İsveç, danimarka, norveç... Bir zamanlar bunlar vahşi, savaşçı, yapmacı halklardı. Bildiğin mağara adamıydı bunlar. Öyle çok eskiden de değil... Arapların astronomi, ticaret, edebiyat ve simya da zamanın önüne geçtiği dönemlerde. Japonların 17.yüzyıla kadar adı bile geçmez. 3 karış ekili toprak için katliam ve savaşlarıyla bilinirler. Dünya tarihinde müthiş bir sirkülasyon vardır. Bunu bilmeden, ezbere, gelişi güzel konuşuyorsunuz... Bir zamanlar Mısır, dünyanın en ileri medeniyetlerinden biriydi. Şimdi nasıl? Yunanistan, Roma, Osmanlı imparatorluğu, Endülis? Hepsi gelip geçti... Bundan 50-100 yıl sonra isveç, norveç, danimarka nın kalacağı ne malum? Ne garantisi var? Roma imparatorluğunu enkaza çeviren tarih sirkülasyonu isveç veya japonyaya sökmezmi?
ABD nin büyük bölümü hıristiyandır, hala başkanları yemin konuşmasında incile el basarak göreve getirilir. Mahkeme salonlarında da benzer uygulamalar vardır. Mars a uzay aracını gönderende yine bu ülke.. Batıl, cahil, avrupa hastalık ve vahşetden kırılırken, Endülis emevileri altın çağını yaşıyordu. Dünyanın ilk üniversitesi Mısır da kurulmuştu. Dünyanın en büyük kütüphanesi o dönem Bağdat daydı....
Bugüne bakıpta, dünyayı veya dünyevi işleri, inançları, milletleri yorumlamak nekadar doğrudur? Japonları o kadarda gözünde büyütme. Toplu intiharlarıyla meşhurdur, ensest çok yaygındır ve ensest olarak görmezler bile...
Paçalarından cehalet akıyor. Lütfen beni engelle ve bir daha cevap yazma çünkü ben seni engelliyorum an itibariyle. Kusura bakma ...
Konu dışı mesaj için özür dilerim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
"Allah de Ötesini Bırak" adlı kitabın hepsiburada.com gibi bir popüler online alışveriş sitesinde en çok satılan kitap olduğu bir ülkede çok normal geçende en çok satılan ürünlerde 7. sıradaydı şimdi 6. olmuş
"İnançlarınızı mutlak gerçeklermiş gibi sunmaktan vazgeçin,sonra ahlakı konuşalım."
Tarihi bir söze tanıklık edin.Zekanızı kutlarım.
k2fg9
kullanıcısına yanıt
Cahil olan sensinki; engelleyeceğine ergen artistliğinle lütfen beni engelle yazmışsın... Cevap vermek yerine , aklı sıra sataşarak, çemkirenlerdensin. Cevap yaz, yazmıyorsan çemkirme. Adam olmak çokta zor olmasa gerek. Nihayetinde 2014 yılındayız.
Başlığı okuyunca akla tek kişi geliyor, evet sizin aklınıza da o insan artığı geldi, biliyorum. Huloggg
Bu konuyla ilgili ilginç bir olay yaşadım yorum katmadan anlatayım. Periscope da yayın yapan bir adam gördüm. Kendisini havas ilminde yetkin biri olarak görüyordu. Her neysr şöyle bir soru sordular: bu işleri para ile yapmanız doğru mu şeklinde sordular. Adamın verdiği cevap ise imamların sabah akşam namaz kıldırtıp para aldıklarından bahsetti. Ve ekledi bu işi para için yapmıyorum Allah'ın rızası için yapıyorum sadece emeğimin karşılığını talep ediyorum şeklindeydi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme