Şimdi Ara

Dil öğrenirken tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben python abaküsle başladım dil öğrenmeye ilk dilim bu benim, 16. bölümü bitirdim kitapta yaklaşık 150 sayfa falan.. İnternetten araştırdım biraz mantığını öğrenin yazmış herkes ben bu kitaba başlarken de o amaçla başladım evet anlaya anlaya deneye deneye gidiyorum ancak tam oturmuyor yani 1 ay sonra tekrar açıp bakmam lazım mantığını anlasam da yanlış bir yol mu çiziyorum her gün 1 bölüm bitiriyorum deneye deneye 1-2 saatimi veriyorum, yoksa sonuna kadar öğrenmek için günlerce tek bölüm üstünde durmalımıyım?

• Python öğrenme ve kullanma acısından cok ideal dil değil. Şu linke bak: Python_sucks_because Pyhton'un neden s*çtığını anlatıyor :)
    Tabi ki o listeden kurtulabilen dil yok gibi, her dilin eksikleri var. Listede Groovy'nin olmaması dikkat çekici, yani Groovy öğrensen belki öyle her ay anı konuya tekrar bakmak gerekmeyecekti, kim bilir .=)
  • Kitap bittiyse bir projeye başlayın. Zaten karşınıza çıkan engelleri aşarken her şey terli yerine oturur...
  • NafirKeyh kullanıcısına yanıt
    Henüz bitmedi bitirince nasıl bir proje yapmalıyım örnek verebilir misiniz?
  • Sahibinden gibi popüler bir sitede yeni yayınlanan kiralık ev ilanlarını tarayıp (Scrapy gibi Python veya benzeri paket ile) kriterlerine uymayanları eleyip, kriterlerine uyanları Slack gibi bir sohbet ortamına "bu ev nasıldır, değerlnedirir misiniz" gibi metin ile gönderecek, tüm bu işlemleri bir döngü içinde yapacak şekilde sunucu bilgisayarından çalıştıracak bir Python uygulaması yapılabilir.

Veya: Kazasız , temiz kullanılmış Seat Leon araç bakıyorsun diyelim, Sahibinden'deki tüm Seat Leon ilanlarını yine Web Scraping le tarayıp hepsinin tüm verilerini varsa plaka ve şasi no'ları da manuel olarak sonradan ekleyebileceğin bir otomobil sicil veritabanı oluşturarak, araçlardan hangisini alabileceğini hangisi hangisi kazalı olduğu halde kazasız gösterilmiş, sigorta veritabanından önceki sahipler kayıtlarına bakarak hangisinin km'si düşürülmüş olma şüphesi var, vs bilgileri ortaya cıkarmaya yardımcı bir uygulama da yapılabilir. Hatta bu uygulama Internete açılarak başka herkesin takip yapabilmesi ve bir ceşit wiki gibi araçla ilg bilgileri aracı bilen tanıyan başkalarının da düzenlemesi böylelikle cok daha sosyal ve geniş çaplı uygulama yapılabilir.

• Anladım bitirdiğim zaman deneyeceğim yapabilirsem ne mutlu elimden geleni yapıcam
  • Hocam problemlere karşı çözüm üretmedikçe tam olarak oturmuyor istedğiniz kadar örnek yapın.
  • Evet doğru diyorsunuz
  • BaySkill kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi proje önermişsinde arkadaş bana işin biraz başında geldi python öğrenirken birde html xpath öğrenmesi lazım daha basit projeyle başla mesala hesap makinesi ama bilimsel hesap makinesi tam olarak çalışacak arayüzde tkinter yapar hem arayüz çalışmış olur basit gelmiş olabilir ama emin ol bilimsel hesap makinesi yeni başlayanı zorlar sonra web crawler işine girersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WHITE_Wolf -- 8 Eylül 2016; 13:44:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezber yapma , acele etme, mantıgını anla , kendi kendine varyasyonlar dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.