Şimdi Ara

Din mi? Bilim mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Onlar hâlâ Kur'ân'i geregi gibi düsünüp anlamaya çalismazlar mi? Eger o Allah'tan baskasi tarafindan indirilmis olsaydi mutlaka onda birçok çeliskiler bulurlardi

işte kardeşim araplar yazsaydı çelşiki olurdu sen daha bir ayetle baş edemedin. sen bana çelişki göster ben kaybedeyim ama gösteremezsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasifmert

benim demek istediğim insan eli değdikten sonra hiçbir inanç saf değildir.

benim okuduğum kitaplar acama hz. muhammed'in getirdiği allahın gönderdiği kitaplar mı.

Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. hicr 9.

hala çeviri bekliyorum. ve sen çevirmiyorsun çünkü biliyorsunki bu ufacık cümle bile 5-10 değişik şekilde tercüme edilir.

ve bu kimseyi sahtekar yapmaz.
  • ben nasıl arzu edersem siz buradasınız gibi bir şey. benim ingilizcem pek iyi değildir.

kim yazdı peki araplar yazmadıysa ciltli bir şekilde inmediya kuran-ı kerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alisagir

Onlar hâlâ Kur'ân'i geregi gibi düsünüp anlamaya çalismazlar mi? Eger o Allah'tan baskasi tarafindan indirilmis olsaydi mutlaka onda birçok çeliskiler bulurlardi

işte kardeşim araplar yazsaydı çelşiki olurdu sen daha bir ayetle baş edemedin. sen bana çelişki göster ben kaybedeyim ama gösteremezsin.

ben allahtan başka bir kişinin indirdiğini söylemedim zaten.yazdıklarımı saptırma.
    ben sadece bu güne kadar birilerinin değişiklik yaptığını veya yapmadığını ispatlayabilirmisin dedim.
  • ayeti gösterdik o ayet senin gibi iddiada bulunanlara Allah'ın cevabıdır. bende onu diyorum araplar müdahale edemedi. eğer etseydi çelişkiler olurdu.

madem bukadar titizsin bilim adamlarının yazdıklarına nasıl güveniyorsun onları birnin değişmediği ne malum.

bak senin başka biryerde yazın var stephan hawkingle ilgili bir iddiasından vazgeçti falan diye olay ortada. bu inanmak layık olmak meselesi. mesela avatarındaki adamı sen tanıyormusun. hiç gördünmü, hiç görmediğin adama nasıl güveniyorsun ya yalancının biriye inanmak ispatla ilgili değildir sana sabahtan beri onu anlatmaya çalışıyorum.
  • bilim somut verilerden yola çıkar ve bunlardan çıkarımlar yapar
    bu açıdan tabiki özellikle bilimsel konularda bilime baş vurulması gerekir

kur'an'ın gerçekliği ispat edilemez mesela
    sadece insanlar onu gerçek sayar
  • quote:

quote:

peki bana dinin insan aklının tezahürü olmadığını ıspatlayabilirmisin.

Hâlâ Kur'an'ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı NİSA 82.Ayet

işte ispatı

çelişki sana göre olmayabilir ama çoğuna göre var. zaten çelişki olmasaydı şu anda müslüman olmayan tek insan bile kalmazdı. ömrünün büyük bir kısmını kuranı inceleyerek geçiren turan dursun'un sırf bu çelişkiler yüzünden ateist olduğunu biliyoruz.
    bence en iyisi komik anarşist hüseyin üzmez gibi yaklaşın bu konuya "kuran dünya düz dese bile ben kurana inanırım."

• quote:

Orjinalden alıntı: tapdk

quote:

quote:

peki bana dinin insan aklının tezahürü olmadığını ıspatlayabilirmisin.

Hâlâ Kur'an'ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı NİSA 82.Ayet

işte ispatı

çelişki sana göre olmayabilir ama çoğuna göre var. zaten çelişki olmasaydı şu anda müslüman olmayan tek insan bile kalmazdı. ömrünün büyük bir kısmını kuranı inceleyerek geçiren turan dursun'un sırf bu çelişkiler yüzünden ateist olduğunu biliyoruz.
    bence en iyisi komik anarşist hüseyin üzmez gibi yaklaşın bu konuya "kuran dünya düz dese bile ben kurana inanırım."

harika bir örnekmiş

• "dinsiz ilim kör,ilimsiz din de topaldır"*

ikisi birbirine zıtmış gibi anlamak için ya dini bilmemek yada ilimden nasipsiz olmak lazım......

