|
Dimensity 9400, saat hızı başına performansta Snapdragon 8 Gen 4'ü geçebilir
-
-
Rekabet iyidir destekliyoruz.
-
Pil tüketiminde de :D ... Anlayana ;) ...
-
tam tersini anladım ben. saat hızını ne kadar yükseltirsen o kadar ısınma ve pil tüketimi görürsün. saat hınızı düşük tutacaklar ki hız başı performans yüksek olsun. bunu da ya çekirdek sayısını arttırarak yada verimli çekirdeklerle yapabilirler.
-
Pil tüketiminde performans demek az tüketerek yüksek performans demektir. Verimlilik...
Bir de hepsi için önemli olan sürdürülebilir olmak.
Anlık neticeler kandırmacadır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu işlemcinin bütün performans çekirdeklerini overclock yapıp fanlı gaming telefonlarına taksalar ya Nasıl olur ama ?
-
Dimensity 8300 ultra çipsetli poco X6 pro kullanıyorum performans sadece saat hızı değil veya o test uygulamaları değil benim telefondan daha az ghzde telefonlar daha iyi grafik ve performans alabiliyorlar birde geliştiricilerin çipsetinize özel geliştirmeleri gerek oyunları uygulamaları
-
D9400 konfigürasyonu:
1 Cortex X925
3 Cortex X4
4 Cortex A7, A725?
D9400 ün ARMv9 ile geleceği düşünülürse SME nin aktif gelip skorlara katkı sağlayabileceği ihtimal, üstüne birde N3E üzerine üretilecekmiş.
D9300, 2200 puan alabiliyor, N4P üzerine, ARMv9 olmasına rağmen SME yoktu
ARM a göre Cortex X925 3.8 GHz kullanırsa Apple A17 Pro (2900 puan) yu geçiyor (3100~? tahmin) daha fazla watt kullanır ve optimizesi iyi yapılırsa (3400~ tahmin) alıyor
D9400 de Cortex X925 in 3.4 GHz de denendiği söz konusu eğer telefonlara yüksek mah ve iyi bir soğutma konulursa belki saat hızı yükselir ve verimlilik konusunda pek sorun kalmaz, ama zaten tekli çekirdek için yapılabilecek bir gelişim bu, çoklu çekirdekte A17 P u geçecektir
ama 8G4 ü geçer mi? pek olası gelmiyor. 8G4 ün özelleştirilmiş çekirdekleri var, tabi ARMV8 ile geleceği için SME aktif olmayacak, ama N3E üzerine üretilecek, 4.26 GHz olması bekleniyor, X Elite in mobil jenerasyonu yani bir neni 2. jenerasyon
2 Phoenix-L
4 Phoenix-M
X Elite, N4P üzerine Linux de 3230 puan alıyor, 2. jenerasyonun geliştirmeler içerdiği ve N3E üzerine olacağı düşünülürse ki Windows ta bile 3000 puan alabiliyor
Muhtemelen 3200+ puan alabilir, tabi iki işlemcinin de ne kadar watt tüketeceği biraz endişe verici.
A18 Pro da 3500-3600 e yakın puan alacak
bahse değer hususlar
X925 1 adet 3MB L2 Cache
8G4 2 adet 12MB L2 Cache
A17 Pro 2 adet 16MB L2 Cache
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X