Şimdi Ara

Türkiyede İngilizce Dil Kurslarında Dil Öğrenilir mi Gerçekten?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevremde gördüğüm bazı kişiler dil kurslarına paralar verdiler. Kurları ilerlettiler ama kayda değer bir değişim yaşadıklarını düşünmüyorlar. Yani Bu dil işi illa yurtdışında mı olmak zorunda. Aramızda sadece ülke içinde dil kursuna (wall street, american culture, british town) gidip konuşabilecek düzeye gelen arkadaşlar varmı?
    Evet biliyorum bu kişide biter fakat insanların yaşadıklarını da öğrenmek istiyorum.

• Eğer günde en az 2 saat ayırabilecek durumdaysan evde çok daha iyi öğrenirsin. Kurslar bana göre para tuzağından başka bir şey değil, çok yakınım dolandırıldı kurslar tarafından. Genelleme yapmayı istemem fakat ücretsiz veya çok küçük bir meblaya dili evinde ve daha etkili, daha sağlam öğrenmek varken neden yüklü para verip öğrenmek için eziyet çekesiniz? İnternet çok geniş bir kaynak, hele ki İngilizce'den söz ediyorsak milyonlarca kaynak var internette.
  • Konu sajibi bu adamı dinle. Adam gibi ing kursu uok yürkiye de tömer falan fa hikaye.

Ha alm, fra, isp öğrenceksen tabi kursa git derim o ayrı.

İngi evde daha iyi öğrenirsin. Salak gibi kaydoldum pişmanım ben 2 ayda bir şey öğrenmedim. Üstünd telaffuzum bozuldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişiden kişiye değişir bu durum, ben kursa gidiyorum ilk kur bitti şimdilik memnum tabi işten gelince her akşam kitap okumaya vb. şeyler yapmaya gayret gösteriyorum
  • Kurs sana dil öğretmez, yol gösterir sen kendin öğrenirsin. Bi disiplin sağlar düzen sağlar. Eğer kurs öğretseydi kursa gidip sadece ders dinleyip hiç çalışmadan öğrenebilirdin. Bazıları var kendim düzenliyim disiplinliyim evde çalışır hallederim diyor hallediyorda.

Ygs-lysde öyleydi mesela, bazı adama dershane 10 test ödev veriyor çözmüyor. Bazısıda dershaneye gitmiyor evde 20 test çözüyor sınavı kazanıyor. Keramet kurslarda değil. (internette tonla ingilizce kaynağı olduğunu varsayarak konuştum.)

Şahsen çok disiplinsiz bi insanım. Paramın boşa gitmeyeceğini düşündüğüm bi kurs bulursam yazılmayı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi görüşüm: İnsanın İngilizce öğrenmek için 1 yılı İngilizce için ayırmak gerekir. Benim arkadaşlarımdan gidenler üniversiteye gidiyor, işe gidiyor. Hafta sonu gördüğü 10 saat ingilizceyle hafta içi komple boş geçerek bu dil öğrenilmez. Gramer filan öğrenilir ama ne kulak açılır ne konuşma becerisi gelişir. Gramer filan öğrenmek işin en basit kısmı. 20 30 liraya aldığın bir gramer kitabıyla bile grameri anlatırsın. Hiçbir kurs sana daha fazla gramer öğretmez. İngilzce öğrenmek için hazırlık iyi bir fırsattır. Fakat bu da ösym sınavından sonra olduğu için herkes tatil gözüyle bakıyor. Koskoca yıl boşa gidiyor.
  • öğrenilmez

Bu tür kurslar para tuzağıdır. Normalde 1 yılda öğrenebileceğin dili bilmem kaç tane kura bölerek 3 senede öğretirler, onu da ne derecede öğrettikleri meçhul.

Çoğu kursun anadili İngilizce olmayan hocası vardır, dili doğru düzgün öğrenemezsin zaten.

Dil öğrenmek için yapılabilecek tek şey yurt dışında yaşamak. Ha hiçbir şekilde öğrenilmez demiyorum. Türkiye'de de öğrenirsin, fakat hiçbir zaman sular seller gibi konuşamazsın.

Ne kadar öğreneceğin ne kadar geliştireceğin tamamen sana kalmış şeyler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • headshotçı kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bahsettiğiniz 3 okuldan 2sinde uzun sürelerce NATİVE English Teacher olarak çalıştım ve bir öğretmen olarak diyebilirimki güvenilir ve isimli kurslarda tabiki İngilizce veya başka bir yabancı dil öğrenebilirsiniz,
    özelliklede yabancı hocalarla çalışma fırsatıda yakalarsanız. Fakat tabiki diğerlerinin belirttiği gibi öğrencinin kesinlikle kurs dışında kendi eğitimine katlkıda bulunması gerekiyor (İngilizce okuyarak, film/tv
    izleyerek, kelime dağarcığını attırarak, vs.).
    Konuşmaya gelince, eğer yurtdışına çıkmayacaksanız, burada kursta veya sosyal çevrenizde veya özel öğretmenlerle Pratik yapmanız kesinlikle gerekmektedir. Kendi başınıza telaffuzunuz üzerinde İngilizce
    dinleyerek çalışabilirsiniz.
    Özel İngilizce derslerini tercih etmek en avantajlısı, çünkü birebir, size özel bir eğitim alma şansı yakalayıp, kendi eksikleriniz ve ihtiyaçlarınız üzerinde çalışabilirsiniz. Hem grup özel dersleri (mesela 3-4 kişi)
    daha uygun fıyatlara oluyor.

Bilgilerinize,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YES-Özelders -- 27 Haziran 2016; 18:40:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

Çevremde gördüğüm bazı kişiler dil kurslarına paralar verdiler. Kurları ilerlettiler ama kayda değer bir değişim yaşadıklarını düşünmüyorlar. Yani Bu dil işi illa yurtdışında mı olmak zorunda. Aramızda sadece ülke içinde dil kursuna (wall street, american culture, british town) gidip konuşabilecek düzeye gelen arkadaşlar varmı?
    Evet biliyorum bu iş kişide biter fakat insanların yaşadıklarını da öğrenmek istiyorum.
    quote:

Orijinalden alinti: headshotçi

Çevremde gördügüm bazi kisiler dil kurslarina paralar verdiler. Kurlari ilerlettiler ama kayda deger bir degisim yasadiklarini düsünmüyorlar. Yani Bu dil isi illa yurtdisinda mi olmak zorunda. Aramizda sadece ülke içinde dil kursuna (wall street, american culture, british town) gidip konusabilecek düzeye gelen arkadaslar varmi?
    Evet biliyorum bu is kiside biter fakat insanlarin yasadiklarini da ögrenmek istiyorum.

İng öğretmenliği okuyorum kendi çabalarımla öğrendim. Hazırlık sınıfında ydsden 83 aldım. İlk yaptığım 4000 kadar fiil ezberlemek oldu. Sonra tenseleri aklıma kazıdım. Sonrada yabancı dizilerle ilerlettim. Steamden mikrofon ilke her akşam oyun oynarken yabancılarla saatlerce konuşuyorum anlaşamadığım herhangi birşey olmadı. Herşey sende bitiyor gayretli ve verimli çalış hergün çalış

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.