Şimdi Ara

DİKKAT !!! Aras kargo dolandırıcılığı Aralık 2019 -- Kargo göndermeden mutlaka okuyun Edit:3 (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
10
Favori
48.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
439 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konunun aynısını aylar öncede okumuştum sanki. Tamam kargo firmaları beş para etmez ama aynı şeyi mi okudum acaba? Şirket mi karalanmak istiyor. Zaten hiç biri AK değilde!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahmetfx kullanıcısına yanıt
    Kimse parayı önceden göndermez. Kurumsal bir firmadan alışveriş yapmıyorsun, ben ne bileyim adamın telefonu gönderip göndermeyeceğini? Aynı şehirde değilsen mutlaka aracı lazım.
  • Bugüne kadar hiçbir alışverişimde parayı almadan ürünü göndermedim. Karşı tarafa güvenemiyorsanız biraz daha fazla ödeyip internetten sipariş vermelerini söylerim hep. Vazgeçen de oluyor, güvenen de. Bu olayda hem arkadaş hatalı hem kargo. Ama hatanın büyüğü kargoda. Arkadaşın hatası ise kargoya güvenmek olmuş. Hiçbir kargoya güvenmeyin.

• Savcı sorsa arkadaşa nerden bilecez kargo gönderdin tamamda içinde iphone olduğunu belki vestel vardı dese arkadaş zorda kalır bu kadar değerli ürün kargo ile gönderilmez sıfır faturalı ürünler hariç onlar emtiya sigortalı gidiyor faturalı mal olduğundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem gönderen hem kargo hemde kurye hatası var.. ama bir sonuç alman için dava açıp beklemekten başka çaren yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: angara06buray

Bu konunun aynısını aylar öncede okumuştum sanki. Tamam kargo firmaları beş para etmez ama aynı şeyi mi okudum acaba? Şirket mi karalanmak istiyor. Zaten hiç biri AK değilde!
    Aynen sanki bu olayı ben de okumuştum aylar önce yine bu forumda

• Önünde sonunda çözülür bu is

• bu şekilde kargo numarası isteyen adama kargo numarasını verip hıyar yollayayacaksin.

Ondan sonra kargo kaybolursa adama mesaj atarsın biliydim böyle olacağını diye

• Aras kargo kadar lanet bir kargo yok. Hakkınızı arayın burada ağır bir ihmal var. Suclu tamamen kargo firmasıdır.

Araba parcası aldım, adam kargoya verince haber veririm diye söyledi. Aras kargoya vermis meğer vallaha bilseydim böyle olacağını ya baska kargoya verdirirdim ya da almazdım acık ve net.
    Kullanmayın bu firmayi kesinlikle.

• geçmiş olsun. Bu yöntem onlarca kez paylaşıldı. Devletinde herhangibir yaptırımı olmayınca kargo firmalarıda bir önlem almadı tabi.
  • bir sürü alışveriş yapıyorum bütün kargolarım evime geliyor aras kargo evimin altında olmasına rağmen yukarıya çıkarmıyolar kargoyu birde netten bakıyorum müşteri şubeden alıcagını beyan etti yazıyo halbuki öyle bişi yok bugun yine msj geldi kargonuz şubeye ulaştı gün içerisinde dagıtıma çıkarılıcaktır diye ama yine gelmedi

• Geçmiş olsun . bu şekilde laptopunu kaptıran da gördüm .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

bir sürü alışveriş yapıyorum bütün kargolarım evime geliyor aras kargo evimin altında olmasına rağmen yukarıya çıkarmıyolar kargoyu birde netten bakıyorum müşteri şubeden alıcagını beyan etti yazıyo halbuki öyle bişi yok bugun yine msj geldi kargonuz şubeye ulaştı gün içerisinde dagıtıma çıkarılıcaktır diye ama yine gelmedi
    Benim de 1-2 gün önce iki farklı siteden aldığım ve Aras kargoyla gelecek olan 2 siparişime de bugün kafalarına göre takip sayfasından "ADRES YANLIŞ/YETERSİZ" yazmışlar. Baktığımda 2 ürün için de "teslimat şubesinde" yazıyor. Bunu görünce sinirlerim zıpladı. Şunu belirteyim adres, aynı adres daha önce de Aras'la siparişim gelmişti aynı adrese, aynı siteden yine adreste hiçbir harf bile değişiklik yapmadan sipariş vermiştim sorun olmamıştı daha önce.

