Şimdi Ara

Din üzerinden para kazanmak, çıkar sağlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

quote:

quote:

Din sömürüsü her toplumda olur.Din,çoğunluk tarafından kutsal kabul edilir ve insanın sonsuz yaşama isteğini besler.Bazı fırsatçılar da bundan yararlanıp kutsal kabul edilen herhangi bir kavramı kendi lehine kullanabilir.Bunun etik olmadığı çok belli bir şeydir.Laik bir devletle bunun önüne geçilmeye çalışılır.Ama onunla dahi önlenemez.İnsan yapısı kendi çıkarları için her yolu mübah sayar.Bunun sonucunda ne olur? Din,yarardan çok zarar veren bir sistem haline gelir.

Tamtersine

Dinsizliktir
    Toplumsal ahlaki ve ekonomik cokusun sebebi...

Alakaya maydanoz. Japonya çökmüş müdür? İsviçre ve Baltık ülkeleri çökmüş müdür? Bu ülkeler nüfusun ciddi kesimini dinsizlerin oluşturduğu ülkeler.Ama Afganistan'a,Pakistan'a,İran'a baktığımızda durumun hiç de iç açıcı olmadığını görüyoruz.Bunu söylediğimizde de İsrail'in,masonları işi deyip geçiştiriyorsunuz.

Hala ahlakın din tarafından belirlendiğini sanıyorsunuz.Dinlerden önce ahlak yok muydu? Hele hele ekonomiyle alakasını çözemedim.

ben size güzelce anlatayım.

Ekonominin temeli faiz üzerine kuruludur. Sistemden faizi çekersen sistem çalışmaz.

Şuan refah yaşan devletler faiz sayesinde insanlarına refah sunmaktadır.

ezilen daha çok ezilmektedir.

anlayabildiniz mi? Dinde faiz haramdır. Ama maalesef ekonomik buhran yaşayan devletler sömürülmektedir. ırak neden sürünüyor, neden altın bakımından dünyanın en zengin toprakları afrika sömürülüyor?

sömürü sadece fiziksel "çökme" değil, ek olarak borcun ana parasından büyük hale gelmiş faizlerdir.

ayrıca ahlak kısmına gelirsek

dinlerden önce derken ilk insan Hz. Adem dahilinde din vardı. Din hep vardı. Hep yalanlandı. Her Peygamber e iftira atıldı. Din hep aynı şekilde aynı doğruları ile vardı.

size sormadan şunuda belirtmek isterim.

Dünya genelinde ana para olarak USD ele alacak olursak, USA merkez bankası devlet kuruluşu değil özel şirkettir. Merkez bankası para bastığı zaman Amerika devletine borç para vermiş olur. Borcun karşılığını faiz olarak geri alır. Olmayan birşeyi basıp karşılığında faiz havadan gelir? anladınız mı? bunun karşılığı diğer devletere de aynı şekilde "faiz" yükü olarak geri gelir.

amerika kendi vatandaşını da borçlandırdığı gibi..diğer ülke insanlarını da borçlandırır. fakat diğer fiziksel çökme sömürü devam ettiği için çindeki insan 1 gün boyunca 3 dolara çalışırken ortalama avrupa ülkesinde yüksek avrolar olmasının ana sebebidir.

