Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
824.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

Ya bu sınav fazla zor mu össye göre?Millet 2 yıllıktan itü-Boğaziçine geçmiş maşallahVe max puan kaç?

Max puanı bilmem.Zorluğu başka.2 yıllıkta derece öğrencisi olacaksın ki okul puanı yüksek gelsin.2 sene boyunca hep süper notlar alacaksın.Birinci 80 sonuncu okuldan 40 civarı puan alıyor.Bu fark kapanmaz.Sınav soruları kolay olabilir ama süre yetmiyor.Ayrıca kontenjan az.Boğaziçi diyorsak 2 kişi alıyor öyle öss gibi 40 kişilik kontenjan yok.
    Bir yerlere girmen için en az ilk 2-3 binde olman gerekir.En fazla 5 bin olur.Düzgün bölümler ve üniversiteler ilk 500'den alıyor.

Fazla zor gibi görünmüyor.Ben zaten düşünmüyorum öylesine sordum.
    Tabi ki kaliteli üniversiteler bir kaç kişi alacak.40 kişi alsa zaten herkes dgs düşünürdü.Çok normal bir durum.

Kalitelisi de kalitesizi de 1-2 kişi alıyor.Sadece özel üniversiteler yüksek kontenjan veriyor.Bazı üniversiteler kimseyi almıyor.Sınav kolay ama sınava girenler boş adamlar değil.Daha önceden 4 yıllık bitirenler de 2 yıllık okuyup sınava giriyor.Her türlü adam var.

• arkadaşlar itü uçak mühendisliği 264 le almış bu arkadaş sayısaldan kaç soru yapmıştır sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

arkadaşlar itü uçak mühendisliği 264 le almış bu arkadaş sayısaldan kaç soru yapmıştır sizce?

Bunu kestirmek zor. Bir kere aöbp sini bilmen lazım. Kaç sözel kaç sayısal ile o puanı aldı bilemezsin ama puan hesaplama araçları ile tahmin yürütebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

quote:

Orijinalden alıntı: OsmanlıHanedanı

arkadaşlar itü uçak mühendisliği 264 le almış bu arkadaş sayısaldan kaç soru yapmıştır sizce?

Bunu kestirmek zor. Bir kere aöbp sini bilmen lazım. Kaç sözel kaç sayısal ile o puanı aldı bilemezsin ama puan hesaplama araçları ile tahmin yürütebilirsin.

Büyük bir şans da gerekir..
  • Beyler Dersaneye yazılmak için geç mi kaldım sizce? Ve Aöbp yi nasıl öğrenirim? Ayrıca pratik çalışma yöntemlerinden bahsedebilir misiniz? Hangi kitap daha faydalı olur?
  • DGS basvurluarı ne zmana acaba____
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stenia

Beyler Dersaneye yazılmak için geç mi kaldım sizce? Ve Aöbp yi nasıl öğrenirim? Ayrıca pratik çalışma yöntemlerinden bahsedebilir misiniz? Hangi kitap daha faydalı olur?

geçtiğimiz hafta yazıldım dershanye daha geç sayılmaz bence aöbp puanıno nasıl öğrenileceğini bende bilmiyorum bende kaynak olarak tasarı ve yargı dgs kitapları,yaprak testleri var onları kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

DGS basvurluarı ne zmana acaba____

28.05.2012
    06.06.2012 arası başvuru tarihleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: muammer816

herkese selamlar arkadaşlar,

ilk kez 2010 dgs ye girmiştim 71 net matematik, 45 net türkçe yapmıştım aldığım puan 260 idi,tabi herhangi bir yere yerleşemedim ve bende bu sene tekrar şansımı denemek ve mümkünse kazanmak istiyorum :) sayısal bölümünden sınava gireceğim.
    ist. avrupa yakasında oturuyorum,aksaray ve bakırköy e yakınım.bana bu bölgede hangi dershaneleri tavsiye edersiniz? not: cumartesi ve pazar günleri derslere gitmeyi planlıyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

okuldan en düşük olan 40puanmı aldın, anlamadımki sınavdaki bu başarıya o puan çokk az değil mi???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: RaZoR_03

quote:

Orijinalden alıntı: narsess

DGS basvurluarı ne zmana acaba____

28.05.2012
    06.06.2012 arası başvuru tarihleri.

tşkler bakayım bi

• quote:

Orijinalden alıntı: Plasebolca

quote:

