Şimdi Ara

DİKKAT download yapıp 380 tl ceza yemeyin (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
6
Favori
31.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birçok konuda eğer torrent kullanıyorsanız üyelik gerektiren torrent sitelerine üye olun deniyor mamunda gibi.. Bunun ne faydası oluyor bilen biri var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 30 Ocak 2011; 13:40:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Siz hala suçun indirmek olduğunu sanıyorsunuz. Bu adamların peşinde olduğu şey uploadlamak, kendi kullanımın için rapid, hotfile gibi yerleri kullan kimse dayanmaz kapına.

Sorun burada dosyaları paylaşman, dağıtımına yardımcı olman. Zaten kanunda suç olduğu belirtilen nokta bu. İnternet bölümünde bu konu çok ciddi olarak tartışılıyor.

konunun başındaki ihtarlarda indirmenin ve/veya paylaşmanın tespit edildiği yazıyor farkındaysan. indirdiğini kanıtlayamayan adam dağıttını hiç kanıtlayamaz zaten.

Dediğin genelevde basılan adamın bir arkadaşa bakıp çıkacaktım demesi gibi bir şey. İndirmeyeceksen yada paylaşmayacaksan neden paylaşım programı ile oraya bağlısın?

Bak hiç uğraşmadan bana dosya gönderen tüm IP adresleri:

DİKKAT download yapıp 380 tl ceza yemeyin

quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

Birçok konuda eğer torrent kullanıyorsanız üyelik gerektiren torrent sitelerine üye olun deniyor mamunda gibi.. Bunun ne faydası oluyor bilen biri var mı.

Bence bir faydası yok, oraya üyelik bulman ne tespite başlaman zor bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 30 Ocak 2011; 12:41:09 >
  • Birçok yerde o tür sitelere üye olun diyor. İlginç doğrusu. Daha önce paylaşmıştım Radikal gazetesinde mart ayında bir yasa ile internetten müzik film indirenlere ceza yolunun açılacağı ve bu cezanın maddi değil Fransa'daki gibi belirli bir süre için adsl kesmek olacağı yazıyordu.

Anlamadığım şey ise indirdiğimiz herşey için mi bu şirket bize böyle bir ihtar gönderiyor yoksa belirli dosyalar içinmi.Belirli dosyalarsa bu dosyalar ne? İçten içe tırsıyorum artık bişey indirmeye.. Gerçi bunun da bir açığı bulunur ama..
  • quote:

Birçok yerde o tür sitelere üye olun diyor. İlginç doğrusu. Daha önce paylaşmıştım Radikal gazetesinde mart ayında bir yasa ile internetten müzik film indirenlere ceza yolunun açılacağı ve bu cezanın maddi değil Fransa'daki gibi belirli bir süre için adsl kesmek olacağı yazıyordu.

Anlamadığım şey ise indirdiğimiz herşey için mi bu şirket bize böyle bir ihtar gönderiyor yoksa belirli dosyalar içinmi.Belirli dosyalarsa bu dosyalar ne? İçten içe tırsıyorum artık bişey indirmeye.. Gerçi bunun da bir açığı bulunur ama..

Avrupa üretimi hiçbirşey indirmiyorum artık. xxx bile amerikan ve kısa metrajlı. Zaten en çok telif hakları xxxlerde. (2500 kadar film, müzikler bile 5'te biri kadar)

Ama Ac/DC'nin tek bir şarkısından dolayı ceza alanlarda var almanyada. Hani Amerikalı diye kurtaramıyorsun yine.
  • quote:

Dediğin genelevde basılan adamın bir arkadaşa bakıp çıkacaktım demesi gibi bir şey. İndirmeyeceksen yada paylaşmayacaksan neden paylaşım programı ile oraya bağlısın?

arkadaşım ekran görüntüsüne falan gerek yok ben zaten biliyorum bu işleri. 8 senedir kesintisiz olarak torrent dünyasının içindeyim, deneyim bilgi vs. her şey tamam yani.

genelevde baskını kim yapar? polis değil mi, yani resmi bir şekilde elinde yetkisi olan bir kişi tarafından suçun tespit edilmiş olur. peki Türkiyede bu işi yapacak resmi bir kurum var mı? benim hangi kullanıcıya hangi dosyayı gönderdiğimin ya da indirdiğimin kaydını tutan bir kurum var mı?