Bahsettiğiniz şey emperyalizm.Yoksa faizi başlatanlar dinsizler falan değil.Binlerce yıldır var olan bir şey.Emperyalizmi de dinsizliğe bağlamanız çok mantıksızca bir olay.Dünyadaki emperyalist ülkelerin başını ABD,İngiltere,Fransa çeker.ABD zaten genel olarak çok muhafazakar bir ülkedir ve Irak'ı katleden Bush'un ne kadar dindar bir insan olduğunu bilirsiniz zaten.İngiltere ve Fransa şu anda çok dindar olmasa da çok değil 100-200 yıl önce haçlıların başını çekiyordu.Eğer dinden örnek verecek olursak.Pekala İslam ülkeleri faizsiz yaşıyor ve neden vatandaşlarına bir şey sunamıyor? Nedeni çok basit.İslam ülkelerinin en baştan beri ekonomisi savaş ganimetlerine dayanıyor.Savaşta başarısız olduğun zaman ekonomi de çökmeye başlıyor.Bunu Osmanlı Devletinde de gördük biz.Üretim hatsafada değil zaten.Şu anda cihat yapamadıkları için İslam ülkeleri kendini toparlamaktan aciz.Bir tek ellerinde petrol ve doğalgaz var.O da bitince ne yapacaklarını merak ediyorum.

Siz ilk insanı gördünüz mü? Ya da görmeyi boş verin Adem hakkında elle tutulur bir kanıt var mı? İnançlarınızı mutlak gerçeklermiş gibi sunmaktan vazgeçin,sonra ahlakı konuşalım.

size basit bir alışverişten bahsettim. merkez bankası ve ABD. bu tüm dünyayı etkiliyor dalga dalga. Şuan dünya üzerinde yaşayıp bu ticaretin içine girip faiz sistemi dışında bir sistem yapmanız olanaksız. yani şu tümceniz boşa gitmiş oluyor

"Pekala İslam ülkeleri faizsiz yaşıyor ve neden vatandaşlarına bir şey sunamıyor? "

bakın ben bir islam ülkesinin amerika nın ırağa girip daha sonra petrolü ingiltere gibi bir devlet ile paylaştığını görmedim.

siz gördünüz mü?

bahsettiğiniz devletler bazı şeylerin aracı oluyorlar. din adına görünüyorlar sadece ama orada görülmesi gereken resim başka. din derken sadece islam ı konuşmak gerekir. Çunku islam son ve resmi dindir. ayrıntıya girmeyelim. Bush veya başka bir fransızın dini islamiyet değilse

bu din değildir. bozulmuş sapkınlığa uğramış bir inanıştır. kötü örnek olmaz. İyi örnek olur her zaman.

ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri adı üstünde EMİRLİKtir üzerinde fazla konuşmaya lüzüm yoktur. En zenginleri amerikalar da ingiltere dedirler...

Hz. Adem konusuna gelecek olursak İnanmak için illaki görmek mi gerekiyor? siz sadece gördüklerinize mi inanıyorsunuz? Kumandaya basıyorsunuz Tv açılıyor ne yani aradaki ışını görmediğimiz için o ışını yok mu sayacağız?

En eski Kuran müze de sergileniyor. orada ne yazıyor? örnek vereyim demir elementinin dünya dışından dünya ya indirildiğini yazıyor. Bilim bunu daha yeni sayılacak bir zamanda doğrulamış durumda. 1400 yıl önce yazılmış olan daha günümüz şartlarında doğrulanan bir bilginin teyidi oluyor...

demiri yazan ilk insanı da yazmış Sn. Canis Majoris

bence üzerine kafa yormaya değer. Size tavsiyem en azından bir okuyun.

• İslam ülkelerinin ben kimseyle paylaştığını görmedim.Elde ettikleri ganimetleri askerlerine dağıtıp,beşte birini de devlete ayırıp askerlik mesleğini ve cihadı sevdirmeye çalışırlar.Eğer şu anda İslam ülkeleri yeterince güçlü olsaydı emin olun bir hedef belirleyip (tabi bu hedef başka dinden olmak koşuluyla) orayı dini yayma bahanesiyle ele geçirip o ülkenin zenginliklerini tekellerine geçirirlerdi.Ama şu anda yapamıyorlar.Neden? Çünkü onlardan daha güçlüler var.Dünya ekonomisini elinde tutan devletler var.

