Şimdi Ara

DİKKAT VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE 60.MADDE! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
9
Favori
20.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mezuna kalanlar problem yok ayrıca bilkent şöyle bir şeyde yapıyor yükseköğretim den mezun diyor yani kazanıp sınava tekrar giren varsa üniversite bitirmeden bilkent yine burs veriyor , hiç bir kuruma daha önce yerlestirilmediysen tüm üniversitelerin %100 bursundan faydalanabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçmalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cax10

Atıyorum %50 girdik bilkente ama başka okulu bırakıp geldim burs vermiyorlar mı 50 geçerli mi yoksa
    Başka okulu bitirip, diplomanı alıp sonra tekrar okumak için Bilkent'e geldiysen alamıyorsun %100 bursu da %50 bursu da.

Başka okulu yarıda bırakıp, tekrar sınava girerek ÖSYM aracılığı ile yerleşerek geldiysen her türlü bursu alabilirsin.

Üniversiteler arası geçiş yaparak geliyorsan durum karışık bir sürü senaryo var, bu durumdaysan yönetmeliğe bakmanı tavsiye ederim. Bilkent için geçerli yazdıklarım, diğer üniversiteler hakkında bilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikigai

Bursluluktan yararlanamama koşulları
    MADDE 24- (1) TOBB ETÜ öğrencileri, TOBB ETÜ’den ayrılmış veya ilişiği kesilmiş olanlar
    ve dört yıllık üniversite mezunu olanlar TOBB ETÜ’deki burslu kontenjanlara yerleşseler dahi sadece
    ücretli statüde kayıt yaptırabilirler.

Özellerdeki bu ücretsiz eğitim düşmanlığının amacı nedir anlayabilmiş değilim, hayır yani kontenjan sayısı da belli. Mevzuatlar arasında bulması bile zor durumu.
    Yine en dürüst ve açık Bilkent davranmış. İnsanın gözüne soka soka burs vermem diyor
    Bencede gereksiz ve mantıksız bir koşul ben Tobb okurken sınava gireceğim diyelim Türkiye 1. si olacağım ve yine Tobb seçmek istiyorum üstüne ücret isteyecekler

Aslında şu olabilir bazı uyanıklar 4. sınıfa kadar burs alıp mezun olunca tekrar başka bölüme burslu girip okulu sömürmeye devam edebilir muhtemelen bunu engellemek için koymuşlardır bu maddeleri

• Daha önceden bir üniversiteye %75 yerleşmiştim fakat kayıt olmaya gittiğimde yerini beğenmedim ve ertesi sene de puan yarıya indi. Bu sene tercih yaptım ve kayıtta 60. maddeyi gördüm. Bahçeşehir Üniversitesini şimdi aradığımda bir problem olmadığını belirtti. APPLY BAU da sıkıntı var mı diye sordum onda da olmadığını belirtti.
  • hedefid H kullanıcısına yanıt
    Sırf dil öğrenmek için yazılanları engellemek amaçlanıyor bence

Hazırlık okuyup okulu bırakan sayısı çok olursa

Düşük puanla alan bölümlerden bölümde insan kalmayacak

Bu öğrenciler yüzünden burslu kontenjanını da doldurmuş olacak

O yüzden bu kuralı mantıklı buluyorum

• gokberk4321 G kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam o zaman sıkıntı yok müsterih olabilirim

• İrisEymen kullanıcısına yanıt
    Benimde listemde 75 burslu aydin vardi. Bir temsilcinin sozune ne kadar guvenilir bilmiyorum acikcasi

• Kesin Bilgi: Bilkent,Sehir,Ibn Haldun üniversite terkini sorun etmiyor kazanan her türlü bursu alır

• itüden terkim sabancıya tam burslu yerleşirsem sayılmaz mı bilgisi olan var mı bilgi bulamadım aradım cevap bulamadım.
  • Dangerwrestling D kullanıcısına yanıt
    Hocam o kizda yetkili birine sordu oyle cevap verdi zaten . Ogrencinin gecmisine bakmiyormusuz biz dedi . Bende 2 tane tam burslu var bilmiyorum artik umarim yanlislik olmaz .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedefid

Bilkent, Koç ve Tobb tam burslu girseniz bile kabul etmiyor haberiniz olsun. Bilgi, Bahçeşehir ve Kadir Has kabul ediyor. ( bizzat gidip yetkili birimlerle görüştüm.)

Seray Abla (edafosakademik) kendisine de bildirdim :)
    Koç öyle de Bilkent’i bilemedim. 60. madde kesin olarak kabul etmez değil, etmeyebilir diyor. Kabul etmemenin ölçütlerini se okullar belirliyor.

Mesela Koç’ta dediğiniz gibi. Ama Bilkent’in sitesinden alıntılarsak şöyle diyor:

Tam Burs’a hak kazanmak için gerekli şartlar şunlardır:

– Bilkent Üniversitesi’ne merkezi yerleştirme sonucunda “Burslu” kontenjanlardan yerleştirilmiş olmak

– Daha önce bir üniversiteden lisans derecesi ile mezun olmamış olmak

– Geçmiş yıllarda Bilkent Üniversitesi’nde herhangi bir lisans programına yerleştirilmemiş olmak

• yarı burslu veya 25 burs sıkıntı mı fsm ve medipolde .
  • Bilkent %50 terk birisi tekrar sınava girip Koç %100'ü kazanırsa giremeyecek mi yani tam anlamadığım için örnek verdim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mitolojiden Biri

Bilkent %50 terk birisi tekrar sınava girip Koç %100'ü kazanırsa giremeyecek mi yani tam anlamadığım için örnek verdim?
    Evet giremez

• quote:

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

Sırf dil öğrenmek için yazılanları engellemek amaçlanıyor bence

Hazırlık okuyup okulu bırakan sayısı çok olursa

Düşük puanla alan bölümlerden bölümde insan kalmayacak

Bu öğrenciler yüzünden burslu kontenjanını da doldurmuş olacak

O yüzden bu kuralı mantıklı buluyorum
    TOBB kabul ediyor hocam Tobb'daki şart Bilkent'in aynısı ''Daha önce TOBB Üniversitesini bırakanlar veya Üniversite mezunları yararlanamaz.''

Hazırlık konusuna gelince haklısınız sırf yabancı dil öğrenmek ve kurslara para vermemek için Üniversite kazananları duydum.
  • IAbuzerI kullanıcısına yanıt
    Selam, daha önce başka üniversiteyi yarım bırakıp sabancıyı tam burslu kazanıp, tam burslu okuyan arkadaşlarım var. Bir sıkıntı olmamış onlar açısından. Ancak güncel bilgi için bence Sabancının öğrenci kaynaklarını arayın ya da email atın. Bence %99.9 sıkıntı çıkmaz, sadece emin olmak için sorun derim :)

• tazefasulye34 T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam öyle bi sıkıntı yokmuş

• böyle bişey varsa sıçtım okul hayatım kaydı
  • Bir yükseköğretim programından mezun olan öğrenciler YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde burslardan veya indirimlerden yararlanamaz.(atılım)

arkadaşlar ben mezun olmadım fakat 2. sınıfım okulu bırakacam bu burstan yararlanabilirim değil mi

cevap pls pls pls pls
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.