almanyadaki o firmanın emule ağına bağlanıpta daha sonra sen indirdin/paylaştın bak ss demesi hiçbir şeyi ispat edemez. eğer kendilerine güveniyorlarsa direk mahkemeye gitsin, 380 liranın kat kat fazlası tazminat alsınlar neden yapamıyorlar? çünkü biliyorlar ki mahkemeden bir sonuç çıkaramazlar, insanları kandırıp/korkutup gelir elde etme amacında bunlar sadece bana göre.
  • Hadi ya.. Almanlar baya kafaya takmış yani bu indirme olayını. Peki Türkiye'de siz AC/DC şarkısı indirdiniz bu yüzden bu da cezanız ödeyin diyebilme hakları var mı? Yani Türkiye'deki hiç bir otoriteden izin almaksızın.. Bilmiyorum bu gelen ihtarnameler hakkında birçok kişi işte savcılıktan kağıt gelmeli dolandırıcılık bu gibi söylemlerde bulunmuş da..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuMMerMaN

Evinde internet olupta bir kişinin bile illegal yöntemlerle medya(oyun,film,müzik vs.) indirmediğine kimse kimseyi inandıramaz.O zaman bu ceza herkese kesilmeli.Yarın bir gün bu işi durdururlarsa,daha önceden ceza yiyenler;"Bana bu cezayı kesitiniz,diğerlerine niye kesmiyorsunuz?" diye adaleti savunan bir dava açamaz mı yani?

Bence yapılan resmen dolandırıcılık.

böyle bir dava açılamaz.
    kırmızı ışıkta geçen biri "e herkes geçiyor onları niye yakalamıyorsunuz" şeklinde savunma yapamaz
  • quote:

Hadi ya.. Almanlar baya kafaya takmış yani bu indirme olayını. Peki Türkiye'de siz AC/DC şarkısı indirdiniz bu yüzden bu da cezanız ödeyin diyebilme hakları var mı? Yani Türkiye'deki hiç bir otoriteden izin almaksızın.. Bilmiyorum bu gelen ihtarnameler hakkında birçok kişi işte savcılıktan kağıt gelmeli dolandırıcılık bu gibi söylemlerde bulunmuş da..

yok arkadaşım. Türk mahkemelerinde dava açıp kazanmak zorundalar. bunların yaptığı şuan sadece şantaj, bak bunu ödemezsen dava açarız diyerek insanları korkutuyorlar ve buna rağmen 380 tl yi ödeyen insanlara "haklarımızdan vazgeçtik" diye bir kağıtta vermiyorlar (internette yaptığım araştırmada çıkan sonuç, kullanıcılar böyle söylüyor)

yani siz hem bunların şantajından korkup 380 tl yatıracaksınız hem de kafalarına eserse hala dava açma hakları sabit kalacak. yiyorsa direk dava açsınlar, kimseye yasal yolla zorbalık yapmasınlar.
  • Bana bulaşırlarsa eğer, sülalem toplansa benim borcu toparlayamaz herhalde. Mamunda akar
  • quote:

quote:

Hadi ya.. Almanlar baya kafaya takmış yani bu indirme olayını. Peki Türkiye'de siz AC/DC şarkısı indirdiniz bu yüzden bu da cezanız ödeyin diyebilme hakları var mı? Yani Türkiye'deki hiç bir otoriteden izin almaksızın.. Bilmiyorum bu gelen ihtarnameler hakkında birçok kişi işte savcılıktan kağıt gelmeli dolandırıcılık bu gibi söylemlerde bulunmuş da..

yok arkadaşım. Türk mahkemelerinde dava açıp kazanmak zorundalar. bunların yaptığı şuan sadece şantaj, bak bunu ödemezsen dava açarız diyerek insanları korkutuyorlar ve buna rağmen 380 tl yi ödeyen insanlara "haklarımızdan vazgeçtik" diye bir kağıtta vermiyorlar (internette yaptığım araştırmada çıkan sonuç, kullanıcılar böyle söylüyor)

yani siz hem bunların şantajından korkup 380 tl yatıracaksınız hem de kafalarına eserse hala dava açma hakları sabit kalacak. yiyorsa direk dava açsınlar, kimseye yasal yolla zorbalık yapmasınlar.