Bakın yine kendi açınızdan konuşuyorsunuz.Sadece kendi inancınızı din diye sayıyorsunuz.Dünyada 2 milyar 200 milyon hristiyan nüfus var.Yani müslüman nüfustan yaklaşık 600 milyon kişi fazla.Siz bu insanların dinini,inancını yok sayamazsınız.Onların da inancına göre sizin dininiz yanlıştır.Ama sonuçta dindir.

Evet,benim bir şeye inanmam için algılamam veya en azından keşfedildiğini bilmem gerekir.Kanıtları olması gerekir.Bugün u.v ışınları keşfedilmeseydi,kanıtlanmasaydı ben o ışınların olduğuna inanmazdım.Tıpkı eskiden Dünya'nın Güneş etrafında döndüğüne inanılmaması gibi.Ama sonra ne oldu bu olay kanıtlandı ve insanlar inanmaya başladılar.Ama Adem meselesi kanıtlanılacak bir şey değildir.Siz en eski insan fosilini bulsanız bile buna Adem diyemezsiniz.

Demir mucizesi nedir mesela? Demiri indirdik demesi midir? Dünya'nın oluşumu demirle birlikte mi olmuştur yoksa demir Dünya'nın oluşumundan sonra mı Dünya'ya inmiştir?

• quote:

İslam ülkelerinin ben kimseyle paylaştığını görmedim.Elde ettikleri ganimetleri askerlerine dağıtıp,beşte birini de devlete ayırıp askerlik mesleğini ve cihadı sevdirmeye çalışırlar.Eğer şu anda İslam ülkeleri yeterince güçlü olsaydı emin olun bir hedef belirleyip (tabi bu hedef başka dinden olmak koşuluyla) orayı dini yayma bahanesiyle ele geçirip o ülkenin zenginliklerini tekellerine geçirirlerdi.Ama şu anda yapamıyorlar.Neden? Çünkü onlardan daha güçlüler var.Dünya ekonomisini elinde tutan devletler var.

Bakın yine kendi açınızdan konuşuyorsunuz.Sadece kendi inancınızı din diye sayıyorsunuz.Dünyada 2 milyar 200 milyon hristiyan nüfus var.Yani müslüman nüfustan yaklaşık 600 milyon kişi fazla.Siz bu insanların dinini,inancını yok sayamazsınız.Onların da inancına göre sizin dininiz yanlıştır.Ama sonuçta dindir.

Evet,benim bir şeye inanmam için algılamam veya en azından keşfedildiğini bilmem gerekir.Kanıtları olması gerekir.Bugün u.v ışınları keşfedilmeseydi,kanıtlanmasaydı ben o ışınların olduğuna inanmazdım.Tıpkı eskiden Dünya'nın Güneş etrafında döndüğüne inanılmaması gibi.Ama sonra ne oldu bu olay kanıtlandı ve insanlar inanmaya başladılar.Ama Adem meselesi kanıtlanılacak bir şey değildir.Siz en eski insan fosilini bulsanız bile buna Adem diyemezsiniz.

Demir mucizesi nedir mesela? Demiri indirdik demesi midir? Dünya'nın oluşumu demirle birlikte mi olmuştur yoksa demir Dünya'nın oluşumundan sonra mı Dünya'ya inmiştir?

islam ülkesinin paylaştığını göremezsiniz. böyle bir barbarlık islam da yoktur. sizin tabirinizle ganimetler için savaşmamıştır islam devletleri. bu böyle olsaydı şu şöyle olsaydıyı konuşmak gereksiz. biz olanı konuşalım. bakın açıkça ifade edilen şeyler var demir gibi..
    bu mucize değildir. Sadece demiri ben örnek verdim bu örnekleri belki 100 lercesini verebiliriz. siz demişsiniz ki ;

"Dünyada 2 milyar 200 milyon hristiyan nüfus var.Yani müslüman nüfustan yaklaşık 600 milyon kişi fazla" evet zaten bu da Kuran da açıkça yazmaktadır ki İNANMAYANLARIn sayısı İNANANLARIN sayısından fazladır.

biz kendi dünyamızdan bakmıyoruz olaylara...

