Şimdi Ara

Din üzerinden para kazanmak, çıkar sağlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hashus1099

sırf ideolojik kaygılarınız dolayısıyla "evet dini kullanarak çıkar sağlamanın her türlüsü yanlıştır" diyemeyecek haldesiniz. nedense şaşırmadım.
    lafı "bunun ayrımını kim yapıyor" diyerek dolandırmaya ne gerek var?
    bugün bakara-makara zihniyetiyle yeşil sermaye furyasından nemalananların ayrımını yapmak güç olmasa gerek.

Kusura bakmada
    Dogru yanlisi
    Aptali akilliyi ayirt edebiliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Siyasi partilerin laiklik elden gidiyor, şeriat gelecek diye tahrik edip sokağa döktüğü grupların içerisinde seçebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

sırf ideolojik kaygılarınız dolayısıyla "evet dini kullanarak çıkar sağlamanın her türlüsü yanlıştır" diyemeyecek haldesiniz. nedense şaşırmadım.
    lafı "bunun ayrımını kim yapıyor" diyerek dolandırmaya ne gerek var?
    bugün bakara-makara zihniyetiyle yeşil sermaye furyasından nemalananların ayrımını yapmak güç olmasa gerek.

mustafa kemal meclisi dualarla açmıştı rte den duyunca zorunuza gitmesin samimiyet biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Siyasi partilerin laiklik elden gidiyor, şeriat gelecek diye tahrik edip sokağa döktüğü grupların içerisinde seçebilirsin..

Salman Rushdie'nin kitabina kizip,yaninizdaki meczup kitleyle insan yakmaya calisirsaniz eger buna provokasyona gelmek denir.Ateist kisi sokaga inip,bir takim protesto gosterilerine katilmissa eger birileri dedi diye degil,kendi inisiyatifi dogrusunda boyle bir kara almistir.Baskalarinin gazina gelip sokaga inmis,adam kesmis,vurmus ya da yakmaya calismis Ateist yoktur.

Seriat konusunun ici bos bir mevzu olduguna inanmiyorum.Seriat,gayet gercek bir olgu ve dunya uzerindeki her toplum icin buyuk bir tehlike.Bu benim kendi gorusum elbette.Kaldi ki sadece ateistlerin degil,toplumun buyuk bir cogunlugunun korkusu diyelim.Basortulu esi,kiz arkadasi,flortu ile parkta,sokakta AVM'de el ele gezen hicbir adamin bu ulkede Seriat isteyebilecegini dusunemiyorum.

Bir siyasi parti bu konu uzerinden kendine nasil bir kazanc saglayabilir ? bunu da bilemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Boş konuşuyorsun...

Bütün ateistleri tanıyormusun? Tanımıyorsun... Bir elin 5 parmağıda 1 mi derler bizim oralarda... Yok ateistler böyle iyi, yok böyle yüce varlıklar demenin manası nedir?
    En modern ülkelerden birinde, Norveç; genel olarak halkı sakin mizaçlıdır, medenidir. Eli kanlı bir terörist çıktı ve kendi vatandaşlarını katletti. 69 masum insanı öldürdü.
    Her kesimden , her kültürden, dinden veya dinsiz kesimden, katilde çıkabilir, alimde... O yüzden boş konuşmayı kes..

'' Bir siyasi parti bu konu uzerinden kendine nasil bir kazanc saglayabilir ? bunu da bilemiyorum '' İşte senin gibi insanlara, ben şeriat savarım imajı vererek kazanç sağlar.

Konu dışı olacak ama; Şeriat, Allah ın kanunu demektir. Hani demişsin ya; başörtülü , muhafazakar insanlarda şeriatı istemez diye.. İşte o zaman zaten müslüman olamaz. Çünkü şeriat demek, Allah' ın kanunu demektir. İran cumhuriyeti veya Suud krallığı kanunları değil.. Onların zaten Allah' ın kanunlarıyla alakası yoktur.
    Şeriatı bilmeden, şeriat hakkında yorum yapıyorsun. İşte belirli ateist kimseleride kullananlar, bundan istifade ederek bunu gerçekleştiriyor. Bilgisiz insanları daha kolay manipule edebilirsiniz. Aynen bunu yapıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Boş konuşuyorsun...

