Şimdi Ara

Din üzerinden para kazanmak, çıkar sağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dini , dini terimleri kullanarak, din ile ilgili işlerde uğraşarak, din üzerinden para kazanmak , çıkar sağlamak sizce ne kadar akıllıca, ahlaklıca.

Ben şimdi atıyorum bir ateist olarak bunu fırsat görüp insanların dini duygularını istismar etsem ve parama para katsam nasıl olur, peki farzı mahal bunu yaptığını söyleyenler dine bağlı olduklarını iddia etseler, siz davranışa mı yoksa ağızdan çıkan söze mi bakıcaksınız, sonuçta dinsiz ise öteki taraf korkusu yoktur, korkusu yoksa sömürmemesi için sebep yoktur.(Aslında dinsizlerin çoğu daha ahlaklı bence fakat ahlaksız dinsizlerin çoğu dindar görünebilir)

Günümüzdeki bütün sonradan çıkan din üzerinden gösteriş merakını buna bağlıyor ve bunun dinin evrensel felsefesiyle uyuşmadığını düşünüyorum.

Aslında yazdıklarım, sözde helal denilen sertifikasyonlar için olsada aslında genele uygulamada bir sakınca yok, gündeme bile cuk oturuyor. Helal bacı, helal yolsuzluk, helal haram. Bari sertifikaları unutmasınlar öteki tarafta soracaklarmış.

Dini para kazanmak için kullanmalı mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezilsiniz_DH -- 14 Mart 2014; 4:51:20 >

• HARAM
  • Bu yolla para kazanan birisinin dinide imanıda para olmuştur zaten.Tek değişmez gerçeklik haline gelmiştir artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

HARAM

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

HARAM

Alıntıları Göster
    bunun ayrımını kim yapiyor ?

birinin dini kullanarak para kazandığını nasıl belirliyorsunuz?

mesela yahudileri örnek alalım, yahudiler ( büyük firma olanları ) genellikle sadece kendileri ile alışveriş yaparlar.

kendileri büyürler, başkalarını büyütmezler...

bu dini kullanarak para kazanmak mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

mesela yahudileri örnek alalım, yahudiler ( büyük firma olanları ) genellikle sadece kendileri ile alışveriş yaparlar.

Dikkat ederseniz belli bir dinin ismini yazmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

quote:

ben örnek açısından dedim..

yahudi dedim, bunun ayrımını kim yapiyor?

nasıl yapiyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

nasıl yapiyorsunuz?

Şöyle yapabilirsiniz:

1- Kişi dini inancını koz olarak gösteriyor mu?

2- Eğer kişi kendini dini bir önder gibi gösteriyorsa bu işten kazancı var mı?

3- İçerisinde bulunduğu davranışlar ile söylemleri örtüşüyor mu? Buradaki örnek ahlaksız ve dinsiz birinin dinden çıkar sağlaması.

4- Kişinin dini inancının doğrudan makam,mevki vb. olarak liyakata aykırı bir şekilde kazancı var mı?

Bu ve benzeri sorulara yanıtınız evet ise ayrımını yapma noktasında doğru yoldasınız demektir, ben örneğimi özellikle sözde helal sertifikasyonları için açmıştım fakat konu genelleşti , örneğin bende gerçek Müslüman sertifikası mı versem acaba...

• quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yapiyorsunuz?

Şöyle yapabilirsiniz:

3- İçerisinde bulunduğu davranışlar ile söylemleri örtüşüyor mu? Buradaki örnek ahlaksız ve dinsiz birinin dinden çıkar sağlaması.

4- Kişinin dini inancının doğrudan makam,mevki vb. olarak liyakata aykırı bir şekilde kazancı var mı?

Bu ve benzeri sorulara yanıtınız evet ise ayrımını yapma noktasında doğru yoldasınız demektir, ben örneğimi özellikle sözde helal sertifikasyonları için açmıştım fakat konu genelleşti , örneğin bende gerçek Müslüman sertifikası mı versem acaba...

1-inançlı biri dinini yaşar, bir bayan baş örtüsü takıyor diye bu koz olarak kullanılıyor manasına gelmez.
    2-Kimse kendini dini bir önder gibi göstermez, başkaları gösterir. Zaten bir önderlik makamı islamiyette yoktur, hristiyanlar daki gibi bir PAPA var mı şuan İslam da?
    3-Ne demişler, hoca nın dediğini yap. yaptığını yapma. Kusursuz insan yoktur.
    4- imamalar ne olacak o zaman?

bu genellemeleri, sınıflandırmaları yapma hakkını kendinizde neye dayanarak buluyorsunuz. Neden insanlara bir sıfat yapıştırma derdindesiniz sürekli?

