Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Degerli kargoları farklı bir birim taşıyacak.
    VIP adı altında kalifiye adam çalıştıracak kargolar
    Teslim edilirken gönderici aranacak (musteri talep ederse)
    Gönderene ulaşılamazsa teslimat yapılmayacak(musteri talep ederse)
    Zorunlu adres teslimatı kişi ayni olsa bile eve teslimse şubeden alamayacak (gönderici talep ederse)

Gönderilen Değerli ürün şubeye gelince zimmetlenecek dagiticiya veya şube yetkilisine.

Olası bir kurallara uymama durumunda kargo genel merkez hızlıca urun bedelini musteriye yatıracak.

Sonra suclu onun bayisi ise cezai islem uygulayacak.

Bu hizmetide pazarlayacak müşterilere kargo 20 tl
    İse bu islem 50 tl olacak vs.

Maalesef saçma gelebilir ama hiç olmazsa zorlaşır bu işler.
    Hata durumunda yaptırım olacağının farkına varır şube ve çalışanlar.
    Bu kadar rahat olmazlar ve onlara malimizi emanet ettigimizi anlarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle geçmiş olsun. Bu olay çok kez yaşandı. Forumda da paylaşıldı. Birkaç tavsiyede bulunayım. Alışveriş yaparken kimseyi aracı yapmayın. Parayı hesabınızda görmeden gönderi yapmayın. Elimizdeki ürünün değerini bilin, satmak için acele etmeyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya DHL yurtiçi taşımacılık yapmıyor mu? Yok eğer yapıyorsa DHL kullanalım arkadaş.

İşim ihracat olduğu için DHL ile çalışıyoruz. Adamların hizmeti kaliteli yahu. Elbet onlardan da şikayetçi olanlar vardır ama şu aras, yurtiçi, sürat, mnng vs. kargo firmalarından oldukça kalitelidir.
  • Bana kendi kargomu teslim alırken kimlik falan sormadılar (başka firmada), sadece kimlik numaram ve imzam yetti. Kimlik numarasını da sormayan bir çalışan olsa rahatlıkla paket teslim alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 27 Aralık 2019; 10:37:0 >
  • Gecmis olsun.
  • Gecmis olsun hocam. ARAS kargo net dandik bir firmadir. Yaziktir gunahtir ya. Zaten şube telefonlarına ulaşmak ayrı bir mesele. Telefonlara bile bakmıyorlar. Niçin bakmıyorsunuz diyorum şubeye gittigimde, meşguluz diyorlar, gözümün önünde çalan telefonları meşgule atıyorlar, kaç kez merkeze şikayet ettim ve ettirdim fakat değişen hiç birşey yok.
  • Bilmediğim için soruyorum;

Böyle yüksek bedelli kargolar "kapıda ödeme" olarak yollanabiliyor mu?

Böylelikle telefonun ücretini alıcı kargocuya ödemeden ürünü teslim alamaz....
  • xeraw3 kullanıcısına yanıt
    DHL'in fiyatlarıyla; aras, yurtiçi, mng, sürat fiyatlarını da bir karşılaştırsanız. Bizim millet ucuzu sever.

• Elden satış yapın, kargo gönderecekseniz akrabanıza,

Alıcı ile şu bilgileri paylaşmayın.

1-Firma
    2-Şube
    3-Kargo takip no
    4-Gönderdiğiniz akrabanızın adı-soyadı
    5-Gönderdiğiniz akrabanızın numarası.
    6-Hatta kendi soyadınızı da paylaşmayın.
  • Geçen hepsi eksperes kargomu geldi verdi gitti imza ad soyad sorma falan yok aslında kargo bana ulaşmadı diye kayıt açsam malı her türlü alırdım tekrar

• quote:

Orijinalden alıntı: NEVERDIES

Ben konuda Aras ile ilgili bir dolandırıcılık göremiyorum. Daha öncede benzer pahalı bir laptop bu yolla kargodan teslim alınmıştı.

Sen güneşli aras kargoya ürünleri göndereceğini şahısa söylemişsin.
    Kargoyu teslim alacak olan yakınının numarasını ve adını dolandırıcıya vermişsin.

Adamda muhtemelen hızlıca sahte br kimlik düzenleyip kargocuya gösterip teslim aldı.

İhmal sizde duruyor.
    Son yıllarda yapılan düzenlemelerden sonra kimlik numarası ve kimlik ibrazı kargo teslimlerinde zorunludur. Bu düzenleme özellikle güvenlik amacıyla yapılmış bir düzenleme.

Burada gönderici, alıcının kimlik numarasını dolandırıcıya vermediği için dolandırıcı kişi hangi kimlik numarasını beyan etti, kargo görevlisi kimin kimlik numarası ile kargoyu teslim etti?

Kargo şirketleri olarak kanun gereği kimlik tespiti yapmak ve kayıtlarını tutmak zorundayız. Burada göndericinin kesinlikle kusuru yok. Tamamen kargo şirketi kusurlu.