*alıntıdır
  • kardeşim ispat edin öyle ise ne konuşuyorsunuz ispata davet eden Allah ben değilim.
    ne yani Allah kuranı indirdi diye içinde çelişki yok diye herkesin iman edeceğinimi sandınız.

Eğer kendisiyle dağların yürütüldüğü, yerin parçalandığı veya ölülerin konuşturulduğu bir Kur’an olsaydı (yine bu Kur’an olurdu). Hayır, emrin tümü Allah’ındır. İman edenler hâlâ anlamadılar mı ki, eğer Allah dilemiş olsaydı, insanların tümünü hidayete erdirmiş olurdu. İnkâr edenler, Allah’ın va’di gelinceye kadar, yaptıkları dolayısıyla ya başlarına çetin bir bela çatacak veya yurtlarının yakınına inecek. Şüphesiz Allah, verdiği sözden dönmez. (Veya miadını şaşırmaz.) (Ra’d Suresi, 31)

sabahtan beri söylüyorum iman ispatla ilgili değildir. inanç başka birşeydir nasip yani haketme meselesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: driver

"dinsiz ilim kör,ilimsiz din de topaldır"*

*alıntıdır

einsteine aittir.

İslam hayatın kendisidir onun içine ilimde girer eğlencede fikirde eylemde söylemde girer.
  • Arkadaşlar Zaten bilimde ispat edilen çoğu şey kuran-ı kerim de geçiyor o yüzden bu kadar uzatmaya gerek yok birde ben ateistleri anlamıyorum İnsan nasıl inançsız yaşarki sen Allahın varlığını birliğini nasıl inkar edersinki etrafında bu kadar örnek varken...
    Not: Son sözlerimi üstüne alınan arkadaşlar olursa ben sadece ateistlere yazdım
  • quote:

quote:

*alıntıdır

einsteine aittir.

İslam hayatın kendisidir onun içine ilimde girer eğlencede fikirde eylemde söylemde girer.

söze katıldığını söylemiş fakat konu başından bu yana tam tersini düşünüyor gibi yazmışsın....
    bilimsel teorilerden yada bilimin bir kısım medya(erbakandan) tarafından yorumlanmasından,onu dinin rakibi gibi lanse etmişsin.
    burada birçok arkadaşımız bilimin gerçekleri ile objectif değerlendirme yapar,ahanda DİN YANLIŞMIŞ gibi bir sonuca ulaşıldığını,o ufka gitmeye çalışıldığını genelde hissetmiş değilim.
    belkide farkında değilsindir,usluba dikkat........
    gelen cevaplar da o yönde olduğundan kısır döngüye kapı aralayabilirsin...
    naçizane

• quote:

quote:

quote:

*alıntıdır

einsteine aittir.

söze katıldığını söylemiş fakat konu başından bu yana tam tersini düşünüyor gibi yazmışsın....
    bilimsel teorilerden yada bilimin bir kısım medya(erbakandan) tarafından yorumlanmasından,onu dinin rakibi gibi lanse etmişsin.
    burada birçok arkadaşımız bilimin gerçekleri ile objectif değerlendirme yapar,ahanda DİN YANLIŞMIŞ gibi bir sonuca ulaşıldığını,o ufka gitmeye çalışıldığını genelde hissetmiş değilim.
    naçizane

yok canım abicim dikkatli okursanız ben birinci dereceden bilgi kaynağı ne olması gerektiğinden bahsetmişim. dikkat ederseniz bana karşı duranlar islamın bozulduğundan bahsedenler. ben islamın bozulmadığından bunun imkansız olduğundan bu dinin sahibi Allah'ın sözlerinin ilimle çelişmeyip bilakis kaynaklık edeceğine Allah'ın sözlerinde hata olmayıp ebediyyen değişmeyip baki kalacağından ancak bilim insan ürünü olup hatalı olabileceğinden bahsederek bilimin değişkenliğine değinmişim. evet başlık itici bilim mi din mi derken ayırmış gibi görünebilirim. ama şunu belirtmek isterim bilim mutlak bilgi değildir. bilim e göredir yani ahmete göre mehmete göre einsteine göre hawkinge göredir bugün doğtu dediğiniz yarın yanlış çıkabilir ama kuran öyle değil kesin doğrudur. bu nedenle bilimle islamın çatıştığı yerde bilim kesin yanlıştır.

yani bugün bilim ölümden sonra hayatın yok olduğunu ispatlarsa biz kuranda hatamı var diyeceğiz. elbette hayır.