şucu?

bucu?

öcü?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nasıl yapiyorsunuz?

Şöyle yapabilirsiniz:

1-inançlı biri dinini yaşar, bir bayan baş örtüsü takıyor diye bu koz olarak kullanılıyor manasına gelmez.
    2-Kimse kendini dini bir önder gibi göstermez, başkaları gösterir. Zaten bir önderlik makamı islamiyette yoktur, hristiyanlar daki gibi bir PAPA var mı şuan İslam da?
    3-Ne demişler, hoca nın dediğini yap. yaptığını yapma. Kusursuz insan yoktur.
    4- imamalar ne olacak o zaman?

bu genellemeleri, sınıflandırmaları yapma hakkını kendinizde neye dayanarak buluyorsunuz. Neden insanlara bir sıfat yapıştırma derdindesiniz sürekli?

şucu?

bucu?

öcü?

Dinden çıkar sağlayanları felsefi açıdan tartışmaya açtım ve bunun dinin evrensel ahlak felsefesiyle uyup uymadığını size sordum. Siz bana bunun tespitini nasıl yapabileceğinizi sordunuz , bende örnek belirtmeden genel yargılarla sadece ipucu verdim.

Şimdi siz din üzerinden çıkar sağlamayı ahlaksızca bulmuyor musunuz? Din üzerinden çıkar sağlayanlar zaten kendilerini belli ederler, Yahudi örneğinde verdiğiniz gibi. Ama sizinde örnek olduğunuz şekilde bunları görmezden gelen ve hatta normal bulan çok büyük bir kalabalık var.

Şimdi dinini kendi halinde, kendi ahlak kurallarına göre yaşayan ve ahlakı el vermediği için bunun şovunu yapmayanlar geri planla kalmıyor mu? Hatta forumdaki bazı konularda dinsiz bile ilan edildikleri oldu konulara dinlerini karıştırmadıkları için.

Bir insan hem ahlaksız , hem dinsizse dindar gibi görünüp inşaları kandırabilir, sonuçta dinsiz insanın öteki taraf korkusuda yoktur, ahlaksız olduğu için kendide durmaz. O zaman aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.

• Her türlü manevi sömürü ahlaka mugayirdir, bunun tartıiılacak bir yanı yoktur

kişinin dedikleri ile yaptıklarının tutarlı olması gerekir, ama bu durumda bile aldatmaca olabilir, icraati objektif olarak tecrübe edebilme şansımız vardır ancak diğer unsur olan söyledilkleri konusunda kişi ne kadar samimidir muallaktadır, sonuçta kişinin kalbini açıp da değerlendirme şansımız yoktur

ama islamda hüsnü zan genel kaidedir, hilafına şüphe doğuran belirtiler varsa işin rengi değişir tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0299B8CF8

Her türlü manevi sömürü ahlaka mugayirdir, bunun tartıiılacak bir yanı yoktur

kişinin dedikleri ile yaptıklarının tutarlı olması gerekir, ama bu durumda bile aldatmaca olabilir, icraati objektif olarak tecrübe edebilme şansımız vardır ancak diğer unsur olan söyledilkleri konusunda kişi ne kadar samimidir muallaktadır, sonuçta kişinin kalbini açıp da değerlendirme şansımız yoktur

ama islamda hüsnü zan genel kaidedir, hilafına şüphe doğuran belirtiler varsa işin rengi değişir tabi
    Google'a "using religion" yazın(arat-ma-yın) ve yanda gelen tamamlamalara bakın. İlginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rezilsiniz_DH

Google'a "using religion" yazın(arat-ma-yın) ve yanda gelen tamamlamalara bakın. İlginç

Alıntıları Göster
    Dini yaşamakla , dini kullanmak arasındaki farkı herkes ayırt edemiyor mu? Yoksa sadece çok az bir kesin mi bunların farkına varabilecek hürriyette?
  • Bir insan dinini yaşayabilir;dinin temel felsefesini kendi uygulamalarıyla birlestirebilir.Bunda bir problem yoktur.
    Ancak din üzerinden ahlaksızca çıkar sağlayan insanların din ile hiç bir ilişkisi olamaz bence..
  • quote:

Dini yaşamakla , dini kullanmak arasındaki farkı herkes ayırt edemiyor mu? Yoksa sadece çok az bir kesin mi bunların farkına varabilecek hürriyette?

