Şimdi Ara

Rusça ve Çince bilmenin iş hayatında katkısı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazılarına göre Çince gereksiz. Bazılarına göre Rusça ve Çince gereksiz. Onlara göre tüm dünya ticaretinde İngilizce yeterli oluyormuş.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce yıllarca emek harcayıp öğrenmeye değer mi? Bize ne gibi katkıları olur? Yani Çince bildik diye Amerika'da Çin'de vs iş bulma şansımız artar mı?

• Orama goma burama go

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı
  • Denizcilikte bizim ülkede en çok tercih edilen dil Rusça. Onun haricinde çok fazla karşılıklı yatırım olduğundan dolayı Rusça işine yarayabilir.
    Çince'den ziyade doğu dilleri arasından Korece daha çok revaçta. Sırf Korece konuşabildiği için Hyundai'a giren ve iyi paralar alan vasıfsız bir tanıdığım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

Denizcilikte bizim ülkede en çok tercih edilen dil Rusça. Onun haricinde çok fazla karşılıklı yatırım olduğundan dolayı Rusça işine yarayabilir.
    Çince'den ziyade doğu dilleri arasından Korece daha çok revaçta. Sırf Korece konuşabildiği için Hyundai'a giren ve iyi paralar alan vasıfsız bir tanıdığım var.

Korece bir tek şiba demeyi biliyorum q:EWQ:
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

Denizcilikte bizim ülkede en çok tercih edilen dil Rusça. Onun haricinde çok fazla karşılıklı yatırım olduğundan dolayı Rusça işine yarayabilir.

Korede vasıfsız Korece bilenler yok mu hocam senin tanıdığı niye almışlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rusça bence daha iyi olur öğrenmekte bence asya dillerinden daha kolay dışardan öyle gözüküyor yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeyimVarKi?

rusça bence daha iyi olur öğrenmekte bence asya dillerinden daha kolay dışardan öyle gözüküyor yani

Bende öyle düşünüyorum Rusça daha basit gibi. Zaten Çince'de öğreneceğim dersem 1 sene Çin'e dil eğitimine gitmeyi düşünüyorum. Türkiye'de iyi bir şekilde öğrenileceğini sanmıyorum.
  • Çoğu iş alanı için gereksiz ekstra dil öğrenmek... Şöyle diyeyim, bu işsizlik şartları içerisinde öyle bir firma bulacaksınız ki öğrendiğiniz dilde uluslarla iş yapan ve iletişim-ilgili pozisyon için sizin gibi bir eleman arayacak ancak o zaman faydası olur. Avrupa ülkelerinin hepsiyle ingilizce iletişim kurabilirsin, anca Rusya-Uzak Doğu-Arap ülkeleriyle ingilizcede sorun yaşarsın onlarla da iş yapan sınırlı zaten. Rusçayı Azeriler veya Balkan göçmenleri falan iyi biliyor, Rusça bilen adam çok yani. Arapça olabilir ama adamlarda ticaret denen şey yok arapça bilen de çok bu arada. Artık seçmece uzak doğu ülkeleri kalıyor geriye Çin vs. gibi belki oradan ekmek yenir olsa olsa...
  • rusça ve çince harici yabancı dillerin artık bir önemi yok.ispanyolca Fransızca vs öğrenmek baya aptallıktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cleveland Cavaliers

rusça ve çince harici yabancı dillerin artık bir önemi yok.ispanyolca Fransızca vs öğrenmek baya aptallıktır

Bende biraz öyle düşünüyorum açıkcası. Mesela İtalyanca çok hoşuma gidiyor ama ne bileyim hobi için öğrenilir ancak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.