Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karşındakini sahtekar olarak düşünüp tedbir alacaksın, artık durum böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuryeler yoğunluktan dolayı elindeki ürünü bir an önce elinden çıkarmaya odaklanıyor. Dolandırıcı bu motto üzerinden tezgah kurmuş.
    Eve kargo geliyor adam bombalı paket bırakır gibi elime tutuşturup gidiyor. Kimsi yalandan bi isim sorup üstünkörü imza attırıyor.
    Halbuki alıcının teli üzerinden yola çıkılsa ve imza yerine sms onayı isteseler tertemiz olur düşüncesindeyim. Sms onayı veremeyen pakedi alamaz bu kadar basit.
    Veya teslim yerinde kurye karekod okutur, sistem konum ve teslim saatini kayıt altına alır gibi dolandırıcıları zorlayacak sistemler geliştirilmelidir.
    Telefon no günümüzde tc no dan çok çok daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

Önce ürün gönderilir mi diyen arkadaşlar. Forumdan bişeyler satınca referanslardan ötürü güven problemi olmuyor insanlarda ama sahibinden üzerinde çok dolandırıcılık olduğundan önce parayı göndermeye de yanaşmıyor coğu insan. Bu şekilde eşe dosta ürün göndererek elden tesmimat yaptırdığım bir sürü satışım da oldu. Maksat insanlara yardımcı olmak diye o şekil düşünüp gönderdim ürünü ama işte dolandırıcıya denk geldik. Ürünü Aras kargoya vermem ise tamamen rastlantı genelde sürat ile gönderirdim onlar da en son kargomu kaybedince bu sefer Aras olsun dedim.
    geçmiş olsun tüm yorumları okumadım ama sattığın kişiden ses yoksa sanki bana sattığın kişi yaptı gibi geldi çünkü adama göndereceğin kuzeninin bilgilerini vermişsin yolda nasıl yakaladı bilmem ama kendini kuzenin olarak tanıtıp almış olabilir. ve zaten bir insan neden kendi adresine değilde başka adrese yollayabilir misin niye der? bu bana garip geldi artı fazla iyi niyetlisin parayı almadan ürün yollamak bu devirde yürek ister

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 28 Aralık 2019; 7:43:29 >

• Aras Kargo çalışanları rezalet olan bir firma. Yurt dışından gelen 3 kameramdan biri kayıp olarak geldi ve kutusu parçalanmıştı. Daha sonra şube ile temasa geçtim, müşteri hizmetlerini de aradım. Bu süreçte satın aldığım firma ürünü telafi etti, ben de önemsemedim bu konuyu. Gönderiyi eksik getiren şube bu olaydan 1.5 ay sonra iletişime geçti benimle :) tabii ki yardımcı olmadılar, öyle kim vurduya gitti.

son zamanlarda bu ve buna benzer olaylar çok fazla oluyor.
  • Kamera kayıtlarını belli aralıklarla siliyorlar. Suçluya birşey olacağını sanmam. Belki tazminat alırsınız.

• Aras kargonun şikayet kaydi olayi tamamen yalan benim sikayet kaydi 9 ay oldu hala cevap yok oyalamak amacli yapiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kara cumadan 1 hafta önce trendyoldan telefon aldım.

kargo poşedi üzerinde sadece kimlik göstererek kişiye teslim edilir. şubeden teslim alınamaz diye etiket yapıştırılmıştı.

home office tadında sayılabilecek şekilde bir apartman dairesinde iş yerimiz.

apartman girişinde benim patrona kimlik dahi sormadan teslim etmişlerdi.

kuryelerin ihmali büyük..
  • Benzer olay yine başka arkadaşın başına mng kargo ile gelmiş.

Konusu

Sesimizi duyurursak kargo firmaları kendilerine çeki düzen verir belki, yoksa bu tarz konuları daha çok göreceğiz.