Bütün ateistleri tanıyormusun? Tanımıyorsun... Bir elin 5 parmağıda 1 mi derler bizim oralarda... Yok ateistler böyle iyi, yok böyle yüce varlıklar demenin manası nedir?
    En modern ülkelerden birinde, Norveç; genel olarak halkı sakin mizaçlıdır, medenidir. Eli kanlı bir terörist çıktı ve kendi vatandaşlarını katletti. 69 masum insanı öldürdü.
    Her kesimden , her kültürden, dinden veya dinsiz kesimden, katilde çıkabilir, alimde... O yüzden boş konuşmayı kes..

'' Bir siyasi parti bu konu uzerinden kendine nasil bir kazanc saglayabilir ? bunu da bilemiyorum '' İşte senin gibi insanlara, ben şeriat savarım imajı vererek kazanç sağlar.

Konu dışı olacak ama; Şeriat, Allah ın kanunu demektir. Hani demişsin ya; başörtülü , muhafazakar insanlarda şeriatı istemez diye.. İşte o zaman zaten müslüman olamaz. Çünkü şeriat demek, Allah' ın kanunu demektir. İran cumhuriyeti veya Suud krallığı kanunları değil.. Onların zaten Allah' ın kanunlarıyla alakası yoktur.
    Şeriatı bilmeden, şeriat hakkında yorum yapıyorsun. İşte belirli ateist kimseleride kullananlar, bundan istifade ederek bunu gerçekleştiriyor. Bilgisiz insanları daha kolay manipule edebilirsiniz. Aynen bunu yapıyorlar.

Hah soyle

Gercek renklerini goster bakalim.Seriat'a muhalefeti gorunce nasil da tepen atti hemen.Olayi kisisellestirmeye basladin.Bos konusma filan :) O norvec'li barbar, tipik bir Hristiyan-Tapinakci zihniyetine sahip kisiydi.Onun gibi Avrupa'da bir suru insan var.O adamin bilgisayarindan cikan belgelerde " Gates of Vienna " gibi sitelerin mudavimi oldugu ortaya cikmistir.Al bak istersen eger Ingilizcen varsa tabihttp://gatesofvienna.blogspot.com

Soylediklerime cevap veremeyince konuyu kisilestirmeye basladin," heryerden kotu adam cikabilir" gibi gayet basit arguman kullanarak olayi genisletmeye calisiyorsun.Komik olma istersen

Tepemin attığı felan yok...
    Ayrıca benim kızdığım nokta, şeriat hakkında değil.. Ateistlerin hepsi melekdir dediğin kısımdı... Artık nasıl kızmışsan, bu farkı bile görememişsin..
    İstediğin, hacıya, hocaya, alime, ilahiyatçıya sor, şeriat demek Allah' ın kanunu demektir. Ve bir müslümanında, Allah'ın kanununu tanımaması söz konusu olamaz. İstediğine sorabilirsin.
    Norveçli teröristi örnek vermemdeki amaç; Norveçliler gibi sakin mizaçlı insanlar arasından bile böyle canavarların çıkabiliyor oluşudur.
    Yazdıklarım, basit şeyler ama böyle ikide birde açıklayacaksam...
    Ateistin içindende canavar ruhlu birileri çıkabilir, alim, efendi adamlarda çıkabilir. Vay efendim ateist kimse melek gibidir, şöyledir, böyledir diyen sen komik duruma düşmüyorsunda, benmi düşüyorum?

