş.
    Benim durumumda olanlar gecen sene transkrip gösterip gectiler.Be senede mvzun olduğumuza göre coktan cıkmıştır diploma.
    Gecici mezuniyet belgemde süresi 6 aymış oysa ne kadar uğraşmıştım : ) ve bir seferliğineymiş sadece askerlik ertelerken lazım oldu.
  • Merhaba arkadaşlar...

Ben dgs harç parasını yatırdım, başvuruyu başvuru merkezlerinden mi yapacağız? İnternetten giriş yaptım ama internetten başvuru olmuyormuş sanırım.

Bu arada arkadaşlar ben daha önce 3 kere girdim ama iyi puanlar alamadım. Bu sene kpss ye hazırlanıyorum ve aynı zamanda dgsye de gireceğim.. İkisinden birisi olmasını istiyorum. Tabi bir yandan aöf işletme 3. sınıftayım. 3 ü beraber zor oluyor birde dershaneye gidiyorum. Benim aobp puanım 80. Sınıfta 1. gelmiştim. 2008 mezunuyum. Aslında dgs bana çok yakın kazanma ihtimalim yüksek ama çok basit hatalar yapıp, heyecanlanıp bu fırsatları kaçırıyorum. Şimdi son bir kez daha deneyeceğim. obp puanını yazık etmek istemiyorum. 60 a 60 yapsam bile bir sürü yer tutuyor. Bunu şimdi düşündüm bir aksilik olursa bursluda olsa okumak isterim aslında ne düşünüyorsunuz %50 burslu okunur mu dgs de bir bilgim düşüncem olmadığı için sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 28 Mayıs 2012; 17:19:19 >

• arkadaşlar bu sene ilk kez girecem dgsye ama kime sorduysam cevap alamadığım bir soru var. şimdi ben eşit ağırlık okuyorum ve sözel bir lisans bölümüne gitmek istiyorum. Ben sınavda sözel ağırlıklı mı soruları yapmam gerekiyor? yoksa eşit ağırlık mı? çoğu kişi iki testide çözmem gerektiğini söylüyor. bu doğrumu? sayısalım pek iyi değil zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavlı -- 28 Mayıs 2012; 17:35:56 >
  • açıköğretim son sınıfta okuyanlar nasıl başvuru yapacak bi anlatın
  • kontenjanlar düşmüş %50 nin üstünde. yazacak çok şey var ağlıyorum şu anda.25 yaşındayım ve hayatımda ilk kez herşeyi elimin tersiyle itip birşeye odaklandım. onda da bu şerefsiz hak yiyiciler yüzünden yalan oldu emeklerim. kanunda yazana göre her üniversite %10 almak zorundayken bunlar 3-5 olan kontenjanlarıda 1 e 2ye düşürmüşler. bölüm inşaat.. allah belalarını versin en ufak bir hakkım varsa haram olsun hayatımı mahvettin yök...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ctrlshft

Merhaba arkadaşlar...

Ben dgs harç parasını yatırdım, başvuruyu başvuru merkezlerinden mi yapacağız? İnternetten giriş yaptım ama internetten başvuru olmuyormuş sanırım.

Bu arada arkadaşlar ben daha önce 3 kere girdim ama iyi puanlar alamadım. Bu sene kpss ye hazırlanıyorum ve aynı zamanda dgsye de gireceğim.. İkisinden birisi olmasını istiyorum. Tabi bir yandan aöf işletme 3. sınıftayım. 3 ü beraber zor oluyor birde dershaneye gidiyorum. Benim aobp puanım 80. Sınıfta 1. gelmiştim. 2008 mezunuyum. Aslında dgs bana çok yakın kazanma ihtimalim yüksek ama çok basit hatalar yapıp, heyecanlanıp bu fırsatları kaçırıyorum. Şimdi son bir kez daha deneyeceğim. obp puanını yazık etmek istemiyorum. 60 a 60 yapsam bile bir sürü yer tutuyor. Bunu şimdi düşündüm bir aksilik olursa bursluda olsa okumak isterim aslında ne düşünüyorsunuz %50 burslu okunur mu dgs de bir bilgim düşüncem olmadığı için sorayım dedim.