Yani diyorsun ki Allah korusun böyle bir olay başınıza geldiğinde parayı ödemeyin gelen belgeyi dikkate almayın. Ancak benim aklımı karıştıran şey başına bu olay gelenlerin avukatlara gittiklerinde dava açılır daha fazla para öderseniz zaten ceza da alırsınız en iyisi ödeyin kurtulun bu parayı demesi. Sonuçta bu işle ilgili olduklarından herşeyi bilen kişiler bunlar. Bunların böyle söylemesi beni endişelendiriyor. Yani bi dava açıp kazanabilirlere çıkyor avukatların söyledikleri buraya yazı yazan arkadaşların söylemiyle.
  • quote:

quote:

arkadaşım ekran görüntüsüne falan gerek yok ben zaten biliyorum bu işleri. 8 senedir kesintisiz olarak torrent dünyasının içindeyim, deneyim bilgi vs. her şey tamam yani.

genelevde baskını kim yapar? polis değil mi, yani resmi bir şekilde elinde yetkisi olan bir kişi tarafından suçun tespit edilmiş olur. peki Türkiyede bu işi yapacak resmi bir kurum var mı? benim hangi kullanıcıya hangi dosyayı gönderdiğimin ya da indirdiğimin kaydını tutan bir kurum var mı?

almanyadaki o firmanın emule ağına bağlanıpta daha sonra sen indirdin/paylaştın bak ss demesi hiçbir şeyi ispat edemez. eğer kendilerine güveniyorlarsa direk mahkemeye gitsin, 380 liranın kat kat fazlası tazminat alsınlar neden yapamıyorlar? çünkü biliyorlar ki mahkemeden bir sonuç çıkaramazlar, insanları kandırıp/korkutup gelir elde etme amacında bunlar sadece bana göre.

Adam ihbar ediyor işte, bu IP adresi benim koruduğum dosyayı çekti diye başvuruyor şirketin avukatı savcılığa. Savcılık TTNtten kayıtları istiyor, TTnette o ip'nin kimde olduğunu ve bağlantı süresince kayıtlarını yolluyor.

Bunu gayette yasal düzeneğe uydurmuşlar adamlar zaten, binlerce kişiye dayanaksız bir Alman asla dava açmaz. Bunu bir şekilde araştırmışlardır, zaten sanat eserleri mahkemesindende çatır çatır çıkıyor dosyalar.

Bildiğim kadarı ile 6 aylık logların tutulması standart uygulama. (bilişim suçlarına önlem olarak) Zaten bürokrasi derken süre 8-10 ay olmuş.

Almanyada herkes Rapid, Hotfile profesörü oldu bu adamlar yüzünden.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45433827 bu adresteki arkadaşlar 380 TL'yi ödeme karşılığında dava açılmayacağına dair taahütname alma konusunda anlaşmışlar. Tabii taahütname sadece o dosya ile ilgili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechaniker -- 30 Ocak 2011; 13:08:38 >
  • TTNET e 10 lira bayılıp 100 tane MP3 indiriyorum.
  • i.s.o.h.u.n.t meshur torrent sitesine boyle bir zorunluluk sunmus mahkeme sanirim...ama bizimkiler isteye degilde kullaniciyami yolluyor bunu.....ozamn siteler kendisi filtre kullansin kullanicilara...indirlmesi gerekenleri indirsinler..gerekiyorsa torrent vs gibi artik herneresi ise bu siteler..bana kalirsa bu dosyalar tamamen site kurucularina ve yonetimine aittir..bunlara erişimi saglayan kullnicilarin hiçbir suclari yoktur bence...zaten adamlarada boyle bişi soylemişler mahkemede i.s.o.h.u.n.t 'a yani...ek . asagidadir..

Birleşmiş Milletler Mahkemesi'nden, ünlü torrent sitesi .I.s.o.h.u.n.t'a kötü haber geldi. Mahkemenin kesin kararıyla, site sahibi Garry Fung'unü tüm telif hakkı sahibi içeriklere olan erişimi engellemesi gerekiyor.

Ayrıca bu kararla, Fung'un yalnızca şu anda barındırdığı dosyaları engellemesi de yetmiyor. Aktif bir filtre barındırması da zorunlu hale geliyor. Bu filtrenin, olası kuşkulu içerikleri de tanımlayıp engelleyebilen, çok tutucu bir şekilde ayarlanması gerekiyor.