Ancak şöyle bir durum var. Kargoyu gönderirken sigortalı mı gönderdiniz yoksa standart gönderim mi yaptınız? Eğer standart gönderim yapmışsanız kargo firmaları standart gönderimlerde belli bir miktara kadar tazminat ödeyeceğini beyan eder. Aras Kargo nun sitesinden kontrol ettiğimde standart gönderilerde tazminat sınırı 1000 lira olarak belirtilmiş. Eğer sigortalı gönderdiyseniz (Aras Kargoda Özel Taşıma Güvencesi olarak geçiyor) içeri beyan edip kargonun değerini belirtip ona göre ücret ödemiş olmanız gerekiyor. O zaman tüm zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Eğer standart gönderim yaptıysanız ve kargonuz tek paketse yasal olarak alabileceğiniz en fazla ücret 1000 lira. Bu telefonları kargoya verirken bunu kabul etmiş sayılıyorsunuz.

İlgili Kanunlar ve Maddleri

"11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği

11.06.2009 tarih ve 27255 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 45. Maddesi 2.bendinde gönderici kendi adres ve kimlik bilgilerini tam ve doğru olarak kargo şirketlerine bildirmek zorundadır, madde 43/12’ye göre ise kargo şirketleri gönderiyi teslim ederken alıcının kimlik bilgilerini almak ve kaydetmekle yükümlüdür."

"5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun ve bu konuna istinaden çıkartılarak 09.01.2008 tarihi ve 26571 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelikte kimlik tespiti yapmak zorunda olan yükümlüler arasında kargo şirketleri de sayılmış olup göndericinin ve alıcının T.C kimlik numarası ve/veya Vergi numarası ile birlikte kimlik bilgilerinin alınması ve kaydedilmesi zorunluluğu getirilmiştir."

"213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 231. Maddesine göre

213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 231. Maddesine göre FATURA tanzimi sırasında müşteri; adını soyadını, vergi dairesini, vergi numarasını ve kimliğini ibraz etmek zorundadır.29.08.2006 tarih ve 26274 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği’ne göre bireyler için T.C Kimlik Numarası olarak kabul edilmiş olup, bu nedenle fatura tanziminde müşterinin T.C Kimlik Numarası da kaydedilmektedir."

• Benim de kargomu apartmana bırakıp gitmiş sonra arıyor adam bıraktım kapıya diye ben il dışındayım karşı komşuya ulaşamıyorum. Böyle saçma sapan bir şirket

• benim gibi dejavu olanlar çok valla

aynı konu ve hala hiç durmamış gibi şaşıran insanlar var.

Bilindik bir yöntem. Kargo taşımacılığıyla alakalı bir güvenlik standartı güncellemesi gelmeden bu olaylar bitmez malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'deki en rezil firma Aras Kargo şüphesiz.. Gerçi diğerleri çok mu iyi? Hayır.. Kötülerin içinde en kötüsü Aras şüphesiz. Adamlar kapıdan bırakıp gidiyorlar, ne imza ne de TC no istiyorlar malı teslim ederken. Ben art niyetli olsam, ürünü teslim almadım deyip rezillik çıkartırım.. Zira aksini ispat edemezler. Ne yazık ki, ülkemizde e-ticaret satışları arttıkça böyle leş firmalar servetlerine servet katıyor.

• Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

benim gibi dejavu olanlar çok valla

aynı konu ve hala hiç durmamış gibi şaşıran insanlar var.

Bilindik bir yöntem. Kargo taşımacılığıyla alakalı bir güvenlik standartı güncellemesi gelmeden bu olaylar bitmez malesef.
    Aras kargo ve türevleri biterse daha iyileri gelir belki

• Biraz ihmal var sizden yana, verdiginiz isime duzenlenmis sahte bir kimlik ve yalandan bir imzayla aldilarsa kargo nasil anlayacak ki. Umarim olumlu bir sekilde sonuclanir.

• aras'a 5 TL vereceğine 20 TL UPS'e ver için rahat olsun, kaç bin TL değerinde ürün gönderiyorsun.
  • Ayrıca aras kargoya dava açın yaptıkları yanlarına kar kalmasın

• NEVERDIES kullanıcısına yanıt
    Kargocuların kimlik kontrollerini yapmadıklarını es geçersek size katılıyorum. Daha önceden başka firmada elemen bir yere dağıtım yaparken şu adrese kargon var mı diye sorup almıştım. O zaman kimlik istemişti sanki diye hatırlıyorum ama emin değilim. Ben tesadüfen denk gelmiştim. Birde şubeye gidip, numara isteyip aynı şekilde arayıp anlaşıp alsam daha inandırıcı olurdu.

Konuyu açan arkadaş aras kargoyu dava etse de asıl durması gereken konunun hırsızlık olduğunu düşünüyorum. Aras kargodan yardım isteyip(şubeye gelip soran alan veya dağıtan elemanı arayan adamın bilgilerine erişme de) sorununu daha hızlı çözebilir diye düşünüyorum. Tabi aras kargo da kamera veya eleman yardımlarını esirgeyebilir dolandırıcılar için tam uygun bir zamandayız.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.