Ben geçen sene yazılım müh %50 burslu kazandım ist da okuyorum hocam bir sıkıntı yok bir çok dersten de muaf oldum 2 senede bitirme ihtimalim var bir aksilik olmazsa.

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar...

Ben geçen sene yazılım müh %50 burslu kazandım ist da okuyorum hocam bir sıkıntı yok bir çok dersten de muaf oldum 2 senede bitirme ihtimalim var bir aksilik olmazsa.

Hocam benim aklıma takılan konu, harç paraları ve mezun olduktan sonra iş durumu. %50 Burslu demek kayıt harclarının %50sini ödemek değil mi? Siz ne kadar ödüyorsunuz mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 28 Mayıs 2012; 21:43:16 >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar...

Hocam benim aklıma takılan konu, harç paraları ve mezun olduktan sonra iş durumu. %50 Burslu demek kayıt harclarının %50sini ödemek değil mi? Siz ne kadar ödüyorsunuz mesela? Onun dışında başka problem var mı?

O kayıt harcı dediğin bazı vakıf üniversitelerinde burssuz 30 milyara+ kadar çıkıyor malesef.

Benim ki 9-10 bin lira yıllık 12 ay taksitle ödeyebiliyoruz şükürler olsun ki. Mezun olduktan sonra bakacağız artık ama işe yerleştirme oranları iyi benim üniversitenin. Bunun dışında sömüre bildiğim kadar sömürmeye bakıyorum üniversiteyi açıkçası nerede organizasyon olur bölümüm hakkında hepsinde varım neredeyse bunun dışında üniversitenin tüm olanaklarını kullanmaya çalışıyorum.

DGS li olduğum için ve zamanında tekniker olarak özel şirketlerde çalıştığım için ne ve kadar zor olduğunu bildiğim için kasıyorum baya açıkçası. Bir sorun yok şükür. Bu sene bir daha gireceğim sınava belki %100 tutarda oradan devam ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 28 Mayıs 2012; 22:03:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Teselecta

arkadaşlar bu sene ilk kez girecem dgsye ama kime sorduysam cevap alamadığım bir soru var. şimdi ben eşit ağırlık okuyorum ve sözel bir lisans bölümüne gitmek istiyorum. Ben sınavda sözel ağırlıklı mı soruları yapmam gerekiyor? yoksa eşit ağırlık mı? çoğu kişi iki testide çözmem gerektiğini söylüyor. bu doğrumu? sayısalım pek iyi değil zaten.

şuanda sen hangi önlisans bölümünde okuyorsun ve hangi bölüme dikey geçiş yapmak istiyorsun yazmamışsın.Bunları belirt yadımcı olalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 28 Mayıs 2012; 21:55:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

quote:

arkadaşlar bu sene ilk kez girecem dgsye ama kime sorduysam cevap alamadığım bir soru var. şimdi ben eşit ağırlık okuyorum ve sözel bir lisans bölümüne gitmek istiyorum. Ben sınavda sözel ağırlıklı mı soruları yapmam gerekiyor? yoksa eşit ağırlık mı? çoğu kişi iki testide çözmem gerektiğini söylüyor. bu doğrumu? sayısalım pek iyi değil zaten.

şuanda sen hangi önlisans bölümünde okuyorsun ve hangi bölüme dikey geçiş yapmak istiyorsun yazmamışsın.Bunları belirt yadımcı olalım

basım ve yayın teknolojilerindeyim halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünü istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilavlı -- 28 Mayıs 2012; 22:09:55 >

• quote:

quote:

quote:

basım ve yayın teknolojilerindeyim halkla ilişkiler reklamcılık istiyorum

Girmek istediğin bölüm hangi puan türünden alıyorsa onun sorularını çözersin.Halkla ilişkiler ve reklamcılık sözelde gözüküyor dolayısıyla sen sözel ağırlıklı olarak soruları cevaplarsın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

basım ve yayın teknolojilerindeyim halkla ilişkiler reklamcılık istiyorum

Girmek istediğin bölüm hangi puan türünden alıyorsa onun sorularını çözersin.Halkla ilişkiler ve reklamcılık sözelde gözüküyor dolayısıyla sen sözel ağırlıklı olarak soruları cevaplarsın.

Teşekkür ederim. Zaten mantıken de böyle olması lazım ama başkalarına sorunca en basit şey bile çorba oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.