Bu istekler gerçekleştirilirse sitenin kapanma gibi bir durumu yok. Ancak Fung'un böyle bir filtreleme işlemini, siteyi tamamen terk etmeden yapması çok zor gibi görünüyor. Fung henüz ne yapacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Yani sonuc olarak bu dosyalari insanlarin paylaşimina sunan arkadaslarin hatasi...yani orda muzik olmaz ise indirebilecekmisin hayir, yada film olmazsa indirebilecekmisin yine hayir..kısacasi bana kalirsa bu sadece sitelerin sorumlulugunda...gerekiyorsa onlara ceza verilmeli kullanicilarin haklarina tecavuz edilmemeli...10 yaşindaki kardeşim indirmiş diyelim hapse mi aticaklar onu ? yada onun yuzunden beni mi? bu nesaçma adalet olur boyle? degilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 31 Ocak 2011; 14:17:24 >
  • quote:

Yani diyorsun ki Allah korusun böyle bir olay başınıza geldiğinde parayı ödemeyin gelen belgeyi dikkate almayın. Ancak benim aklımı karıştıran şey başına bu olay gelenlerin avukatlara gittiklerinde dava açılır daha fazla para öderseniz zaten ceza da alırsınız en iyisi ödeyin kurtulun bu parayı demesi. Sonuçta bu işle ilgili olduklarından herşeyi bilen kişiler bunlar. Bunların böyle söylemesi beni endişelendiriyor. Yani bi dava açıp kazanabilirlere çıkyor avukatların söyledikleri buraya yazı yazan arkadaşların söylemiyle.

hocam ben bu işi teknik yönü ile biliyorum meslekten dolayı.
    dediğim gibi sizin bu dosyayı indirdiğinizi mahkemede kanıtlamaları için ellerinde yeterli teknik veri yok. ben takip etmediğimden beri eğer Türkiyede kimin hangi dosyayı indirdiğinin kaydını tutan, her kullanıcının veri akışını takip eden bir kurum kurulmadı ise durum böyle.

yani bu şuna benzer, ben azureus programında film indirirken bağlı olduğum peer lerin bir görüntüsünü alıp atıyorum almanyadaki telekom şirketinden o ip nin o an kime ait olduğunu bulayım ve kapısına gidip seni tespit ettim para ver diyeyim. sorarım size benim elimdeki ss i delil sayıp hangi alman mahkemesi bu adamı suçlu sayar

mahkemede savunma basit aslında, bilgisayarın disklerini ve evdeki diğer kayıt ortamlarını tamamen yok ettikten sonra (kaçırma vs.) tertemiz bir diskle buyurun araştırın, kanıtlayın diyeceksiniz. sizin diskinizde o dosyayı ya da izini bulamadıktan sonra ve ellerinde bir kuruma ait "şu ip, şu tarihte, şu dosyayı, şu bilgisayardan indirmiştir" şeklinde bir rapor olmadığı sürece nasıl kanıtlayacaklar.

umarım başınıza gelmez fakat eğer gelirse kendiniz bir avukata danışın (ya da gelmeden danışın en temizi) çünkü internette bu tür konuların hep belli tarzlarda açılması, hep yeni üyeler tarafından açılması insanları korkutma kampanyasına benziyor biraz. yani avukata sordum böyle dedi, öde kurtul dedi vs. muhabbetleri gerçek olmayabilir. (burda konu açan arkadaşı tenzi ederim)

diğer forumlarda ben ödemedim sonrasında hiçbir kağıt falanda gelmedi diyen insanlarda okudum, bu adamların eli güçlü olsa dediğim gibi direk mahkemeye gider donuna kadar alırlar zaten kullanıcının. 380 tl ye tamah etmezler ki zaten o 380 tl yi ödeseniz bile adamlar haklarından vazgeçmiyorlar. yani parayı ödediğiniz günün ertesi size dava açsalar yine aynı savunmayı yapmak zorunda kalacaksınız.
  • ya yokmu bir avukat bu forumda? kaldiki dh sirketinin kendine ait avukatlarida var...onlar bir açiklama bulunsunlarda bari yada baska bir avbukat bilgisi olan bu konularda...biz kullnicilarida aydinlatsa biraz...dosya indirmeye korktum yahu
  • quote:

Adam ihbar ediyor işte, bu IP adresi benim koruduğum dosyayı çekti diye başvuruyor şirketin avukatı savcılığa. Savcılık TTNtten kayıtları istiyor, TTnette o ip'nin kimde olduğunu ve bağlantı süresince kayıtlarını yolluyor.