Bu nedir şimdi?

• Fulton F kullanıcısına yanıt
    arasta bu tip şeyler çok yaşanıyor malesef şikayet edin bende edicem çünkü devamlı, yapıyolar bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

arasta bu tip şeyler çok yaşanıyor malesef şikayet edin bende edicem çünkü devamlı, yapıyolar bunu
    Geçen de MNG klasik evde bulamadık muhabbetini yaptı, gidip şubede yüzlerine sorduğumuzda "ben arkadaşlara iletirim" falan kem küm ediyorlar.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt
    Merkez'e karşı yalan yazıyorlar adres/yanlış yetersiz ifadesini ama merkez de bunun böyle olduğunu biliyor, aradığınızda bunu teyit ediyorlar.

Problem şurada: Şubelerin büyük çoğunluğu taşeron, yani tabelasında yazan şirket değiller aslında.
    Mesela bir alacağınızdan dolayı oraya icra gönderin, "Yok kardeşim, burası orası değil ahan da vergi levhası" deyip icra memuru ve Avukatı gönderecektir.
  • Yapmayın kardeşlerim böyle para almadan önce malı kargoyla gönderme işlerini, bu kadar yaşanmış örnek varken..

Yapmayın ya yeter artık, düşmeyin bu oyunlara..

Biraz insan sarrafı olun, karşınızdaki kimdir nedir, hayatı/san'atı/ eserleri nelerdir?

Cidden, bu yaz 15.000 TL değerinde bir şey sattım, 2 senedir ilanda duruyordu ve unutmuştum, arandım:

Dedim parayı peşin isterim ve kim olduğumu anlamak istersen bloğum var, ona bak.

Bloğumu okuduktan sonra bana güvendi ve başka şehirden gelmeden 1 hafta önce parayı EFT yaptı.

Sonra uçakla geldi, karşıladım, vaad ettiğim malı verdim ve binip gitti.
    O bir motosiklet idi.
  • İyi de bunun hiç bir açıklaması yok! Senin Kargoya verdiğin isim kuzenin ismi hadi adrese teslimi de geçtim farklı bir kimliğe nasıl teslim edebiliyor kargoyu?

• Benim anlamadığım bir durum var. Kargo firmasını ve gönderi kodunu vermedim dediniz. Bu şahıs sabah erkenden gidiyor ve kargo şubesinden gönderinin dağıtıma çıktığını öğreniyor. Bu nasıl oluyor?

• gowlet kullanıcısına yanıt
    hocam bu durum kuryelerin kimlik sormamasından kaynaklanıyor. ben de geçenlerde internetten pc kasası siparişi verdim, adam elinde getirdiği kocaman kutuyu ismimi sorduktan sonra bana teslim etti. halbuki ben teslim edeceği kişi olmayabilirdim; belki sadece elindeki büyük kutuyu gördüğüm için değerli birşey olduğunu anlayıp "evet evet o kişi benim" dedim. belki yanlış adrese gelmişti ama iş işten geçecekti artık. o giderken arkasından sordum "kardeş teslim edildiğine dair kağıt falan imzalamayacak mıyız" diye ama kurye gerek yok deyip devam etti.

bu olayda geçen kurnaz arkadaş da zaten o gün kargo geleceğini ve kime geleceğini biliyormuş, şubeye gidip "şu isme kargo gelecekti" diye sormuştur ve dağıtıma çıktığını öğrendiğinde de gidip kuryeyle buluşarak kargoyu almıştır. dediğim gibi bu olaylar kuryelerin kimlik sormamalarından kaynaklanıyor.

kargo kime teslim edilmesi gerekiyorsa o kişiye, en kötü şartlarda da aynı soyadı taşıyan ailesinden birine teslim edilmelidir. aksi halde teslim edilmemelidir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.