Yahudilere Hz. İsa nın geleceğini haber verilmiş

Hristiyanlara Hz: Muhammed in geleceği haber verilmiş,

Hz. Muhammed geldikten sonra son din olduğu ve başka Peygamber ve din gelmeyeceği açık açık yazılmış.

ama şimdi siz sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz derseniz hata etmiş olursunuz.

• O işi yapanların da, onlara inananların da allah cezasını versin.
    Aklım fikrim almıyor..
  • Papa, Vatikan Bankasi'nin baskanidir.
    Ayetullah Ali Hamaney, 95 milyar dolarlik Setad devlet sirketinin baskanidir.

Seriatle yonetilen Suudi Arabistan'in krali, ayni zamanda ulkenin en zengin insanidir. Ayni zamanda, dunyanin en zengin insanlarindan biridir. Kendisi, ulkede fetvalari cikaran komisyon uyelerini secer.

Brunei Sultani, ayni zamanda ulkenin en zengin adamidir ve uzun sure dunyanin en zengin adami olarak kalmistir. Sultan ayni zamanda dini otoritedir.

Isin icinde Ortadogu dinleri varsa, dini liderler herzaman devletin ve paranin da yonetimini ele gecirmeye calismislardir. Aralarindaki savaslarin nedeni de budur. Bu uclemeden bir tanesi bile bir digerindeyse, "Hacli Seferi" ya da "Gaza" zamani gelmis demektir.

Tarih her aniyla buna ornek olacak olaylarla doludur ve bu dini mucadelelerde olen dini lider neredeyse hic yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Papa, Vatikan Bankasi'nin baskanidir.
    Ayetullah Ali Hamaney, 95 milyar dolarlik Setad devlet sirketinin baskanidir.

Seriatle yonetilen Suudi Arabistan'in krali, ayni zamanda ulkenin en zengin insanidir. Ayni zamanda, dunyanin en zengin insanlarindan biridir. Kendisi, ulkede fetvalari cikaran komisyon uyelerini secer.

Brunei Sultani, ayni zamanda ulkenin en zengin adamidir ve uzun sure dunyanin en zengin adami olarak kalmistir. Sultan ayni zamanda dini otoritedir.

Isin icinde Ortadogu dinleri varsa, dini liderler herzaman devletin ve paranin da yonetimini ele gecirmeye calismislardir. Aralarindaki savaslarin nedeni de budur. Bu uclemeden bir tanesi bile bir digerindeyse, "Hacli Seferi" ya da "Gaza" zamani gelmis demektir.

Tarih her aniyla buna ornek olacak olaylarla doludur ve bu dini mucadelelerde olen dini lider neredeyse hic yoktur.

suudi arab. fakir insna varmı adamlarda su daha paahalı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

Dini yaşamakla , dini kullanmak arasındaki farkı herkes ayırt edemiyor mu? Yoksa sadece çok az bir kesin mi bunların farkına varabilecek hürriyette?

Olayin temeline inelim biz
    Bu bir alisveris degildir.
    Fakat
    Sevdigi icin inanan vardir
    Inanmak zorunda oldugu icin inanan vardir

Yani
    Cehenneme gitmemek icin kurallara uyan vardir
    Severek yaptigi icin cennete gidecek olan vardir

Kim boyle
    Kim soyle bunu ayirmak size bana dusmez

Sizin bahsettiginiz durumda

Ticaret= para vs

Amaç mi ? Arac mi?

Iste yukarida yazdigima doner bu

Kimisinin amaci...
    Kimisinin araci...
    Onemli olan niyettir

Kafanız fena halde karışık görülüyor. Emperyalizm faizcilik sizin savunduğunuz ve desteklediğiniz düşünce akımının bel kemiğidir. Dinimizle de taban tabana zıttır. İslam sosyalist bir dindir yapı olarak...

