Şimdi Ara

DİL sıralaması nasıl hesaplanacak (güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
2
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dilci arkadaşlar bu yıl hesabınızı yaparken sıralamanızdan 3k çıkarın. Bulduğunuz sayıyı bu yığınsalda>>>https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/GENEL/2017OSYSKBPUANKITAP/B3.1.-22062018.pdf Dil1 sıralamasında bulun. Bu sıralamanın karşısındaki puanı da 2018 yığınsalında puan olarak bulup karşısındaki sıralamyı alın.
    Dediğim 3k çıkarma işlemini iki yığınsal tablosunda birbirine benzeyen yığılmalar olan 10-15k aralığında olanlar yapsın. 5-7k arasındakiler 2k, 7-10k arasındakiler 2,5k, 15k-25k arasındakiler 5-6k, 25k-30k arasındakiler 6,5k, 30k-35k arasında olanlar 7-8k çıkararak, 35-45k arasındakiler ise 9k çıkararak işleme başlasın.

Örnek: Bu yıl dilde 12k olan kişiyi alalım. 3k silince 9k kalıyor. 9k 2017 yığınsal tabloda DİL1 puanı olarak 369 puana denk geliyor. 369 puanın 2018 yığınsal tablosundaki karşılığı 8477 sıra. Başka görüşlere de açığım. Eğitimciler ve rehberlikçiler birbiriyle tutarsız açıklamalar yapıyorlar. Kendi göbeğimizi kendimiz keselim bence.

Edit: Arkadaşlar buradaki hesaplamalar benim tahminim sadece. Kimseye boş umut satmak istemem. Benim yaptığım hesaplamalara göre Sadık hoca gibi bir katsayı vermek saçma geliyor. Belirli sıralara göre bu katsayı değiştiği için böyle bir yöntem bulmaya çalıştım. Tabi geçen yıla göre bu yıl çok daha fazla sayısalcının önümüzde olmasını hesaba kattım. Çünkü TYT büyük fark yaratmış dilde. Özellikle TYT matematiğin dile etkisi muazzam. Türkçe ve sosyalin etkisi ise geçen yıla göre çok düşürülmüş. Bu sebeple sanırım ki geçen yıl dil sınavına giren sayısı 85-90bin iken bu yıl 100bini geçmiş.

Edit2: Arkadaşlar yaptığım hesaba göre tahminlerim çok iyimse gözükebilir ilk başta. Dili75-5 yapan ama TYT'si sıradan bir dilci gibi olan insanlar 7000 sıralamada kaldı. Bu durum önümüzde ciddi sayıda bir sayısalcı olduğunu gösteriyor.

Edit3: Salim Ünsal ve Yök atlasın yapımcısı sıralama kılavuzu yayımlamışlar ama bence dil sıralamalarında çok kötümserler. Bakalım yılların deneyimli tercih uzmanları mı tutturacak yoksa benim yaptığım hesap mı?
    http://www.salimunsal.com/dosya/mytercih_lisans_simulasyonu.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiöğrenci -- 3 Ağustos 2018; 1:51:0 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiöğrenci -- 3 Ağustos 2018; 2:55:28 >
  • eskiöğrenci E kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskiöğrenci -- 3 Ağustos 2018; 2:56:12 >
  • 2018 yığınsalını nereden bulacağım ? Dil - 3 göre hesapladım 21800 sıram vardı 424 puan diyor. Ama 2018 yığınsalını bilmiyorum.

sonradan yazdığına göre 428 puan geliyor ama 2018 e dönüştürmeyi halen anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anomaly -- 2 Ağustos 2018; 19:40:41 >
  • 2018 linkler misin bro deniyim
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    Troyn kullanıcısına yanıt
    https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/ondeg_yks_rapor_31072018.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whisper242 -- 2 Ağustos 2018; 19:42:52 >
  • hocam bu 2017 yi anlamadım 440 alan adama 1k diyor geçen sene 440 yerleştirme 5600. sıraya denk geldi şunu anlatsana bana kullanamadım

edit : şimdi anladım hocam bu sadece yerleşenleri sıralıyor sıradaki herkesi değil. 440 daki adam dilciler arasında 1k ama sınava girenler arasında 5600 yani. ama 2018 için normal sıralar var.