Kusura bakma ama boş konuşuyorsun.. Mesnetsiz atıyorsun.. Ateistlerin hepsi iyi, hepsi doğru, kandıramazsın gibi sözler kullanırsan, benimde aklıma bu gelir. Boş konuşuyorsun..
    Her kesimden , iyide çıkar, kötüde çıkar. Bitti bu kadar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38C7E608-754C-4B4B-A9C2-5E5418594086 -- 22 Mart 2014; 14:06:58 >

• selamun aleykum

salt dini para kazanmak için kullanmak denilen şeyin, imamlık müftülük yapmak suretiyle ve fetva makamında olup belli bir irade yanında yer alma kisvesiyle kullanılması diktatörlüktür. belli bir aileye hizmet eden ülke anlayışlı gibi. arap ülkelerindeki oligarşi-dikta gibi.

bence din denilen olgudan para kazanılması mümkündür. ancak dinin doğru kullanılış şekillerinden değil de din denilen olgunun istismarını yapan kimselerden bu kazanç elde edilir.

mesela ,kanaatime göre ve reel olarak bir kişiye ALLAH(u)(teala) demekle RAHMAN(u)(teala) demek arasında fark yoktur. siz çocuğunuza rahman ismini verdiğiniz esnada ben bir mümmin olarak bu ismin değiştirilmesi için dava açılmasını isteyebilir ve mesela avukat olarak vekalet ücreti talep edebilirim.

aynı şekilde kızına melek ismini veren kimseye meleklerin sırf erkek olarak gözüktükleri gerçeğine binaen bu ismi değiştirmesini isteyebilir eğer ısrar ederse ceza davası ve tazminat davası ikame edilmesini sağlayabilirim.

zira bu kimse din ile alay etmiş ve dine ait bir takım sembolleri kendi tekeline almış gibidir.

cehalet mümkündür, iyi niyet mümkündür ancak vehn yani dünya sevgisi HALİD BİN VELİD radıyallahu teala anhı sardı da beni sarmadı demek, HZ. ÖMER radıyallahu teala anhın hesaptan korkardı ancak benim için hesap da neymiş demem de ahmaklığın önde gidenidir. apaçık şekilde onlar ayetleri değiştirdiler ve maddi bir menfatle (az bir şeyle) birbirlerine sattılar denen ayetin türkçesini yaşamakta olduğumuz anlaşılmaktadır.

dini argumanları kullanmış olurum ancak dini yaşayan kimseden değil yanlış anlayan ya da farkına varmadan iyi bir şey yaptığını zanneden ya da yozlaştırmaya çalışan kimse aracılığı ile bunu yaparım.

kannatime göre din denilen olgudan en akıllıca para kazanma metodu budur.

•  Din üzerinden para kazanmak, çıkar sağlamak
  • Din toplumun genelinde örf ve adetler ile birlikte eskiden olmayan kanunların yerine kullanılıyordu.

İnançlar da insanı öldükten sonra ödüllendirmeye yönelik birtakım çıkarlar sunar.

Böylelikle çıkar kelimesinin gerçekten hayatın bir parçası olduğunu öğreniyoruz.

Yani çıkar olağan bir durum, çıkarsız birşey yapmak ise tabiki erdemdir.

Resmin genelinde olan özelinde olmayabilir yada ayrıntılardan genele bakıldığında aynı durmayabilir.

Dini çıkar olarak kullanmak hayatın bir gerçeği belkide , erdemsiz ve dinin ruhuna aykırı olsada.