• Dinlerden soğumamın başlıca sebeplerinden biridir .
  • Kullanilmayan yer varmi din birde irk namertler birde 3. Konjuktor olarak parayi cikardilar kapitalizmi yani

• pruvap kullanıcısına yanıt
    sen benim ne dediğimi anlamamış ve yanlış gelmişsin.
  • din tanrı ile kul arasındadır.
    Gerisi misyonerdir.
    Tüccardır.

• Dünyanın en önemli iki sömürge aracı;

1.Din

2.Milliyetçilik

Son olarak "sLm sağcılar .s .s"
  • Cukkk konuya, @dinvebilim, bu gece çıkan en son Egemen Bağış bakara- makara kasetini izlemelisiniz!
  • quote:

bunun ayrımını kim yapiyor ?

birinin dini kullanarak para kazandığını nasıl belirliyorsunuz?

bu dini kullanarak para kazanmak mıdır?

Bakara-makara durumlarına bakarak bir "ayrım" yapabilir miyiz hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaiMei

quote:

bunun ayrımını kim yapiyor ?

birinin dini kullanarak para kazandığını nasıl belirliyorsunuz?

bu dini kullanarak para kazanmak mıdır?

Bakara-makara durumlarına bakarak bir "ayrım" yapabilir miyiz hocam?

hayır önce çarşaflılara rozet takıp sonra çarşaf yırtmak dır.
  • Haramdır, günahdır...

Benzer bir durum dinsizlik içinde geçerlidir.. Ateizm adı altında , insanlar kandırılıp , provoke edilebilir ve kazanç sağlanabilir.

Bu sadece din ile alakalı bir durum değildir. İnsanları aldatmanın, inançlarını veya inançsızlıklarını sömürmenin her türlüsü yanlıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WushuMaster

Dünyanın en önemli iki sömürge aracı;

1.Din

2.Milliyetçilik

Son olarak "sLm sağcılar .s .s"

yorumuna destek veriyorum. din ilk önce merak duyulan konulara cevap olsun diye uydurulmuş... nerden geldik gibisinde... sonra din toplumu şekillendirmek için kullanışmış...en sonunda yozlaşıp çıkar ilişkisine bürünmüş ve cehalete sebep olmuş... sonra dinler bozulunca etkisini kırmak için milliyetçilik dalgası yükseltilmiş... daha sonra milliyetcililk toplum mühendisliği için kullanılmış... en sonunda milliyetçilik de yozlaşmış.. kişisel çıkar için kullanılmaya başlamış , toplumu düşünmekten alıkoymaya başlamış ... son derece bilimsel bir acıklama oldu benimki neyse özet olarak din ve milliyetçilik artık yaradan cok zarar veriyor insanlığa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Haramdır, günahdır...

Benzer bir durum dinsizlik içinde geçerlidir.. Ateizm adı altında , insanlar kandırılıp , provoke edilebilir ve kazanç sağlanabilir.

Bu sadece din ile alakalı bir durum değildir. İnsanları aldatmanın, inançlarını veya inançsızlıklarını sömürmenin her türlüsü yanlıştır.

Oyle mi ?

Iddianizi destekleyebilecek ornekler verebilir misiniz ? Kimmis o '' Kafalanabilecek '' Ateistler ?
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Ben değilim, dini inancım çok sağlamdır!
  • Ahm3tt A kullanıcısına yanıt
    sırf ideolojik kaygılarınız dolayısıyla "evet dini kullanarak çıkar sağlamanın her türlüsü yanlıştır" diyemeyecek haldesiniz. nedense şaşırmadım.
    lafı "bunun ayrımını kim yapıyor" diyerek dolandırmaya ne gerek var?
    bugün bakara-makara zihniyetiyle yeşil sermaye furyasından nemalananların ayrımını yapmak güç olmasa gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.