edit 2 : üstteki editim yanlış ben bunu yapamadım olm bana yapsana sıralamam 7318 kendimi 11k da buldum çıldırcam daş nlwdşlenawşelşl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troyn -- 2 Ağustos 2018; 19:51:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DİL SIRALAMALARI ŞAKA MI?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Troyn kullanıcısına yanıt
    Yığınsal tabloları kullanırken 2017 ve 2018 yıllarında 500 puandan başlayan yığınsalları kullanın. Birinde ham diğerinde yerleştirme yığınsallarını kullanırsanız olmaz. Sıralamanızı söylerseniz tahmini bir hesap yaparım size de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troyn

hocam bu 2017 yi anlamadım 440 alan adama 1k diyor geçen sene 440 yerleştirme 5600. sıraya denk geldi şunu anlatsana bana kullanamadım

edit : şimdi anladım hocam bu sadece yerleşenleri sıralıyor sıradaki herkesi değil. 440 daki adam dilciler arasında 1k ama sınava girenler arasında 5600 yani. ama 2018 için normal sıralar var.

edit 2 : üstteki editim yanlış ben bunu yapamadım olm bana yapsana sıralamam 7318 kendimi 11k da buldum çıldırcam daş nlwdşlenawşelşl
    bende kendim 6900 da buldum hesaplamadık saçmaladık biz :D
    2018 sıralaman 7138 ise bu yılın 3945 sıralamasına denk geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskiöğrenci

2018 sıralaman 7138 ise bu yılın 3945 sıralamasına denk geliyor.
    7318 yazmıştım hocam onu bi 4000 yapalım
  • quote:

Yığınsal tabloları kullanırken 2017 ve 2018 yıllarında 500 puandan başlayan yığınsalları kullanın. Birinde ham diğerinde yerleştirme yığınsallarını kullanırsanız olmaz. Sıralamanızı söylerseniz tahmini bir hesap yaparım size de.
    2018 21800 geçen sene de girmiştim 19400 gelmişti dil 3 te
  • eskiöğrenci E kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım pardon. Doğrusu 2018 sıralaman 7138 ise geçen 3945 sıralamasına denk geliyor.
    Bu yılın 21800 sıralaması geçen yılın 15372. sırasına denk geliyor.
  • quote:

Bu yılın 21800 sıralaması geçen yılın 15372. sırasına denk geliyor.
    İnşallah tahminin tutar tam istediğim sıralama buydu.
  • quote:

Yanlış yazmışım pardon. Doğrusu 2018 sıralaman 7138 ise geçen 3945 sıralamasına denk geliyor.
    anladım onu sıkıntı yok hocam ilk sıralar için biraz iyimser sanki ama yine bazı "rehberlikçi"lerden çok daha iyi çalışmalarının devamını bekliyorum
    7318 olarak bakmıştım ama yazarken yanlışlıkla 7138 yazmışım. 3945 veya 4000 diyelim :) O civarlarda olacağını tahmin ediyorum.
    Hocam tercih aralığınızı geniş tutun derim ben. Mesela siz 2k'dan alan okullardan başlayın tercih yapmaya. Bu yıl sürprizler olabilir. Bu arada ilk sıralarda iyimser olmamın sebebi Dil puanı hesaplanırken matematiğin ve Fen'in ağırlıklarının artırılması ancak türkçe, sosyal ve dilin ağırlığının azaltılması. Bu yüzden sayısalcılar ilk sıraları tamamen almış durumdalar. Hatta TYT'den iyi matematik yapıp dili de yapan TM'ciler bile ilk sıralara yerleştiler. Yani bu yıl önümüzde çok fazla mf'ci var.
    Hocam tercih aralığınızı geniş tutun. Bu yıl önümüzde çok fazla mfci ve tmci var. Umut tacirliği yapmak istemem ama tercihlerde istediklerimize ulaşacağız gibi gözüküyor.
  • Vay be ben 1500 olunca aslında ilk 1000de miyim vuhu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.