Bence dinden çıkar sağlamak iyi birşey değil...
  • Bu ülkede dini meslek olarak seçen imamların, müftülerin, maaşları, ikramiyeleri, lojmanları, itibarları, hepsi yerli yerinde, üstelik işten atılma korkuları da yok. Mevlüttü, selaydı, okumaydı gibi bir tomar ek gelirleri de var. Bu işi Allah rızası için yapanın sayısı çok az, alayı paraya dokuz takla atıyor. alayı dine meslek gözüyle bakıyor ve bu çok yanlış. Halbuki dinde ruhban sınıfı oluşturmak islamda külliyen yasaktır.
    İmamlar Her Cuma sonrası para dilene dilene bir hal oldular. Hutbede bile Laf dönüyor dolaşıyor sonunda paraya dayanıyor. Hiçbir Cuma duymadım, ya arkadaşlar bu gün de yetimler için para toplayalım diye. Bir gün de yetimlere para toplasanız ne olur sanki.
  • Türkiye geleneği bu.bu bir siyasal gelenek dostum,seni tanrının seçtiğini,biliyorum.eğer tanrı yardımcım olmasaydı tek bir seçmene bile sahip olamazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Din sömürüsü her toplumda olur.Din,çoğunluk tarafından kutsal kabul edilir ve insanın sonsuz yaşama isteğini besler.Bazı fırsatçılar da bundan yararlanıp kutsal kabul edilen herhangi bir kavramı kendi lehine kullanabilir.Bunun etik olmadığı çok belli bir şeydir.Laik bir devletle bunun önüne geçilmeye çalışılır.Ama onunla dahi önlenemez.İnsan yapısı kendi çıkarları için her yolu mübah sayar.Bunun sonucunda ne olur? Din,yarardan çok zarar veren bir sistem haline gelir.

Tamtersine

Dinsizliktir
    Toplumsal ahlaki ve ekonomik cokusun sebebi...

Üstte biri demiş ama cevap verememişsin.
    Bir yanda Japonya İsveç Danimarka Norveç.Diğer yana da bütün İslam ülkelerini koy.
    Mevcut durum bu.Çok tutarsız konuşuyorsunuz.Boş konuşuyorsunuz.

• Dinlerin çıkma amacı zaten insanları sömürmektir. Siyasidir temelleri. Mesela en güzel örneği şehitliktir. Haçlı seferlerinde saldıran haçlılar da, müslümanlar da ölünce şehit olduklarını düşünürler. İkisinin de doğru olma olasılığı, birisinin doğru olma olasılığı, ikisinin de yanılma olasılığı var. Sizce hangisi?

Cevap belli aslında. Ölünce şehit olmak diye bir durum olmasa ne haçlı seferleri ne gaza ne cihad olurdu. İnsanlar hayatlarını bu kadar kolay harcamazlardı. Maddi sömürü bunun yanında hiçtir. Dinler yüzünden dökülen kan para için bile dökülmemiştir...

• Ben bir siyasetçinin dinini bilmek istemem. İnatla insanların gözüne sokmasını din istismarı olarak anlarım. Bir siyasetçi lafına Allah ile başlayıp Elhamdülillah diye bitirirse bu dini kullanmaktır işte.
  • bu tip insanlar dini kullandıklarını gerçekten biliyorlarsa şerefsiztir, yok kendilerini gerçekten dindar zannediyorlarsa mastürbasyon yapıyorlar demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Dinlerin çıkma amacı zaten insanları sömürmektir. Siyasidir temelleri. Mesela en güzel örneği şehitliktir. Haçlı seferlerinde saldıran haçlılar da, müslümanlar da ölünce şehit olduklarını düşünürler. İkisinin de doğru olma olasılığı, birisinin doğru olma olasılığı, ikisinin de yanılma olasılığı var. Sizce hangisi?

Cevap belli aslında. Ölünce şehit olmak diye bir durum olmasa ne haçlı seferleri ne gaza ne cihad olurdu. İnsanlar hayatlarını bu kadar kolay harcamazlardı. Maddi sömürü bunun yanında hiçtir. Dinler yüzünden dökülen kan para için bile dökülmemiştir...

Dinlerin çıkma amacı çevrede gözlemlenen olayları izah edebilmek ve toplumsal yaşamı düzenleyebilmektir.Tabi bunu ne kadar yapabildiği tartışılır.

• Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    Günümüz dinlerinden bahsediyorum. Semavi dinler felan. Eski putlar felan doğa olaylarını kavramaya çalışmalarından dolayı çıkmış tabi. En çok askeri ve siyasi güç için kullanılmış ve kullanılıyor günümüz dinleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: k2fg9

Günümüz dinlerinden bahsediyorum. Semavi dinler felan. Eski putlar felan doğa olaylarını kavramaya çalışmalarından dolayı çıkmış tabi. En çok askeri ve siyasi güç için kullanılmış ve kullanılıyor günümüz dinleri.

Onların çıkma amacı da aynı.Nereden geldim?Nereye gidiyorum?Beni kim yarattı?Ölünce ne olacak? tarzında sorulara kendi çapında cevap vermeye ve insanların merakını bir nebze de olsun gidermeye çalışır semavi dinler de.Her ne kadar barışı,iyiliği vaat etseler de yayılmaları hiç barışçıl şekillerde olmamıştır.Tanrı için öldürülen insanların sayısı çok fazladır,bunu kimse inkar edemez sanıyorum.
  • Çok saçma şeyler yazmışsınız... Kusura bakmayın ama öyle... Saçma diye bir kelime kullanmak istemezdim ama daha uygun bir kelimede yok yazdıklarınız için....

Din üzerine öldürülen insanlar çok fazla sözü saçmalığın daniskasıdır... Öyle olsaydı, Allah, kurban bayramında hayvan değil, insan kurban edilmesini emrederdi...
    Bazı uyanıkların çıkıp, toplumu yönlendirmesi, kendi menfaatleri uğruna, din kisvesi adı altında suç veya zulümler yapmasının, yaptırmasının sorumlusu din değil; insanları kandıran ve onlara inanan cahil halklardır... Allah, akıl fikir vermiş. Kitap, peygamber göndererekte detaylıca açıklamış. Hala birileri zengin olsun diye onların taşeronluğunu yapıyorsanız, suçu neden başkasına veya başka konulara atıyorsunuz?

Masumları öldürmek, sivilleri katletmek veya ırzlarına geçmek büyük günahlardandır. İslam dini bunu kesinlikle yasaklar. O halde bu tür suçları işleyenler müslüman olamaz. Çünkü islamın kendisi bizzat bu tür davranışların karşısında. O halde şöyle diyebiliriz; Allah korkusu olmayanlar tarafından öldürülen ve zulme uğrayanların sayısı, diğer nedenlerle öldürülen ve zulme uğrayanlardan daha fazladır.

Bugün, sırf müslüman oldukları için Filistine karşı bir çifte standart uygulanıyor. Başka hiçbir nedeni yok. Eğer hıristiyan veya yahudi bir millet olmuş olsalardı, bunca eziyeti, zulmü görmeyeceklerdi bile. Yıllarca kasıtlı bir şekilde, filistin halkını terörist, israil halkınıda mazlum, mağdur olarak gösterdiler. Fitneyi dünyanın her yerine yaydılar. Sırf müslüman oldukları için bu çifte ve haksız standarda maruz kaldılar... Ne diyor islam bu duruma düşen mağdur müslümanlar için?

"Fitne ortadan kalkıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vaz geçerlerse bilin ki düşmanlık ancak zalimlere karşıdır." (Bakara, 2/193)

Size yapılan saldırıların nedeni, din üzerinden yani müslüman oluşunuzdan kaynaklanıyorsa; o halde buna teslim olmayın. Karşılık verin ve hakkınızı savunun. Ancak fitne ve düşmanlık ortadan kalkarsa, bu savaşı sürdürmeyin. Düşmanlık ancak zalimlere karşıdır. Bakın, kafirlere demiyor... Zalimlere karşı.

Din üzerinden, Allah' ın adı veya dini ile insanları kandıranların, tuzağa düşüren veya can ve mallarına zarar getirenlerin azabı çok şiddetli olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.