Olayin temeline inelim biz
    Bu bir alisveris degildir.
    Fakat
    Sevdigi icin inanan vardir
    Inanmak zorunda oldugu icin inanan vardir

Yani
    Cehenneme gitmemek icin kurallara uyan vardir
    Severek yaptigi icin cennete gidecek olan vardir

Kim boyle
    Kim soyle bunu ayirmak size bana dusmez

Sizin bahsettiginiz durumda

Ticaret= para vs

Amaç mi ? Arac mi?

Iste yukarida yazdigima doner bu

Kimisinin amaci...
    Kimisinin araci...
    Onemli olan niyettir
  • quote:

quote:

Olayin temeline inelim biz
    Bu bir alisveris degildir.
    Fakat
    Sevdigi icin inanan vardir
    Inanmak zorunda oldugu icin inanan vardir

Yani
    Cehenneme gitmemek icin kurallara uyan vardir
    Severek yaptigi icin cennete gidecek olan vardir

Kim boyle
    Kim soyle bunu ayirmak size bana dusmez

Sizin bahsettiginiz durumda

Ticaret= para vs

Amaç mi ? Arac mi?

Iste yukarida yazdigima doner bu

Kimisinin amaci...
    Kimisinin araci...
    Onemli olan niyettir

Alıntıları Göster
    Din sömürüsü her toplumda olur.Din,çoğunluk tarafından kutsal kabul edilir ve insanın sonsuz yaşama isteğini besler.Bazı fırsatçılar da bundan yararlanıp kutsal kabul edilen herhangi bir kavramı kendi lehine kullanabilir.Bunun etik olmadığı çok belli bir şeydir.Laik bir devletle bunun önüne geçilmeye çalışılır.Ama onunla dahi önlenemez.İnsan yapısı kendi çıkarları için her yolu mübah sayar.Bunun sonucunda ne olur? Din,yarardan çok zarar veren bir sistem haline gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

Din sömürüsü her toplumda olur.Din,çoğunluk tarafından kutsal kabul edilir ve insanın sonsuz yaşama isteğini besler.Bazı fırsatçılar da bundan yararlanıp kutsal kabul edilen herhangi bir kavramı kendi lehine kullanabilir.Bunun etik olmadığı çok belli bir şeydir.Laik bir devletle bunun önüne geçilmeye çalışılır.Ama onunla dahi önlenemez.İnsan yapısı kendi çıkarları için her yolu mübah sayar.Bunun sonucunda ne olur? Din,yarardan çok zarar veren bir sistem haline gelir.

Tamtersine

Dinsizliktir
    Toplumsal ahlaki ve ekonomik cokusun sebebi...
  • quote:

quote:

Tamtersine

Dinsizliktir

Alakaya maydanoz. Japonya çökmüş müdür? İsviçre ve Baltık ülkeleri çökmüş müdür? Bu ülkeler nüfusun ciddi kesimini dinsizlerin oluşturduğu ülkeler.Ama Afganistan'a,Pakistan'a,İran'a baktığımızda durumun hiç de iç açıcı olmadığını görüyoruz.Bunu söylediğimizde de İsrail'in,masonları işi deyip geçiştiriyorsunuz.

Hala ahlakın din tarafından belirlendiğini sanıyorsunuz.Dinlerden önce ahlak yok muydu? Hele hele ekonomiyle alakasını çözemedim.

• quote:

quote:

quote:

Tamtersine

Dinsizliktir

Alakaya maydanoz. Japonya çökmüş müdür? İsviçre ve Baltık ülkeleri çökmüş müdür? Bu ülkeler nüfusun ciddi kesimini dinsizlerin oluşturduğu ülkeler.Ama Afganistan'a,Pakistan'a,İran'a baktığımızda durumun hiç de iç açıcı olmadığını görüyoruz.Bunu söylediğimizde de İsrail'in,masonları işi deyip geçiştiriyorsunuz.

Hala ahlakın din tarafından belirlendiğini sanıyorsunuz.Dinlerden önce ahlak yok muydu? Hele hele ekonomiyle alakasını çözemedim.

ben size güzelce anlatayım.

Ekonominin temeli faiz üzerine kuruludur. Sistemden faizi çekersen sistem çalışmaz.

Şuan refah yaşan devletler faiz sayesinde insanlarına refah sunmaktadır.

ezilen daha çok ezilmektedir.

anlayabildiniz mi? Dinde faiz haramdır. Ama maalesef ekonomik buhran yaşayan devletler sömürülmektedir. ırak neden sürünüyor, neden altın bakımından dünyanın en zengin toprakları afrika sömürülüyor?

sömürü sadece fiziksel "çökme" değil, ek olarak borcun ana parasından büyük hale gelmiş faizlerdir.

ayrıca ahlak kısmına gelirsek

dinlerden önce derken ilk insan Hz. Adem dahilinde din vardı. Din hep vardı. Hep yalanlandı. Her Peygamber e iftira atıldı. Din hep aynı şekilde aynı doğruları ile vardı.

siz sormadan şunuda belirtmek isterim.

