Şimdi Ara

Diksiyon için kitap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın zamanda üniversite sınavına girdim ve büyük ihtimal ile hukuk fakültesi kazanacağım.
    Aslında hayatın her anı bana lazım olan güzel konuşma bu sefer hayatı bir önem arzediyor.
    Diksiyonumu geliştirmek için kitap tavsiyesi veya başka bir tavsiyesi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

Not: hızlı konuşuyorum ve bazen R harfini düzgün söyleyemiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Türk Dili mezunuydum ve bunu Formasyon veren hocalardan Türkçe Öğretmenliği profesörüne sormuştum. Bana kitap- kaynak almak yerine ağzına kalem al bol bol konuşma alıştırması yap demişti. Yani kalemi ısırarak konuştuğunda hem dudak hareketlerin belli bir düzene oturur, hem de diksiyona etkisi olur demişti. Tabii bunu yaparak sesli roman oku demişti bana.

Belki size de bir faydası olur hocam.
  • Ben de daha once duymuştum bunu. Uygulayacağım denemekte fayda var. Zira çok hızlı konuşuyorum. Ama ben daha çok işin sırrını ögrenmek istiyorum. Mesela tonlama, duraklama ve tane tane konuşma.

• Youtubeda da bununla ilgili kanallara bak kitap yerine

• İstanbul da yaşıyorsanız ismekte diksiyon kursuna katılabilirsiniz.

Diksiyon konuşmayla alakalı bir durum olduğu için kitap tavsiyesi önermiyorum. İzleyeceğiniz bir haber programında spikerin nasıl konuştuğuna bakarak da öğrenebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir kitabı dışından okumak geliştirir bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap önerisi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.