Bunu gayette yasal düzeneğe uydurmuşlar adamlar zaten, binlerce kişiye dayanaksız bir Alman asla dava açmaz. Bunu bir şekilde araştırmışlardır, zaten sanat eserleri mahkemesindende çatır çatır çıkıyor dosyalar.

Bildiğim kadarı ile 6 aylık logların tutulması standart uygulama. (bilişim suçlarına önlem olarak) Zaten bürokrasi derken süre 8-10 ay olmuş.

Almanyada herkes Rapid, Hotfile profesörü oldu bu adamlar yüzünden.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45433827 bu adresteki arkadaşlar 380 TL'yi ödeme karşılığında dava açılmayacağına dair taahütname alma konusunda anlaşmışlar. Tabii taahütname sadece o dosya ile ilgili.

arkadaşım ttnet neyin kaydını yolluyor? "şu ip numarası şu tarih ve saatler arasında şu kişiye aittir" kaydını mı (ki benim bildiğim bunun 6 aylık logları var evet) yoksa "şu ip numarası şu tarih ve saatlerde şu adresten şu veriyi indirdi" kaydını mı (ki benim bildiğim bunun kaydı tutulmuyor, tutulması da kanuni değil)

eğer bu loglar ilk bahsettiğim şekilde ise neyi ıspat eder? erişilen verinin içeriğini bilen bir kayıt olmadıktan sonra mahkeme bunun nasıl delil kabul eder? belki ben o ip ye sadece ping attım?

sonuçlanmış bir dava çıksın bakalım meydana kullanıcıyı mahkum eden.
    taahhüt olayını başka bir sitede okumuştum, büroyu aramış kağıt gelenlerden biri ve böyle bir taahhüt vermeyeceklerini söylemişler falan vs.

@Key

korkuya mahal yok, çok isterseniz peerblock programını kullanın bu çakalların iplerini falan engelliyor zaten size peer olarak bağlanamıyorlar. şuan 1 milyardan fazla engellenmiş ip var yanlış bilmiyorsam programın veritabanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 30 Ocak 2011; 14:28:55 >
  • quote:

quote:

hocam ben bu işi teknik yönü ile biliyorum meslekten dolayı.
    dediğim gibi sizin bu dosyayı indirdiğinizi mahkemede kanıtlamaları için ellerinde yeterli teknik veri yok. ben takip etmediğimden beri eğer Türkiyede kimin hangi dosyayı indirdiğinin kaydını tutan, her kullanıcının veri akışını takip eden bir kurum kurulmadı ise durum böyle.

yani bu şuna benzer, ben azureus programında film indirirken bağlı olduğum peer lerin bir görüntüsünü alıp atıyorum almanyadaki telekom şirketinden o ip nin o an kime ait olduğunu bulayım ve kapısına gidip seni tespit ettim para ver diyeyim. sorarım size benim elimdeki ss i delil sayıp hangi alman mahkemesi bu adamı suçlu sayar

mahkemede savunma basit aslında, bilgisayarın disklerini ve evdeki diğer kayıt ortamlarını tamamen yok ettikten sonra (kaçırma vs.) tertemiz bir diskle buyurun araştırın, kanıtlayın diyeceksiniz. sizin diskinizde o dosyayı ya da izini bulamadıktan sonra ve ellerinde bir kuruma ait "şu ip, şu tarihte, şu dosyayı, şu bilgisayardan indirmiştir" şeklinde bir rapor olmadığı sürece nasıl kanıtlayacaklar.

umarım başınıza gelmez fakat eğer gelirse kendiniz bir avukata danışın (ya da gelmeden danışın en temizi) çünkü internette bu tür konuların hep belli tarzlarda açılması, hep yeni üyeler tarafından açılması insanları korkutma kampanyasına benziyor biraz. yani avukata sordum böyle dedi, öde kurtul dedi vs. muhabbetleri gerçek olmayabilir. (burda konu açan arkadaşı tenzi ederim)

diğer forumlarda ben ödemedim sonrasında hiçbir kağıt falanda gelmedi diyen insanlarda okudum, bu adamların eli güçlü olsa dediğim gibi direk mahkemeye gider donuna kadar alırlar zaten kullanıcının. 380 tl ye tamah etmezler ki zaten o 380 tl yi ödeseniz bile adamlar haklarından vazgeçmiyorlar. yani parayı ödediğiniz günün ertesi size dava açsalar yine aynı savunmayı yapmak zorunda kalacaksınız.