• Hata 1 : Karşı tarafa güvenip kargoyu kime gönderildiğinin bildirilmesi. Şahsın kargo firmasını öğrenmesi en fazla 10 dk' sını almıştır.
    Hata 2 : Hemen her kargo çalışanından yüzlerce ürün teslim aldım hiçbirisi "şu isme kargo gelecekti" dediğimde kimlik sormadı belki 100 kargo da 10 defa ancak sorulmuştur. Hatta bir çok kargoyu benim yerime kardeşim şubeden teslim almıştır. Kargo firmalarının bu konuda acil bir önlem alması şart.
    Hata 3 : Ödeme almadan her ne olursa olsun aksiyon almanız doğru değil. diyecemde böyle bir şeyin başınıza geleceğini bilseniz zaten hiç kargoya vermezdiniz...

Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki çalan hırsız haklı çaldıran mağdur suçlu işin özü bu maalesef geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtayfur83 -- 28 Aralık 2019; 12:7:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cnytkyz

Benzer olay yine başka arkadaşın başına mng kargo ile gelmiş.

Konusu

https://eksisozluk.com/27-aralik-2019-mng-kargo-rezaleti--6298564?focusto=99707502

Sesimizi duyurursak kargo firmaları kendilerine çeki düzen verir belki, yoksa bu tarz konuları daha çok göreceğiz.
    Bu nedir abicim ya yazıklar olsun ya

• Çok kişi daha mağdur olacak bu işten muhtemelen, kargoların bu konuları dikkate alıp sistemlerini düzeltmesi lazım.

• Aklı olan sıfır faturasız cihazı sigortasız kargo ile göndermez gönderirse sonuç bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Sabit Fikir

Merkez'e karşı yalan yazıyorlar adres/yanlış yetersiz ifadesini ama merkez de bunun böyle olduğunu biliyor, aradığınızda bunu teyit ediyorlar.

Problem şurada: Şubelerin büyük çoğunluğu taşeron, yani tabelasında yazan şirket değiller aslında.
    Mesela bir alacağınızdan dolayı oraya icra gönderin, "Yok kardeşim, burası orası değil ahan da vergi levhası" deyip icra memuru ve Avukatı gönderecektir.
    Hocam bugün ben gidemedim annemi yolladım şubeye. Anneme şubede artislenip, kafa tutmuşlar. Bunu duyunca deliye döndüm. Hala sinirlerim geçmedi. Haksız oldukları halde üste çıkmışlar. Kadın tek başına o kadar şeyi sırtında zar zor getirmiş bir de. Yok işte neymiş adrese gelmişler de, zile basmışlar da, bulamamışlar da falan. Bir kere oturduğum bina apartman tipli bina. Başka zaman kargo geldiğinde ben evde yoksam bile alt kattaki insanların teslim aldığı zamanlar oldu. Hatta bunu da yine Aras Kargo yapmıştı siparişimi alt kattakilere teslim etmişlerdi bir keresinde. Madem geldiniz koca binada 1 kişi bile yok muydu? Ki ben de evdeydim yani 1 kişiyi geç, o gün binada insan vardı başta ben dahil olmak üzere.

İnsanları göz göre göre saf yerine koyuyorlar. YETER ARTIK. Hakikaten bunlara yasal olarak bir şey yapılamaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Aralık 2019; 23:21:20 >

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    Bimer ve Cimer e yazıp kargo şirketlerinin sistemini ve yaşanan mağduriyetleri şikayet edeceğim.

• Var mı gelişme

• Şu an yok bekliyoruz, kısa bir süreç olmaz tabi. Şu an bir konu daha açıldı benzer şekilde. Kargoların kendilerine çeki düzen vermesi lazım yoksa konular devam edecek.

• Cimer e bütün kargo firmalarının bu şekilde dolandırıcılığa ön ayak olduğunu, düzletilmesi gereken bir sistemleri olduğu konusunda şimayet oluşturdum.

• Böyle bir mail geldi kargodan

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3

• Cnytkyz C kullanıcısına yanıt
    Hazır cevap muhtemelen.

• Artık kargoda gönderemez olduk. İşinin arkasında duran yok, Türkiye’de mağdur konumuna düşmeyeceksin. Akıl veren çok olur ama çözümü olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.