Dünya genelinde ana para olarak USD ele alacak olursak, USA merkez bankası devlet kuruluşu değil özel şirkettir. Merkez bankası para bastığı zaman Amerika devletine borç para vermiş olur. Borcun karşılığını faiz olarak geri alır. Olmayan birşeyi basıp karşılığında faiz havadan gelir? anladınız mı? bunun karşılığı diğer devletere de aynı şekilde "faiz" yükü olarak geri gelir.

amerika kendi vatandaşını da borçlandırdığı gibi..diğer ülke insanlarını da borçlandırır. fakat diğer fiziksel çökme sömürü devam ettiği için çindeki insan 1 gün boyunca 3 dolara çalışırken ortalama avrupa ülkesinde yüksek avrolar olmasının ana sebebidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 14 Mart 2014; 14:34:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamtersine

Dinsizliktir

ben size güzelce anlatayım.

Ekonominin temeli faiz üzerine kuruludur. Sistemden faizi çekersen sistem çalışmaz.

Şuan refah yaşan devletler faiz sayesinde insanlarına refah sunmaktadır.

ezilen daha çok ezilmektedir.

anlayabildiniz mi? Dinde faiz haramdır. Ama maalesef ekonomik buhran yaşayan devletler sömürülmektedir. ırak neden sürünüyor, neden altın bakımından dünyanın en zengin toprakları afrika sömürülüyor?

sömürü sadece fiziksel "çökme" değil, ek olarak borcun ana parasından büyük hale gelmiş faizlerdir.

ayrıca ahlak kısmına gelirsek

dinlerden önce derken ilk insan Hz. Adem dahilinde din vardı. Din hep vardı. Hep yalanlandı. Her Peygamber e iftira atıldı. Din hep aynı şekilde aynı doğruları ile vardı.

size sormadan şunuda belirtmek isterim.

Dünya genelinde ana para olarak USD ele alacak olursak, USA merkez bankası devlet kuruluşu değil özel şirkettir. Merkez bankası para bastığı zaman Amerika devletine borç para vermiş olur. Borcun karşılığını faiz olarak geri alır. Olmayan birşeyi basıp karşılığında faiz havadan gelir? anladınız mı? bunun karşılığı diğer devletere de aynı şekilde "faiz" yükü olarak geri gelir.

amerika kendi vatandaşını da borçlandırdığı gibi..diğer ülke insanlarını da borçlandırır. fakat diğer fiziksel çökme sömürü devam ettiği için çindeki insan 1 gün boyunca 3 dolara çalışırken ortalama avrupa ülkesinde yüksek avrolar olmasının ana sebebidir.

Bahsettiğiniz şey emperyalizm.Yoksa faizi başlatanlar dinsizler falan değil.Binlerce yıldır var olan bir şey.Emperyalizmi de dinsizliğe bağlamanız çok mantıksızca bir olay.Dünyadaki emperyalist ülkelerin başını ABD,İngiltere,Fransa çeker.ABD zaten genel olarak çok muhafazakar bir ülkedir ve Irak'ı katleden Bush'un ne kadar dindar bir insan olduğunu bilirsiniz zaten.İngiltere ve Fransa şu anda çok dindar olmasa da çok değil 100-200 yıl önce haçlıların başını çekiyordu.Eğer dinden örnek verecek olursak.Pekala İslam ülkeleri faizsiz yaşıyor ve neden vatandaşlarına bir şey sunamıyor? Nedeni çok basit.İslam ülkelerinin en baştan beri ekonomisi savaş ganimetlerine dayanıyor.Savaşta başarısız olduğun zaman ekonomi de çökmeye başlıyor.Bunu Osmanlı Devletinde de gördük biz.Üretim hatsafada değil zaten.Şu anda cihat yapamadıkları için İslam ülkeleri kendini toparlamaktan aciz.Bir tek ellerinde petrol ve doğalgaz var.O da bitince ne yapacaklarını merak ediyorum.

Siz ilk insanı gördünüz mü? Ya da görmeyi boş verin Adem hakkında elle tutulur bir kanıt var mı? İnançlarınızı mutlak gerçeklermiş gibi sunmaktan vazgeçin,sonra ahlakı konuşalım.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.