Şimdi Ara

DİLİMİZİ KORUYALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Herkese saygılarımı sunuyorum. Burayı yeni keşfettim. Herkesi kutluyor başarılar diliyorum.

Sizlere bir site tanıtmak istiyorum. Türk dili, edebiyatı ve kültürü içerikli bir site. Sitenin adı dilimiz.com (DİLİMİZİ KORUYALIM). İki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm yukarıda saydığım içeriklerin yer aldığı bilimsel verilerden oluşmaktadır. İkinci bölüm ise yine bu konularla ilgili yazışmalık (yazışma-tartışma ortamı)'tan oluşmaktadır. Günden güne yozlaştırılmaya çalışılan dilimize sahip çıkmak için herkesin üstüne düşeni yapacağı kanısındayım.

Saygılarımla

Tahsin MELAN

• Hoşgeldin tahMEL

Dilimiz için olan hassasiyetin için kutluyorum.

Tdk'nın bir faaliyetinide hatırlatmak isterim

"Dağarcığınıza Her Gün İki Söz" adlı bir e-posta grubu var, her gün e-posta adresine, "Türkçe Sözlük'ten Sözler ve Yabancı Kelimelere Karşılıklar" abşlığı altında bilgilendirme yapılıyor.

Tavsiye ederim, çoğu zamanda gündemde olan kelimelere yönelik güzel bir falaiyet
  • evet bende tebrik ediyorum , ama bence bu yayınlar çok cılızca,eğer yabancı dil istilasından kurtulmak istiyorsak,dilimize yeni Türkçe kelimeler kazandırmalıyız .Bence Türk dili buna müsait çünkü sondan eklemeli,tabii birde şu var oturgaçlı götürgeç tipi uydurmaca işlerde yapmamalıyız ikinci olarak Türkçeyi bilim dili haline getirmeliyiz bu şekilde gerçek özgürlüğe ve dünya üzerinde hakımız olan yerlere gelebiliriz.

tabii bu şekilde bir çalışma yapılamadığı için hala ülkemizde hukuk ,anayasa kanunnameler ,ders kitapları gibi alanlar Arapça istilası altında ,çünkü Türkçe karşılıkları yok piyasada

üçüncü olarak yazdığım yazılar ve nikimde başta olmak üzere bir çok yabancı kelimelerle dolu kısaca

tebrik,istila,kelime,müsait,tabii,,gerçek,dünya,hak,hala,hukuk,kanunname
    ,ders,kitap,piyasa,nick,

başka söze karar yok herhalde

• Çok tebrik ederim arkadaşım. Bu konuyla ilgilenenler Oktay Sinanoğlu'nun kitaplarını okusunlar baya bilgi edinirler. Ama TDK'ya pek güvenim yok açıkcası.
  • Bu işte üstad "Prof. Dr. Sinanoğlu"

http://sinanoglu.net/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmerina -- 25 Mart 2005, 7:47:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Niçin varız?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.