çünkü bilim insanın sınırlı aklıyla oluşur ama kuran herşeyi bilen Allah'ın kelamıdır.

düne kadar bilim iki paralel doğru kesişmez diyordu ama bugün bilim iki paralel doğru sonsuzda kesişir diyor işte bilim budur. benim demek istediğim bu. aslında ilim çözümdür ama yanlış ama doğru fakat islam kesin doğrular bütünüdür. asla değişmeyen asla yanılmayan.

müslümanlar ilme teşvik edilir kuranda ama nasıl

oku yaratan rabbinin adıyla. Alak 1

içinde hiç şüphe bulunmayan şu kitap müttakiler için (doğruyu yanlıştan ayıran)yol göstericidir Bakara 2

• quote:

soru şu bilginin birinci dereceden kaynağı Din(İslam) mi? Bilim mi?

arkadaşlar dinle bilim çelişir demiyorum bazen çelişir diyorum bu ara hangisine bakılmalı islama mı ispatlanmış (e göre) bilimemi soruma dikkat edin lütfen.

quote:

soru şu bilginin birinci dereceden kaynağı Din(İslam) mi? Bilim mi?
  • Din neden Bilim'in önünü kessin ki ikisi arasında bir tercih yapmak zorunda kalalım?

Din olmadan Bilim olmuyor mu?Ya da Bilim ahlaksızlık mı da din bilime karşı gelsin?

Arkadaşlar Bilim ve Din ciddi konular, lütfen AMD mi? Intel mi?, PES mi? Fifa mı? gibi geyiklerle bir tutmayalım.
  • Din'le bilim çoğu zaman karşı karşıya gelmez,birini seçmek için bence diğerinden vazgeçmek gerekmez kesinlikle,ancak bilginin ana kaynağının bilim olduğunu düşünüyorum...
  • İslam ilime en büyük değer veren dinlerden biridir... İslam inancı olursa zaten ilim gelir
    biri gerçek biri sanal dogma gibi bi ayrım yapılamaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

İslam ilime en büyük değer veren dinlerden biridir... İslam inancı olursa zaten ilim gelir
    biri gerçek biri sanal dogma gibi bi ayrım yapılamaz.

peki neden müslüman tanınmış bir bilim adamı veya adamları yok.senin dediğin gibi olsaydı israil yoktu şu anda.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

*alıntıdır

einsteine aittir.

naçizane

yok canım abicim dikkatli okursanız ben birinci dereceden bilgi kaynağı ne olması gerektiğinden bahsetmişim. dikkat ederseniz bana karşı duranlar islamın bozulduğundan bahsedenlerben islamın bozulmadığından bunun imkansız olduğundan bu dinin sahibi Allah'ın sözlerinin ilimle çelişmeyip bilakis kaynaklık edeceğine Allah'ın sözlerinde hata olmayıp ebediyyen değişmeyip baki kalacağından ancak bilim insan ürünü olup hatalı olabileceğinden bahsederek bilimin değişkenliğine değinmişim. evet başlık itici bilim mi din mi derken ayırmış gibi görünebilirim. ama şunu belirtmek isterim bilim mutlak bilgi değildir. bilim e göredir yani ahmete göre mehmete göre einsteine göre hawkinge göredir bugün doğtu dediğiniz yarın yanlış çıkabilir ama kuran öyle değil kesin doğrudur. bu nedenle bilimle islamın çatıştığı yerde bilim kesin yanlıştır.

yani bugün bilim ölümden sonra hayatın yok olduğunu ispatlarsa biz kuranda hatamı var diyeceğiz. elbette hayır.

çünkü bilim insanın sınırlı aklıyla oluşur ama kuran herşeyi bilen Allah'ın kelamıdır.

düne kadar bilim iki paralel doğru kesişmez diyordu ama bugün bilim iki paralel doğru sonsuzda kesişir diyor işte bilim budur. benim demek istediğim bu. aslında ilim çözümdür ama yanlış ama doğru fakat islam kesin doğrular bütünüdür. asla değişmeyen asla yanılmayan.

müslümanlar ilme teşvik edilir kuranda ama nasıl

oku yaratan rabbinin adıyla. Alak 1

içinde hiç şüphe bulunmayan şu kitap müttakiler için (doğruyu yanlıştan ayıran)yol göstericidir Bakara 2

böyle saptırılmış düşüncelerle biryere geleceğinizi sanıyorsunuz.kuran-ı kerimi virgülüne kadar okuyan sizler.benim yazdığım yazının ne anlatmak istediğini bile anlamıyorsunuz.yada anlamak istemiyorsunuz.sonrada bizi dinsiz imansız görüyorsunuz.

artık benim yapacak birşeyim yok sen at gözlüklerini çıkarmadıktan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasifmert -- 4 Kasım 2006; 10:00:35 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.