Orijinalden alıntı: muammer816

herkese selamlar arkadaşlar,

ilk kez 2010 dgs ye girmiştim 71 net matematik, 45 net türkçe yapmıştım aldığım puan 260 idi,tabi herhangi bir yere yerleşemedim ve bende bu sene tekrar şansımı denemek ve mümkünse kazanmak istiyorum :) sayısal bölümünden sınava gireceğim.
    ist. avrupa yakasında oturuyorum,aksaray ve bakırköy e yakınım.bana bu bölgede hangi dershaneleri tavsiye edersiniz? not: cumartesi ve pazar günleri derslere gitmeyi planlıyorum.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

okuldan en düşük olan 40puanmı aldın, anlamadımki sınavdaki bu başarıya o puan çokk az değil mi???

dgs sınav sonucuma tekrar baktım ve buraya kopyaladım.umarım yardımcı olabilmişimdir.
    71 net mat, 45 net türkçe

Sınav Tarihi 12.07.2009

Önlisans Başarı Puanı 51,880

Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanları (AÖBP)

(AÖBP-SAY) (AÖBP-SÖZ) (AÖBP-EA)

65,952 59,240 62,596

DGS Puanları
    Türü
    DGS Puanı DGS Başarı Sırası
    DGS-SAY 260,594 008889

DGS-SÖZ --- ---

DGS-EA --- ---

edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 1 Ocak 2012; 14:27:38 >

• keşke okul puanını biraz daha yüksek tutsaydın ama şuan çevremde önü açık olan 2-3 tane adaydan birisin

___Sayısal Sözel
    Doğru 47 17
    Yanlış 09 02

(AÖBP-SAY) 77

DGS-SAY 248

edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miki Rapaiç -- 2 Ocak 2012; 12:50:24 >
  • Merhaba arkadaşlar

ben 2010 arel üniversitesi, bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. aobp 'ım 50-60 arası birşeydi tam emin değilim. dgs yi denemek istiyorum ama kafamda bi soru var sizce ben bu aobp ile istanbulda bir bilgisayar mühendisliği kazanabilirmiyim veya izmir,ankara gibi büyük şehirlerde. yani umut varmıdır diye soruyorum.kararlıyım, ama bu aobp nin çok önemli olduğunu biliyorum, bu kafama takılıyor açıkcası. fikirlerinizi almak istedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: goukiwins

Merhaba arkadaşlar

ben 2010 arel üniversitesi, bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. aobp 'ım 50-60 arası birşeydi tam emin değilim. dgs yi denemek istiyorum ama kafamda bi soru var sizce ben bu aobp ile istanbulda bir bilgisayar mühendisliği kazanabilirmiyim veya izmir,ankara gibi büyük şehirlerde. yani umut varmıdır diye soruyorum.kararlıyım, ama bu aobp nin çok önemli olduğunu biliyorum, bu kafama takılıyor açıkcası. fikirlerinizi almak istedim

şuan matematikte gözü kapalı 70 net ve üzeri yapıyorsan üzerine ekleyerek daha çok çalışarak olabilir ama değilse işin zor bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plasebolca

quote:

Orijinalden alıntı: goukiwins

Merhaba arkadaşlar

şuan matematikte gözü kapalı 70 net ve üzeri yapıyorsan üzerine ekleyerek daha çok çalışarak olabilir ama değilse işin zor bence.

yani 70 üzeri mat ve sözelde o şekilde çözersem bi şans var diyorsun hocam?

• 70 civarı şuan çözecek kapasiten varsa başla bence, zaten 70 yapabilen 78 - 79 da yapar. sayısal 78 yada 79 yapman gerek hedef İstanbul ise
  • Çalısmadan 58-65 yaptım çalışanlar benden geriydi baya ytu filan gittiler yeterki devamlılık gösterin
    Ben daha başlamadım devamlılık gelsin duye sonuna kadar .hedef pau zaten memleketim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregök -- 6 Ocak 2012; 20:30:57 >
  • Beyler şuan araştıramıyorum web filtre var. 2011 DGS sözel ve sayısal soru sayılarına göre konu dagılımlarını paylaşabilecek olanınız varmı?
  • herkese selamlar
    Plasebolca kardeş sana birkaç sorum olcak.herhangi bir dershaneye gidiyormusun dgs için? gidiyorsan hangisine ve nerede?? son olarak fiyatı nedir?
  • arkadaslar merhaba busene bende dgs ye girecem. sayısal bölümüm 300 puan almak için kaç net yapmam gerekyo bide intibak diye bişiler okudum bu siede ne oluyo bu intibak. yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşşekür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.