Zaten Türkiye'de böyle bir yasanın olmamasının yanında bu kişilerin yaptıkları eylemlerin çakışık olması benim aklımı karıştırıyor. Sizi mahkemeye veririm diyorlar ancak suç kapsamında olmayan hiçbir eylem işlendiği zaman suç olarak nitelendirilemiyor diye biliyorum. Yani bize Türkiyede dava açıp kazanmaları imkansız gibi görünüyor şuan. Ayrıca hardiskleri arayıp o belgeyi mi bulmaları gerekiyor yoksa ona benzer belgeler bulduklarında da yine suçlu konumuna düşebiliyor musunuz? Başta bana da korkutma kampanyası gibi geliyordu ancak 7000 kişiye gönderilmiş ödemiş birçoğu diye yazılar okuyunca tırsmaya başladım ne yalan söyleyeyim.
  • quote:

Zaten Türkiye'de böyle bir yasanın olmamasının yanında bu kişilerin yaptıkları eylemlerin çakışık olması benim aklımı karıştırıyor. Sizi mahkemeye veririm diyorlar ancak suç kapsamında olmayan hiçbir eylem işlendiği zaman suç olarak nitelendirilemiyor diye biliyorum. Yani bize Türkiyede dava açıp kazanmaları imkansız gibi görünüyor şuan. Ayrıca hardiskleri arayıp o belgeyi mi bulmaları gerekiyor yoksa ona benzer belgeler bulduklarında da yine suçlu konumuna düşebiliyor musunuz? Başta bana da korkutma kampanyası gibi geliyordu ancak 7000 kişiye gönderilmiş ödemiş birçoğu diye yazılar okuyunca tırsmaya başladım ne yalan söyleyeyim.

bu kısım işin hukuki boyutu, pek bilgim yok fakat mantıken iddia ettikleri dosyaları bulmaları şart olmalı hak iddia edebilmeleri için. çünkü sadece o dosyaların telif hakları kendilerine ait, diğer dosyalar için bir şey iddia edemezler. diğer korsan dosyalar için hak sahiplerinin size dava açmış olması gerekir sanırım.

yalnız şunu unutmayın bir dosyayı silseniz bile kayıt ortamlarında (hdd, flash disk vs.) izi kalır ve teknik yöntemlerle bir zamanlar orada olduğu ispat edilebilir. bana böyle bir mahkeme kararı vs. gelse kullandığım bütün diskleri ortadan kaldırır, tertemiz içine hiç mp3 değmemiş bir disk takar ve pardus kurarım
  • Bırakın telif hakkı olan oyun müzikleri, çocuk pornosu indirenlere bile bilgisayarlarına mahkeme kararıyla el konulmadan ve hdd'leri incelenmeden ceza verilemezken kim size müzik-film için "ip numarası size ait, ben sana ceza kesiyorum" diyebilir?

Nokta.
  • quote:

quote:

bu kısım işin hukuki boyutu, pek bilgim yok fakat mantıken iddia ettikleri dosyaları bulmaları şart olmalı hak iddia edebilmeleri için. çünkü sadece o dosyaların telif hakları kendilerine ait, diğer dosyalar için bir şey iddia edemezler. diğer korsan dosyalar için hak sahiplerinin size dava açmış olması gerekir sanırım.

yalnız şunu unutmayın bir dosyayı silseniz bile kayıt ortamlarında (hdd, flash disk vs.) izi kalır ve teknik yöntemlerle bir zamanlar orada olduğu ispat edilebilir. bana böyle bir mahkeme kararı vs. gelse kullandığım bütün diskleri ortadan kaldırır, tertemiz içine hiç mp3 değmemiş bir disk takar ve pardus kurarım

En temizi tabiki de Peki o izi ortadan kaldıracak bir program vs yok mudur ki. Hardisk almak vardı kafamda ama onu yedeklemek için kullacaktım bu iş ortaya çıkınca yeni gelene mi kursam sistemi diye düşünmeye başladım.. Zaten album film indirmiyorum torrnetten ama yine de adamı temkinli olmaya zorluyor bu yaşananlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cypon -- 30 Ocak 2011; 14:40:14 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.